niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
„Odbiorą mi tylko życie. A to nie najważniejsze.”

sorry maruda , Tobie pozwolili reklamować Twoją kebabownię , a mnie SZMATEKSU nie, dlaczego?

ADMIN skasował moje posty i tematy !

widać Tu tylko kolędy i pastorałki są promowane , a nie nasze NASZA kultura i zespoły rodzime typu grupa rock POLITYKA

ave Radyjo co ma ryja!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: „Odbiorą mi tylko życie. A to nie najważniejsze.”

Treść jest ukryta

luśka27- Ty porównujesz cc do używania zmywarki he he dobre porównianie. Mamy wolność słowa tak więc każdy może mieć swoje zdanie.Ja poród przeżyłam i wiem co to znaczy.Każdy zrobi jak zechce.Jest pytanie wiec odpowiadam co ja myśle a myśle, że ciąża to nie choroba i naprawdę każda kobieta da sobie radę tylko trzeba nie wpadać w panikę.Tak ja zrobiłam słuchałam wszystkich poleceń w czasie porodu i urodziłam bez problemu duże dziecko.Moim zdaniem kobieta która sama bez żadnych przyczyn płaci za cc dla własnej wygody robi żle i mojego myślenia nikt nie zmieni co nie zmienia faktu każdy zrobi co zechce.Byłam w klinice Arcszewski na usg trójwymiarowym i tam też chciałam rodzić i zapewne bym rodziła naturalnie tyle, że bałam się tej odległości, że nie zdąże dojechać albo coś innego się stanie i dlatego rodziłam na miejscu.Klinika bardzo przyjazna kobiecie w ciąży i nie mam nic przeciwko porodu w takiej klinice I o czywiście przyjemnie jest jak w czsie porodu masz dobre warunki bo to jest bardzo ważne.Jeśli chodzi o CC to mój ginekolog a uważam że to bardzo dobry lekarz i "zacofany" napewno nie jest, też jest zdania że poród naturalny jest jak najbardziej zdrowy dla matki i dziecka a cc tylko wtedy gdy jest taka konieczność bo wiadomo dlaczego.Wydaje mi się, że ten lekarz który was dziewczyny namawia na CC bez przyczyny to poprostu chcę od was wyciągnąc pieniądze. TO WYBÓR KAŻDEJ Z NAS

Prosze nie spamowac ogloszenia ;-)

a kysz ! zły duchu zaraz ADMIN tego gimbusowego forum nas skasuje

Treść jest ukryta

Nie wrzucajcie do jednego worka kobiet chcących cesarkę na życzenie, bo wśród nich sa dwie grupy - jedne, które wybierają cesarkę, bo chcą by ich faceci byli wciąż zadowoleni, a one nie chcą cierpieć. Druga grupa, to kobiety, które wybierają cc z obawy o zdrowie swoje i dziecko.
To tak jakby wrzucić wszystkie kobiety rodzące sn do jednego wora i krzyknąć, że są beee, bo rodzą tak by pokazać jakie są silne itp.

Przy następnym porodzie wybiorę cesarkę ze względu na bezpieczeństwo dziecka. Napatrzyłam się na porody naturalne w rodzinie i u znajomych. Siostra dzięki porodowi sn ma dziecko z lekkim niedotlenieniem. Drugiej syna wyciągali "odkurzaczem", bo nie widzieli wskazań do cc. Skończyło się uszkodzeniem kanału rodnego.
Koleżanka ze szkoły- wybity bark u córeczki.
Kuzynka - syn z niedotlenieniem mózgu, dzieciaczek ma 6 lat, nie mówi, nie chodzi.
Jest jeszcze kilka takich przypadków. Większość porodów kończy sie dobrze, ale niestety duży procent nie. Nie znam osobiście nikogo po cc (ani w PL, ani za granicą) kto miał by duże komplikacje po porodzie. Jednej koleżance rozeszła się rana, ale to bardziej z jej winy, bo po powrocie do domu dźwigała klamoty.

A co do porodu cc wieczorem rodziłam, następnego dnia rano pielęgniarki kazały już wstać, z ich pomocą jakoś mi się udało. Pierwsze podniesienie jest najgorsze, na trzeci dzień chodziłam, karmiłam, kąpałam i przewijałam dziecko sama.
Ogólna zasada po cc - trzeba wstać jak najszybciej po zabiegu, najlepiej 6-8 godzin. Organizm szybciej dochodzi do siebie.

rudy błazen z druhem

dlaczego niewygodne dla was tematy ciągle kasujecie?

CENZURA wg AKTA?

czy Tu można pisać TYLKO o kebabach i pochlebne opinie o KK?

WSTYD ! i żenada

to niby jest FORUM dyskusyjne a NIE PROPAGANDOWE !

4lomza schodzi na psy i będzie tylko wiarygodne dla gimbusów

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org