Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy Polacy w polin to II kategoria ? |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy Polacy w polin to II kategoria ? |
Tak sobie ku*wa myślałem i myślałem i doszedłem do pewnego zajebiście fajnego i ciekawego wniosku. Jeżeli podczas rozszczepu materii, czyli atomu wytwarza się cholernie duża ilość energii, jak to ma miejsce w przypadku bomby atomowej, to dlaczego materia nie mogłaby powstać w wyniku łączenia się cząstek energii w sub-atomy a potem w całe cząsteczki? Załóżmy takie słoneczko, które sobie świeci na niebie i ogrzewa naszą planetę. Tak naprawdę nikt nie wie, z czego składa się jego jądro, ja jednak domyślam się, że może to być tzw. "czysta energia", w której zachodzi niezliczony szereg zmian i procesów, tworząc potężne wybuchy na jego powierzchni dające przy tym ogromną temperaturę, oraz atomy wodoru, które są katalizatorem w późniejszych przemianach, wybuchach czego efektem ubocznym są atomy helu. Gdyby tak załóżmy "złapać" taki chociażby "fragment" tej "czystej energii" czego najbliższe są wyładowania atmosferyczne, w postaci pioruna i dokładnie się temu przyjrzeć jakie tam zjawiska zachodzą, można by pójść o krok do przodu i stworzyć coś na miarę "sztucznego słońca", czyli kuli plazmy zaczepionej na orbicie okołoziemskiej, oczywiście na tyle małej, żeby nie zaszkodziła nam i na tyle dużej, żeby dostatecznie ogrzewała powierzchnię, dając późniejszym pokoleniom możliwość egzystencji w przyzwoitych warunkach atmosferycznych. Zadziwiające ile może wymyślić człowiek podczas nocnej zmiany w pracy. Podpisano: Edvard18 vel Red Corsair vel Edek.
|
|
Choć raz Edvard18 z tobą się zgodzę. Pies od tak sobie nie biega, pomimo ogromnego podwórka. Najczęściej leży pod domem w pobliżu swego pana. Jak jest przynajmniej z dwa psy to trochę się pobawią.
|
|
algeroth przejadę się i zobaczę :) follow me
|
|
Edvard18 hu//j pojechał do grecji rodzinę dorabiać więc ze spotkania nici:))) a kilka Kobiet ma warunki żeby hu//jowi ryj obić ale cwel siedzi w ukryciu:))))
|
|
zrozumiałam, zrozumiałam! tak tylko zażartować z Tobą chciałam. u mnie nie zarobisz bo, po 1-sze: nie mam takich pieniędzy, żeby Ci zapłacić, a po 2-ie: przed moją posesją jest tylko taki wąski chodnik i stoi znak zakazu zatrzymywania się i postoju, a często jeżdżą i... byłbyś tylko stratny!
|
|
Sceptycznym okiem...... http://h17.blox.pl/2010/04/BYCIE-PO-SRODKU-cz2.html http://www.lagata.pl/topic/2258-ufo-na-obrazach-religijnych/
|
|
do Maniek123 bądź normalny, nie idź do pracy, zostań na tym forum :-), nie chwalę się i nie żalę, informuję, że bardziej jestem w stanie zrozumieć pracodawcę który szuka taniej (ale i nie wykwalifikowanej) siły roboczej , niż pseudo bezrobotnych, obrażonych na niską płacę,
|
|
To wiem, że akumulatory nie wytrzymywały i próbowali łapać już pioruny, ale gdyby te "zwykłe akumulatory" zastąpić czymś znacznie potężniejszym, np. Pustymi generatorami pola elektromagnetycznego? Wiem, że to brzmi absurdalnie ale mogłoby zadziałać.
|
|
maruda ooo kurna ja z Tobą po Łomżyńskim brukiem puch nie ciągałem :))) więc odpier/dol się:)))))) A tak poza nawiasem powinieneś powinieneś kebabownie otworzyć ze swoim fejsem a dochód będziesz miał spory:))) sam wiesz o co Kaman....:)))))
|
|
hmmmmmmm... Brzmi to dwuznacznie, niestety te słońca nie są na sprzedaż, ja jedynie mam taki koncept, który to być może byłby pomocny kiedyś tam w przyszłości. Moje słońce już świeci dla jednej Gwiazdy, która teraz smacznie śpi na moim prawym ramieniu i zwykła o sobie mówić na tym forum Joanna12 ;]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |