poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Naukowcy po badaniach uznali, że amandatyna pomaga na COVID tak samo jak zwykła woda - debile.

Czy spośród was ślicznych łomżynianek jest może taka która prowadzi swojego bloga o modzie i zechaciałaby nawiązać współpracę ze sklepem ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Naukowcy po badaniach uznali, że amandatyna pomaga na COVID tak samo jak zwykła woda - debile.

ten zegarek to ten co na ratuszu?bo też wiedziałem,ale nie było mnie tu...(mam L4)

+++++++++++++++
Szczepienia okaleczają i mordują!
.....
paplak

Re: Naukowcy po badaniach uznali, że amandatyna pomaga na COVID tak samo jak zwykła woda - debile.

Konsul2
to jaka stawka będzie ok? Powiesz 20 pln,bo mama w tym czasie zarabia 50pln,to ok?a co w przypadku,jeżeli mama nic nie zarabia,a chce się uczyć?wtedy inna stawka?to może dla tych co zarabiają więcej stworzyć inne cenniki w sklepach?

dostawca gazu ziemnego ma swoje rejony,a jeśli chodzi Ci o dysze,to można wymienić

"Tylko, że celem nie powinno być jak pisałaś samo założenie kolektorów, a jakiś konkretny mniej lub bardziej mierzalny efekt. A 10% zmniejszenie zużycia dostarczanej energii w żaden sposób nie stanowi osiągnięcia celu.."

Zamiast bić pianę na forum, zapytajcie się autora dokumentacji technicznej, jaką zakładał sprawność urządzenia i oszczędności na energii pozyskiwanej tradycyjnie.

Jeżeli nic nie zarabia, zawsze może liczyć na rodzinę lub przyjaciół. Czy idąc do pracy interesuje Cię, że Twój szef może mieć problemy finansowe? Wątpię, raczej chcesz dostać wynagrodzenie odpowiednie do wykonywanej przez Ciebie pracy.
Jeśli od opiekunki wymaga się jedynie nakarmienia dziecka, zadbania o higienę oraz ogólne przypilnowanie go, to wiadomo, że nie zapłaci się nie wiadomo jakiej stawki. 5-6zł/godz za pracę w tygodniu wystarczy. Kiedy chce się, żeby niania zadbała też o porządek w domu lub uczyła dziecko, oczywiste jest, że należy się jej więcej pieniążków.

4 letnie dziecko to wulkan energii, za którym trzeba nadążyć i zająć jego uwagę. Chyba rzeczywiście nie każdy miał do czynienia z dziećmi, poza oglądaniem ich w TV.

rudy błazen z druhem

a na ile osob szukasz?jest duzo sal do wyboru nie tylko te dwie

MiYu
"...Jeśli ma tylko nakarmić pociechę, pilnować jej higieny i trochę zabawić, myślę, że 10-12zł/h wystarczy""400-500zł, bez sprzątania jedynie opieka nad dzieckiem.""mam dwie koleżanki dorabiające jako opiekunki, które jakby im ktoś zaoferował mniej niż 6-7zł/godz to by go pewnie wyśmiały"" 5-6zł/godz za pracę w tygodniu wystarczy."
czyli wyliczyć średnią i określ stawkę(weź od uwagę,że "4 letnie dziecko to wulkan energii, za którym trzeba nadążyć i zająć jego uwagę."

urbi et orbi !

Zauważyłam dzięki 4lomza reklamę, że ASP prowadzi nabór na dwa kierunki policealne: opiekunka dziecięca i opiekun osób starszych. Nauka nieodpłatna.
Mnie osobiście interesuje ten pierwszy kierunek.
Skończyłam już studia ekonomiczne, ale nie mam po nich pracy więc pomyślałam, że można by się wykwalifikować w tym kierunku. Byłam już nianią i bardzo lubię dzieci, a w Warszawie nianiom z kwalifikacjami płacą od 2500-4000 zł. W Łomży raczej byłoby to nie docenione, bo tutaj nianie zarabiają 600 zł, ale ogólnie pomysł chyba warty uwagi

Co myślicie dziewczyny?? Może znajdzie się więcej chętnych??

Dzwoniłam do sekretariatu i Pani tam powiedziała mi, że jeszcze nie wiadomo czy się zawiąże grupa, a ja bym bardzo chciała. W programie z ważniejszych będzie język obcy specjalistyczny dla niani (angielski lub niemiecki), język migowy (chyba), pierwsza pomoc, psychologia dziecka, zajęcia z kreatywności, opieka nad dzieckiem w chorobie, praktyki w odpowiedniej placówce. Pani powiedziała, że nauka kończy się państwowym egzaminem i można później pracować również w żłobku, klubie malucha, lub jako pomoc przedszkolanki.

Jestem ciekawa waszego zdania na ten temat. Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam

+++++++++++++++
.....
paplak

Na naukę nigdy nie jest za późno i na pewno będzie spore zainteresowanie a i prace może łatwiej będzie znaleźć życzę powodzenia

opiekunka zarabia 3 czy 5 zeta i ty chcesz sie ksztalcic w tym kierunku ? Lepiej zrob sobie kurs na kase fiskalna, no ale w tym kursie trzeba sie troche wysilic.

+++++++++++++++
.....
paplak

Kolejny nieobiektywny artykuł redaktora cz. Nie dość, że spóźniony o co najmniej dwa lata to jeszcze atakujący nie tą ekipę co trzeba. Moim zdaniem Dobosz napisał to co chciała poprzednia władza i gościu zrobił to rzetelnie skoro dostaliśmy na to kasę.

Debi
Mówisz że wygaskalas go i wypiescilas? :))

Pytam, bo miałbym coś jeszcze dla Ciebie do wypieszczenia ;)

Jeśli pies wobec kogoś zachowuje się agresywnie-dla mnie oznacza to jedno,że ten człowiek jest zły...Pies podświadomie wystraszony,głodny,zmarznięty reaguje paniką,lękiem.Nigdy w życiu nie ugryzł mnie żaden pies,nie ma posesji na którą bałabym się wejść,bo psy są lepsze jak dziś ludzie.Są też najlepszymi psychologami,jak dzieci,więc więcej człowieczeństwa w człowieczeństwie...

urbi et orbi !

pon do czwartku od 10 do 22
piatek -sob.10 do 24
niedz 10 do 23

Psy są lepszymi psychologami niż ludzie?
Pewnie wyczuły, że mój samochód jest zły i dlatego mnie goniły przez 200 metrów!

urbi et orbi !

Nie ma dobrego pracownika do Biedronki, podobnie jak do McDonalda.
Dla nich dobry pracownik, to niewolnik. I najlepiej jeszcze żeby nie miał własnego zdania, albo trzymał dziób na kłódkę.

Witam czy ktoś jedzie w tym roku na zbiory ?

my bylismy na porodówce całą rodziną i wchodzilismy po 2 osoby, zalezy od personelu

ile dajesz?

rudy błazen z druhem

z nad kierownicy wychodzi dużo taniej.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

orany_ julek ale z Ciebie burek :)) nie zmieniam co roku nicka, a 4lomza ma już trochę latek :)

odpowiedzi nie potrafisz udzielić, więc próbujesz atakować, brzydko oj brzydko ..

Chciałabym stanowczo odradzić tę placówke!!!
Siędzę półtrej godz w kolejce (rozumiem, dużo chorych). Wchodzę do gabinetu, za mną pani z rejestracji (chcę zaznaczyć było ich tam conajmniej 4) - takim tonem do mnie "proszę wyjść z gabinetu pani karty jeszcze nie ma! " Więc pytam wszystkich ludzi co robią skoro nie mogą zanieść karty pacjenta przez 1,5 godz do gabinetu, który znajduje się 3 kroki od rejestracji. Paranoja...
Czy ktoś również miał tam podobną sytuację??
Ja się z tamtąd przenoszę...

rudy błazen z druhem

Szczeniaczki są cudne. Wyglądają jak dwa pluszaki. Szkoda, że mój pies nie pozwala mi na wzięcie żadnego. :( Mam nadzieję, że trafią w dobre ręce.
Amen.

a ja na "głęboką szosę" jezdziła będę, jabłka zbierać.

nie dziekuję :) i tez zycze powodzenia :)

Dym z osiedla domów jednorodzinnych gdzie palą wszystkim co da się wsadzić do pieca - w zagrodzie nic nie może się zmarnować.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

szczytno to piękne miasto, jeziora i dobre knajpy - no niestety dziś wróciłem..................

I kto z was co był na rozmowie, zgodził się na pół etatu ?

smakosz?

Dobranoc maleńka!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org