wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"drzewna" wyrolowana

Nie piszcie już nic, nie ma sensu. Zovo na wszystko ma odpowiedź. Głupią i niedorzeczną, ale zawsze dobre i to...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "drzewna" wyrolowana

Poczekajcie na zovo. Na temat broni też wie zapewne wszystko.

Tja, glupia i niedorzeczna. Ciekawe gdzie, ja sie dziele jedynie swemi spostrzezeniami, nie moja wina ze ironii nie jarzysz.

jezeli to ta piosenka (nie moge sciagnac z megauploadu) to stad mozna ja sciagnac: http://www.megaupload.com/?d=NR51PP8C

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Mam problem. Poszukuję książki w języku angielskim (objętość 50-100 stron, tematyka dowolna ale nie podręcznik do nauki angielskiego :P). Nie wiecie drodzy forumowicze, gdzie mógłbym taką książkę kupić? Słyszałem, że kiedyś była chyba księgarnia językowa na Bernatowicza przy I LO. Jest tam jeszcze ? A może w tej księgarni przy placu Kościuszki ?
Bardzo liczę na waszą pomoc !

Łomża, Łomża, Łomża . . .

Acha... miłej pracy... :)

mam zdjęcie BL02277 pasuje??? Niedługo będe miał (chyba BL) 00048.pasi?

nie rozumie tego jeku i krzyku ,że jak ktoś ma dochód to powienien od niego odporwadzic podatek. Dlaczego ja pracując w Polsce płace regularnie podatki a ktoś inny kto pracuje w USA lub europie MA TAKIEGO PODATKU NIE PŁACIĆ. Powiedzcie kto z osob które wyjechały do USA lub europy na zarobek zapłacił podatek ponieważ jego dochód już kwalifikował go do progu powyżej 30%. Opowiem wam nikt.

Towarzystwo niby takie biedne a skąd te ekskluzywne fury i wykupywanie działek budowalnych dosłownie na pniu. Niech urząd skarbowy sprawdzi za jaka kase bodowane są domy i nabywane drogie dobra przez ludzi ktorzy nigdzie nie pracują. Ja osobiście nikomu ,nie żaluje i ciesze sie z dobrobytu rodaow , ale robienie z wszystkich wała i unikanie płacenia podatków to już jest nie fer. Publicznie wylewa się żale ,że jaki biedny nic nie zarobił a jak do czego to nie kupisz dzialki pod łomża bo taki koleś co zarobił kasę w USA czy europie zawsze cie przebije bo ma czym ponieważ nie płaci podatku dochodowego a jak płaci to napewno tylko w podstawowej składce i nigdy nie wykazuje ,ze przekroczył próg 30% a przekraczają nagminie. Niektórzy z nich sa nawet tacy cwani,że w momencie rozpoczęcia budowy domu biorą kredyt hipoteczny a zarobiona kasa lezy spokojnie na koncie. Biorą bo w ten sposób starają sie w przypadku kontroli skarbowej wykazac skąd mają środki na budowę domu. Bo tych faktycznych nie wykażą ponieważ trzeba byłoby zapłacić podatek dochodowy.

Male sprostowanie: zamiast .45 powinienem napisac .44
D.E. produkowany jest w wrsjach .357, .41, .44, .50

Dlatego odpada, że tego typu tablic jeździ mnóstwo i nie ma w niej nic ciekawego. W chwili obecnej najwyższa rejestracją łomżyńską jest BL 18773, także chyba sam widzisz że kombinacji z potrójnymi jest mnóstwo, a mówiąc "potrójne" miałem na myśli rejestracje powiatu łomżyńskiego-ziemskiego a więc BLM, zerknij na moje wcześniejsze posty a będziesz wiedział co miałem na myśli

Za tępienie komunizmu należy mu sie medal

stanos mam pytanie do Ciebie. Chodzi mi o osoby, które przebywają za granicą i pracują tam legalnie. Czy według Ciebie one także powinny płacić podatek również w Polsce? Bo jak dla mnie to jest lekką paranoją, wiesz? W świetle prawa polskiego powinno się unikać podwójnego opodatkowania. Nie rozumiem dlaczego osoby pracujące legalnie za granicą(tzn. takie, które płacą podatki, którym odciągane są wszelkiego rodzaju składki) ni stąd ni zowąd muszą płacić i państwu polskiemu? Na jakiej podstawie? Bo urodzili się tutaj? Bo rodząc się zostali Polakami? To błąd, jesteśmy już Europejczykami. I każdy, owszem powinien płacić podatek, ale nie dwa!!! O to się cała sprawa rozchodzi. Owszem, w przypadku Wielkiej Brytanii, aby uniknąć podwójnego opodatkowania wprowadzono metodę odliczenia proporcjonalnego. Tylko szkoda, że nie wzięto pod uwagę faktu, że życie w Anglii jest o wiele droższe i że po wszytskich przeliczeniach, odliczeniach w wielu przypadkach bedzie trzeba wykładać z własnej kieszeni. To jest blokowanie młodym (nie tylko młodym, bo coraz więcej osób starszych wyjeżdża "za chlebem") stratu w normalne, godne życie. Z tego wniosek: WYSTARTUJ TYLKO A DOWALIMY CI PODATKAMI, BO TO POLSKA WŁAŚNIE!!!

nemo tyle, że to ładnie wygląda tylko i wyłącznie na piśmie!!! Jestem w stałym kontakcie z wieloma osobami pracującymi w Anglii, pracującymi tam legalnie i boją się one powrotu do Polski, bo skarbówka ich załatwi, pojechali by ułożyć sobie tam życie, by mieć perspektywy jakich nie mieli w Polsce i których przez długi czas nie będzie. a teraz mają płacić, choc ani nie korzystają tutaj ze służby zdrowia, ani innych instytucji. a polska skarbówka nie będą wnikać w to, ile oni musieli wydać na życie, o wiele droższe od życia w Polsce!!! Co przeliczą np. średnią 16 000 funtów dochodu rocznie na złotówki polskie? To jest śmieszne!!!
Proszę oto link na podstawie, którego wychodzi bezsens polskiego prawa:
http://elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=6286 i fragment:
"W obronie stanął rzecznik praw obywatelskich, który zwrócił się do Zyty Gilowskiej, minister finansów, w sprawie zwolnienia z podatku PIT osób pracujących w Wielkiej Brytanii do wysokości uwzględniającej koszty utrzymania za granicą. Problem w tym, że wprowadzanie zmian do obecnie obowiązującej między Polską a Wielką Brytanią umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania może potrwać dwa lata".

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Pałac Biskupi został zbudowany w/g projektu architekta Zdzisława Świątkowskiego. Usytuowany jestna południe od katedry, fasadą zwróconą na zachód.
Dalszy ciąg zbiorów w tymże pałacu. Opisy zbiorów poniżej. Zdjęcie 123 wyżej.

Na podstawie:
Polska Akademia Nauk Instytut Sztuki
Katalog Zabytków i Sztuki
Łomża i Okolice
Opracowanie autorskie dr Maria Helena Kałamajska Saeed

Pozdrowienia.

Wszędzie pełno tego koczissa. Niczym "Jasia Śmietany" na Onecie...

mówiąc o podatkach miałem na myśli opodatkowanie w przypadku przeskoczenia do wyższego progu. Mam tez na myśli kase przywożoną z USA. Ja kazdy oddatkowy pieniadz musze wykazywac jako dochód więc dlaczego innych to nie obowiazuje?

i co ztego? czy to źle ,że chłopak chodzi do Kościoła i należy do MW? lepiej ,żeby chodził ćpać? dziwny typek z Ciebie

Czy skraca żywontość silnika???To chyba tak samo jak benzyna jesli jest zlej jakości to skraca a jeśli jest dobra to raczej nie, a jesli nawet to przy tych oszczędnościach co ja mam jezdzac na LPG to mnie juz stac na 3 wymiany silnika a i tak bede do przodu. Tak wiec LPG góra jak dla mnie i w każdym benzyniaku przy tych różnicach w cenie bede zakładal. A tankuje w WZGSie starym i nigdy nie bylo z gazem problemów a z gazem z Prymy czy z Petrochemi Plock mialem problemy juz, a i cenia chyba najniższa w Łomży.

Eustachy, o co tobie właściwie chodzi, po jakiego czorta żeś nam tutaj prawie, że życiorys kaczaka napisał??

Ulus rozumiem twoj sarkazm.., pewnie masz psa i dlatego jestes tak czuly na tym punkcie. Nie trzeba wybijac zwierzat, nie trzeba ich "niszczyć". uwielbiam zwierzeta uwazam,ze pies jest prawdziwym przyjacielem, ale.. właśnie jest jedno "ale" trzeba nauczyc a moze zmusic ludzi (wlascicieli psów) do sprzatania po swoich czworonoznych przyjacielach. Jesli pies narobi Ci w domu, czy przed Twoimi drzwiami to preciez sprzatniesz - Prawda?
Paranoja nie sa pise odchody, paranoja jest to ze nie dbamy o swoje otoczenie, ze nie potrafimy zrozumiec bolaczek innych i nie potrafimy dostosowac sie do pewnych zasad panujacych w cywilizowanym swiecie. Nie tylko w W-wie problem psich odchodow jest zalatwiony w innych miastach rowniez. Tylko w Łomzy jakos nie mozna tego problemu rozwiazac. Mysle ze to juz tylko kwestia kultury osobistej kazdego z nas..
pozdrawiam wszystkich zwolennikow i przeciwnikow zwierzat..
to nie wina psa, ze robi pod nosem sasiada czy w piskownicy gdzie bawia sie dzieciaki to wina ich wlascicieli...

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Jeżeli sądy i policja milczą na temat tego chłopaka to dlaczego na Forum jutro go powiesicie...bez sensu...nikt z Was tam nie był i niech teraz nikogo nie osadza i posługuje sie plotkami wyssanymi z palca...Wydaje mi się że sąd i policja to nie przekupne instytucje i nawet jeżeli ten chłopak ma kupe kasy a jest winny to nie powinno być takiej ceny prawda? Więc gdyby co mamy kilku winnych....

Jurand

Chyba "polemizować", chciałeś trochę przykozaczyć polskim ... hmmm ale to dopiero 2 klasa ehhh. Co do "kaczaka", nie znam typa, ale nie wiem, coście się go tak uczepili. To że ma problem ze szkołą, że nie chodzi do niej czy też się nie uczy, to żaden powód, aby zakładać temat na forum. Jeśli macie zamiar nabijać sobie punkty w taki sposób (to i tak patent Ptysia :] ) to darujcie sobie i nie zaśmiecajcie forum. Z resztą po Twoim podpisie i stronie www widać, że robisz sobie jaja i już !

to chyba od dawna wiadomo że więzienia są tylko dla głupich i biednych

fokte widziałem wcześniej już dobre :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org