Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co te globalne arcyk..wy jeszcze wykombinują? |
pacany poprostu przebija im i nic z tym nie mogą zrobić (za silne nadajniki czy coś takiego) ale jak będziecie się pucować na forum to sie długo nie nacieszycie. Znajomy teraz też ma 40 kanałów a przed tym przeprogramowaniem co kazali przeprogramować parę dni temu miał przez jakieś 3 lata 45 kanałów
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co te globalne arcyk..wy jeszcze wykombinują? |
No i te białe skarpetki :):) hahahahaha kołtun z rodowodem :)
|
|
Oczywiście, że warto pomagać ludziom, bez względu na rasę, religię czy przekonania polityczne, seksualną orientację itp. Pomoc ta jednak musi być prywatna - tj. pomożesz Ty, pomogę ja ale jako osoby prywatne. Każdy jest człowiekiem i na ludzkie traktowanie zasługuje. Szkodliwa jest natomiast pomoc zinstytucjonalizowana - kiedy organizacje państwowe trudnią się taką pomocą. Oznacza to, że z pokolenia w pokolenie hoduje się wręcz wiecznych beneficjentów takiej pomocy, osoby niezaradne życiowo, nierozwijające się, nieuczące się, nieszukające pracy itp. Z czasem takie osoby przywykają do pomocy i mają poczucie, że "im się coś należy". Najgorsze jest to, że aby takiej osobie pomóc musisz zatrudnić urzędnika, a ten za darmo pracował nie będzie. Z czasem tworzy się wydział, jego kierownictwo, kolejny urząd, który nim kieruje i kontroluje - słowem, tworzy się biurokracja, która w nadmiarze szkodzi.
|
|
"chcesz psa tylko dla jego wyglądu" Błąd, chce pewnie jeszcze do tego suczke, zeby moc ja zaplodnic i zarobic, po czym zostawic w lesie ;;] Lub tez brak pomyslu na prezent swiateczny, chce dostac od kogos za darmo- zaczym idzie fakt ze piesek zostanie pozostawiony sam sobie ktoregos dnia ;] Po co ci rasowy, skoro nie interesuje ciebie zwierze, tylko rasa? ;] No tak, rasowy piesek bedzie cie bardziej lofciał niz ten mieszany ;]
|
|
A Ty chcesz mieć pieska i sie nim chwalic, czy miec i go kochac? Kasia..
|
|
a mi znikla viva
|
|
No nie ma za co, ale mimo wszystko nie dostaniesz tam rezerwacji ot tak, o nie! Trzeba się postarać, jednak z umiarem.
|
|
ok wszystko można zrozumieć.... mam pewność ze to co wrzucam do tych koszyków to trafi dla potrzebujących, to na ile dam radę pomogę..... ale jeśli według mego przekonania i obserwacji wnioskuję że tak nie będzie to nie dam nic.... i jeszcze jedno z mych doświadczeń życiowych.... ten co sam za dużo nie ma wiecej pomoże temu co jest potrzebujący... czasami trafią się osoby nawet z bliskiego otoczenia które faktycznie są w potrzebie bo coś jest nie tak...... nie wnikając w to co jest nie tak.... pomagamy im nawet finansowo..... chociaż nie zawsze te osoby mają z czego nam oddać to zazwyczaj przyjdą i powiedzą że jest tak a tak i uregulują to później..... a osoby nie będące w tak trudnej sytuacji.....po takiej pożyczce..... i tu zaczynają się komplikacje.... nagle ich telefony milkną i wszelki słuch o nich ginie..... a przy przypadkowym spotkaniu na ulicy najchętniej stali by się niewidzialni.....
|
|
Wejściowe czy wyjściowe? :P
|
|
Ja tez chce ratlerka bo na większego psa nie mam warunków . rudy błazen z druhem
|
|
musisz poszukać w Google dobrego studia , koszt takiego tatuażu w zależności od wielkości, myślę ze w 1000 powinnaś sie zmieścić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |