środa, 05 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Elektorat PO wyszedł na przepustki: Złodzieje okradli biuro J. Kaczyńskiego

zauważyłam, że niektorzy biora przykład z Ptyśka i pisza z bledami :/ ehh co za ludzie.... poprawcie sie :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Elektorat PO wyszedł na przepustki: Złodzieje okradli biuro J. Kaczyńskiego

Guru owsik wszak rzekł: "RÓBTA CO CHCETA",

mata więc co chcieliśta. I dalej róbta jako guru rzecze.

A niedługo usłyszymy, że niedowartościowany małolat poderżnął gardło durnemu belfrowi, który "nie czaił pawiana".

Czy komuś nie przyjdzie w końcu do głowy, że wolność nie jest negacją jakichkolwiek zasad? Czytajac wiele postów, również na tym forum, dochodzę do wniosku, że wielu tak to pojmuje.
Bellu, 100 i więcej lat temu szkoła zapewniała zdobycie wiedzy, uzupełniające wychowanie tzw. "kindersztubę" zapewniali wychowawcy w internatach i na stancjach. Wykształcenie wiazało sie z przyjeciem pewnych norm zachowania - smieszny być może przykład podam - czy znajdziesz człowieka, kóry uzyskał maturę gdzieś powiedzmy do 1950 r a wyszedłby "do ludzi" w niewyczyszczonych butach?. Piszę o drobiazgach, ale przecież jakikolwiek cenzus wykształcenia stanowił zobowiazanie, do przestrzegania pewnych standardów zachowania.
Dzisiaj - mamy jak na wstępie napisałem - "róbta co chceta"
Bellu piszesz o niezrozumieniu rodziców. - Oni również zasadę tę błyskawicznie przyswoili i realizują ja w swoim i swoich dzieci życiu."Róbta co chceta" - przecież to właśnie zwalnia ich z jakiejkolwiek odpowiedzialności za wychowanie, a przecież płacą podatki i wymagają, żeby te darmozjady w szkole ich dziećmi się zajeli.
Bellu, a czy nie zwróciłaś uwagi jak szanowni rodzice swoje dzieciaczki traktują? Jak rozwydrzony gnojek ( przepraszam za słownictwo - ale nie znajduje bardziej adekwatnego literackiego określenia) narozrabia, ubliży nauczycielowi lub popisze sie przed kumplami wyczynem kwalifikujacym się do odpowiedzialności karnej, to kochajacy rodzic w pierwszej kolejności postara sie dobrac do skóry nauczycielowi (bo pedagog nie radzi sobie z młodzieżą, bo stresuje mojego synka/córeczkę) a później w ramach poprawy nastroju swojej pociechy, zrobi dzieciaczkowi wykładzik na temat nieprzejmowania się nieudacznikiem belfrem, boć przecież gdyby się do czegokolwiek nadawał to belfrem by nie został, tylko kaskę jak tatuś/mamusia zarabiał. (uogólniam pisząc o konkretnej sytuacji w jednej z "renomowanych " łomżyńskich szkół).

pozdrawiam młodzież z roczników 1970-1975

A może by tak nauczyciele napisali kilka słów na temat zachowania się dzieci w szkole ??Poznajmy również ich opinie, oraz propozycje żeby poprawiło się zachowanie naszych dzieci w szkole oraz poza szkołą

Pozdrawiam młodzież z roczników 1970-1975

tz
ty jestes takim nauczycielem zapewne skoro to piszesz

''Ktoś, kto rozumie młodzież i potrafi z nią rozmawiać ma o niebo mniejsze problemy''-owszem, o ile pracuje w dobrej szkole z mlodzieza, ktora sie uczy, bo chce, a nie bo, z pewnych wzgledow, musi

wyczuwam w tym, co napisales pewna niescislosc- piszesz, ze niezdrowe sytuacje sa wina niepewnych swego autorytetu nauczycieli, a zaraz potem, ze sytuacje te sa stwarzane przez uczniow, w ktorych rodzinach sa zaburzone relacje- a wiec..co jest wedlug ciebie przyczyna-ja nie neguje, tych faktow, ale jesli wyrostek o sklonnosci do agresji trafi na cud nauczyciela, a celem wyrostka bedzie wszystko, tylko nie wiedza, to co...

'' Ale i na to sa dobre sposoby.''-zaprezentuj

Jacku16, ja tez moherowy beret, bo ja sie zadaje z mezem...i tylko z mezem-nie jestem trendy, ale szczesliwa

w tym, co piszesz jest sporo racji
co do owsiaka, to popieram go, ale zadnych jego ideologii, nie znam
z tego, co wiem, ma tradycyjna rodzine/owsiak i babeczka/
nadal uwazam, ze zrodlem nauki powinna byc rodzina, po zastanowieniu dodam, ze ona JEST zrodlem nauki, niestety rodzice raczej ucza nie tego, co powinni, a wiec powinna przekazywac wartosci, a nie antywartosci

nie da sie uchronic tradycji od pewnych modyfikacji, swiat prze do przodu, ale nie oznacza to podeptania jej-tradycja ma stale fundamenty, ktorymi sa pewne wartosci takie, jak poszanowanie drugiej osoby-tylko od rodzicow zalezy, czy wpoja je dzieciom

szkoda

ja również pozdrawiam :)

pewnie połowa nocnych marków jeszcze smacznie śpi ;)

Zbych

Przeczytałem ten artykuł http://4lomza.pl/index.php?wiad=7349 i zastanawiam się.

Wykres okresla osoby zgłaszające się na profilaktykę/leczenie.

Tylko czy rzeczywiście te liczby oznaczają, iż coraz więcej ludzi ma z tym problem. Może jednak oznacza, iż rośnie wśród ludzi świadomość i więcej z nich chce z tym skończyć, lub po prostu coraz więcej ludzi wie, że jest taki ośrodek?

Też proste

Jestem dumny ze jestem Polakiem i ze moja skóra jest biala. Gdybym mial urodzic sie znów to tylko w POLSCE i tylko tu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org