wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ZAGADKOWA RÓŻNICA czyli jak zbywać nieruchomości.

Mnie bulwersuje to że w Łomży wszyscy lekarze bioro łapówki i że nie zawsze lekarze są trzezwi przy operacjach>:

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ZAGADKOWA RÓŻNICA czyli jak zbywać nieruchomości.

Gazelo, dla Ciebie łatwizna. Co mieściło się w tym budynku i gdzie można zlokalizować ten budynek.

Pozdrowienia.

ulus sama jestes zenujaca a co do miss to widzialem ciebie - szczerze to nie nadajesz sie

Wiec tak wasze typy na dobra muzyczke pop. hh itp pasujace na dlugie traaasy (oprucz radia:P)

Moje typy:

- Madonna - jump
- jamal - Ewolucje, Policeman
- FYA - 10 Out Of 10

Autor: a_n_i_a6 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03-04-06 20:53

Wez ty sie Ptysiu palancie wiecej nie odzywaj, bo mnie wkurzasz juz.

Post na wysokim poziomie intelektualnym. Osoba ta ze swoimi wypowiedziami nie dorasta Ptysiowi do pięt.

oj Kazik.... nie pamiętam co w tym baraku było, pamiętam tylko, że był obity czarną papą, albo smołowany... :) jeśli chodzi o pamiętanie takich rzeczy, to ja jeszcze młodziak jestem :D

Ja jestem dumny, że Jestem.

szamac zbyt duzo agresywnych slow myslisz ze przez to twoja wypowiedzbedzie mocniejsza?? otoz nie moim zdaniem da rade sie dorobic tylko trzeba mniec dobry pomysl

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Ej a moze kupimy sobie drezyne i bedziemy jezdzic;) hehe

Dzisiaj następne tablice i epitafia w nawie pólnocnej Katedry.

Ojciec Maksymilian Maria Kolbe urodził się w Zduńskiej Woli 8 stycznia 1894 roku w rodzinie robotniczej
Zawsze żyjąc i poświęcając się dla dobra drugiego człowieka, dopełnia swej ofiary i oddaje życie za współwięźnia skazanego na śmierć. Za niego idzie do bunkra i po dwóch tygodniach, w wigilię Wniebowzięcia Matki Bożej, 14 sierpnia 1941 roku wyczerpany głodem, zostaje dobity zastrzykiem. Ciało O. Maksymiliana spalono w obozowym krematorium. Podziwiany za życia dla swego ducha apostolskiego i niezwykłego nabożeństwa do Najświętszej Maryi Panny, O. Maksymilian przez bohaterską śmierć zdobywa sławę człowieka świętego. 14 sierpnia 1941 r. o. Maksymilian umarł w bunkrze głodowym, dobity zastrzykiem fenolu, oddając życie w zamian za współwięźnia, Franciszka Gajowniczka. 17 października 1971 r. został ogłoszony błogosławionym przez papieża Pawła VI, a 10 października 1982 r. zaliczony przez papieża Jana Pawła II w poczet świętych, jako męczennik.
Opis w/g link poniżej:
http://www.mi.franciszkanie.pl/rycn/kolbe.html
http://republika.pl/slawek_lepczynski/kolbe.htm
Poniżej portretu św. Maksymialiana Kolbe jest tablica upamiętniająca żołnierzy którzy zginęli w II wojnie światowej i cywilów pomordowanych w okolicznych lasach

Poniżej najmłodsza tablica poświęcona Janowi Kamilowi Bispingowi ufundowana w dniu 11 listopada 2005 roku przez jego potomków, a poświęcona przez biskupa Łomżyńskiego Stanisława Stefanka.

Jan Kamil Bisping, ordynat massalański w dawnym powiecie grodzieńskim, po napaści ZSRR na II Rzeczypospolitą uciekał wraz z rodziną w kierunku zachodniej części kraju. Na początku października 1939 roku, znalazł się, wraz z żoną Marią i dziećmi, we wsi Sieburczyn koło Łomży. Miał wówczas 59 lat. W dniu 4 października 1939 roku Jan Kamil Bisping, , wraz z żoną i dziećmi został pojmany we wsi Sieburczyn. Dokonało tego kilku mężczyzn, którymi dowodził niejaki P. Z Sieburczyna przewiezieni zostali do Wizny, a następnie do Łomży. Tam żona Jana Bispinga i jego dzieci zostały zwolnione.
Jan Kamil Bisping został zamęczony przez NKWD.
Opis w/g
http://www.ipn.gov.pl/sled_bialystok.html
Zdjęcia autor tematu.

Pozdrowienia.

Zbych

no coz niedomyslnosc i debilizm tez bulwersuje :P

Hej, są tam jakieś "nocne marki"? Widzieliście księżyc? Jaki piękny rogalik!:))) Pewnie wszystkie" ranne ptaszki "już śpią!:)))

Karaluchy pod poduchy- śpiochy!:)

mnie bulwersują moi ruwieśnicy co stojo pod blokiem naprzeciwko mojego i myslą ze są kozakami a tak naprawde to pizdy

maciek i k69 jebcie sie

hehehe a to niezle bylo
ptysiu niedam bo we mnie co nie ktorzy tylko rzutkami by rzucali co zreszto potwierdza postawa k69
nom i takie buty on wie lepij jak to kiedys mrs napisal :)

ohyda!?! a jak sie wyda ? to co ? bedziemy pisac do no... !!!
/lady pank :)

jestes chora?? moim zdaniem twoja postawa wymaga leczenia Pozdrawiam ozieble

bella ten Twoj banalny sposob to już czytałem pół roku temu. Jednak mimo szczerych chęci nie do zrealizowania, gdyż w żadnym okienku nie przyjma od Ciebie 1 grosza.

Moi drodzy proponuję przeanalizować fakty. W sobotę jaga grała wyjazdowy mecz z drwęcą nowe miasto lubawskie. Początek meczu godz. 15:00. Najkrótsza droga do śledziowa jest przez nasz kochane miasto. Zakładamy że po meczu kibice wyjechali autokarem o 17:15. W Łomży autokar będzie po godzinie 22, więc wszystko wskazuje na to że to sprawka cwaniaków z zakurwia.....ego białego. Ot cała filozofia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org