Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rosję odcięli od światowego systemu bankowego. |
Hm sieczke przeczytaj sobie artykuł "cesarka na życzenie" pan dr pięknie opisuje wady cesarskiego cięcia. Cesarka na życzenia jak to się potocznie nazywa samo słowo życzenie już nam mówi o samych rodzących ,rodzą przez cesarke bo mają kaprys
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rosję odcięli od światowego systemu bankowego. |
Kolezankazlomzy moje dziecko również przyszło na świat cc ma 13 m-cy i (odpukać) ani razu mi nie chorowało, nie ma też żadnego refluksu, alergi nic! Moim zdaniem kobieta powinna decydować o tym jak chce rodzić, a kto jak kto ale inne kobiety nie powinny tego krytykować,bo to nie jest żaden kaprys, ani chęć tego żeby dziecko było szybciej na świecie! To zależy od bardzo wielu rzeczy! Ja osobiście bardzo podziwiam kobiety które rodzą siłami natury, wielki szacun, ale moim zdaniem powinnyśmy mieć wybór i powinna być to indywidualna kwestia każdej z nas, nie krytykowana przez nikogo! Dziękuje. Pozdrawiam.
|
|
Dziękuje paulinakarina11 że chociaż Ty jedna zgadzasz się ze mną......nie oceniam kobiety które rodzą przez cesarskie cięcie jeżeli są ku temu przesłanki i te cesarskie cięcie musi być i jest wskazane dla rodzącej i jej maluszka, ale nie rozumiem czemu zdrowe dziewczyny załatwiają sobie lewe papiery po to żeby mieć cesarke a tak naprawde są zdrowe i nic im nie dolega, poprostu nie chce im się rodzić naturalnie i idą na łatwizne
|
|
No jedż jeszcze raz luśka nikt ci nie broni , to jest forum i każdy ma prawo do swojego zdania , ja uważam że poród naturalny jest bezpieczniejszy i lepszy dla maleństwa
|
|
Ja również popieram kolezankazlomzy .. Uwazam, ze wszystko co NATURALNE jest lepsze dla nas wszystkich.. czy to poród, czy jedzenie, czy środowisko.. Po coś matka natura nas tak stworzyła i każda ingerencja nie jest najlepszym wyjściem.. Dlatego "cesarkę na życzenie" również nazwę kaprysem i pójściem na łatwiznę.
|
|
HTC WILDFIRE
|
|
http://allegro.pl/okazja-za-ile-zalicytujesz-za-tyle-kupujesz-bcm-i2986476109.html
|
|
|
Mało godne warunki wydają się dla tych którzy oczekują że sala porodowa będzie pałacem a pielęgniarki i położna będą nas głaskały po głowach i prosiły żebyśmy urodziły
|
|
Cesarka na życzenie też jest dla mnie nie zrozumiała bo kobiety teraz są tak wygodne, że nawet rodzić same nie chcą.Ja urodziłam naturalnie i to dziecko powyżej 4 kg i dałam radę bez problemu.Inna sytuacja kiedy cesarskie cięcie jest potrzebne to oczywiście ale jeśli kobieta jest zdrowa i nic nie zapowiada, że poród będzie miał jakieś poważne komplikacje to trzeba rodzić naturalnie bo to zdrowsze dla matki i dziecka a nie panikować, aby tylko broń Boże bólu nie poczuć. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
boże koleżanko z łomży nie przeżywaj tak że tobie fajnie że inne też rodzą sn, ja rodziłam cc i nie muszę się cieszyć że ktoś inny też tak rodził. widać po koleżance tylko jedno....zazdrość że ktoś inny ma po prostu WYBÓR :D Widzę że masz typowe myślenie kobiet z czasów PRL - Matka polka która za wszelką cenę i w trudzie rodzi dziecko. Tylko poród nie świadczy o tym czy kobieta jest lepszą matką czy lepszym człowiekiem. trochę tolerancji, szanuj inne kobiety i ich wybór. Mamy XXI wiek a nie lata 70te.....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |