Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poruszające świadectwo zakonnicy o zgonach po szczepionkach. „Czas walczyć o wolność” |
kasiowniczek@wp.pl xxxANGELxxx podaj jakieś namiary, jak możesz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poruszające świadectwo zakonnicy o zgonach po szczepionkach. „Czas walczyć o wolność” |
juz tu jedna taka była, co chciała adresy i obiecywała że wyśle fotki ubrań. do tej pory cisza
|
|
Re: Poruszające świadectwo zakonnicy o zgonach po szczepionkach. „Czas walczyć o wolność” |
Kurcze 10 zł za smsa to trochę drogo.Już wolę doładować za tą kwotę konto na chomiku! ***** ***
|
|
ZUS to złodziejska firma.Prawda jest taka że tych pieniędzy które wpłacamy co miesiąc to nigdy już nie zobaczymy.... rudy błazen z druhem
|
|
właśnie dzisiaj byłem w siędnim duzym mieście i tam o dziwo spółdzielnia mieszkaniowa wysłała do kazdego lokatora spółdzielni mieszkaniowej pismo w którym poinformowała ,że z dniem 01.12.2012 w sieć AZART w której dotychczas były udostepnione tylko analogowo dwa kanały TVP wpuszcza sygnał cyfrowy z ponad 15 kananałmi w tym 3 w jakości HD. Zaprzestaje natomiast nadawania tych dóch programów analogowo. Kto nie wyrażana na to zgodny musi to zgłosić w odrębnym wniosku pisemnym. Pozostałym z dniem 01.12.2012 zostanie do rachunku za czynsz doliczone 4,5 złotego za uruchomienie sygnału cyfrowego w ramach sieci AZART. Jak widac gdzies potrafia mysleć i taka sieć nadal istnieje i funkcjonuje i teraz przynosi to wszystkim korzyści bo po wiele niższych kosztach korzysta się z dużej liczby programów , nie trzeba stosować indywidulanych anten i to z nie zawsze dobrym skutkiem. U nas doprowadzono do monopolu telewizji kablowych czyniąc wbrew obowiązkom sieć AZART niesprawną czym uniemożliwiono jej wykorzystanie obecnie. Jeżeli ja się myle to proszę o informacje.
|
|
o to znalazłem w necie na ten temat: Posiadasz instalacje telewizyjną typu AZART? Chcesz w niej udostępniać cyfrową telewizję naziemną DVB-T? Nasza oferta skierowana jest właśnie do Ciebie! Na polskim rynku istnieje jeszcze wiele spółdzielni i wspólnot mieszkaniowych z ciągle działającymi instalacjami typu AZART, które chciałyby oferować swoim abonentom cyfrową telewizję naziemną DVB-T. Wychodząc naprzeciw tym potrzebom firma TELMOR wprowadziła do swojej oferty gamę produktów spełniających ww. oczekiwania. W przypadku udostępniania cyfrowej telewizji DVB-T w instalacjach AZART możemy spotkać się z dwoma przypadkami. Pierwszy zakłada, że stan instalacji kablowej jest „zły” (instalacje te były wykonywane w latach 70-tych ubiegłego wieku) co wiąże się z tym, iż pracuje ona w ograniczonym paśmie częstotliwościowym, które nie przenosi sygnałów cyfrowej telewizji naziemnej DVB-T nadawanych w paśmie UHF (szerokość kanału 8MHz). Rozwiązaniem tego problemu jest przeniesienie transmisji sygnałów TV w pasmo VHF (szerokość kanału 7MHz). Drugi przypadek zakłada „dobry” stan instalacji kablowej, która jest w stanie bezproblemowo przenosić sygnały DVB-T bez zmiany częstotliwości. Oferta handlowa firmy TELMOR pozwala znaleźć rozwiązanie każdego z powyższych problemów. rudy błazen z druhem
|
|
ma ktos nr do KEBAB 24h na zawadzkiej ??
|
|
Panie LuckyStrike nie wiem skąd u Pana tyle dobrego samopoczucia. Jeżeli to co Pan piszę jest samooceną to trudno dziwić się treści postu a dobre samopoczucie jest uzasadnione. Ja osobiście nie raz korzystałem z pomocy SOR i owszem dobrych pare lat temu było w miarę nieżle . Obecnie nie jestem zadowolony. Sam byłem świadkiem sytuacji o których nie chcę pisać bo to przykre. Generalnie jako pacjent oceniam negatywnie . O ile nagły wypadek mnie nie zmusi korzystam z pomocy medycznej sąsiedniego szpitala w Ostrołecę prosząc Boga by nie wystawił mnie na próbę i nie odebrał sił tak abym zawsze na czas mógł do tej Ostrołęki dotrzeć. Jeżeli nie zmieni się i to dużo to nie skorzystam z jego pomocy. Nie mnie oceniać co jest tego przyczyną ,że szpital nasz jest w sumie żle oceniany ale nieodpowiednim jest wskazywanie ,że negatywne opinie biorą się z braku dobrej woli czy zwykłej złośliwości. Nie można też zarzucić ,że historia tego szpitala to jedno pasmo niepowodzeń, porażek czy kompromitacji bo też nie polega to na prawdzie. Pamiętamy znane wszystkim nazwiska lekarzy którzy pracowali w tym szpitalu i robili wiele dobrego ale przykre jest to ,że będąc czynnymi zawodowo , posiadając duże doświadczenie zawodowe już w tym szpitalu nie pracują , za to można spotkać ich w okolicznych szpitalach , przychodniach. W szpitalu pracują jeszcze ludzie godni uwagi z dużym doświadczeniem , profesjonaliści ale te ich wybitne zdolności gdzieś giną w morzu przeciętności. W sumie obraz ogólny nie jest dobry i trudno przejśc nad tym do porzadku dziennego gdyż jest to nasze dobro wspólne . Są to ogromne pieniądze zarządzane jak wynika w spsosób ,że większość pacjentow nie jest z tego zadowolona. Nowe, nowoczesne urzadzenia tak licznie zakupywane ostatnimi czasy do naszego szpitala nie są wyznacznikiem zmian na dobre bo posiadanie musi iść w parze z dobrym i odpowiednim wykorzystaniem , zarzadzaniem , organizacją pracy z uwzględnieniem dobra i potrzeb pasjenta. Jak jest popytajcie pacjentów. Tak na marginesie podam jako przykład nowe piękne fotele dla pacjentów w SOR. Co z tego ,że nowe jak trzeba mieć alpinistyczne zdolności aby się na nie wdrapać. A jak się już na niego wejdzie to prosić o przypiecie do niego pasami co by w przypadku utraty przytomności czy zachwiania równowagi zwyczajnie nie spaść z niego i nabawić poważnego uszczerbku na zdrowie. Ktoś to kupił nowe. Chwała mu za to ale czy sie to praktycznie nadaje?. Opisałem to może żartobliwie ale wierzcie gdy przyszło mnie do korzystania wcale do śmiechu nie było. Szpital to jeden organizm w którym pracuje wielu ludzi różnych zawodów i specjalności , zjednoczonych dla jednego celu , mających poczucie misji i wspólnoty świadczonego dzieła. Czy w naszym szpitalu tak jest? Raczej nie ale podobnie jak i w innych z tym ,że w naszym przypadku odległość od tego ideału jest wyjatkowo znacząca. Nie mnie naprawiać ten szpital , oceniać. W swym poście nie zamierzam nikogo urażać , obrażać czy coś komuś zarzucać. Nie adresuje go do konkretnych osób czy postaci. Przedstawiłem moje ogólne odczucie Ja po prostu zwyczajnie przestałem korzystać z niego , poza odpłatnym korzystaniem z działów dotyczących diagnostyki labolatoryjnej obrazowej. Nie mniej każdego dnia myślę o szpitalu nie z marzeń tylko zasługującym na miano profesjonalnego pod każdym względem i przyjaznego pacjentowi. Na koniec szanowni pracownicy szpitala , lekarze , pielegniarki wypowiedzi ,że małe zarobki są przyczyną wszelkich niepowodzeń nie sa argumentem i wierzcie do nikogo juz nie trafiają a wręcz przeciwnie wzmagają niechęć i irytują. No napisalem co na sercu leżało w temacie. Jeżeli kogoś uraziłem proszę wybaczcie ale co tu ściemnieć i udawać . urbi et orbi !
|
|
jam za darmo otdam, tylkoj we 3 chociażby siem zgłosta. pszeszyjeta sobie! bo duza jezdem i co niekturnych fatałaszkuf ja nafet we lustsze obglondnońc redy nie dałam, bo tyn kurdupel muj, serwał je zemniem i na poniewierkem mniem i odzienie mojem wystawił! alem zeczy som pienkne i do pszeszycia siem nadajonce! polecam!
|
|
PC ;))))))) Koszt instalacji 35-40 K pln;)))))hehehehhe...bez komentarza ..wystarczy troszeczkę kalkulacji i....smiać mi się chce;))) ale co ja będę dyskutować z "łomżynskymy mylioneramy";)))))hehehheheheheh...aha...syfu nie mam bo ...to zależy od szeroko rozumianej "kultury i estetyki życia"...podkładam 3 razy dziennie...nie stanowi to problemu dla "normalnego" pracujacego, łomżyniaka...a jak czasami wyjeżdżam na weekend....to od czego jest "pomoc sąsiedzka"???...a potem w dowód wdzięcznosci można wypić ciekawą flaszeczkę przywiezioną z weekendowych wojaży...w te mrożne zimowe wieczory;)))) Pozdrawiam i życzę trochę zdrowego rozsądku!!!!!! ;))))))....aha...i ekonomicznego myślenia w dobie transcendentnego kryzysu wartości i totalnego kryzysu ekonomicznego:))))))) trzymajcie sie cieplutko;))))
|
|
be es-ie ale sknt nam wiedziec, czy Ty mozesz?! a co do obrusa, to u mnie z kulturom zawsze! kazden sobie podcionga obrusa ze zastawom zawsze, jek na cuś chenć posiada!
|
|
797-508-474 :) smacznego rudy błazen z druhem
|
|
Ty, pofalowany taki (bez obrazy!) Ty nam chleba suchego jakiegoś propozycjem złozył?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |