Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ewaa i niektóre osoby,które odpowiadały na temat złamały ciszę wyborczą!!!!! |
Proponuje żeby sobie w łomży urządzić bicie rekordu ginesa w czymś kwestia tylko pomysłu (np. picie piwa na czas w końcu mamy dobrego sponsora Łomżyński Browar) w innych miastach robią tego typu rzeczy, no i dlaczego jeszcze nikt w łomży nie zorganizował wspólnej fotografii mieszkańców, w białym już cos takiego było i oni nie byli pierwsi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ewaa i niektóre osoby,które odpowiadały na temat złamały ciszę wyborczą!!!!! |
Z odleglosci 10000 km patrzymy inaczej na wszystko. moze tu za morzem jest bardziej "zielono", ale brak jest wielu rzeczy: a) przede wszystkim lomzynianek. One sa najpiekniejsze na swiecie. tu jak na street zobacze piekna kobiete to w 95% ona jest z Lomzy lub okolic. b) prawdziwych cieplych kobiet. te tu to wemancypowane, a moze stukniete baby. stracily caly urok kobiecosci, jak do takiej mrugniesz to robi wrzask ze ja molestujesz.... (moze to sposob na dowartosciowane, bo wiekszosc ma taka urode, ze trzeba sporo wypic by taka molestowac. ps. gdyby ktoras lomzynianka chciala mnie wirtualnie pomolestowac na tym forum, to zapraszam... jest na to wlasciwy czas bo urode mam w sam raz na hellowen.
|
|
Re: Ewaa i niektóre osoby,które odpowiadały na temat złamały ciszę wyborczą!!!!! |
pomysł ciekawy tylko znając łomzyniaków napewno nikomu nie będzie chciało się ruszyć dupy z kanapy - lepiej pobawic się pilotem w razie czego ja jestem chętny - nie mam kanapy i pilota;)
|
|
tjaaa.... (ot - który to łobuz?) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Co najmniej z pieknym latem i klimatyczną jesienią. Nie widziałem jeszcze miasta gdzie te pory roku były by tak wspaniałe. Wszędzie blisko , nic tylko troche pomysłu , trochę gotówki i przeżyć życie w spokoju. Kto tego nie docenia w naszym mieście to jest jeleń :). Naprawdę można przy dzisiejszej globalizacji dużo dokonać nawet w niewielkim mieście. Tylko trzeba zwiedzać ...jeździć ..uczyć się i pracować , pracować ,pracować .....pozdro 4 all
|
|
najchętniej w godzinach rannych potrzebuję dostać się do wawy między 27-30 X. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wszystko jest OK jak szeptel ma w twoim bloku kabel, bo jak nie to dadzą Ci modem radiowy i WTEDY zaczniesz nażekać
|
|
Moja rodzina rozważa moją propozycję rezygnacji z usług tp. Mamy niezłe abonamenty komórkowe. W ubiegłym miesiącu przeprowadziliśmy eksperyment: dzwoniliśmy tylko z komórek wykorzystując bezpłatne minuty, ktorych w stacjonarce nie uświadczysz. Udało się, przy rosządnym korzystaniu z telefonów. Mój abonament to 44 zł. Po miesiącu otrzymaliśmy rachunek z tp - 9 rozmów miejscowych i 49 zł.
|
|
Mamy swoje Muzyczne Dni Drozdowo. Może warto zainwestować w to większe pieniądze?
|
|
PANIE KSEBKI I PANIE CZŁOWIEKU Z RATUSZA JESTESCIE CHORZY Z NIENAWISCI DO SWIATA I LUDZI LECZCIE SIE A NIE WYRAZAJCIE SWOICH BZDURNYCH OPINII NA FORUM W SZCZEGOLNOSCI DO PANA DYR. ZDANOWICZA KTOREMU DO PIET NAWET NIE DOROSLISCIE ZE WSZYSTKIM, WASZ TON , WULGARYZMY ITP. POWINNY WYKLUCZAC WAS Z FORUM, popracujcie troche ze slownikiem ortograficznym, poczytajcie literatury troche, bo pewnie w I LO sie nie uczyliscie, bo co sobą reprezentujecie zastanÓwcie sie jak pozytecznie spedzic wolny czas, nie marnujcie go na wyrzucanie z siebie zlych uczuc. A I LO ma dobra opinie, a jej DYREKTOR TO PRAWY i porzadny czlowiek. GDYBY bylo inaczej nie byl by tyle DYREKTOREM.
|
|
gratulacje dla oddziału okulistyki. Uznanie tez dla oddziałow laryngologi , urologi, kardiologi za ich trud w podejmowaniu nowych metod leczenia. Wielkie dzięki dla personelu internistycznej izby przyjęc tak trzymać bardzo wysoki poziom obsługi - profesjonalizm. Ale co z innymi oddziałami Panowie lekarze i Panie pielegniarki . Warunki pracy , wyposażenie macie świetne. I co z tego nic ,przeciętność? Czy wytłumaczeniem są małe płace? GoRbI
|
|
Ja bardziej popieram 2 lo pierwsze wydaje mi troche dziwne nie wiem czemu Bratniak
|
|
...w ciągu najbliższego miesiąca? Mam do odebrania od znajomego część od samochodu, a sam nie mam jak się tam dostać!? Mógłby ktoś ją dla mnie przywieźć? Bratniak
|
|
Inną formą organizacji życia towarzyskiego było urządzanie zimą lodowiska. Najczęściej umiejscowiano je w ogrodzie doktora Szyszki przy ulicy Zamiejskiej, a w dwudziestoleciu międzywojennym na stawie Czochańskiego przy ulicy Nowogrodzkiej. Był tam bufet, w którym można było zaopatrzyć się w gorącą herbatę i bułkę z serdelkiem. Wstęp był płatny, w dniu bez muzyki - 5 kopiejek, a w dniu w którym grała orkiestra 15 kopiejek. Opiekunowie i widzowie, którzy przyszli pierwszy raz bez łyżew płacili za wstęp 2 kopiejki, a za drugim razem 5 kopiejek. Dla członków Towarzystwa i ich rodzin oraz młodzieży szkolnej przewidziano 30% zniżkę. Przy świetle latarni, zawieszonych na słupach, jeżdżono na łyżwach do późnego wieczora. Lodowiska w Łomży były urządzane także przez inne organizacje i osoby prywatne. Wioślarska ślizgawka była jednak najbardziej atrakcyjnym miejscem spotkań towarzyskich, szczególnie dla młodzieży szkolnej. Studia Łomżyńskie nr V cdn. ........................... --- PGG
|
|
Ha dobre, robienie www w Łomży daj se spokój, moi kumple właśnie tak zarabiają. Zależy od klienta ale w łomży to ci nienapłacą kokosów
|
|
Myślę, że Bóga nie interesuje akurat to, czy ktoś chodzi, czy nie chodzi, do kościoła. Są dużo ważniejsze powody świadczące o wartości ćzłowieka. Kościół- to według mnie- miejsce manipulowania duszami, a ja lubię dochodzić do prawdy samodzielnie, mnie potrzeba argumentów a nie dogmatów, pouczeń i wydumanych obrzędów (suto zresztą opłacanych). To jest tylko moje przekonanie, a innych też nie potępiam z wyjątkiem głupoty i obłudy. GoRbI
|
|
...wlasnie ja tez chcialem wejsc na wczesniejsze targi i mowili tylko z zaproszeniami.i dla mnie jest bez sensu bo z kod mozna miec zaproszenie z ... czy co:)
|
|
nie ja mam prawie 13:)tylko tak se napisalem nick damianek16:)jak masz gg to mozessz i tak se poklikac ze mna(jak chcesz)nara
|
|
Z naszym społeczeństwem jest tak: nie szukajcie wierzących w kościele. Znam ludzi głęboko wierzących, którzy tam nie chodzą. Bo niektorzy mają dość ze buduje się nowe świątynie , a bieda jaka była taka jest albo sie pogarsza.Ksiądz za kwszystko bieże pieniąze czy za pogrzeb czy za ślub, a przecież jest pośrednikem między Jezusem a człowiekiem ,a Jezus czy pobierał jakies oplaty albo cos tego rodzaju?????.
|
|
zróbmy optymistyczne założenie że jednym z adresatów tej akcji zostanie mały Janek Kowalski z osiedla księżnej anny, który się nią zachwyci i całą ideą przejmie baaaardzo. Potem pójdzie się uczyć do I LO ;), nastepnie na studia (dobre!!!), zdobędzie stypendium i kiedys zostanie pracownikiem ministerstwa OŚ, a może i samym ministrem! I będzie ochoczo działał i wdrażał a także uskuteczniał i promował, nie zapominając o projektowaniu i egzekwowaniu. I za 38 lat w Łomży zaczną segregować śmieci... a tak poważnie to każdy sposób jest dobry i pewnie nie tyle dobrego się ma szansę stać (ale łamaniec :) przez zmniejszenie ilości toreb wprowadzonych do obiegu, co przez dotarcie do skostniałych ludzkich łebków i nawet minimalny wzrost świadomości ekologicznej społeczeństwa. Kropla drąży skałę! O reklamówkach przysłowie nie wspomina... BTW. Śnieg spadł? Bratniak
|
|
Z segregowaniem śmieci mają kłopoty zwłaszcza mieszkańcy bloków. Ja, mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie ich segregować w domu, nawet do osobnych worków, gdyż nie mam miejsca na ich trzymanie - kosz na smieci tylko jeden stoi pod zlewozmywakiem. Moja rodzina nie produkuje aż tylu odpadków, żeby segregować je codziennie. A śmieci wyrzucamy praktycznie codziennie. Staramy się zatem "produkować " ich jak najmniej.
|
|
odswiezam topic :D Bratniak
|
|
:) to w Warszawie z dlugopisami, bylo calkiem.....zwariowane;)) pozdrawiam °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Z tego co słyszałem, to pomysł w kilku główkach się przyjął :) Teraz tylko kwestia wybrania miejsca, czasu i spontakcji! :D Pozdrawiam! Bratniak
|
|
Chyba nie Kaufland... Bratniak
|
|
A mnie nikt nie pytal o zaproszenie...ale sie najadlem slodyczy. Zalujcie po poludniu nikt nie sprawdzal. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
W najnowszym numerze "Kontaktów" przeczytałem, że 800 dolarów kosztuje lewy doktorat z amerykańskich pseudo szkół wyższych. Jest to oczywiste oszustwo a ludzie, którzy decydują się na taki zakup powinni być karani. Zastanawiam się, czy w Łomży znajdzie się taka osoba? Przypomniałem sobie, że kilka miesięcy temu widziałem, też na łamach "Kontaktów", że jakiś ważny łomżyński prezes uzyskał tytuł doktora w amerykańskiej szkole wyższej. Nawet ucieszyłem się, że jest w Łomży taki mądry facet. Czy ktoś pamięta, z jakiej wyższej amerytkańskiej uczelni jest ten doktorat? A.
|
|
Tiger, to nie jest wina ani kupcow, ani samych czarnych pracownikow, to jest po prostu chore prawo. wszyscy dra z nas ile sie da, jakies skladki zusu, i co z tego mamy? myslisz ze jesli skladka bylaby mniejsza, to myslisz ze pracowadcy nie zatrudnialiby pracownikow normalnie? to co podajesz, o tych 1/4 etatu i pracujacych na czarno, myslisz ze tylko w sklepach top jest? jesli tak, to mylisz sie bardzo, ci w sklepach to kropla w morzu, ale skoro masz ciepla posadke, i nie mysle ze jestes palaczem to juz twoja sprawa, a tak na marginesie, to policja raczej w tym przypadku (co do lamania prawa przez sklepikarzy) jest zupelnie nie na miejscu
|
|
Diecezjalne Radio Nadzieja a poniżej buddyjski znak równowagi, znak ścierania się dobra ze złem... pięknie, naprawdę pięknie.
|
|
zaden buddyjski znak tylko logo wojewodzkiego funduszu ochrony srodowiska, pomysl czasami:)
|
|
Nie twierdzę, że ten problem dotyczy tylko handlu a wręcz przeciwnie zagadzam sięz Tobą Robercie, problem w handlu to tylko kropla w morzu tego procederu ...... Aczkolwiek temat zarzucony dotyczy branży handlowej ........ Tiger
|
|
......... nie wiem co to za wiadomosci na gg.. ale nie sa one zwiazane z ma osoba.... ktos rozwalic mi flashmoba (nie wiem czy wpadl na ten pomysl bo zobaczyl go tutaj, czy sam akurat wpadl na to).... natomiast pogadam z tym kolesiem i wyjasnie to i owo.... flashmob opisany w topicu aktualny...... 28.10.2003............. jutro szczegoly ze spontanakcja, miejscu i czasie.... nara aha! pomysl z jezusem jest nietaktowny ..... siewka Bratniak
|
|
myślę, że nietaktowne jest modlenie się do osoby przebranej za Jezusa, samo przebieranie się wg mnie nie jest niczym strasznym..... ....pół roku temu widziałem jednego przebranego - i nie było w tym nic nietaktownego (wokół wielu duchownych i wiernych) .... :) ...zovo... :D ....czy teraz wszyscy będą musieli autoryzować u Ciebie organizowane w Łomży flashmoby? :D ....pozdrawiam i niech się dzieje! --- PGG
|
|
..ja zbytnio mam 12 lat ale to co?lubie takie forumy:)kto ma 12 lat to niech sie odezwie..:)
|
|
Dobrze. Rozumiem.Ciekawe kto im wymyślij takie logo...... xero boy? Czy może zwykły debilizm.....??
|
|
Odzywam się, mimo, że dawno, dawno temu miałem 12 lat:) Możesz tu wypisywać wszystkie pierdoły jakie przyjdą Ci do głowy. Nie staraj się pisać z sensem i rozwagą. Dobra zabawa gwarantowana:)
|
|
W Łomży nie mogłeś kupić? Teraz się bujaj sam bo nie widzę chętnych do pomocy:)))) ps. W piątek i sobotę jedzie autobus Lublin-Giżycko. Niech ten twuj ziomus da kierowcy 10pln i paczkę a ty odbierzesz w Łomży na dworcu.
|
|
hehe.ale teraz ile masz lat?
|
|
..slyszalem ze beda budowac 12 kosciol w lomzy.jak slyszalem ze maja budwoac za ks anny,ale niw eim czy tam.
|
|
Nieważne kto "wymyślił" to logo... Ważne czy ktoś mu za to zapłacił i ile? To zreztą nie pierwszy taki przypadek. Czy zauważył ktos z was, że Telewizja Białystok miała identyczną czcionkę i niemal identyczne logo (poza listkami) jak telekomunikacja polska? Tyle ze zamiast "p" było "b"?
|
|
Mnie nie wpuścili nawet po południu. Myślę, że chodzi o to, żebyśmy my zwykli zjadacze chleba, nie wiedzieli ile oni na nas zarabiają. Podobno hurtownicy wystawiali towary z cenami hurtowymi. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Więcej kościołów to coraz mniejsze liczebnie parafie i coraz trudniej będzie je utrzymać, a parafianie wreszcie nie wydolą... Jest takie przysłowie: jak Pan Bóg chce kogoś ukarać - to mu rozum odbiera! --- PGG
|
|
Swego czasy prof. Relidze -ksiądz Tischner powiedział:" Ty nie jesteś ateistą, Ty wierzysz w Boga, tylko po prostu nie jesteś kościelny..." Bratniak
|
|
RACJA!!!!!!!!!!!!!!RACJA!!!!!!!!!!!!!!!! Po co taki konsument ma wiedzieć ile zarabiają na nim kupczykowie!
|
|
Co o tym myślicie ?
|
|
nie... nie o to chdzi............ ale male zamieszanie sie zrobilo michal
|
|
uwaga dnia 31.10.03 równo o godzinie 16.30 odbedzie sie przy ulicy długiej pod sklepem rossman flashmob co to jest Nieznani sobie ludzie umawiają się i spotykają w danym miejscu i o danej godzinie, aby zrobić coś naprawdę oryginalnego. Mogą coś krzyczeć, zrobić tłok, ale przede wszystkim spotkać się i poznać nowych znajomych. Najczęściej, organizowane za pomocą internetu spotkania, których uczestnicy mają zaszokować przypadkowych obserwatorów my bedziemy sie modlić przez 30 sek do osoby przebranej za jezusa potem po okrzyku "narew sie pali" rozejdziemy sie. serdecznie zapraszam na akcje ! szegółów mozna sie dowiedziec pod numerem gg 3773455 i na www.flash.mob.prv.pl ! podaj dalej to informacje CYDD.corp LUDZI BEDZIE KOZAK ZAbaWA WPADAJCIE !!! ZAPRASZAM °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
jak najbardziej za, kolejna firma to konkurencja, a konkurencja to poprawa jakosci przez pozostalych oferentow i miejmy nadzieje obnizenie cen dostepu do internetu.
|
|
Ostatnio czytałem na forum o szkole I LO. i tak mnie zastanawia sprawa zwiazana z Mechaniakiem : ZSMiO w Łomży... nie wiem, czy wiecie, ale to szkoła, w której rządzi tzw "biała buła" - czyli p. dyrektor E.Bagińska. O dytkaturze jej opowiadać wiele, moi przyjaciele, ale osobiście wole tego nie czynić ze względów oczywistych : doczekać końca szkoły. A zupełnie inny los spotykał wielu moich kolegów z mechaniaka. Jedni byli wyrzucanie za uderzenie kolegi, inni za pyskowanie pani woźnej, a ostatnich 3 poleciało za to, że napisali coś wbrew woli pani Bagińskiej. Hm. wolność słowa : za pisanie głupot wylecieć ze szkoły. HURA ! niech żyje wolność w kraju, a w Mechaniku szczegulnie. Jeżeli tak dalej pojdzie, to moze niedługo nie bedzie mozna powiedziec nic na holu, bo jakis nauczyciel podslucha i chcac przymilic sie E.Baginskiej doniesie na ucznia ? - albo mam jeszcze lepszy pomysł. W mechaniaku robi sie przeciez prace dyplomowe. To moze warto pomyslec nad tematem "Bezprzewodowy system podsłuchu klas i holi" ? Skandal ! Co o tym myślicie ?
|
|
Hehehe dobre to jest, postaram się ściągnąć jak najwięcej osób. Tak się składa, że dużo ludzi z mojej klasy ma głowę do różnych takich przekrętów :) Ale jak na razie nic nie gwarantuję. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wychu, po pierwsze...... zovo.... nie zove :D po drugie....... dziekuje ze doceniles "niektore moje wypowiedzi" po trzecie..... nie sadze aby moja porzednia sygnatyrka byla na tyle wulgarna i 'nie na poziomie' aby nie mogla znalezc sie na tym forum. Nie tylko dlatego ze wyraza ono jakby nie patrzec pewnien poglad, ale takze dlatego ze to 'forum' na razie jest nie na poziomie, jednakze aby nie narazac ponownie twego zmyslu estetyki zmienilem sygnaturke. :) To tak á propos topicu...................... °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
tak sie sklada , ze i ja jestem uczniem mechaniaka . uwazam , ze "zdzis sztacheta" ma racje . za bojki i konfilkty z prawe powinno sie wyrzucac ze szkoly ale nie za pisanie czegos na jakies glupiej kartce , a z tego co mi wiadomo , to w jakims tam konkursie . wyrzucanie za cos takiego , to przesada moim zdaniem
|
|
Luzik :) Bardzo dobre. Jeszcze takich infomracji o Lomzy nie bylo i uwazam, ze sa one dobre :) Pozdrawiam
|
|
quniec tego dobrego ! ludzie. widze, ze tu brak jakis kultury. ide poszukac innych miejsc, gdzie mnie wysluchają , bo tu widać nic z tego . znaleźli sie tacy , co sie wszystkiemu sprzeciwją . eh. co za badziewne forum, ludzie przygód szukają, to moze poczytajcie przygoty simbada zeglarza, jak chcecie przygod , albo odwieddzcie www . sex . org(ia) , dla zwiekszenia dawki adrenaliny, a nie wtykacie nocha w nieswoje sprawy
|
|
Hehehe:) No nie do konca. Jesli kogos to interesuje: czujnik znajduje sie w bloku na 4tym pietrze (dlatego przy gruncie temperatura moze byc zupelnie inna), przy oknie po stronie polnocnej:)
|
|
hahaha :) no tak. jak sie nie umie kulturalnie odpowiedziec na czyjes zdanie, to mu sie wcina, przerywa i blaznuje tylko po to, aby przerwac i zaklocic osobie mówiącej, to co ma do powiedzenia. :)
|
|
Miałem "przyjemność" uczyć się w mechaniaku i wiem z doświadczenia, że szanowna dyrekcja w osobie pani E.B. nie jest osobą odpowiednią do swojego stanowiska - to, że przejawy dyktatury, rygoru i często bezmyślności w podejmowanych decyzjach występują nacodzień w postępowaniu pani dyrektor - to Wam powie 99% uczniów tej szkoły. Powie albo nie powie z obawy o swoją przyszłość w tej szkole!! Podzielam zdanie Gorbiego - byly dyrektor mechaniaka - pan Zaremba byl na tym stanowisku czlowiekiem moim zdaniem nie zastąpionym, byl dyrektorem szkoły ale byl tez wspanialym pedagogiem - rozumial nas i pomagal wszystkim (bez wzgledu na to czy ktos mial srednia ocen 5.0 czy 2.0) w rozwiązywaniu ich problemów. Obecna dyrektorka może tylko pomarzyć o takiej opinii wsrod uczniów jaką mial (i ma!!) pan dyr Zaremba! A to chyba w tej pracy jest ważnym czynnikiem. ps. Przez całą kadencję Zaremby na stanowisku dyrektora mechaniaka nie usunięto z tej szkoły tylu uczniów ilu to wywaliła Bagińska przez pierwszy tylko rok bycia dyrektorem (!!!) ...a to już siedem lat odkad ta pani piastuje stanowisko "nie dla niej" pozdro
|
|
Faktycznie sklepów jest sporo. Swego czasu też jeździłem w poszukiwaniu sprzedawcy, który spełniałby moje wymagania. Zakupu dokonałem w SPEED. Wszelkie kłopoty były załatwiane od ręki, nawet jeśli nie obejmowała tego gwarancja czy rękojmia. Minęly już terminy gwarancji i też nie mam problemów z ewentualnymi naprawami - te drobne, oczywiście dla nich są robione gratis i od ręki.
|
|
Ja równiez polecam Unitechnik , robie u nich zakupy dosyć czesto i bez zadnych problemow , a jesli chodzi o Simmtech to nawet brak słów , nie wiem kto tam jeszcze kupuje . Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |