Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Smutna prawda. |
" Całościowe koszty renowacji dawnej plebanii kościoła ewangelicko-augsburskiego przy ul. Krzywe Koło 1 szacowane są na blisko 3,5 mln zł, a dotacja przyznana przez Urząd Marszałkowski w Białymstoku sięga niemal równych 3 mln zł." " dotacja ze środków unijnych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego." - warto wydać z kasy miejskiej te ok 500 tysi na ratowanie zabytków , to przecież nasz historia a zabytków w Łomży nie mamy za dużo . Jak przyjadą turyści ewangelicy ( czy chociażby odwiedzić cmentarz ewangelicki z 1801 roku ) to raczej na pewno nie pójdą do pobliskiego Hotelu , a te sześc miejsc wystarczy i na siebie zarobi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Smutna prawda. |
Ostatni raz wypowiem się bona na ten temat.Nie chcę nikomu mącić w głowie i prawić kazań.Nie jestem księdzem,a tak na prawdę to mam wiele uwag co do nich,ale to nie ten temat. Po pierwsze.Do kościoła chodzi się dla Jezusa,a nie dla księdza.On jest tylko pośrednikiem między Bogiem a człowiekiem. Wiara to przede wszystkim wyznawanie Pana Jezusa,ale również podziękowania i prośba do Niego w codziennych naszych potrzebach.To wyraża się nie tylko codzienną modlitwą,ale również uczestnictwem we Mszy Świętej. Moim zdaniem Ci co nie chodzą do kościoła to nie powinni nawet wypowiadać się na temat księży.Bo akurat Ci najwięcej krytykują którzy w kościele nie bywają,na kolędę nie wpuszczają. To co mogą o nich powiedzieć.Krytykuje się jednak bo to teraz na topie. W sumie jak ktoś ma iść do kościoła na ploty,albo poobserwować innych bo nie wie naprawdę po co tam się chodzi,to niech lepiej siedzi w domu. Na koniec bona jeszcze mała dygresja.Do lekarza idziesz jak jesteś chora,samochód Ci się zepsuję do mechanika,po chlebek do sklepu,do kina dla rozrywki. Nie możesz tych spraw załatwić w domu.Przecież też mogła byś wyleczyć się ziołami,samochód naprawić w garażu, chlebek upiec w domu jak również w nim obejrzeć film. Myślę ,że nie mam nic więcej do powiedzenia w tej dyskusji. Pozdrawiam!
|
|
Proowokator POTOMKU ROZTRZĄSACZY GNOJU tylko na tyle cię frustracie stać ? Jakim trzeba być idiotą aby zakładać takie tematy ? NO COMMENT !
|
|
Ujadasz jak ten twój biegnący idol. Nie wiesz że jest demokracja i liczy się głos większości a takie typy jak ty narazie są w mikroskopijnej mniejszości. Nic swym antykościelnym jadem nie zwojujesz bo powiedziane jest że kościoła nawet bramy piekieł nie przemogą (pokonają) a cóż taki jeden zaściankowy diabełek. Próżny jest twój trud i bezsilne tu są twe złożeczenia bo nic kościołowi nie przeszkodzi do istnienia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |