czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
biskup zapomniał o powołaniu

To co tu piszecie w duzej mierze zupelnie odbiega od tego co staralem sie wam przekazac. Probowalem abstrahowac od tematu homoseksualizmu, wciaz probowalem podkreslac, o co chodzi, tymczasem otrzymalem kupe agresywnych postow.

comeme la polla - zupelnie nie zrozumialas o czym jest ten temat, prawda? A w pewien sposob potwierdzilas tylko moja teorie, nie potrafilas wyrzec sie agresji w stosunku do MrS, tak jak ja to zrobilem, nie sadzisz? I nie ma tu co tlumaczyc celowym znizaniem sie do jego poziomu. BO to nie jest dyskusja o pogladach, tylko o sposobie ich prezentowania. A w tym temacie wystapilo juz wiele przykladow jak nie powinno sie ich prezentowac.

MrS -
//// Bardzo dobrze, że odezwałaś się na forum - mam już podstawę do złożenia w prokuraturze wniosku o wszczęcie postępowania na temat tego wątku.////

Serdecznie zachecam cie do zrobienia tego. Moze zderzenie z rzeczywistoscia cie ostudzi. Bo smieszne jest dla mnie to co mowisz, zapowiadasz, pozniej sie z tego wycofujesz, jestes najpierw wulgarny i chamski by nastpenie nawolywac (o czym jeszcze napisze) do ograniczenia wulgaryzmow i pisania przemyslanych postow. Brak ci konsekwencji, ja ci po prostu nie wierze, i uwazam ze wiele osob takze nie. Piszesz/nawolujesz do czego innego, swoim dzialaniem dajesz do zrozumienia co innego, naprzemiennie. To nie tylko niekonsekwencja ale i bezczelnosc i hipokryzja.

////Nie zamierzam więcej zabierać głosu w tej bezsensownej dyskusji, ponieważ zaczyna się ona przeradzać w prywatną wojnę, a nie rozstrzygnięcie problemów forum. ////

Przyniesie nam to wielka ulge, bo prywatna wojne zaczales ty, przyjmujac agresywny ton etc. Wiem ze zalujesz ze go nie podchwycilem.

////Fakt, że w niektórych miejscach przesadziłem ze stopniem krytyki, to się już więcej nie powtórzy.///

Nie przesadziles ze stopniem krytyki bo nigdzie takiej (konstruktywnej) nie zauwazylem. Piszesz o jakis wyalienowanych sprawach nie umiejac wytlumaczyc swoich "przekonan" - to nie krytyka. Przesadziles ze sposobem prob krytykowania. Bo to ty rzucales faszystowskie hasla, to ty byles agresywny i wulgarny, to ty bez zazenowania piszesz na forum HWDP (tak, przez samo H), nazywasz ludzmi pedalami, glupkami, idiotami, na Policje mowisz per 'psy'. Takie zachowanie nie jest krytyka.

///Jeśli chcecie robić porządek na forum, niech każdy zacznie od siebie. Każdy także musi wiedzieć, że osoba druga może mieć inną opinię na dany temat. Forum jest (powinno być) miejscem do dyskusji, przedstawiania argumentów na dany temat, a nie polem do prywatnej walki. ///

I w ten sposob odcinajac sie od meritum uprawiasz demagogie. Oczywiscie ze forum powinno byc miejscem wymiany opinii, i przedstwiania argumentow (jednego nie robisz w kulturalny sposob, a drugiego wcale). Nikt tu nie twierdzil przeciwnie. Zastanow sie kto tu tak naprawde podejmuje prywatna walke a kto walczy o prawde i o to by bylo tu lepiej, kuluralniej, rzeczowiej.

////Opisywana przez niektórych TV Łomża faktycznie nie reprezentuje sobą wyżyn dziennikarstwa telewizyjnego, jednak zależy to od wielu, wielu czynników. Jednym z głównych jest fakt, iż Łomża jest bardzo małym miastem, w którym zbyt wiele się niestety nie dzieje, stąd bezustanne powtórki ze zdarzeń, które już miały miejsce. Innym z czynników może być też brak środków pieniężnych na większe realizacje. W ten temat jednak nie wnikam, gdyż nie mam w nim żadnej orientacji.////

TO nie jest temat tutejszych dywagacji.

///W celu poprawy stanu rzeczy, proponuję co następuje:

1. Wyeliminowanie z forum wulgaryzmów (chyba nie muszę cytować).
2. Pisanie przemyślanych, sprawdzonych pod względem interpunkcji i ortografii postów (nawet darmowe edytory tekstu umożliwiają sprawdzenie napisanego tekstu).
3. Wzajemny szacunek w stosunkach użytkownik --> użytkownik.
4. Rzetelność w publikacjach.

Proszę o komentarz i ewentualne dopowiedzenie rzeczy, o których w tym "plane naprawy" sam mogłem zapomnieć.////

Nie omieszkam skomentowac.

Jak bardzo bezczelnym mozna byc by napisac "plan naprawy"? Jak bezczelnym mozna byc by napisac to o czym ja mowie od samego poczatku, przy czym piszacy "plan naprawy" nie spelnia jego punktow i jest wciaz zyjacym jego zaprzeczeniem.
Jak mozna bez zazenowania 'proponowac' poprawe rzeczy a dawac razacy przyklad czego innego (wiele postow powyzej).
Jezeli chcesz powiedziec ze cos dobrego zrobiles dla forum to podejmij rzetelna dyskusje i zmien sposob wyrazania sie. To co napisales powyzej jest na wskros przesiakniete hipokryzja.

comeme la polla -
////Teraz to mowisz do rzeczy!zgadzam sie w 100%![...]Takze MrS robisz postepy! Mysle ze teraz sie przypilnujesz bo te teksty byly troche lipne!!!////

I wlasnie tacy lapia sie na hipokryzje i demagogie. Proponuje poczytac cos o tym jak przed demagogia sie bronic, cos o technikach erystycznych itd.

pieżpa

Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: biskup zapomniał o powołaniu

[B]Marcin_23[/B] Ptysiostan uczy sie w gimnazjum i mu daleko do studiowania, takze malo wie o uczelniach :D

K&N to raczej gorna polka, zadne tam filtry w obudowach z carbonu, kolanka po taniosci kupisz w Jacky a jak mieszkasz a Wawie to z rurkami tez zadnego problemu nie bedzie

ja robie SWAP'a i niestety seryjne sa za krotkie :(, zakladaj spieka i nie marudz

co sądzicie o naszym wspaniałym klubie.Bez Boguskiego i Kamińskiego to już wprawdzie nie to samo,ale jestem pełen nadzieji po wygranej z Warszawiakami.Oby do drugiej ligi.ŁKS!!!!!!!!!!!

co sadze??To samo co wczoraj , co miesiac, rok, 10, 20 lat temu - moje miasto moj klub....dziecinstwo spedzilem na obiekcie ŁKS-u, bylem swiadkiem wzlotow i upadku, a teraz chyba najlepszego okresu z zycia klubu, wiec co mam myslec...chcialbym poczuc drugi raz to samo co w Zambrowie, podczas meczu, ktory zapewnil nam awans....2 liga juz jest gdzies za rogiem...tylko zeby sie nie sploszyla...Wiec chlopaki do boju, a kibice na trybuny i pokazmy na co nas stac...

Ma zowsze Łomża

TYLKO MOŻE SPOTKANIE PRZENIEŚMY NA 22:30 NA GARAŻACH ? KOŁO PIŁSUDZKIEGO ? CO WY NA TO? BĘDĘ CZEKAŁ

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org