niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
moja deklaracja!!!!!!!!!!!!!

Ja mam znajomego, który ma chlewnie i hoduje w nich ok 1200- 1400 sztuk świń. Ale w małym chlewiku na podwórku oddzielnie trzyma 3 świnki. Zapytałam czemu oddzielnie te kilka sztuk stoi... On na to, że to dla siebie takie swojskie, bo tamte to na koncentratach itp- niezbyt dobre i zdrowe. Fakt byłam oburzona- przecież te tuczniki będą kiedyś jeść nasi rodzice, może dzieci. Jeżeli on nie chce jeść tego mięsa to życzę smacznego tym co kupują je w sklepach...
Od tamtej pory kupuję od rolnika, który hoduje max 20 świnek. Mięso jest nieporównywalne. Tylko ten kto nigdy nie jadł naprawdę ekologicznej wieprzowiny będzie chwalił mięso ze sklepów.
Pozdrawiam ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: moja deklaracja!!!!!!!!!!!!!

W dużej mierze jest to spuściźna komunizmu. Kiedyś budowano kanalizacje pod drogą, a teraz jest wielki kłopot z przenisieniem jej poza pas drogowy. Raz, że jest to wielki koszt, dwa, że nie zawsze jest na to miejsce. Pod drogą biegnie już tyle różnych rur, że czasem nie jest możliwością przeniesienie kanalizacji, żeby zostały spełnione wymagane odległości między tymi różnymi rurami.
W przypadku nowych dróg powinniśmy dążyć do umieszczania kanalizacji poza pasem drogowym, na jezdni powinny być tylko kratki ściekowe i najlepiej zespolone z krawężnikiem:

Treść jest ukryta

celebryci gwiazdorzy i te rzeczy.

https://www.facebook.com/swiecsie/app_386474028102368

J. W. Popieram

Borys-50

Poproszę o podpowiedź gdzie można kupić damski portfel? Najlepiej skórzany.

follow me

Dokladnie tak! trudno ich nawet nazwać ludźmi, bo ludzie maja ludzkie odruchy.. Nikt z odrobiną serca nie zrobiłby czegoś takiego..

follow me

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org