niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Cyrk! Zaszczepiony trzema dawkami prezydent Czech ma pozytywny wynik testu i siedzi w plastikowej klatce

Masakra ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Cyrk! Zaszczepiony trzema dawkami prezydent Czech ma pozytywny wynik testu i siedzi w plastikowej klatce

co prawda nic sie nie mówi ale liczba zachorowań na grypę jest w tym roku szczególnie dużą. Jednak nie to jest w tym wszystkim najbardziej niepokojące. Na wstępie pragnę uspokoić ,ze wszystkie typy gypy A, B,C nie są w sumie same w sobie śmiertelne poza niektórymi podtypami grypy z grupy A i to tylko dla niektórych grup wiekowych czy ryzyka oraz tych którzy lekceważa objawy pojawiającej sie u nich grypy . W takich przypadkach te szczególne podtyty grypy grupy prowadza do śmierci.

Ale wracając do problemu ogólnie. W kraju unika się jak diabłę swięconej wody poinformowania ludzi o fakcie ,że epidmania grypy w tym roku to poczatek ostrej epidemi wirusa grypy typu A i to w kego najbardziej zajadliwych podtypach. Dlatego tyle stwierdzonych przypadków ptasiej i świńskiej grypy na terenbie kraju. gdyby tak dla przykładu dokonano badań wszystkich pacjentów jednej z poradni w miescie to okazało by sie ,ze 95% z nich ma gypę typu w jej najgorzniejszych podtypach. i tu jest pies pogrzebany - dlatego piszę chrońcie się a jak już złapiecie to nie lażcie tylko kladzcie się i leczcie.

ktośiek

Re: Cyrk! Zaszczepiony trzema dawkami prezydent Czech ma pozytywny wynik testu i siedzi w plastikowej klatce

Coś tu wsadził?
Nikt nie pisze ze nie umie po tym jeździć, tylko ze długo schodzi, więc po co się udzielasz?

To jest proste skrzyżowanie. Są o niebo trudniejsze. Tam to byś dopiero się pogubil. Wstawiasz coś co pierwsze żeś na googlach znalazł

Moja instruktorka z OSK Kamiński, rzeczowa i w porządku kobieta :)

to w gimnazjum nowa moda?

Zgoda , dałem przykład pierwszy z brzegu a Ty ,

...daj przykład gdzie ?

Znam takich kierowców, co jak do WARSZAWY dojeżdżają , to auto zostawiają na przedmieściach .

Światowy gość... Nikt nie pisze, że umie jeździć po tym rondzie..

...ja jeszcze ze szkoły powszechnej nie wylazłem ,

tak jakoś dziwnie się złożyło, że siÓdmej klasy przeskoczyć nie mogę .

Jak to jest w tym Urzędzie Pracy jeśli chodzi o osoby ciężarne? Kobieta w ciąży też ma prawo się zarejestrować? Jest wtedy brana pod uwagę jako "poszukująca pracy"?

http://oskborawski.prv.pl/

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

... a co, czym Ty jesteś gorsza od kobiety nieciężarnej ?
zawsze , masz prawo, z tym że jedno ale , ale kto Cię zatrudni ?

... jak się zarejestrujesz, to będziesz miała chociażby prawo do świadczeń/opieki medycznej.

Przynajmniej na początku,zostać w domu i leczyć się samemu-domowymi sposobami!a nie od razu do lekarza,gdzie podłapiesz coś jeszcze i innym sprzedaż swoją infekcję!Nie rozumiem ludzi którzy zostawiają fortunę e aptekach na preparaty "antygrypowe"(ferwex,Gripex itp),które są tak szkodliwe dla zdrowia!Ludzie Gorąca herbata,łóżko,leki wystarczy na początek Ibum,Ibuprofen, i dać sobie trochę czasu, a nie do poradni,gdzie na prawdę niektórzy potrzebują pomocy! z byle katarem do lekarza!Co za naród a podobno-Bieda!A kupę kasy to sami zostawiami w aptekach,za te "pseudoleki" zawierające pseudoefedrynę!Ja przeszlam grypę,w domu bez lekarza-owszem 4 dni trwała,i bez torby leków.Trochę ciierpliwości!!!!

I właśnie na tym mi najbardziej zależy na tych świadczeniach. Nie mówię, że jestem gorsza tylko właśnie jako że w ciąży nikt mnie nie zatrudni więc mogą nie zaliczać do "poszukujących". Tylko to mnie nurtowało. Ale dzięki za odpowiedź :)

Nikt nie broni ciezarnej sie rejestrowac, bo ciaza to nie choroba i jeslki ciezarna jest zdatna do pracy, a trafi jej sie umowa np. na czas okreslony czy zlecenie to nikt nikomu nie zabrania zatrudniac ciezarna wrecz przeciwnie. Pozostaje tylko pytanie czy sa ba tym swiecie pracodawcy ktorzy zatrudnia ciezarna? No chyb,aze o tym nie powiesz, jednak i tak z tego tytulu nie naleza ci sie zadne profity po urodzeniu (czyt macierzynski) bo do tego ma sie prawo tylko na umowie na czas nieokreslony.
Wiec streszczajac odp na twoje pytanie: Tak mozesz sie zarejestrowac jako poszukujaca pracy

możesz się zarejestrować ale musisz zrobić to przed końcem trzeciego miesiąca ciąży.

Treść jest ukryta

Było tam bardzo dużo miejsca, duże pole do popisu dla projektanta, ale poszli to najprostszej linii oporu. Ja najchętniej widziałem tam rondo turbinowe.
Obecnie, skoro już jest ta sygnalizacja, bardzo brakuje mi nawrotek przed samymi światłami. Tak jak na niektórych skrzyżowaniach w Białymstoku:

Dziwne, że nie pomyślano o tym od razu. Po co czekać na światłach, tworzyć sztuczny tłok na skrzyżowaniu jak można zawrócić przed?

Nie prawda...będąc w ciąży przegapiłam podpis.Odczekałam 3 miesiące i poszłam się zarejestrować ponownie i nie było problemu,nikt nie pyta który miesiąc.Wspomnę,że byłam w 9 miesiącu ciąży a dwa dni po rejestracji urodziłam,także śmiało idź się rejestrować:)

Treść jest ukryta

panidomu:)
A zamiast natrzeć nie lepiej wypic ?
Zadziałą od wewnątrz, lepszy efekt będzie :)

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org