piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Godnie i pięknie milczy

Przełomowa decyzja włoskiego wymiaru sprawiedliwości?
Sąd Najwyższy we Włoszech nakazał wypłacenie odszkodowania za guza mózgu, którego źródłem było nadmierne używanie telefonu. Twarz chorego jest częściowo sparaliżowana i nie może funkcjonować bez silnych środków przeciwbólowych.
Zapłacić ma pracodawca, u którego 12 lat pracował 60-letni Innocente Marcolini. Prawnicy wyliczyli, że rozmawiał przez służbową komórkę średnio 6 godzin każdego dnia. Łagodny nowotwór objął tzw. nerw czaszkowy trójdzielny biegnący przy uchu, w miejscu gdzie przykłada się telefon - informuje huffingtonpost.com.
Decyzja pozytywna dla skarżącego zapadła m.in. po zeznaniach uznanych lekarzy, onkologa prof. Angelo Gino Levis i neurochirurga dr Giuseppe Grasso. Potwierdzili, że elektromagnetyczne pole emitowane przez telefony komórkowe może uszkadzać komórki i prowadzi do powstawania nowotworów.
Decyzja sądu jest niezmiernie ważna. W końcu uznano związek choroby z używaniem telefonu. To otworzy nie tyle drogę co autostradę dla pozwów ze strony chorych. Spodziewam się pozwów zbiorowych - "The Daily Telegraph" cytuje prof. Levisa.
A ekspert w dziedzinie biologii radiacyjnej, Michael Repacholi, przypomina, że naukowcy nie mają dowodów na rakotwórcze działanie komórek.
Jeśli ktoś sie jednak obawia, powinien uzywać słuchawek lub zestawu głośnomówiącego - mówi Repacholi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Godnie i pięknie milczy

Autor: karolina25 (---.elomza.pl)
Data: 26-12-12 17:46

Panie Redaktor
To nie jest głupi argument. Zdarzenie to miało miejsce wczoraj podczas moich odwiedzin szopki u Boboli.
Wielu pocałowało klamkę kościoła a jedna starsza osoba spoza Łomży zapytała o WC. Skierowałam go do plebanii obok. Nie wiem czy ...

koniec cytatu

To chlew nie kościół

w którym religijna świnia w ornacie razem ze swoimi religijnymi przydupnikami żyje jak świńskie towarzystwo wzajemnej adoracji w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem "Folwark zwierzęcy"

ks. Kapłani przeginają "zawsze i wszędzie" we wszystkim naginając wszystko dla własnych nie społecznych korzyści i widać to wszędzie na każdym kroku. Widać słychać i czuć tą ich religijną arcy kapłańską obłudę wszystkimi zmysłami nie tylko na odwiecznie religijnej ziemi Łomżyńskiej która bujnie kwitnie i owocuje tą...

... religijną obłudą duchowieństwa i kapłańskim cynizmem księży ludzkim kosztem zatroskanych o swoje wypasione piedestały.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

ciekawe czy chociaż jeden BlackBerry Playbook jest w Łomży?

no nie pisałem aby nie było drozyny a tam w Monte Carlo to nei wiem czy na bułkę z kruszonką bedzie mnei stać.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Autor: Mr__Andrzej (---.86.techtel.pl)
Data: 27-12-12 08:23

"Zobacz że Papieże sami z sobą czasem się nie zgadzają ale jeden drugiemu nie powie tego prosto w oczy taka tu w Kościele dyscyplina "partyjna" jak Bóg przykazał a raczej Papież przykazał."
========================================>
No raczej ciężko będzie im powiedzieć prosto w twarz bo nie wiem czy wiesz ale oprócz jednego momentu w historii Papieże zawsze siebie zastępują, nie może być dwóch Papieży na raz. Zresztą skończmy te nikomu nie służące dywagacje, temat dotyczył otwarcia żywej szopki a nie sensu jej istnienia.

A hoodie is my number pink palm puff one choice for staying warm during fall.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org