wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżyńscy Radni-gdzie oni są?

Bywa to różnie... raz i Łomżanin sie zatrzyma raz i Śledź ...
ale nigdy jeszcze nie widzialem żeby się jakis cierp (taksówkarz) zatrzymal i dał przejść ludziom!
To jest taka mała regula!

Pozdro.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżyńscy Radni-gdzie oni są?

od niedzieli temperatura idzie w góre ;-) wystarczy zobaczyć serwis z pogodą na najbliższe dni

Niedziela, 26.03.2006
1/6 °C

Poniedziałek, 27.03.2006
2/8 °C

Wtorek, 28.03.2006
10/14 °C

Środa, 29.03.2006
6/13 °C

Czwartek, 30.03.2006
5/10 °C

źródło
pogoda.onet.pl

zgadzam się z ulusem, to jest wręcz śmieszne żeby rezygnowac z nauki pierwszej pomocy tylko dlatego że komus nie podoba się osoba publiczna , jaką jest Owsiak, jeśli o mnie chodzi to jest to wielki człowiek, dużo zrobił dla wcześniaków, tym bardziej go cenię, ponieważ sama jestem wcześniakiem...
Z resztą....wystarczy popatrzeć na to co się dzieje w rządzie, istna parodia...takich ludzi trzeba edukować, a nie wpuszczać do sejmu...jestem niepełnoletnia i ciężko się zastanawiam, co za myślący ludzie głosowali na PiS...masakra...
a wracając do tematu, jestem jak najbardziej za wprowadzeniem takich kursów, w końcu mogą one uratować komuś życie....może właśnie takiemu posłowi z PiS'u a może mi....
Pozdrawiam
Chocolatte

Wiezienie na wiejskiej

wiec drogi Jacku o dziwo niejestem jego idolem wrecz przeciwnie ale jestem osoba tolerancyjna jak wyzej wymieniona postac pana Owsiaka wiec musze pogodzic sie z mysla ze inni mysla inaczej ale chce tym postem naklonic innych do poparcia pozytywnej ideii

Władza przemówiła, decyzję podjęła, chór pochlebców przytaknął, ale kto na tym zarobił ?

Uzupełniam: budynek wiezienia który znajdował się na rogu dzisiejszej ulicy Wiejskiej i Nowogrodzkiej. ( O ile dobrze pamietam z lat dwudziestych XIX w) Po przeniesieniu więzienia do budynku przy szosie Sniadowskiej (Al.Legionów) budynek mieścił szereg instytucji. M.in. miescił drukarnię guberialna, szkołę strażników ziemskich, noclegownie.
Obiekt przekazany był formalnie instytucji charytatywnej, która zwała sie (tłumaczenie z rosyjskiego) Towarzystwo Opieki nad Domem Zarobkowym.
Dochody tego towarzystwa pochodziły z wynajmowania pomieszczeń dla instytucji o których wyżej wspomniałem. Celem tego towarzystwa było m.in. niedopuszczenie , by zwalniani po odbyciu kary nie wracali na drogę przestepstwa, dajac dach nad głową, jedzenie, mozliwość zdobycia dorywczej pracy (wynajmowano służbe "na godziny"), kursy zawodowe kierowane do młodych kobiet, miały uchronic je przed koniecznościa "utrzymywania się" z najstarszego zawodu świata. Towarzystwo to prowadziło noclegownię, kursy szycia dla młodych kobiet.
Ponieważ funkcjonowało pod patronatem Baronowej Korff i nastawione było na pracę wśród wielojęzycznego ówczesnego "marginesu społecznego" i socjalnego nie miało najlepszych notowań wśród polskich działaczy patriotycznych. Należy jednak pamiętać, że wsród członków komitetu Towarzystwa są najbardziej dla miasta zasłużeni przedstawiciele jej elit.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

1:0 dla nas

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

hehe to w śledziowie nie ma otwieraczy ??? tylko naszymi handluja :) Łomża Rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ma zowsze Łomża

w biały dzień ? hehe

"Bo fantaaaazja jest od tego…"

Treść jest ukryta

a gdzie to jest ? odrazu dopowiem, że ja sam nie wiem :) ale może ktoś wie i mnie oświeci ?

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

buhehehehe, dobre zioom, dobre!!:d

DiDi

Bedzie 2:0 dla naszych i nie ma bata ! :D

ptysiu91 nie fikaj bo oberwiesz

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

Och jaki admin posłuszny, wywalił moje obrazeczki!
Na prośbę jakiegoś koniucha!

Ale to nic, zaraz wstawie je ponownie:)

Obiekt istniejący do dnia dzisiejszego. Co było w tym budynku przed wojną, a co w nim obecnie się mieści i gdzie to się znajduje?

Pozdrowienia.

Proponuje zamkną - lub usunąć ten temat przez Admina zanim poleje się "krew" i bluzgi. Jak również proponuje wysłanie stosownego emaila do użytkownika forum zwanego Ptyśu z "olejem do głowy", lub banicją na jakiś okres. Czas reform na forum powinien zajść ;) jak ktoś pisał.

pozdrawiam

zawsze coś wymyślą mnie już się oczy zamykają, ledwie siedzę a tu jeszcze muszę czekać do drugiej, koniec świata.

a oto pierwszy temat ;-))

Ale podobno on przyszedł na trening pijany(chodz niewiem sam)

Uwaga!!! nabity :)))))

Ja to samo co HOTVIG,.... i może Jamal:P

Robotnica

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org