Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Słyszeliście że wraca? |
to jest fragment Szkoły Drzewnej ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Słyszeliście że wraca? |
nie ma jak to wstać rano, obejrzeć teleekspress i... :)))) Temid
|
|
smieszne historie opowiadzasz.... uwazasz ze jak bedzie tu "lotnisko" to bedziesz gdzies latal?? Wątpie zeby ono powstalo a juz napewno nie bedzie lini lotniczych. No i np do Ostrołęki lecialbys samolotem?? :>
|
|
Tester, kazda pomoc jet cenna...:)Na obecnym etapie ''robotę'' mają przede wszystkim architekci, archeolodzy i ludzie, którzy znają się ''na papierach'' unijnych. Z czasem, kiedy rozpocznie się etap budowy, każde ręce będą przydatne....:) Co do drzewek na grodzisku w Starej Łomży, to jako pracownik Urzędu Ochrony Zabytków, taką akcję podjęłam w zeszłym roku..:).Krzewy zostały wycięte przez właścicieli gruntu, na którym położony jest obiekt. To oni mają ( zgodnie z ustawą ) dbać o zabytek leżacy na ich działce. Drzewa zostały, bo z nimi to już inna historia..w tym roku się tym zajmę. Chcę również, aby przy naszym grodzisku stanęła tablica m.in. z informacjami o zabytku, badaniach wykopaliskowych, które były tam prowadzone.....Jej postawienie leży jednak w kompetencjach starosty a nie Urzędu Ochrony Zabytków.....Wciąż czekam na odpowiedź..pismo poszło.. Jeśli już jesteśmy przy grodziskach, to pragnę poinformować, iż najprawdopodobniej na wiosnę tego roku, jako urząd, podejmiemy akcję znakowania grodzisk leżących na terenie byłego województwa łomżyńskiego. Bardzo mi na tym zależy. Przy każdym z takich obiektów stanęłaby tablica informacyjna i, jeśli się uda, to drewniane schodki prowadzące na szczyt...aby wyznaczyć jedną drogę wejścia i tym samym nie niszczyć zabytku. pozdrawiam małgośka:)
|
|
mi też :P a kiedy te wesele? bo jak w drugi dzień świąt to odpada... bo też mam wtedy wesele... chyba, że to te same :) Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |