Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża - wartość wyższa - bez polityki |
MrS: Homoseksualizm sam w sobie jest wypaczeniem. Nie ma więc potrzeby doszukiwania się go u "tych ludzi". W przytoczonym przez ciebie moim cytacie powinno byc: "nie swiadczy o jakims wypaczeniu". Nie wiem czemu napisalem jak napisalem, ale niewazne, bo widze ze chyba zrozumiales o co mi chodzilo. Homoseksualizm wedlug ciebie jest wypaczeniem. I tyle. Ja mowilem o wypaczeniu psychicznym, ktore sklania do tego by namawiac syna by mowil "tatusiu" do kobiety. Chodzi o to ze wypaczenie w jednym przypadku zupelnie nie swiadczy o wypaczeniu we wszystkich. Można za to generalizować sprawę adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Jest to pomysł kompletnie chory. Wyobraź sobie dziecko, wychowywane przez dwóch panów lub panie. Do którego z panów powie per "mamo"? A może do którejś z pań powie per "tato"? To kompletnie burzy zasady, które panują na świecie od zawsze. Tata to mężczyzna, mama to kobieta. Tak było, jest i musi być. Na podstawie tego przykladu nie mozna. Popelniasz blad logiczny o ktorym wspominalem wyzej. Tymbardziej ze dziecko z przykladu powyzej nie bylo adoptowane. Hanelie byla jego biologiczna matka. Raczej mysle, mimo ze nie popieram by w Polsce legalna byla adopcja dzieci przez pary homoseksualne, ze dziecko wtedy mowiloby "tatusiu" do obu "ojcow" i "mamusiu" do dwoch matek. Tak samo jak dziecko nie mowi do polowy wdowca "tato" a do drugiej polowy "mamo". Ten przyklad powyzej jest po prostu chory, co nie oznacza ze wszystkie pary homoseksualne postuluja by dziecko do jednego/jednej mowilo inaczej niz do drugiego/drugiej. (w sensie ojciec - matka). A te 'zasady panujace na swiecie' to tez sliski temat, bo moge podac przyklady ze ot i niekoniecznie. Wszak Jezus nawet dwoch niebiologicznych ojcow mial. ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża - wartość wyższa - bez polityki |
ja mieszkam za granica-tu zarabiam i tu sie rozliczam nie place podatkow w polsce-nie bede miala i nie mam zadnych przywilejow typy zaslek,renta, emerytura santos i MrS, rozczaruje was, ale skonczylam szkole / i to nie jedna/, moja cala rodzina tez placila podatki, wiec jakby nie bylo, placila tez na moja edukacje panstwo nie mialo wyrzutow, ze zarabialam 900 zl i, mimo braku rodziny, nie zawsze starczalo do 1 ale co do tych podatkow, to sie zgadzam
|
|
dziary ,sznity ,*** przebity
|
|
Z tekstu powyżej zrozumiałem, iż gród ma powstać w trójkącie między rzeką Narew na odcinku od przepompowni do nowego mostu, a drogami dojazdowymi do mostu (główna) i do przepompowni (szutrowa). Mówisz Jacku, że w tym trójkącie mogło coś być, wydaje mi się, że osadnictwo było w górę rzeki od przepompowni, bliżej zdrojowej, mniej więcej tam gdzie teraz jakieś olbrzymie wykopy są (były pół roku temu). Jeśli nie tylko tam, to byłbym wdzięczny za jakieś bardziej szczegółowe informacje, źródła. Może pani Małgosia-archeolog wie coś więcej na ten temat, może równolegle z budową będą przeprowadzane prace wykopaliskowe? A z czego będzie się ten gród utrzymywał? Wiem, że miasto i tak malo pieniędzy przeznacza na kulturę - już teraz muzeum narzeka że dostaje mało pieniędzy, podobnie teatr lalek, podobnie orkiestra kameralna, podobnie dom kultury, itd, itd... z czego będzie utrzymywał się gród, czyżby miał sam na siebie zarobić? Powoływana jest jakaś nowa Kompania XIII wiecznych rycerzy, a z tego co wiem to w Łomży od kilku lat działa Bractwo Rycerskie http://www.rycerze.pl i jeśli dobrze kojarzę, to też zajmuje się tym okresem. W Kompanii Świętego Krzysztofa dużo jest teraz rycerzy, dam, chłopstwa? Czy jest sens powoływać nową grupę w mieście gdzie jest tak mało chętnych do jakiejkolwiek aktywności? Jeśli chodzi osam pomysł grodu, to jestem jak najbardziej za! Jeśli byłby zbudowany przy współpracy archeologów, specjalistów znających się na tamtych czasach, to można wierzyć, że nie będzie to kupa desek jak w Surażu, czy wesołe miasteczko jak we Wrocławiu, a rzeczywista replika, bądź zgodna z historyczną rzeczywistością konstrukcja. Zapraszając do współpracy, jakiej pomocy oczekujecie? Kogo Wam brakuje? Specjalistów z jakichś branż. Może architekta, albo budowlańca? :) Życzę powodzenia. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Pontifex Mal naprawde nie stac Cię na żaden racjonalny argument? Musisz sięgac po wycieczki osobiste Poczytaj gazetki MW napewno coś znajdziesz.
|
|
pontifex mal :D nawet jak bym zaczela, niemialbys szans za drogo sie cenie
|
|
Ten wypierdek to Kocziss ? ten pogromca Łomżyńskiego portalu ?, ten Jaś Fasola ? o matko . Tak kończą Białostoczanie po 24 latach życie w stolicy Poldlasia . Lepiej żeby nie mył włosów wodą z Białostockich kranów bo mu ten wybujały włos całkiem zejdzie . Biedni Ci Białostoczczanie w kranach mamy taka wodę jaką oni kupują w sklepach jak o mineralną
|
|
LPG tankuje albo w Łomży na bazie PKS albo w Piatnicy za Zaciszem (ostatnio po 1,85).
|
|
Czy to prawda żę od 1 kwietnia wchodzą przepisy o obowiązku posiadania w samochodzie obok gaśnicy, apteczki i trójkąta ostrzegawczego także kamizelki odblaskowej ? Ma ona być zakładana obowiązkowo podczas zmiany koła w samochodzie lub innych podobnych sytuacjach dla bezpieczeństwa ? Przepis ten podobno dotyczy wszystkich kierowców, kto jeszcze takiej kamizelki nie ma powinien się w nią zaopatrzyć a także zaopatrzyć samochody służbowe. Czy faktycznie istnieje taki przepis ? Bo napewno istnieje taki przepis: Obowiązek używania elementów odblaskowych wynika z Ustawy Prawo o ruchu drogowym, art. 41. "Osoba wykonująca roboty lub inne czynności na drodze jest obowiązana używać w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu elementów odblaskowych odpowiadających właściwym warunkom technicznym."
|
|
dziekujemy bardzo bedziemy trzymac sie wspaniale jak widac odchody naszych pupili to takze wspanialy kompost umozliwiajacy lepszy wzrost w faunie i florze :) no dziekuje ze przypomniales :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |