Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"LPR, MW, a w szczególności ktoś ukrywający się pod pseudonimem Bratniak.... |
Czy ktoś ma może net przez Vectrę? Jeśłi tak to niech opisze swoje wrażenia? Pytanie kieruję w zasadzie do fanów Counter Strike, ale opinie innych tez bedą mile widziane.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "LPR, MW, a w szczególności ktoś ukrywający się pod pseudonimem Bratniak.... |
Dobrym zwyczajem jest, szczególnie w kręgu Forumantów, podanie źródła, z którego pochodzi cytat. Zapewne przez przeoczenie nie zrobił tego Andrzej, przytaczając cytat z www.podlaskie.com, gdzie znajdziecie więcej nie tylko nt. Via Baltiki. Na przykład wkrótce wywiad z baaardzo znanym przewodniczącym komisji parlamentarnej, pokazującym lwi pazur. MRD
|
|
Re: "LPR, MW, a w szczególności ktoś ukrywający się pod pseudonimem Bratniak.... |
Czy jedzie ktoś z Łomży i okolic jutro popołudniu do Lublina? 2 osoby, jutro , popołuniu stimgraf@poczta.fm Dzięki za poprzednie opowiedzi! Bratniak
|
|
Ja do kościoła nie chodzę. Nie czuję się z tym źle. Nie mam tez wyrzutów sumienia. Kiedyś jak byłem mały to się źle z tego powodu czułem, bo inni (ci którzy chodzili do kościoła) się poprostu ze mnie nasmiewali (cóz za chrześcijańsjka postawa). Na imprezy tez nie chodzę. Nie piję, nie palę, nie przeklinam bez wyraźnej potrzeby. Jakoś kościół nie jest mi potrzebny, aby żyć w zgodzie ze soba i innymi ludźmi. Mało tego powiedziałbym, że nawet z Bogiem. Czy w coś wierzę??? Jasne, że tak. Wierzę, że po smierci wszyscy zostaną rozliczeni z tego robią. I to mi wystarczy. Nie muszę chodzić do kościoła, żeby być dobrym człowiekiem. DOBRO nie jest pojęciem religijnym, ale ŚWIECKIM. Poaz tym znam wielu ludzi, którzy chodzą do kościoła i to im wystarcza za usprawiedliwienie swoich grzechów. Nie pracuja nad sobą, bo myślą że jak pójda do kościoła to i sie wyspowiadają to bedzie wszystko wporządku. TO JEST DOPIERO WYPACZENIE. NA KONIEC: Nie ośmieszajmy się jako naród. Nobel dla papieża??!! LUDZIE ZA CO??? Za nawoływanie, za modlitwę?? A co to dało. Tak naprawdę to ten pontyfikat jest porażką zarówno Papieża i Kościoła. Ile wojen wybuchło w samej Europie?? Ile na świecie?? Papież jeździ po całym świecie i co?? I nic. Byleby tylko nie przyjeżdżał do Polski już, bo nasz budżet tego nie wytrzyma. Jak chce sobie przyjechać to za pieniążki Vatykanu. Nie zrobią 2 rośłinek w Castelgandolfo to sie nic nie stanie.
|
|
A dlaczego PILOCIE jak byłeś mały nie chodziłeś do kościoła czyżby tatuś był sekretarzem partii albo komendantem posterunku?W dzieciństwie pewnie spadłeś również z łóżeczka i sobie główkę odbiłeś.
|
|
Oczywiście dla inwestora muszą być jasne i stabilne zasady. W wielu poprzednich postach przedstawiano różne propozycje finansowania. Nie ma gotowych recept. Najpierw musi być realna koncepcja opracowana przez fachowców uwzględniająca przyczyny niepowodzeń w poprzednich planach i aktualną sytuację. Trzeba znaleźć udziałowców i korzyści dla tych podmiotów, które w tym przedsięwzięciu by uczestniczyły. Te korzyści trzeba często im wykazać. Mogą to być podmioty prywatne, fundusze europejskie, ekologiczne i oczywiście trzeba wyłożyć kasę z miasta, może z województwa, a może i z gminy Piątnica lub Łomza, a nawet i z dalszych gmin. Mialoby to większy sens gdyby udało się to połączyć z wspólną reklamą szlaków turystycznych: pieszych, kajakowych, rowerowych oraz obiektów rekreacyjnych. Zachęcam do lektury poprzednich postów. Najważniesze chcieć, myśleć o tym i czynić w tym kierunku kolejne kroczki nawet małe. Bierne czekanie nie uczynie w tym i w żadnym innym zagadnieniu postępu. Nie chciałbym mówić, że w Łomży najlepiej wychodzi biadolenie, ale czasem mam takie wrażenie. Może to zagadnienie będzie innym przykładem. Ilość wpisów i propozycji jest przykładem zainteresowania społeczności łomżyńskiej tą koncepcją i akceptacją społeczną dla dzierżących władzę na realizację tego. Dobrze by było by zarzadzający to sobie uświadomili, że mają na to przyzwolenie społeczne i nie wynika ono tylko z racji wyboru dorady, ale dotyczy konkretnie tego zagadnienia. Mam też nadzieję, że stosowne struktury w urzędzie są kompetentne i skutecznie bedą działać z wykorzystaniem naszych pomysłów. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
I na tym proponuję zakończyć. Jak MirRobDer w to się zaangażował nic z tego dobrego nie wyjdzie.
|
|
Sprawa Via Baltica jest juz przegrana jak śledzie chcą droge to niech mają w zamian za ustepstwo Łomża powina twardo domagac się przyśpieszenia budowy obwodnicy Łomży.
|
|
I tu włąśnie jest rola naszych polityków. Niech jadą do Warzawy i przedstawią swoje argumenty i racje.Czas wreszcie ,żeby coś dla tej Łomży zrobić. Po co mamy wdychać spaliny ruskich i litewskich Tirów.Chcemy żyć w ciszy i oddychać świeżym powietrzem. michal
|
|
5%to praktykujący.............
|
|
człowieku_z_ratusza Poruszyłeś temat ul. Chopina.... powiedziałeś co myślisz .... i co ... ? Zabrakło Ci argumentów po moim poście ? Wiesz co - zabierz się lepiej za udawanie zapracowanego człowieka - to Ci lepiej wychodzi niż merytoryczny przekaz na Forum..... Tiger
|
|
nie czyń drugiemu co tobie nie miłe - Panowi i Panie Łomżyńscy Kupcy. Może by tak upoważnione organy popatrzyły jak jest z przestrzeganiem prawa przez kupców.
|
|
Jeszcze jedno podobieństwo-i ksebki i człowiek_z_ratusza lubują się w długich wypowiedziach,a każda ich wypowiedź mało wnosi,a dużo miejsca zajmuje;)))) A nienawiść to takie płytkie uczucie... °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |