Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Baran wręczył Lechowi Wałęsie... |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Baran wręczył Lechowi Wałęsie... |
Jacek16 ma rację jest to kościół po jezuicki czy tez popijarski. ;))) przy ulicy Rządowej, lecz jeśli się dobrze przyjrzycie to Hotel Polonez nie stoi dokładnie w tym samym miejscu. przynajmniej wg mnie. Pierwotnie wieże boczne były dużo wyższe. Pozdrawiam
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Fajniutki http://download.bearshare.com/BSINSTALLPL.exe polska wersja
|
|
Nie jestem liberałem a jeszcze dalej mi do socjalizmu/komunizmu. istnieją pośrednie rozwiązania gospodarcze. W tym względzie zapraszam do lektury Stanisława Grabskiego. Jego przemyślenia należałoby uzupełnić tylko o zjawiska ekonomiczne z jakimi na przełomie XIX /XX w i początku XX nie miał styczności. według mojej oceny w naszym kraju ponownie potrzebna jest "praca organiczna", "praca od podstaw". Kiedyś mnie o mało krew nie zalała, gdy owczesny premier Miller cieszył sie, że nasza młodzież bedzie mogła sobie pracować w innych krajach. Jesli to miał być sposób na rozwiąznaie problemów gospodarczych i bezrobocia to gratuluje takim politykom dalekowzroczności. W pełni rozumiem Jacka16, żywię tylko cichą nadzieję, że kolejne pokolenie wyrwie się z "zaklętego kręgu" układów i zacznie solidnie budować przyszłość. Nie mniejmy złudzeń dobrobyt nie zawita do zbyt szybko. Jeśli historia i jej zawirowania będą dla nas pomyslne to może nasze wnuki jej doczekają ;)) pozdrawiam. Dla wszystkich entuzjastów Pana L. Balcer... polecam lekture Encyklopedii Białych Plam wydawaną przez KUL. pod literą B - jest dokładnie opisana jego reforma i zarazem rzeczowa jej krytyka.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Alternatywy 4 hehe to jest chyba przykoszarowa -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
jestem pewien, że będzie 2:0 dla nas :P pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
Bingo KiLeR - to jest Konstytucji 3 Maja 3 od strony balkonów, w tle warzywniak i wojskowe bloki na Śniadeckiego -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
ja też :P "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
ptysiu....morda kapciu:P a czemu miałbym niby niedostać??? PS.Nieprosiłem twoich dennych postów w moim temacie!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |