Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Piekno PiSu |
szamac bo oczywiscie ty sie najlepiej na wszystkim znasz bo ty wiesz co to MW co sie dzieje w Polsce szamac obudz sie nie jestes alfa i omega jestes zwyklym pylem tyle mam na zakonczenie dyskusji z Toba. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Piekno PiSu |
Wnioskuję, być może nie słusznie, z Twojej wypowiedzi, że trafiasz swoją wypowiedzią centralnie do mnie :) Zgadzam się z Twoją opinią, moja z resztą niczym innym sie nie różni, nawet w nawiązaniu do Twojego postu bezstresowe wychowanie, to chyba taki nowoczesny model wychowywania dzieci czy młodzieży. Niestety, nie sprawdza się, czego efekty widać chociażby w tych artukułach. Jakaś recepta na poprawę tej sytuacji?
|
|
na rydza jest rada zdrowa poprostu niesluchac :P
|
|
Tak, naprzeciwko parku, ale to nie kufelek. Była taka słynna nazwa. Pozdrowienia.
|
|
rodzice nie potrafia zrozumiec, ze szkola nie jest od nauki podstawowych zasad zachowania- to rodzice musza nauczyc dziecko szacunku do drugiego czlowieka, poszanowania cudzej pracy, etc. to, ze uczen przynosi slabe oceny, to rzadko wina nauczyciela slyszalam o przypadku w 10, kiedy niezadowolony rodzic z oceny dziecka wyrwal sie do bicia nauczycielki a takich przypadkow zdarzylo sie i ciagle zdarza wiele sama sprawe znam z autopsji, bo pracowalam w szkole a mialam taka sytuacje, ze musialam sie tlumaczyc z ocen niektorych uczniow, bo akurat rodzic przyszedl do pani d. i chcial sie dowiedziec, dlaczego tu stoi pala, a nie piateczka, bo ania przepisala prace od kasi, a kasia piatke dostala /autentyczna sytuacja- bylam wzywana na lekcji/, sytuacje dobila corka dyrektorki, bo miala 4, a nie 5 na koniec z mojego przedmiotu, na co jej mama, sz.p. d. stwierdzila, ze ona nie ma5, bo ja nie mam dzieci i nie rozumiem, ze dziecko nie zawsze ma czas sie przygotowac alez ja rozumiem, ze nie zawsze ma czas, ale tez rozumiem, ze ocenic nalezy wiedze, a nie checi-life is brutal przyklad przeze mnie przytoczony, to taka mala patologia i dopiero poczatek, a co zrobic, jak biedny nauczyciel trafi na agresywnego ucznia/rodzica my mowimy tu o relacjach uczen- nauczyciel, ale jestem pewna, ze diably wcielone w szkole nie sa aniolkami w domu i rodzicom niezle daja popalic slyszalam kiedys taka sentencje-DZIECKO JEST JAK SZUFLADA, ILE W NIE WLOZYSZ ,TYLE WYJMIESZ
|
|
Odejdz. Temat do kasacji.
|
|
To może być Szymon Wydra ale nie jestem pewna na 100%
|
|
mnie takie zachowanie przeraza. . . ostatnio zobaczyłem filmiki podobno z jakiś łomżyńskich szkół: 1. nazwany potocznie patataj jeżeli ktoś widział jego to wie o czym mowie. Jedno jest pewnie juz nikt tego chłopaka nie zaczepi ale czy takie zachowanie jest dopuszczalne w szkole?! 2. Drugi przedstawiał nauczyciela który podczas pisania przy tablicy stał sie pośmiewiskiem uczniów którzy widzieli jak kolega podbiega do nauczyciela i ściąga mu spodnie. . . Pierwszy film obrazował przemoc panująca wśród uczniów. Ale drugi to juz jakiś absurd. Co ten chłopak myślał jak to robił ? Jak trzeba mieć w głowie poukładane żeby cos takiego zrobić? Rozumiem chciał zrobić "wielkie jaja na lekcji" ale to juz jest przesada (lekko nazywając) to wszystko idzie w złym kierunku i scenariusz z młodych gniewnych może czasem naprawdę sie spełnić.
|
|
Przede wszystkim to rodzice powinni mieć największy wpływ na swoje pociechy. Nauczyciel też boi się głosu podnieść bo uczeń zaraz sądem straszy. Prawo jest tak skonstruowane, że dziecko może podać własnego rodzica o pobicie. Jak można dobrze wychowywać dzieci, gdy rodzice i nauczyciele mają mniejsze prawa od dziecka i ucznia. Pokazywałem w innym poście fragment artykułu wypowiedzi uczniów: - Ja bym tę k… od polskiego zabił. W p… bym jej wsadził "szlauf" z benzyną, a później podpalił. - A ja bym jej k… frajerce parę ch… puścił i bym ją k… zabił. Takie rozmowy uczniów w toalecie nagrała ukryta kamera. Nauczyciele boją się uczniów. Są obrzucani obelgami, słyszą groźby. Nie wiedzą, jak zachować się wobec agresji. Przyznają się do bezradności. Wolą po cichu znieść upokorzenia niż narazić się na pobicie, zniszczenie samochodu Czy to są fantazje bachorków, nie to są rozmowy kryminalistów. Czy nie jest to wina bezstresowego wychowania http://wiadomosci.onet.pl/1248096,311,relacje.html Inny artykuł: Co dziesiąty nauczyciel ma depresję – poinformował niedawno dziennik “Metro”, a za nim tę sensacyjną wiadomość szybko podchwyciły liczne serwisy internetowe, a także typowo szkolne portale. Dlaczego, bo boją się uczniów. Poczytajcie artykuł link poniżej: http://portalwiedzy.onet.pl/4870,12800,1322547,czasopisma.html Pozdrowienia.
|
|
Organizacją działalności sportowej zajmowała się komisja techniczna powoływana przez zarząd towarzystwa. Komisja liczyła 5 członków, jej przewodniczącym był z urzędu prezes towarzystwa, a jego zastępcą naczelnik przystani lub jego zastępca. Komisja aranżowała odczyty i pogadanki, organizowała treningi wioślarskie, ćwiczenia gimnastyczne i wycieczki turystyczno - krajoznawcze. Sekretarz komisji miał obowiązek prowadzić protokoły posiedzeń, spis członków ćwiczących, opiekować się książką pływań. Na jej podstawie po zakończeniu sezonu sporządzał statystykę przepłyniętych przez poszczególnych członków kilometrów. Do jego obowiązków należało również prowadzenie statystyki antropometrycznej członków ćwiczących. Z upoważnienia komisji naczelnik prowadził ćwiczenia, dobierał osady i przydzielał łodzie do pływania. Po zakończeniu pływań łodzie były każdorazowo kontrolowane. W razie ich uszkodzenia gospodarz taboru wraz z naczelnikiem sporządzał protokół na tę okoliczność. Następnie naczelnik zdawał o tym raport zarządowi. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego
|
|
Angellica wielkie dzięki! byłam i wszystko załatwiłam naprawdę super i dzieciaki będą zadowolone, wszystko tak jak pisałaś aż się zdziwiłam, jeszcze raz stokrotne dzięki, Pa.
|
|
To dla Angelliki!
|
|
Jestem, Z czystej ciekawości zapytam: co zrobiłaś po obejrzeniu filmu? Czy Twój syn został jakoś ukarany, kiedy dowiedziałaś się, że to on nagrywał? Pozdrawiam, kaschia
|
|
Część III epitafiów z Katedry: Tablica ku czci Dominika Sadowskiego i jego małżonki Emili z Porazinskich umieszczona jest przy wejściu na chór, ściana zachodnia prawe nawy. Tablica umieszczona na scianie zachodniej prawej nawy. Brak opisu. Sienkiewicz Henryk, pseudonim Litwos (1846-1916), polski prozaik. Laureat Nagrody Nobla 1905. Jeden z najpopularniejszych pisarzy XX w. Laureat na grody Nobla za powieść Quo vadis (1896) z czasów Nerona, ukazująca męczeństwo chrześcijan. Sienkiewicz zmarł 15 XI 1916 w Vevey. W 1924 miało miejsce uroczyste sprowadzenie prochów pisarza do Polski, a 27 X 1924 nastąpił ponowny pogrzeb Sienkiewicza w katedrze św. Jana w Warszawie Opis na podstawie: http://portalwiedzy.onet.pl/59872,haslo.html Tablica umieszczona na ścisnie zachodniej prawej nawy. Ks. Kazimierz Lutosławski, pseudonim Jan Zawada (1880-1924), pochodzący z Drozdowa działacz endecki, ekonomista, lekarz i pedagog. W 1919-1922 poseł na Sejm Ustawodawczy, wiceprzewodniczący, następnie przewodniczący sejmowej komisji konstytucyjnej (1919-1921), następnie poseł na sejm I kadencji. Przeciwny wyborowi G. Narutowicza na prezydenta RP, występował przeciwko niemu w prasie i przemówieniach publicznych. Opis na podstawie: http://www.um.lomza.pl/index.php?k=57 Tablica umieszczona na pierwszym filarze prawej nawy od strony północnej. Piotr Piasecki Magister Farmacji Obywatel Miasta Łomży. Pod tablicą Piotra Piaseckiego jest tablica jego małżonki niewidoczna na zdjęciu. Brak opisu. Tablica umieszczona na pierwszym filarze prawej nawy od strony południowej. Bohdan Winiarski urodził się 27 kwietnia 1884 r. w leśniczówce Bohdanowo kilka kilometrów na zachód od Nowogrodu. Winiarski chciał jak najlepiej służyć narodowi polskiemu dlatego wybrał studia prawnicze. W dniu 6 lutego 1946 r. Zgromadzenie Ogólne i Rada Bezpieczeństwa ONZ wybrały prof. Winiarskiego sędzią w Sądzie Międzynarodowym w Hadze na kadencję trzyletnią. Ponowny wybór nastąpił w końcu 1948 r., tym razem na kadencje dziewięcioletnią. Po raz trzeci prof. Winiarski wybrany był sędzią w 1957 r., pełnił więc urząd niezależnego sędziego międzynarodowego przez 21 lat (do 5 lutego 1967 r.), będąc w tym czasie przez trzy lata prezesem Sadu haskiego. Przed Winiarskim żaden prawnik nie miał w Sądzie Międzynarodowym tylu lat aktywnego i nieprzerwanego sędziostwa. Sędzią był dobrym i sprawiedliwym - taka jest o nim opinia międzynarodowa. Był Winiarski sędzia niezależnym, wiernym swemu sumieniu i swym poglądom. Ta postawą pozyskał dla siebie, przede wszystkim zaś dla polskiej myśli prawniczej, szacunek na całym świecie. Przez cały okres sędziostwa w trybunale międzynarodowym Bohdan Winiarski ustosunkowany był krytycznie do wszelkich prób, podejmowanych zawłaszcza na forum ONZ, by trybunał haski włączyć do rozmaitych posunięć i akcji politycznych, które nie nadawały się do rozstrzygania na drodze sądowej. Bohdan Winiarski zmarł 4 grudnia 1969 r. w Poznaniu. Opis na podstawie: http://www.um.lomza.pl/index.php?k=57 Tablica upamiętniająca Kapłanów i Alumnów pomordowanych w czasie II Wojny Światowej.II filar od zakrystii strona wschodnia. Pozdrowienia.
|
|
Najsilniejszy środek antykoncepcyjny świata |
makmarc co ty wiesz... lubią być kochane, podziwiane, lubią poczucie bezpieczeństwa i afirmacji... prezenciki, kwiatki i bibeloty to tylko przykrywka, bo w sumie najważeniejsze są tu gesty, słowa i uczucia. Chcą sie podobać i stąd wyprawy do sklepów (co wcale nie jest takie przyjemne), ale potzreba dużo takich wyrzeczeń, by odnaleźć miłość i szczęście...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |