Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy film o gen. Fieldorfie "Nilu" przebudzi Polaków? |
widac u was slomiany zapal, temat az kurzem zarosl i wyciagac go bylo trzeba ze starszych tematow. czyzby nikt sie nie oferowal do kibicowania na wyjazdach swojemu ukochanemu klubowi? hmmm szkoda
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy film o gen. Fieldorfie "Nilu" przebudzi Polaków? |
Powiedzcie jak ta ulica nazywa się obecnie? Pozdrowienia. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Dla mnie różnicy nie ma. Na codzień to co jest pod maską, bez N2O w zupełności wystarcza. Czasem i tego nie można wykorzystać, na naszych pięknych drogach. Jeśli zadbasz o osprzęt, odpowiednie regulacje i przeglądy, trwałośc jednostki nie spada znacząco. Co powiesz, jeśli seryjny silnik doprowadzony do serii, po wystrzelaniu około 80l gazu nadal trzyma paramrty. Obecnie ma pod 300tys przebiegu i ma się bardzo dobrze. Aha strzał był 120PS. Nie mówie tu o swoim silniku. Do kosztów które podałeś dolicz około 1tys na elektronikę progresywnego strzału.
|
|
:O naprawde ? gdzie to wyczytałeś ? hehe trza obejrzec :) Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Chuck Rules Ma zowsze Łomża
|
|
Lecą reklamy w TV wiec nie ma co tu czytać. Zobaczymy co ciekawego powiedzą o Łomży. pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
Slash forever wild dałeś popis jak Ptysia długopis hehehe kopiowac kazdy potrafi ;]
|
|
Może było już bardzo bardzo póżno i dokładnie rejestracji nie przeczytałeś. Albo była zamazana przez brud czy cuś. Tam mnie nigdy nikt nie wpuścił do ruchu w białym, pajace do kwadratu śledziewo
|
|
marcelus: widziałem dokładnie - BI - no ale jak już zostało napisane mógł być to równie dobrze mieszkaniec Łomży - tym lepiej dla nas ;) Zgadzam się jednak co to tego, że nie ma co generalizować, w dużym stopniu zależy to od kultury kierowcy nie zaś od jego miejsca urodzenia czy zamieszkania. Pozdrawiam pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
|
przepraszam za tamten 2 post wyslal sie w polowie wiec wyslalam go jeszcze raz i do tego prosze sie ustosunkowywac a nie do tamtej czesci
|
|
dzin dzin de bizz
|
|
Miejmy nadzieję, że w końcu ta zima się już skonczy, bo ile można....
|
|
Obstawiamy mecz ŁKS-LegiaII.Dobry zespół ale myśle że będzie 2-1 dla nas.
|
|
prowokator! :D ...w ten sposób cenę chcesz podbić? :D ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Stary Rynek, a w tle kościół Kapucynów Zbych
|
|
może cie to zdziwi 'Jacku' ale przedmiot taki jak przysposobienie obronne dalej jest w szkolach wiec to niesciema :D niejest tez istotne czy pan owsiak jest oszolomem czy nie (takie stwierdzenia to obraza publiczna i mozna ci wniesc sprawe o znieslawienie), ale dziala :) i kursy sa napewno potrzebne, ucze sie w szkole i wiem jak wygladaja lekcje po :) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
2:0
|
|
Prawdę mówiąc nie liczę na to, aby ktoś z Łomży kupił. Czy cenę chcę podbić? Raczej nie, bo wiem, ze nikt z tu obecnych nie kupi ode mnie tego otwieracza.
|
|
hihi oo dzis pierwsi zapaleńcy 2 kółek odpalili swoje maszyny i smigali :) zima nas posłuchała i odchodzi :D szkoda że ja dopierro za miecha bede miał moto brrrr
|
|
muszla Ma zowsze Łomża
|
|
Meloman----ja także obstawiam że 2:1 dla nas:P ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Obiekt nie istniejący. Jaka ulica jest w tym miejscu obecnie? Pozdrowienia.
|
|
Myśle, że nie jesteś jego idolem, raczej fanem. Z ideą upowszechniania znajomosci udzielania pierwszej pomocy nie polemizuję - dałem juz temu wyraz w pierwszym poście, trudno zaakceptowć proponowaną formułę jej realizacji. Zbych
|
|
2:0 a w najgorszym wypadku 2:1 Weśta bereta i palnijta sie w łeb
|
|
Zobaczcie co sprzedają na allegro, a koczisss nie może sprzedać otwieracza? http://allegro.pl/item89393575_89393575.html Pozdrowienia.
|
|
Myślę sobie, że Pan Admin chyba powinien zareagować na podpis: obrazek > koczisss Lub On sam się zastanowi nad jej usunięciem.
|
|
Ptysiu ja wiem ze ty wszystko wiesz troszkie Ciebie wyprzedziłem sorka tylko niebij <LOL> Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Nie będzi to dla Ws zbyt trudne. Co to za obiekt (nie istniejący), jaka to jest obecnie ulica i co w tym miejscu wybudowano. Pozdrowienia. pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
Łukaszenko Ci się nie podoba? Mi w sumie też! Ma zowsze Łomża
|
|
Ja planuję swoje moto odpalić po zimowym śnie już w niedzelę(oby tylko pogoda dopisała).A może zrobimy jakiś mały zlocik? apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Kościół na Dwornej... Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
heheh śmieszna akcja właśnie przed stokrotką byłem i widziałem niezłą akcje idzie sobie gościu idzie a tu wyskakuje 4 sterydów z pałkami nożami w dresach... a ten typek przestraszony wyciąga nóż ale pochwili odwraca się i prega a oni za nim no chłopak miał tyle szczęścia że szybko biega bo by go zabili chyba hehe zastanawiam sie co robi policja w takich sprawach? bo patroli niewidać za bardzo jedynie jezdzą furami po mieście i łapią ludzi za niezapięcie pasów..... śmieszne te nasze miasto niedługo można będzie spacerowac z siekierą hehe :) i nikogo to nie zainteresuje.........
|
|
trzeba to obejzec ciekawe jak sie to potoczylo ptysiu rzuc sie w gowno beda dwa
|
|
Jacek16 hmm to bardzo ciekawe. Szczerze powiedziawszy istnieje duże prawdopodobieństwo, że ktoś inny również mógł się ukrywać oraz że tych osób było więcej. Przyznam się, że do tej pory spotkałem się tylko z jedną relacją. pozdrawiam :))
|
|
mi sie wydaje że to Konstytucjii 3-go Maja pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
ptysiu sie tak niechwal ze masz hiphopolowe teledyski.nikomu tym nie zaimponujesz. a ty se mozesz zassac ten teledysk na dc++(jeden z najleopszych programuw p2p oczywiscie jesli ktos umie go dobrze skonfigurowac)
|
|
a kto będzie na tym meczu???????????? bo ja napewno:P
|
|
hahaha Ma zowsze Łomża
|
|
Maciek to powiedz dla niego gdzie moża kupic :) apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
taa z pałkami ale swoimi w rękach Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Proszę was jak najszybszą odpowiedz....mianowicie: po 1 czy ktoś pracuje w Browarze Łomża a po 2 czy może ktoś wie czy w zakładzie PEPEES(czyli ten nasz kochany browar)czy przewidziane są karnety dla pracowników na mecze ŁKS-u??? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Naiwność dziecka. Różowe okulary. Tysiące marzeń i planów. Delikatne ukłucie w brzuchu. Rozpacz. Rok? Dwa? Historia sie powtarza. Już sie nie powtórzy. Przestraszone dziecko ucieka. Przykrywa poduszką swoją malenko glowke. Płacze. Podnosi sie. Nie jest już dzieckiem. I nigdy nie bedzie. Brak iskierki w oku. Brak pomysłów. To jest właśnie życie? W takim razie ja podziekuje. Leże nadal z głową pod poduszką i płacze. Tak jest najprosciej. Najmniej boli apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Ptysiu80, jaka jest prawdziwa odpowiedź na Twoją zagadkę? Pozdrowienia. Ma zowsze Łomża
|
|
Tyku moze i są ale ty niedostaniesz :P pieżpa Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.
|
|
pijana powietrzem :) ty chyba masz wene twórcza :) Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Meloman.... będziessz bił osobę w wieku ptysia?????????? OJ NIEŁADNIE!!!!!!! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Milosc to ciezka sprawa jak jest nieszczesliwa!!! pozdro
|
|
Nie jest tak, że jeśli czci się Boga, nie wolno czcić wielkich ludzi. Powiem więcej: wierz mi, że również niewierzący pojawią się na tym marszu. Wobec Jana Pawła II odczówamy ogromny respekt nie dlatego, że jest "drogą do zmartwychwstania", nic podobnego. On po prostu zrobił ogrom dobrych rzeczy dla świata, dla każdego człowieka, był kimś niesamowitym. Napewno będę ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
ale będziemy spać o godzinkę krócej :/ Zbych
|
|
MANGA: nawet jak groziłem to i tak się chyba nie przyznam na forum, no nie? :) po prostu nie wierzę, że ktoś Cię straszy ot tak... jak mu zalazłeś za skórę to licz się z konsekwencjami... chyba, że ktoś próbuje wymusić jakieś haracze albo ktoś chce "zapewniać ochronę" - wtedy wal na psy... Ma zowsze Łomża
|
|
Wiza po co? Jak do pracy to nei warto, lepiej zainteresować się niektórymi krajami UE - tam możesz pracować legalnie i ludzie jacyś normalniejsi. Nie ma takiej jak w USA żadzy pieniądza.
|
|
a czemu nie bede? co to tylko wybrane osoby mogo chyba kazdy kto ma chce to moze se przyjsc no nie?
|
|
Witam. m40, muszę Cię rozczarować. Myślę iż rozczarować pozytywnie, o ile można tak powiedieć. Faktycznie, w miejsu gdzie pierwotnie stał gród, nie ma mowy o jakichkolwiek pracach - z powodów które podałeś. Jednym z pomysłodawców całego projektu jest Małgorzata Kuklińska, pracująca jako konserwator zabytków w naszym UOZ - czyli osoba jak najbardziej rozeznana w sytuacji. Od razu porzuciliśmy tamte miejsce, chociaż idealne, to jednak z wielu powodów (jednym z nich jest właśnie "stanowisko") dla nas niedostępne. Podczas rozmów z władzami miasta wstępnie ustaliliśmy iż gród powstanie w okolicach nowego mostu - po prawej stronie, jadąc od Łomży. Miejsce atrakcyjne wizualnie, niemniej jednak kłopotliwe - Narew co jakiś czas upomina się o swoje. Nie mamy jednak dużego wyboru, miasto nie dysponuje innym na tyle dużym obszarem, który można wykorzystać do naszych celów. Poza tym usytuowanie "grodu" na terenie zabudowanym z góry zostało wykluczone, stracił by on wtedy swój charakter. Tak więc projektując zmuszeni jesteśmy uwzględnić fakt bliskości naszej kochanej rzeki. Nad stroną techniczną pieczę sprawują osoby które prowadziły badania w miejscach gdzie stały tego typu grody i dobrze znają się na rzeczy. W skład stowarzyszenia wchodzą również ludzie którzy dla miasta sporo już zrobili, i widzą w naszym projekcie szansę na uatrakcyjnienie Łomży. Tak więc możecie być pewni iż nie jest to pomysł chwilowy, o którym zapomnimy po jakimś czasie. Włożylismy w to już sporo zapału i pracy, przed nami jeszcze długa droga ale pewni jesteśmy sukcesu. Pytaniem nie jest czy ten gród powstanie, pytanie brzmi "kiedy on powstanie". Staramy się pozyskać środki finansowe z funduszy unijnych, które wspierają lokalną kulturę, tardycję - ale pomimo tego szukamy ludzi dobrej woli, mogących wspomóc stowarzyszenie czy to jakimiś funduszami, czy też w inny sposób. Każda pomoc jest dla nas cenna - nawet słowa poparcia dla inicjatywy. Chcielibyśmy usłyszeć Wasze zdanie na temat grodu. Co o tym sądzicie, co chcielibyście w nim zobaczyć... Gród nie jest w sferze marzeń, jego powstanie jest całkiem realne. I tylko od naszej determinacji to zależy. Przy okazji zapraszam osoby pasjonujące się historią do przyłaczenia się do "Kompanii Świętego Krzysztofa", a dokładnie do Drużyny Księcia Konrada Mazowieckiego (drużyny która stanowić będzie obsadę militarną grodu) - grupy kultywującej tracycje średniowiecza. Grupa ta odtwarza wiek XIII, w szczególności tereny dawnego Mazowsza. Jedyne co jest wymagane to odrobina pracowitości i zainteresowanie wiekami średnimi - w zamian dostajecie wspaniałą zabawę... W skrócie: czerpiemy przyjemność z "chodzenia" w średniowiecznych ubraniach i spędzaniu kilkunatu dni w roku na imprezach rycerskich, podczas których staramy się jak najwierniej oddać realia danej epoki. kłaniam się nisko i pozdrawiam Krzysztof "Indar" Babiński Kompania Św. Krzysztofa www.grod.org
|
|
MrS ciekawe za co ? Ma zowsze Łomża
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |