Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uważam, że Polsce należą się przeprosiny ze strony Unii i USA - Georgette Mosbacher |
A czy ten pracownik miał przypadkiem kask na głowie?? Pewnie nie miał a za to już pracodawca nie odpowiada:) z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uważam, że Polsce należą się przeprosiny ze strony Unii i USA - Georgette Mosbacher |
Zapytaj w warzywniaczku na Starym Rynku koło Gabs Foto . Tam mają różne rzeczy, których w marketach nie znajdziesz. Zdziwiłam się, że nawet orzeszki piniowe, których nigdzie w Łomży nie widziałam. follow me
|
|
Re: Uważam, że Polsce należą się przeprosiny ze strony Unii i USA - Georgette Mosbacher |
a co myślicie o alternatywie dla Allegro pod adresem www.alekro.pl ?
|
|
Jak w temacie. Sadząc po breloczkach, należą do kobiety
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Kto wg Ciebie ma się tym zająć? Jacy mieszkańcy,taka okolica. Przez długi czas mieszkałam na osiedlu (nie w Łomży), gdzie pozostawienie psich odchodów na trawie/chodniku etc było wielkim faux pas. Tu chyba chodzi o pewne normy, widać w Łomży normalne jest chodzenie po kupach. Przykre.
|
|
Masz rację z tymi normami. Tylko nieliczne osoby rozumieją problem psich odchodów i sprzątają po swoich psach. Jeśli ktoś chce mieć zwierzę to powinien po nim sprzątać. Tłumaczenie, że ktoś płaci podatek od posiadania psa i nie ma obowiązku sprzątania po nim, lecz powinni to robić inni jest dla mnie śmieszny. Temat dostarczania torebek też jest kontrowersyjny, bo skoro kogoś stać na posiadanie psa (koszty jedzenia, weterynarza, kosmetyków - które nie są tanie) to i stać na torebki za 2 zł z biedronki. Ale skoro taka paniusia nie poczuwa się do sprzątania to jedynie wysokie mandaty mogłyby coś zmienić. Tylko trzeba takiego delikwenta złapać na gorącym uczynku, i w tym tkwi szkopuł, że brak jest ludzi odpowiedzialnych ze straży. A jak nie, niech piesek załatwia swoje potrzeby w domu, a nie naraża otoczenie na choroby. Szczególnie ten problem dotyczy blokowisk, gdzie jest mnóstwo zwierzaków. Skoro ktoś chce mieć pieska, to nie znaczy, że ma narażać moje dziecko na zakażenie pasożytami. Kto zwróci mi koszty leczenia dziecka w razie zachorowania? Ten temat jest bardzo trudny dla zarządców naszego miasta, wręcz jest dla nich kulą u nogi, bo jak widać nikt nic nie robi naprzeciw. Druga sprawa to brak kulturalnych zachowań właścicieli psów. Czego Jaś się nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |