Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
komuna |
taaaaaaaaaaaaa!! wez bo dostaniesz!! ja reka machnalem a Ty tego nie zauwazylas
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: komuna |
bo jestem ślepa strasznie :P okularki w domku zostaly i jak ja mialam zauwazyc :P
|
|
wygląda to na zatopione łąki w bezpośrednim sąsiedztwie Lasu Jednaczewskiego
|
|
powinni stworzyc specjalny dzial na forum do zadan matematycznych i na te pytania odpowiadal by jakis magister hehe oczywiscie calkowicie spolecznie czy nie bylo by to przydatne ??
|
|
racjonalisto Czyżbyś nie zauważył. że na tym wlocie są 4 pasy; dwa na wprost i po jednym w lewo i wprawo? Na durnego kierowcę nie ma sposobu. Jeśli włącza ona kierunkowskaz o jedno skrzyżowanie wcześniej, to inaczej nie da się go określić. AdamO Nie ma takiej możliwości, żeby zielone na którymkolwiek przejściu paliło się przy otwartym kierunku dla skrętu w lewo. Jest to niedopuszczalna kolizja. Możliwe jest to tylko przy otwartym kierunku w prawo. Też kolizja, ale taka, do której jesteśmy przyzwyczajeni. Przecież kiedyś musi być zielone na przejściu. I jeszcze jedno. Nie stosuje się w całej Europie żółtego (nawet migającego) światła na przejściach. Polskie przepisy są zgodne z konwencją międzynarodową. makmarc Nie można wydłużać fazy zielonej na przejściu ponad potrzeby sprawnego pieszego, bo pogorszy się przepustowość i można przekroczyć rozsądną długość cyklu. Weź pod uwagę, że zielone światło pozwala na wejść na jezdnię do końca jego trwania. Zejść można (a nawet trzeba) i przy czerwonym. Temu służy czas przewidziany na ewakuację. Co do tego, że cztery pasy się kończą. Czy w takim razie na tych skrzyżowaniach nadal powinien być jeden pas na wprost? Czy to jest problem tych skrzyżowań? Możecie sobie teoretyzować, nie znając się na rzeczy. Ktoś pisał, że tam nie ma wypadków. Dla mnie jako znającego te sprawy nie tylko z doświadczenia kierowcy, właśnie ilość wypadków i kolizji świadczy o poziomie bezpieczeństwa na skrzyżowaniu. Przed przebudową były tam korki i po 8 - 10 ofiar rocznie. Teraz mamy pierwszy wypadek po 8 miesiącach. I też nie wiadomo czy wypadek, bo chyba skończyło się na lekkich obrażeniach. Raczej kolizja. Zgadnijcie jakie zdarzenia dominują teraz na tym skrzyżowaniu. Otóż są to najechania na tył pojazdu (prawie wyłącznie). Zawsze zdarza się to, gdy niedouczony kierowca zatrzymuje się skręcając w lewo, a drugi z tyłu, wiedząc że otwarty jest kierunek bezkolizyjny, nie przewidzi tego. Jest to o tyle śmieszne, że narozrabia ten z przodu, a odpowiedzialność ponosi ten z tyłu.
|
|
po zainteresowaniu tematem widac niebardzo jestesmy dumni przesliczny tekst patryjotyczny mozna przeczytac niedaleko elektrowni w lomzy, ale czy ma jakiekolwiek znaczenie czy jestesmy dumni ze jestesmy polakami ? wydajem mi sie ze nie przywyklismy myslec tylko o sobie i juz calkowicie niepotrafimy postawic sie w sytuacje innych przeciez rownie dobrze moglismy sie urodzic w czechach albo w portugalji niemozna wiec byc dumnym ze sie mialo sie szczescie/pecha rodzac w polsce oddaje racje abcd ze to niepowod do dumy ze sie jest polakiem co innego jesli zywo ksztaltujemy obras calego narodu wtedy a i owsze mozna czuc sie dumnym lub nie i w takiej wersji jestem bardzo z polakow i z siebie dumna :) pozdro a i wspaniala strone podeslal szamac wiec ja tez ja polecam :)
|
|
nemo: wcześniej mi się nie chciało, ale jutro mogę to policzyć... a zadanie 1 to banał... wystarczy znać się na wykładnikach i gdzieniegdzie pousuwać niewymierności... jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Przez takie swoje głupe wypowiedzi, i brak informacji obrazasz ludz Na czele nie szedl nikt prywatnie szli ludzie zwiazani z jednostka stzelecka ktorzy byli odpowiedziali za poprowadzenie marszu i odpowiedni przebieg . nastepnie szedł ksiadz i poczty sztandarowe i przedsawiciele władz. jesli nie masz pelnych informacji nie siej propagandy obrazasz prywatnych ludzi i organizacje nie znajac ich
|
|
on nie jest na szosie zambrowskiej po prawej stronie jak się jedzie od ronda na zambrów?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |