Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto już głosował ręka w góre |
- predkosc wiatru - z tego co wiem aktualnie nie do dostania w Polsce (chyba, ze sprowadzane indywidualnie) - wilgotnosc - jesli znajde, zrobie:) - temperatura przy gruncie - brak mozliwosci technicznych:) Teraz w planach mam mierzenie % oswietlenia. Czujniki juz mam, tylko jest problem z ich kalibracja -- niedlugo powinny sie pojawic na stronie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto już głosował ręka w góre |
Klub wioślarski jako jeden z głównych organizatorów włączał się do urządzania "Święta Wianków". Podtrzymywano dawne polskie tradycje. Dochód z tej imprezy w całości był przeznaczony dla Towarzystwa Dobroczynności, które prowadziło domy opieki dla starców i niepełnosprawnych oraz sierocińce dla dzieci. Zbierano pieniądze za wejście na "żelazny most" przy ulicy Zdrojowej, a także urządzano dochodową loterię fantową. Na moście rozstawiano ławki, z których mogła skorzystać publiczność po złożeniu ofiary dla Towarzystwa Dobroczynności u kwestujących dam. Głównym punktem tych uroczystości były regaty wioślarskie i wyścigi łodzi rybackich. Wieczorem puszczano wianki na wodę, palono sztuczne ognie, odbywała się parada łodzi pływających przyozdobionych zielenią i lampkami oraz pokaz gaszenia przez straż ogniową specjalnie postawionego drewnianego budynku lub beczek ze smołą. W czasie wianków grały orkiestry, występowało Towarzystwo Muzyczne "Lutnia" śpiewając na barce zakotwiczonej przy przeciwległym do miasta brzegu. Towarzystwo spółkowe "Sanitas" sprzedawało w swojej budce wody mineralne i gazowane. Do tej plenerowej uroczystości przez kilka poprzedzających tygodni przygotowywało się również wiele innych instytucji, a głównie: Towarzystwo Dobroczynności, Towarzystwo Muzyczne "Lutnia", Straż Ogniowa i Cechy Rzemieślnicze. Uroczystość kończyła się zabawą na przystani. Impreza ta cieszyła się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców Łomży. Studia Łomżyńskie nr V cdn. ............................
|
|
Re: Kto już głosował ręka w góre |
Jestem uczniem tzw. mechanika, ale na temat szkoły i jej dyrekcji wole się nie wypowiadać, powód jest prosty i logiczny, chciałbym skończyć tą szkołę. ;) Odczuwam potrzebę podzielenia się z wami jedną rzeczą, jaką zauważyłem na tym forum, mianowicie jest kilka osób, które zawsze są na NIE i z reguły są to te same osoby. Mało tego kiedy nie czują się pewni w temacie, brakuje im argumentów, uciekają się do bardzo, moim zdaniem, chamskich metod typu „zbesztać gościa za byle gów… niech nam tu nie podskakuje” panowie BRAWO !!! (czepiacie się do drzazg w oczach innych ?! to uważajcie żebyście belką wystającą z waszego oka monitora nie potłukli !!).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |