Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
\"Szokujące doniesienia ws. Thun. Tydzień przed decyzją TSUE lobbowała przeciw polskiej kopalni\" |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: \\\"Szokujące doniesienia ws. Thun. Tydzień przed decyzją TSUE lobbowała przeciw polskiej kopalni\\\" |
Treść jest ukryta
|
|
Re: \\\"Szokujące doniesienia ws. Thun. Tydzień przed decyzją TSUE lobbowała przeciw polskiej kopalni\\\" |
oglądaj analogową, jak dla mnie za mało kanałów HD tylko TVP1HD a na telewizorze HD te kanały to podstawa, jest dopiero 15 kanałów a do 2016 r ma być 35 kanałów w tym 20HD! :)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
no nieżle . W sumie jest to kompromitacja dla samorządu tego miasta w którym pracy prawie nie ma zarobki jedne z najniższych a podatki najwyższe. Gratuluje w ten sposób to każdy potrafi.
|
|
Co wy tu gadacie o kolektorach i pc??? Ja posiadam "tradycyjny piec na wszystko". Dom 160m, kupuję co roku 20 m brzozy lub olszyny po 120-140 pln za metr. Doliczając koszt energii na pompę i sterownik pieca, wychodzi 3000 pln. Dużo??? Jedyna "niedogodnosc" to, to że trzeba rozpalić i kilka razy na dobę "podłożyć" do pieca;)))
|
|
Proponuję pracę w Familo http://www.familo.com/r/mareta87
|
|
można :) nawet od ręki, napisz na adres artech24@vp.pl
|
|
hahahah no właśnie jedyna 'niedogodność'... moji znajomi mają piec na wszystko i codziennie jest dylemat kto pójdzie i podłoży...w kotłowni syf, pół piwnicy zarzucone 'paliwem'. Potem trzeba wynieść popiół, wyczyścić i też nie ma chętnego... i wyjechać nigdzie nie mogą bo 'podkładać' trzeba. Ja nie mówie, ze PC muszą mieć wszyscy :) U mnie w kotłowni jest czyściutko mam tam pralnie z suszarnią, dom 150, w domu temperatura 22-23 (bo tak lubimy) koszt za sezon z wodą użykową dla 5 osób: przy PC 3000-3500 bez kłótni kto 'podłoży i wyczyści' Przy oleju płaciłem ok 7-8tyś przy gazie ok 6,5tyś. Mogłem wymienić gazówkę na eko, ale jak widziałem u brata jak to wygląda, jak się zacina, ile trzeba razy czyścić bo kamyk się dostał, syf porównywalny jak przy piecach na 'wszystko' a koszty eksploatacji podobne do PC.
|
|
Mówisz o sobie, że zw wsi turystycznie przyjeżdżasz na święta. I odrazu lecisz po kebaB.
|
|
Tylko trzeba mieć przynajmniej jednego świadka...
|
|
Jak autor wyzej polecam HELP GSM korzystam kilka lat i jestem zadowolony :-)
|
|
No i po co podpowiadacie?? Zaraz telebima na Kamiennym Placu wystawia :):):)
|
|
sama się tam uczę, odpada. może ktoś jeszcze? bardzo proszę.
|
|
Jest XXI, to znieczulenie a nie cc powinno być standartem.
|
|
Czy łomżyńskie MPK po staniu się spółką zoo będzie rejestrować pojazdy w Ostrołęce? Czy PKS Łomża pójdzie po rozum do głowy i przerejestruje wszystkie pojazdy na blachy WO?
|
|
Polecam sklep Aktywne-zycie ul. Bema 1B
|
|
jeno tonery i kartridże?a gruzu elektronicznego nie zbieracie? ***** ***
|
|
No właśnie o to chodzi, że będzie gazociąg. Stąd moje pytanie o wszystko do Ciebie. Faktycznie w Twoim przypadku to pc może i jest po części opłacalna, lecz w moim chyba nie za bardzo. Stąd jeszcze bym potrzebował ile zapłaciłeś za pc bo koszt instalacji gazowej się dowiem. Zakładając hipotetycznie, że koszt instalacji gazowej to ok. 10.000 PLN brutto, natomiast pc 60000 PLN brutto to różnica jest ok 50.000 PLN? Roczny koszt ogrzewania gazem przy 22-23 stopniach przy gazociągu to 5.000 PLN? Roczny koszt ogrzewania PC przy 22-23 stopniach to 3.000 PLN? Roczna oszczędność to ok. 2.000 PLN. Doliczając do tego kwotę, którą uzyskało by się wpłacając różnicę między instalacjami czyli 50.000 PLN na lokatę na 6% brutto to daje rocznie 2430 PLN już po odjęciu podatku belki. W momencie kiedy ktoś się posługuje kredytem i musi zapłacić 7% dla banku to jest 3500 PLN rocznie inwestycja staje się jeszcze bardziej bez sensu. W tym przypadku i w tym musimy dołożyć do pompy ciepła (nie ma mowy o zwróceniu się jej). Przy gotówce 430 PLN przy kredycie 1500 PLN rocznie. Moje wyliczenia są czysto hipotetyczne, bo nie znam dokładnie kosztów tych instalacji i różnicy między nimi. Wychodzi, że do pompy ciepła musimy dokładać (chyba że coś źle liczę, więc niech ktoś mnie poprawi). Założenia są też, że pc nigdy się nie popsuje. Z tego co mi wiadomo to na pc jest tylko 3 lata gwarancji, więc jakie są szanse, że się nie popsuje przez 20-30 lat? Troszkę inaczej jest przy oleju, bo roczna różnica wychodzi ok 6000 PLN oszczędności. Co daje przy gotówce 3570 PLN oszczędności. Natomiast przy kredycie 2500 PLN oszczędności. Przy gotówce zwrot nastąpi po 14 latach, natomiast przy kredycie po 20 latach i dopiero będziemy wychodzić na plus. Chyba jednak nikt nie wie czy się pc nie popsuje przez ok. 20 lat. Ja bym założył, że większe prawdopodobieństwo jest, że jednak się popsuje. Może być, że coś źle liczę, więc poprawcie mnie.
|
|
wolny niewolnik - jeno tonery i kartridże ;) 4feeter - nic nie musisz, możesz ten zużyty toner oddać komuś innemu lub po prostu wyrzucić na śmietnik, z tą różnicą, że jak oddasz go dla ŁKS-u, to nie ponosząc żadnych kosztów, wesprzesz w jakimś stopniu Klub piłkarski ze Swojego miasta. Tylko i wyłącznie od Ciebie zależy, co z nim zrobisz. Akcja ma na celu zebranie od ludzi sprzętu, który do niczego się im już nie przyda, a konkretna ilość pustych tonerów i kartridż y oddana na rzecz ŁKS-u, pozwoli zamienić ten odpad na powiedzmy... stroje piłkarskie dla zawodników pierwszej drużyny, piłki, czy po prostu niezbędny sprzęt do funkcjonowania Klubu. Także jak masz taki odpad w swoim domu, to przynieś go do ŁKS-u lub zostaw w sklepiku Klubowym tak jak robią to inni a przy okazji zachęć swoich znajomych, żeby robili to samo. Dla Ciebie jest to zwykły śmieć a dla nas jest to... ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka ;) Pozdrawiam.
|
|
w 3 miesiące można wszystko. ***** ***
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |