poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
['] zapal swieczkę po bratniaku

Hmmm stare dzieje...... (w moim przypadku).
Ja się wychowałem na "Tytusie, Romku i A'tomku", " Kajku i kokoszu", "Hansie Klossie" (miałem wszystkie części :D), i "Thorgalu"

Pozdrawiam

Tiger

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ['] zapal swieczkę po bratniaku

To co zaczynamy wyciągać brudy jakie się pierze w mechaniaku ?! Może należałoby zacząć od tego ze w ZSMiO Nr5 w Łomży od kilku lat stanowisko dyrektora szkoły powinna spełniać już inna osoba niż obecnie. Niestety pani E.B. swojego stołka trzyma się czym tylko może a każdego kto staje na jej drodze eliminuje bez żadnych skrupułów. Dwa lata temu karencja pani E.B. dobiegła końca wtedy to właśnie zostało przeprowadzone „tajne” glosowanie które miało rozstrzygnąć czy w/w ma dalej spełniać funkcje dyrektora czy też nie. Wtedy to właśnie pani E.B. wymyśliła sobie że ów głosowanie odbędzie się przez podniesienie ręki (od razu wiadomo ze w tak przyjętym systemie panuje zasada jesteś przeciw wylatujesz, i paru nauczycieli już by pewnie nie pracowało gdyby nie związki zawodowe). Na szczęście jeden z prof. ZSMiO pan J.K. odważył się (i chwała mu za to) złożyć raport wyższym instancjom o całym zajściu. Głosowanie zostało unieważnione a nowy dyrektor ZSMiO miał zostać wybrany w tzw. plebiscycie. Niestety do tego nie doszło. Sprawa skończyła się na tym, że pani E.B. nie została odwołana ze stanowiska dyrektora, niestety nie dysponuje wiedza na temat, w jaki sposób do tego doszło ostatnie, co pamiętam to, że 11 listopada 2001 roku przed akademia, na która przyszło wielu urzędników miasta Łomża jeden z nich powiedział, że sprawa pani dyrektor E.B. zostanie w szybkim tempie pozytywnie rozpatrzona, poczym wszyscy zrobili ładny uśmiech wymieniono uściski dłoni i tak zostało, niestety z negatywnym skutkiem dla uczniów ZSMiO. C.d.n.……

Neila Gaimana poznałem przy okazji czytania jednej z książek Pratchetta! Pięknie piszą chłopaki! O komiksie wiele nie powiem - lubię czytać, ale nie jest to dla mnie coś ważnego. wolę książki - więcej miejsca dla wyobraźni! :)

Pozdrawiam!

Ta szkoła jest po prostu LEPSZA!!!

michal

Odświeżam topic ^_^.

Na budowę nowego kościoła powinna być zgoda parafian. Czy ktoś się ich o to pyta? A należałoby, ponieważ to Oni będą finansować budowę i jego utrzymanie.O co w tym wszystkim chodzi, to już sami ludzie nie wiedzą? Banki , Zusy i kolejny kościół, a zakładu pracy , jak na lekarstwo. Młodzi uciekają .bo nie mają środków do życia. Łomża miasto starych ludzi. .A co póżniej? Pewnie znowu nowa Intronizacja i i nowy kościółek.Bieda w rodzinach aż piszczy, bo ludzie nie mają pracy.Władze z Magistratu i Koścelne ,obudżcie się, bo społeczeństwo tego nie wytrzyma.

Do ktosiu:
".....czy wiesz o tzw. "Dyslekcji", ktora to jest potwierdzana badaniami......."

Właśnie to miałem na myśli pisząc o papierku

Do gala a no nima:

Nie denerwuj się bo połamiesz kalwiaturę - tylko zastanawiam się kto za Ciebie biedny dyslektyku pisał pierwszy, bezbłędny post - mamusia?

Tak się składa, że mnie uczyła Pani B. kilka lat temu i nie mam jej nic do zarzucenia - bardzo dobry, wymagający nauczyciel a jedno co tępiła to chamstwo i totalne, śmierdzące lenistwo. W mojej klasie nawet najbardziej leniwi potrafili się zmobilizować do nauki i zaliczyć przedmiot. Ja byłem i jestem dumny ze swojej szkoły - jeszcze na Senatorskiej.

A jak słusznie zauważył Kefas to Forum jest publiczne " ...jesli decyduje się ktoś na spłodzenie wątku na forum publicznym to trzeba liczyć się z obecnością innych opinii niż własna..."

Nie dorośliście do tego żeby to zrozumieć ?

Do książek !!!

:P

Tiger

Tiger:

no tak brawo !!! muw do dupy to cie osra !!! panie informatyku jak bys nie wiedzal to firma microsoft stworzyla takie nazedzie kture sie nazywa microsoft word i ma naprawde swietna korekcje bleduw, a co do pani E.B. to wyraznie widac ze nie udalo sie jej odchamic Ciebie !!
(i nie bron tak pani E.B. bo sie bardzo zmienila ja o niej jeszcze 3 lata temu tesz bym nie dal zlego slowa powiedzec !!!!)

Może zaczekajmy aż NASK rozpocznie działalność na naszym terenie i wtedy porównamy do lokalnych providerów (Infolan, IST, NEO, INet)
jeżeli będzie korzystniej w NASK'u to napewno zdobędzie swoich klientów.
Wydaje mi się że obecne dywagacje kto lepszy nie mają większego sensu.
Osobiście dostęp do sieci mam poprzez Infolan i bardzo sobie tego dostawcę chwalę: tanio, szybko i bezusterkowo. (krypto)

michal

Do gala a no nima:

Chłopie wyluzuj bo Ci żyłka pęknie heheh
O moje wykształcenie nie musisz się martwić - bo je mam
Martw się o swoją maturę - oj czarno ją widzę, czarno
Jak ja korzystałem z Worda to ty jeszcze w tetrowe pieluszki robiłeś a może dalej robisz myśląc o maturze ??

Tiger

To bylo by coś. Wiecej sciezek rowerowych zwiekszy bezpieczenstwo rowerzystow.

Witam wszystkich forumowiczow!!
Jestem absolwentem Mechaniaka,zaczynalem go za kadencji Pana dyr. Zaremby.Byl to chyba najlepszy okres nauki kiedy T.Z byl dyrektorem.Szkole jednak ukonczylem kiedy Pani E.B byla i dalej jest Pania Dyrektor.
W wiekoszoci Macie racje co do Pani E.B, troche przesadza...Mechaniak stal sie jakby Gettem,ale wszystko idzie wytrzymac....Ja ukonczylem Mechaniak w 2000 r, mature rowniez zdalem bez zadnego klopotu....nie wiem dlaczego tegoroczni maturzysci zdjacy egzamin dojrzalosci bo ja sie go jak ognia...czyzby niedobor wiedzy?!
Ja nie bronie Pani E.B bo sam tez jej zabardzo nie lubilem,ale ona matury za mnie nie zdawala, wiec sadze ze i Wy powinniscie sobie poradzic jak sami bedziecie ja pisac...
Mam jedna rade dla maturzystow: jesli chodzi o studniowke,to radze wam isc na komrpomis z Pania E.B bo w innym wypadku mozecie miec klopoty ze zdaniem matury tak jak sie naprawde jej obawiacie...w moim roczniku jedna klasa podpadla i tylko czesc jej zdalo mature...:)
Uwazam ze "wcielenie " V LO pod Mechaniak bylo bledem bo odkad LO jest w Mechaniaku chyba najwiecej osob nie zdaje matury...

Zgadzam sie z jacko= J.K ?! pozdrawiam serdecznie...Bardzo dobry nauczyciel historii
nie kojarze L.B....prosze o podpowiedz kto to taki...:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org