czwartek, 10 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prawda histoyczna a la Wałęsa

rozmyslanie o problemach egzystencjalnych tworzy problemy egzystencjalne-uwazam, ze trzeba skupic sie na dzialaniu, pijana powietrzem,
twoj nick swiadczy o twojej analitycznej duszy, ale tez o umiejetnosci pozytywnego postrzegania swiata
a wiec, pijana powietrzem,nie rozgryzaj swiata, bo sie nie da, bo sie pogubisz- zakasaj rekawy i skorzystaj z porad ryskago
ciesz sie glupstwami, bo to jest cale nasze zycie
wielkich rzeczy,o jakich sie potocznie mysli, tylko niewielu doswiadcza
dlatego gubi sie sens, bo szuka sie go nie tam, gdzie trzeba

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prawda histoyczna a la Wałęsa

Mrs hmmm wiekszość to już mężatki? hmm włąściwie to tylko 1 a dziewczyn jest chyba z 5 więc większości to ja nie widze hehehe :) a ty hans wpadaj czesciej do 4p dzis była chyba ta która ci się podoba..... :) heheheh

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

hmm to już macie długie włosy? ah jak ten świat szybko się zmienia :)

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

hans: chodź jutro na pizzę ;-) Pokażesz, która to...

e to wkońcu wie ktoś kiedy jest ten rajd?????????????????????????????

ja tez będe :) to o 17? no ale bym musiał zjebać z roboty da się załatwić zreszta hehe

:)

a jaka jest rasa tego rajdu i jakie samochody mogą startować???

a jaka jest trasa tego rajdu i jakie samochody mogą startować???

a pozatym ostatnio byłem w rampie.... rany tam to dopiero paszczury heheh :) i żarcie do bani..... wogule przygnebia mnie ten lokal a was?

A to ciekawe :). Pewien skaner ruchu na forum pokazał mi że aneczka888 i *** to jedna i ta sama osoba. I nie jest to ptysiu !. MrS jak myślisz kto może być tą osobą ?

hmm może Ojciec Tadeusz ?

Malachit: Chuck? Jeśli coś sugerujesz, to z góry odpowiadam, że nie ma takiej możliwości. Ciekaw jestem, jaki to "skaner". Phi. Może wpadniesz na pizzę?

Jutro o 17:00 w 4PR przy Piłsudskiego?

szukaj czegos bardziej markowego, z tym ze nie wiem czy np. aem ogarnia cos do deawoo, weapon to cos jak tenzo r czy megan racing, najlepiej zrobic cos home made powiem szczerze, takze, market-rura-kolanka i filtr k&n, do tego dobrze doprowadz powietrze i bedzie ok

degreg:
tak się składa, że jestem członkiem GRH "SGO Narew" która to zrobiła rekonstrukcję bitwy o Nowogród i nic mi nie wiadomo o pomocy ze strony MW na owej imprezie. O rekonstrukcji w kwietniu bądź maju też mi nic nie wiadomo, mimo iż spotykam się z kolegami z GRH niemalże codziennie. Najblizszy termin rekonstrukcji jakiejś bitwy to 10 września. Pozdrawiam.

Halfik troche kultury w wypowiedziach, to po pierwsze. Po drugie istotko oswiadzczenie z Policji potrezbne Ci jest do zlozenia w erze reklamacji. Po trzecie pani w sklepie nie oszuka na 50 gr, bo szkoda stracic stala robote kosztem wspomnianych 50 gr. A jak sie ktos na Ciebie krzywo patrzy...no coz masz problem :)...Pozdro.

Tiger - nie chce brnac w ta dyskusje czy mam prawo skomentowac co mi sie nie podoba czy miast tego lepiej zebym nie wchodzil na 4lomza.pl bo nie widze sensu, skomentowalem, dalej wchodze na 4lomza, z wlasnej nieprzymuszonej woli. Z wlasnej woli podejmuje tez dzialanie, mimo ze zachecasz mnie do porzucenia tego dzialania. Bo dzialaniem jest podjecie przeze mnie tego tematu, bo chce zeby 4lomza.pl istnialo, ale zeby ewoluowalo, zmienialo sie na lepsze. Gdybym podazyl tokiem rozumowania "nie podoba mi sie - nie wchodze" po prostu bylbym w tej kwestii pasywny. Dyskusja na ten temat nie ma sensu. Podzielam natomiast twoja nadzieje ze cos sie zmieni po tej dyskusji.

bella - ////jes jedno ''ale'' zovo, oczerniasz wszystkich, a ja, chociaz odwiedzam forum dopiero od miesiaca, znalazlabym kilka interesujacych osob- i to nie prawda, ze te osoby nie maja nic do powiedzenia////

Nie 'oczerniam wszystkich'. Nie tylko nie zgadzam sie z 'wszystkich', ale tez 'oczerniasz'. Nie rozprzestrzeniam jakichs nieprawdziwych informacji, nikomu nie uwlaczam, jezeli pisze ze jego wypowiedzi sa chamskie i ksenofobiczne to podaje przyklady. Nikogo nie oczerniam, a ci o ktorych pisalem sami przedstawili sie w zlym swietle, ja juz nie musze i nie chce. Gdybym powiedzial "taki owaki jest idiota", albo "taki owaki lubi dziewczynki w wieku 12-14 lat" to byloby oczernianie. Jezeli na podstawie jasnych przeslanek, cytatow okreslam ceche danego osobnika to mozna mi jedynie zarzucic wyciagniecie blednych wnioskow, na szczescie tutaj sytuacja jest na tyle klarowna, ze nawet w te ramy sie nie mieszcze. W przeciwienstwie np. do pana Henryka, ktory pisze:

"po doglebnej analizie twojego tematu dochodze do bardzo waznego wniosku. otoz zapewne sam jestes homoseksualista. dlatego tak bardzo razi cie czyjes negatywne zdanie na ten temat."

W doglebna analize przeprowadzona przez pana Henryka smiem watpic, co wiecej, nie tylko dochodzi do blednych wnioskow (ktorych nijak wyciagnac nie mozna - nie ma ku temu zadnych przeslanek - to jest rzucenie ad hoc, bo traktowalem o sposobie prowadzenia dyskusji a nie o moim zdaniu na temat homoseksualizmu) ale wlasnie mnie oczernia, bo niestety dla pana Henryka informacja ta jest nieprawdziwa. Cala dyskusja stalaby sie wtedy latwiejsza, lecz niestety, prawda bywa okrutna.
Negatywne zdanie mnie nie razi poki jest wyrazone w kulturalny sposob i wlasciciel tego zdania jest otwarty, sklonny jest do merytorycznej debaty, a nie, rzucania blotem i mowienia czegos bez podparcia faktami, wypowiedziami etc.
Z checia spotkam sie z panem Henrykiem by wytlumaczyc mu pare spraw, bo jak zauwazylismy w formie pisanej sa one niezrozumiale badz przeinaczane, zatraca sie sens. Boje sie jedynie, po agresywnych postach pana Henryka, ze mogloby dojsc do rekoczynow. Panie Henryku, chce pan sie w moich oczach zrehabilitowac, napisze pan do mnie maila, dogadamy sie kiedy sie spotkamy, kupimy piwko i pogadamy.

//// i powiem ci cos waznego-przypomnij sobie przyslowie o belce we wlasnym oku i spojrz na swoje posty pod katem interpunkcji i poprawnosci skladniowej////

Wiem ze jestem niedoskonaly, posty pisze z emocjami i sa one poniekad odzwierciedleniem szybkiego przebiegu moich mysli. Dlatego moga byc chaotyczne, m.in. interpunkcyjnie. Nie musisz mi tego mowic bo jestem tego swiadom.

///nie pisze tego zlosliwie, ale jesli sie zarzuca komus niekompetencje, to samemu trzeba byc kompetentnym w 100 procentach///

Nie zgadzam sie z tym twierdzeniem. W taki sposob, przeprowadzajac dowod na zasadzie indukcji matematycznej stwierdzilibysmy ze jedyna kompetentna osoba jest jakas sila wyzsza, Bog, bog, badz co ino. Jakis podstawowy zmysl estetyczny posiadam co do kwestii ktore poruszylem, wiec powiedzialem co mysle. A tak nota bene, nikomu nie zarzucam niekompetencji (albo w mniejszej mierze niz myslisz) (jezeli chodzi o tworcow 4lomza.pl), raczej twierdze ze stac ich na wiecej, a obecny stan jest spowodowany ignorancja, moze narcyzmem, nie wiem, po prostu niektore rejony 4lomza.pl sa bardzo amatorsko nadzorowane. Gdybym nie uwazal ze moze byc lepiej to nie zakladalbym tego topicu.

a o IQ nic nie mowilem i mowic nie bede tak jak moi poprzednicy. Nikogo nie nazwalem tu glupkiem i nazwac nie zamierzam. Chamstwo, ksenofobie, demagogie, prostactwo i grafomanstwo jako widoczne cechy zamierzam po imieniu dalej nazywac.

RESPECT... domyślam się ile musiałeś kasy wyłożyć :O

a gdzieś wyżej napisałeś, że będziesz startował w Profi... to znaczy, że do tych 300 KM musiałbyś w N/A dłubać... hardkor...

14 średnie... hmmm... no to z takim amerykańskim potworem z 5,7 litrowym silnikiem i seryjną szperą wcale tak łatwo było nie poszło...

ten samochód w ogóle będzie używany do jazdy na codzień???

Droga bello

Zarzuciłaś tutaj zovo ortografię i inne "niecne" uczynki a tymczasem sama piszesz "...zgodzam", pomijam znaki diakrytyczne ze względu na inny rejon globu, ale piszesz dalej "...ale jesli sie zarzuca komus niekompetencje, to samemu trzeba byc kompetentnym w 100 procentach". No i co ??!!

Pozdrawiam wszystkich

Uwaga!!! nabity :)))))

Właśnie a gdzie można w Łomży obejrzeć mecz z jakimś sensownym towarzystwie tzn znającym sie na piłce?W końcu już niedługo mistrzostwa świata i nie ma to jak kibicować w dużej grupie z browarkiem w ręku...

widze juz i na forum srpytales, bedzie uzywany na codzien, auto bedzie dlubane w N/A ale na 100% nie zakuje narzie ze wzgledow finansowych

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Jeśli trafiam na błędy edytorskie w informacjach portalu korzystam z linku znajdującego w prawym górnym rogu strony: "napisz DONOS@".

W ciągu 2-12 godzin znikają.

Jeśli widzę chamstwo na forum - staram się ignorować - kiedys myślałem, że może chociaż niektórym da się coś przekazać. Płonne nadzieje!

W chwili obecnej, oprócz kilku osób, które od dawna trzymają równy, rozsądny i odpowiedzialny poziom, widzę tylko jedno charakterystyczne światełko w tunelu. Ptysiu91. Tak, nie przesłyszeliście się! Jedna z naprawdę nielicznych tu osób, które są szczere, nie są chamskie i co by o nim nie mówiono, to w przeciwieństwie do innych idzie do przodu, a razem z nim poziom jego wypowiedzi i trafność poruszanych tematów.

Małymi, bo małymi kroczkami... ale do przodu! A znaczna część "pisaczy" stoi, albo się wręcz cofa.

TAK MRS MASZ PAN RACJE . ZOVO = KACZYŃSKI BEHEHEHEH.MAMY WOLNOŚĆ SŁOWA I PIERDOLI..................Ć CENZURE BEDE PISAŁ CO CHCE I TYLE .POPIERAM MRS.

kur... stanos... Ty to już mnie drażnisz tymi postami na forum... masz jakieś kompleksy związane z brakiem samochodu czy też posiadania gorszego samochodu niż jakiś tam nastolatek??? weź trochę ogarnij z tymi postami...

sura: zdziwilbys sie ze w rekonstrukcji bitwy we wrzesniu pomagali rowniez czlonkowie MW :) , a jednak...

Slash forever wild: masz racyje sraj na blendy, pszeciez i tak karzdy wie o co hodzi

degreg: "nie chwal dnia przed zachodem slonca"

Zovo-pozwól,że wtrące swoje trzy grosze.Otóż ,chciałbym sie dowiedzieć,co trzeba wziąść ,zeby miec taki słowotok twórczy?Człowieku ty wiecej napisałes tutaj ,niz ja we wszystkich postach.I to z sensem napisałes. Moje szczere kondolencje dla wszystkich którym sie dostało,prawde mówiac sam przestałem juz dawno zwracac uwage na to co pisze ,jak pisze i po co przede wszyskim.Ale MrS tez ma duzo racji w tym ,ze po to są te fora zeby czasami pogadac o tym ,co nam lezy na watrobie,nie lubi homo,to jego sprawa,ja nie wiem czy ich lubie ,bo zadnego nie znam.Rekina ludojada tez zadnego nie znam,ale ich nie lubie,bo one z gruntu rzeczy sa złe(choć robia to co muszą,bo tak zostały stworzone).Sex miedzy facetami,tez z gruntu rzeczy jest zły,może dlatego pedziów sie nie lubi....no i bateria siada w klawiszach ,dokończe jutro

MrS

/////zovo: czy uważasz, że Twoje wypowiedzi skłonią mnie do zmiany moich przekonań? Czy sądzisz, że przestanę pisać na forum?////

Nikogo nie zachecam do zmiany przekonan, jedynie do zmiany sposobu (na lepsze) ich wyrazania. Pisz na forum, byle z glowa.

///Miałeś wiele uwag, co do moich poglądów na temat homoseksualistów. ///

kolejne nieporozumienie. Nie wyrazalem uwag na temat twoich pogladow, tylko na temat ich prezentowania, stwierdzilem takze fakt ze sa ksenofobiczne i prostackie.

///Wobec tego zadam Ci dwa pytania, na które proszę, abyś odpowiedział wedle tego co myślisz i sądzisz.////

Nie jest to temat o homoseksualizmie, jak mysla, oraz chca przepchnac niektorzy wiec moje odpowiedzi na te dwa pytania beda jedynie wyrazem mojej dobrej woli i prosilbym aby dyskusja nie sprowadzala sie na te tory bo jak juz pisalem wielokrotnie to nie bylo moje zalozenie, jedynie niektorzy tak stwierdzili i zmajstrowali cos przy zwrotnicy.

///1. Czy uważasz, że pomysł legalizacji małżeństw homoseksualnych jest pomysłem właściwym?////

Tak.

///2. Czy sądzisz, że homoseksualiści powinni mieć prawo do adopcji dzieci?///

Jezeli chodzi o obecna sytuacje (mowimy ciagle o Polsce) to nie.

///Jak według Ciebie zachowywało by się dziecko wychowywane przez dwóch mężczyzn lub dwie kobiety? Czy uważasz, że chłopiec wychowywany przez dwóch mężczyzn nie był by z góry "skazany" na homoseksualizm?///

To juz trzecie i czwarte pytanie. Obiecalem odpowiedziec na dwa.

///Według amerykańskich naukowców istnieje także duże prawdopodobieństwo, że dziecko płci X wychowywane przez dwoje rodziców płci X mogło by być nawet wykorzystywane seksualnie.///

Prosze o przytoczenie artykulu, ktory o tym mowi. Prosze o przytoczenie tych badan. Bo co do amerykanskich naukowcow to wiem jedno, a czego oni ostatnio nie odkryli?

///Wybacz, ale nigdy nie poprę homoseksualizmu i ludzi pokroju Roberta Biedronia, którzy potrafią tylko narzekać jak bardzo są "uciskani" społecznie.///

Sa uciskani, czego jestes zywym dowodem. A to ze ich nie poprzesz, ok. Bylebys nie glosil faszystowskich hasel i nie rzucal w nich ciezkimi przedmiotami. Jezeli ich nie popierasz ok - wyraz to, wlacz sie do tzw. 'spolecznej dyskusji'.

///Fakt, że moje wypowiedzi są miejscami niekulturalne. Jest to jednak mój wybór i nie życzę sobie abyś oceniał mnie i moje wypowiedzi. ///

Dobrze ze to przyznales, a to ze sobie nie zyczysz nie ma nic do gadania, wyrazasz sie niekulturalnie i ksenofobicznie, jezeli przeprowadzam jasny, podparty cytatami dowod tego, to mam do tego prawo. Starozytni filozofowie mowili ze jedna z glownych cnot jest PRAWDA, ja pisze prawde. Byc moze dlatego sobie nie zyczysz, bo pisze niestety prawde.

///Jeśli nie masz ochoty czytać moich postów, po prostu je omijaj. Nikt nie zmusza Cię do ich lektury.///

To jest chwyt demagogiczny, pisalem juz o tym ze jest nieodpowiedni.

///Mamy odmienne zdania na pewne tematy, inne podejście do niektórych spraw.////

Truizmy do niczego nie prowadza wiec cut to the case. Skoro mamy inne podejscie to nie powinna dziwic cie merytoryczna konfrontacja.

///Ja nigdy nie obraziłem Cię na forum///

Bo nie miales za co, a ja ciebie tez nie obrazilem, stwierdzam fakty na podstawie jasnych przeslanek.

///nie oceniałem Twoich wypowiedzi///

Prawde mowiac, oceniles, i to niedawno, i to nieudanie. Prosze, oceniaj, byle w kulturalny i zformalizowany (przyklad, dowod, merytoryczna polemika etc.) sposob.

///nie nazywałem Cię "prostakiem".///

Bo nim nie jestem.

///Pozdrawiam///

Spusciles z tonu.

Dobranoc all.

-Ty ksenofobie!
-Ty liberale!

"Dwie proste równoległe przecinają się w nieskończoności"- i tylko w tym nadzieja na porozumienie.

Dobranoc.

Jednak nie, bo podczas gdy pisalem ostatni post pojawilo sie pare nowych, tak to jest, jak napisanie postu zajmuje ok. 30. minut. :)

Tester -
///Jeśli trafiam na błędy edytorskie w informacjach portalu korzystam z linku znajdującego w prawym górnym rogu strony: "napisz DONOS@".////

Tez tak robie :). Po prostu czasem niedbalstwo jest zbyt drazniace, zbyt czesto sie powtarza. Dlatego napisalem to co napisalem.

///W chwili obecnej, oprócz kilku osób, które od dawna trzymają równy, rozsądny i odpowiedzialny poziom, widzę tylko jedno charakterystyczne światełko w tunelu. Ptysiu91. Tak, nie przesłyszeliście się! Jedna z naprawdę nielicznych tu osób, które są szczere, nie są chamskie i co by o nim nie mówiono, to w przeciwieństwie do innych idzie do przodu, a razem z nim poziom jego wypowiedzi i trafność poruszanych tematów.///

W sumie, gdy patrze na to z tej strony to cos w tym jest. Chlopak ewoluuje, podtrzymuje to ze jest grafomanem, ale faktycznie, masz racje w tym co napisales, wyrobi sie.

loko -
////TAK MRS MASZ PAN RACJE . ZOVO = KACZYŃSKI BEHEHEHEH.MAMY WOLNOŚĆ SŁOWA I PIERDOLI..................Ć CENZURE BEDE PISAŁ CO CHCE I TYLE .POPIERAM MRS.////

I to jest idealny przyklad tego o czym mowie. Totalne niezrozumienie i prostactwo. Ciekawym jestem czy loko (loco to po hiszpansku wariat, tak?) w ogoole przeczytal calosc topicu, a ja sobie postawilem za cel by dlugoscia postow i ich forma odstraszyc takich ludzi do wypowiadania sie w tym topicu. Ech, a to jest wlasnie post ktory powinien byc zmoderowany, ciekawe czy bedzie.
Nie rozumiem tez "zovo = kaczynski", przeciez kaczynscy sa bardzo 'przeciw' homoseksualizmowi, a ja jestem raczej 'pro'. Kaczynscy chca ograniczac wolnosc slowa a ja mowie: "wypowiadajcie sie, byle madrze i kuluralnie". Zupenie tego nie rozumiem. Wylumacz prosze.

keicam -
///Zovo-pozwól,że wtrące swoje trzy grosze.Otóż ,chciałbym sie dowiedzieć,co trzeba wziąść ,zeby miec taki słowotok twórczy?///

Trzeba wziac sie do pracy.

//Ale MrS tez ma duzo racji w tym ,ze po to są te fora zeby czasami pogadac o tym ,co nam lezy na watrobie,nie lubi homo,to jego sprawa,ja nie wiem czy ich lubie ,bo zadnego nie znam.///

Wedlug jednych ma, wedlug drugich nie. Recz w tym zeby odpowiednio te 'racje' wyrazal.
A ja znam.

raver -
o to mi wlasnie chodzi. Dokladnie o to.

Zagadka na dziś:

Jak nazywa się dzisiaj ulica widoczna na powyższym zdjęciu ?

Co za pierdoły "fanka bocianka" wypisuje ? Skąd Ty się wzięłaś ? Weź wyluzuj, bo Twoje żarty przebijają normalnie posty Ptysia :/

A co do Ciebie "MałaMi", nie dobrze, ta firma udostępnia internet tylko na te osiedla :( Jak Jedwabne to tylko TPSA :( Przykro mi. No chyba że gdzieś znajdziesz drogą radiową, ale wątpie, żeby to działało w miarę.

Lola z podłomżyńskiego pola

Więc co oni, ci członkowie znaczy się, tam pomagali?

comeme la polla: ciekaw jestem, jakie Ty masz pojęcie o życiu pisząc takie głupoty? Bardzo dobrze, że odezwałaś się na forum - mam już podstawę do złożenia w prokuraturze wniosku o wszczęcie postępowania na temat tego wątku.

pieżpa

Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.

Rozwijając radę Malachita proponuję zagadnąć o część garderoby. Konkretnie o bieliznę...

Zbych

brrr nie lubie Pisu normalnie Potwory i Spółka :)

Niestety jakbyście zauważyli forum opanowało stado "ludzi w sportowych spodniach", a jak wiadomo kultura ta nie błyska intelektem.... szkoda słów......

hehehe.... a to się ubawiłem...

Przepraszam! Wracam do powagi!

MrS - po przeczytaniu tego posta usiądź na chwilę spokojnie i nie odpowiadaj od razu... użyj swoich szarych komórek nie tylko do oceniania innych, ale do zastanowienia się nad swoją osobą... to pobudza.... uwierz...!
...Ty?! ...który rzucasz wulgaryzmami na lewo i prawo?
...Ty?! ...który wypowiadałeś opinie, że jacyś ludzie powinni trafiać do gazu, czy do pieca?
....i teraz Ty straszysz prokuraturą? ...niby jaką masz podstawę do złożenia jakiegokolwiek wniosku?

zapomniałem dodać
OTO NOWE MOTTO NASZEGO FORUM:
"NIE MA RÓŻY BEZ OGNIA, NIE MA TEMATU BEZ PTYSIA"

a czym jeździsz?

ACO 2.8 V6 N2O

I cos w wersji PL.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

pieżpa

Juz rok temu doszły mnie słuchy o powstaniu Filii AWFu (warszawskiego czy tez gdańskiego) w Łomży.Czy to są temat realny,czy znów skonczy się tylko na chorych ambicjach??!!

proponuję ADMINOM założyć dodatkową kategorię - Forum Trolli.

Będziemy mieli Politykę, Forum Ogólne i Forum Trolli.

Moderator wszystkie trolujące wątki zrzucałby do tamtego działu. Trolujące posty z normalnych wątków też, albo będzie wycinał ich zawartość i zamieniał ją na krótki tekst: TROLL.

Może to by zmobilizowało co poniektórych do wypowiadania się bez zbędnych wulgaryzmów, bez obrażania innych. Może udałoby się wycisnąć z tego forum więcej treści i usunąć zbędną, obrzydliwą formę.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Witam.
Nie zamierzam więcej zabierać głosu w tej bezsensownej dyskusji, ponieważ zaczyna się ona przeradzać w prywatną wojnę, a nie rozstrzygnięcie problemów forum. Fakt, że w niektórych miejscach przesadziłem ze stopniem krytyki, to się już więcej nie powtórzy. Jeśli chcecie robić porządek na forum, niech każdy zacznie od siebie. Każdy także musi wiedzieć, że osoba druga może mieć inną opinię na dany temat. Forum jest (powinno być) miejscem do dyskusji, przedstawiania argumentów na dany temat, a nie polem do prywatnej walki.
Co do łomżyńskich mediów to są jakie są. Opisywana przez niektórych TV Łomża faktycznie nie reprezentuje sobą wyżyn dziennikarstwa telewizyjnego, jednak zależy to od wielu, wielu czynników. Jednym z głównych jest fakt, iż Łomża jest bardzo małym miastem, w którym zbyt wiele się niestety nie dzieje, stąd bezustanne powtórki ze zdarzeń, które już miały miejsce. Innym z czynników może być też brak środków pieniężnych na większe realizacje. W ten temat jednak nie wnikam, gdyż nie mam w nim żadnej orientacji.
W celu poprawy stanu rzeczy, proponuję co następuje:

1. Wyeliminowanie z forum wulgaryzmów (chyba nie muszę cytować).
2. Pisanie przemyślanych, sprawdzonych pod względem interpunkcji i ortografii postów (nawet darmowe edytory tekstu umożliwiają sprawdzenie napisanego tekstu).
3. Wzajemny szacunek w stosunkach użytkownik --> użytkownik.
4. Rzetelność w publikacjach.

Proszę o komentarz i ewentualne dopowiedzenie rzeczy, o których w tym "plane naprawy" sam mogłem zapomnieć.

pieżpa

Kiedy czynisz dobro, wdzięczność ludzi bywa tak przelotna i lekka jak piórko. W przeciwieństwie do niego błędy, które popełniasz, wywołują gniew ciężki jak ołów.
Plaut (Titus Maccius Plautus)

Dwie rzeczy nie mają granic:
wszechświat i ludzka głupota.
Albert Einstein

Nieźle się ubawiłem czytając ten temat, proszę, nie kończcie ;)

Zuza

Raczej to drugie skonczy sie to na chorych ambicjach :)

Zuza

Wiosna ? Gdzie ? raczej zima jeszcze :)

widzę że ptysiu91 jest nadal zacofany i pisze tandetne informacje. Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości jest w trakci organizacji kierunku wychowanie fizyczne i technologii żywienia.

Teraz to mowisz do rzeczy!zgadzam sie w 100%!
A w zwiazku z jakos prywatna uraza to ja jej wcale nie mam a tak wogole to nie jestem kobieta:)taki kamuflarz!
Takze MrS robisz postepy! Mysle ze teraz sie przypilnujesz bo te teksty byly troche lipne!!!
Ale...........POZDRO

Właśnie, że jest wiosna!!! Słyszałam dzisiaj spiewające ptaszki i czasem widzę promienie słońca prześwitujące przez chmurki. A to, że jest zimno?! W lecie też często marznę. POzdrawiam wszystkich, szczególnie "pijaną powietrzem" - dostrzegaj każdy powód do cieszenia się życiem.

kwiecien kwietniem, wczesniej niz za 2-3 tygodnie nie dojda polosie, a dopoki ihc nie bedzie auto nie bedzie jezdzilo i nie bedzie wystrojone

zovo: Już, wystarczy. Nie wiem czy zauważyłeś, ale zaczynasz się powtarzać. Odpowiem często stosowanym w Usenecie PW, o czym pewnie miałeś okazję się przekonać, hasłem : BYŁO. I o tym homoseksualizmie, o wulgaryzmach i o hipokryzji już słyszeliśmy

Przyniesie nam to wielka ulge, bo prywatna wojne zaczales ty, przyjmujac agresywny ton etc. Wiem ze zalujesz ze go nie podchwycilem.

No niestety, być może nie zauważyłeś, ale Twój ton mocno zbliża się do agresywnego.

I wlasnie tacy lapia sie na hipokryzje i demagogie. Proponuje poczytac cos o tym jak przed demagogia sie bronic, cos o technikach erystycznych itd.

Nie pasjonuj się tak Schopenhauerem. Dla uspokojenia polecam Konfucjusza.

jest chyba w Polsce jakies forum daewo?? zalgouj sie o ile nie jestes, i zapytaj, na bank ktos kombinowal i ma jakies wykresy

W lato, autem jeździ kobieta, więc pole manewru mam ograniczone. Poza tym w ciągu tego roku auto najprawdopodobniej idzie pod młotek, także nie pcham sie już w zbędne koszta.
Sprzęgiełko oczywiście siedzi nowe i spełnia swoje zadanie. Polatać na nim w miare normalnie też można.

Maciej!

przepraszam, ale zagadkę podałem z pamięci i wciąż nie dotarłem do źródła.
Po prostu książka została w Łomży ;))

Z przykrością musze stwierdzić, że twa odpowiedz jest niewłaściwa. Ofszem biskup uratował Katedrę przed wysadzeniem, lecz działo się to nim przyszli Rosjanie. Przez Kilka tygodni Łomża była terenem przyfrontowym i z tego powodu praktycznie wszystkich mieszkańców zmuszono do opuszczenia domostw. Biskup również wyjechał (w jakichs wspomnieniach czytałem nawet opis jego tułaczki po diecezji) Kilka lat temu wyszedł pamiętnik z okresu wojny jednej z Siostr Benedyktynek. Jedyną osobą, która pozostała w Łomży w tym czasie była jedna z sióstr (bez pamiętnika nie potrafie podać jej nazwiska, ale podałem źródło informacji), której zadaniem było pilnowanie majątku zakonnego. Dziw, że Rosjanie nie znaleźli tej siostry ;).

W uzupełnieniu dodam, że Rosjanie zamiast zajmować się Niemcami przekopali Łomżę w poszukiwaniu majątku zostawionego przez mieszkańców.

Pozdrawiam.

Nie pozostaje mi nic innego jak mieć nadzieję, że w tym roku też pomożecie.
A może któryś postarałby się trochę i skompletował polskie umundurowanie? Czy wolicie opcję LSSAH?

Zovo... ale troszkę przesadzasz z komentowaniem i wyjaśnianiem. Wydaje mi się, że w chwili obecnej, doszliście do konsensusu.

Ma być poważnie, bez wulgaryzmów, konkretnie.

...proszęo jeszcze jedno, nie dawajmy ponosić się prowokatorom, trollom wszelkiej maści. Jeśli oni pisza jakieś dyrdymały, to nie znaczy, że tym samym musimy im odpłacać - IGNOROWAĆ trzeba, IGNOROWAĆ!

Pozdrawiam!

Zbych

no i rajdu nie było a dzis pierwszy dzien wiosny :))
trasa co roku jest podobna jest kilka stałych miejsc w ktorym znajduja sie OESY (przed mechaniakiem w lasku jednaczeskim plac przy gazowni) startowac moga uczniowie z mechaniaka chyba ze "zagadasz" to moze cie dopuszcza.

a wiosna idzie,idzie,idzie.......i dojśc k.... nie może!

Do psychologa!!!

Witam wszystkich
Od pewnego czasu obserwuje forum i zaciekawil mnie ten temat .Laski w "czterech porach " jak najbardziej sa interesujace nie tylko ladne ale rowniez mile .Ale ja chce zwrocic na cos innego uwage , mianowicie z tego co zaobserwolwalem na legionow pracuja jako kucharze dwoch pedalow , w tym jeden cham , ktorego smiech slychac w meblowym a drugi skapi wszystkiego na tej pizzy , ze same ciasto zero dodatkow .Zreszta zachowuja jak pedaly , jak idzie facet do lazienki to sie patrza jakby chcieli pojsc za nim . Aleje zamienilem na Pilsudskiego ,jedzenie lepsze i tych dwoch burakow nie widac i nie slychac.I nikt nie odprowadza mnie do lazienki oczami .

ten temat nie jest smutny ptysiu :)

z nadejsciem wiosny, poczułam jakąś nadzieje ...

my chyba przynależymy do Woj. Mazowieckiego hehe każdy swoje

No i sąsiedzi Białorusini wybrali.

Wydaje mi sie, że powinniśmy ich wybór uszanować.

Wybrali stabilizację i szanse na rozwój

A dla ilustracji kilka zdjęć z forum, no które śladem koczisssa i nekroskopa, bywalców równiez naszego forum trafiłem:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=738&w=37297374

My niestety również wybieramy od kilkunastu lat i życie dotkliwie weryfikuje nasze wybory:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3224992.html

I nasi tzw. "przyjaciele" nie ustaja w bratniej pomocy, doceniąjac nasze wysiłki:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3224743.html

oraz wyrażając szacunek dla suwerenności Polski
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3223479.html

W świetle doniesień tej jednej tylko polskojęzycznej i poprawnej politycznie
prounijnej gazety, decyzja białoruskich wyborców nikogo nie powinna dziwić.

Żywie Belarus, a nas za kilka lat nie będzie, rozmyjemy się w kosmopolitycznym eurolandzie, gdzie zapisano nam rolę pariasów, a tzw elyty za kilka marnych euro będą pilnowały, aby sytuacja rozwiązała się w "naturalny" sposób.
Czy za dwadzieścia lat nie będziemy zazdrościc im dokonanego wyboru?

po wygramych z Polonią, remisach z Koreą i APOELem wydaje mi się, że nasz klub jest teraz jeszcze mocniejszy niż wcześniej!

pieżpa

każdy kiedyś będzie przeżywał takie momenty jak ten...

Myślałem, że to żart. Wszak niedawno skrzyżowanie to zostało przebudowane i wydawać by się mogło, że trasa ta pilniejsze potrzeby.
A jeśli to nie żart to jakś absurdalna w skutkach pomyłka!!!
Czy jechaliście kiedykolwiek w piątkowe popołudnie z Warszawy przez Wyszków droga nr 8, lub w niedzielę o tej samej porze droga nr 8 do Warszawy.
Informacja dla niezorientowanych - przed wjazdem na most na Bugu w Wyszkowie jest rondo, takie, jakie wkrótce pojawi się w Piątnicy.
Efekt - kolejka na wjazd do Wyszkowa od strony Warszawy potrafi rozpoczynać się na skrzyżowaniu w Niegowie ( coś ponad 10 km do mostu), w drugą strone zdarzało sie stać na podjeździe za miejscowością Ojcowina ( też ładnych kilka km do mostu)
Biorac pod uwage nasze warunki, w czasie zmiany turnusów w wakacje korek na wjazd na most z jednej strony może zaczynać się przed Konarzycami, a z drugiej strony - tak jak to już bywało od Augustowa na północ od Kisielnicy, a z Mazur pod Rogienicami.

Rondo w tym miejscu będzie totalnym korkiem dla Łomży i dla Piątnicy.
(czas do wjechania na takie rondo może sięgać kilku godzin! Jadąc od strony Warszawy w piatkowe popołudnie czas wjazdu na podobne rondo przed mostem w Górze Kalwarii przekracza znacznie godzinę!!!!!)
Czy decydenci sa całkowicie wyprani z wyobraźni.
Czy może jest to fragment misternego planu Pana Topczewskiego i takie zakorkowanie tej trasy, będzie receptą na konieczność zakończenia remontu "61" pod Augustowem?. Wtedy ruch "w naturalny sposób " bedzie "kierował się" przez stoliczny Białystok.

Zwycięstwo z pierwszoligową polonią pokazuje że i bez tych dwóch ważnych dla klubu zawodników umiemy grać :] Oby tak dalej a 2 liga jest nasza!!

Angel
napisał:

"każdy kiedyś będzie przeżywał takie momenty jak ten...

Czy wygrywasz, czy nie, ja i tak kocham Cię! W moim sercu ŁKS... i na dobre i na złe!"

Bardzo oryginalne i "dojrzałe" zestawienie uczuć.... chciałoby się rzec - patrz post łewap'a....

pieżpa

Widzę, że wszyscy są świetnie zorientowani.
jacek16 - chyba pomyliłeś skrzyżowania. O tej przebudowie już było na 4 lomza.
Co ma Prezydent Łomży do skrzyżowania w Piątnicy?
O rondzie na skrzyżowaniu W. Polskiego z Poznańską też było tu kilka razy. Mają je budować na wiosnę

Coś chyba pomyliłeś ja słyszałam że rondo ma być na tym drugim skrzyżowaniu (łuku) koło straży a nie na głównej!

Witam,
poszukuję tegorocznych maturzystów, którzy wybierają się na dni otwarte do Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie, jadę tam własnym samochodem i mam dwa miejsca wolne - lepsze to niż turlanie sie PKS-em, czy są osoby chętne zabrać się ze mną ?

no no hans nie spodziewalem sie z twojej strony tak zywego wspierania spedalowych kucharzy , skompiradel i chamow czyzby pokrewienstwo?moze rodzina?Z drugiej strony zarcie na alejach musi ci smakowac co duzo swiadczy o twojej osobie.Przejdz sie na Pilsudkiego moze sie nawrocisz.....

Tak to twoja wina, wychodząc z domu nie bierz więcej z sobą torabki mamy i załóż spodnie, który chłopak chodzi w rajstopach? oj pogromco pogromco.

widze fanka bocianka ze jestes fanka wspierajaca pedalow moze jestescie biseksualni?
Tak to moja wina ze matka natura chowa takich pedalow , ktorzy bawia sie w swoje chore gierki pod przykrywka kucharskiego fartuszka

http://www.lazar.webpages.pl/data/Powitanie.gif

Uwaga!!! nabity :)))))

widzę u ciebie pogromco buraków, że masz naprawdę jakieś uprzedzenia do tych kolesi, co dostałeś czy łaś w pierd... czy nie chcieli się z tobą umówić, a może wyśmiewali się z ciebie?

nudy, nudy, nudy, cały czas piszesz to samo, zero wyobraźni!!!
a propo kelnerki to nie pracuje ona na Legionów tylko na Piłsudskiego, a o czym rozmawialiśmy to raczej nie twoja sprawa, pewnie i tak byś nie zrozumiała, no bo ty tylko o tych pedałach, jednak coś w tym musi być, w głębi duszy pewnie mażysz o tym żeby cię ktoś zapinał od tyłu, co?

www.idzdobudki.pl ;-))

a tak na serio polecam:

www.google.pl

zapytać sie w TPSA ?

pozdrawiam :)

Zbych

pogromcapedalow: wpadniesz jutro o 20:00? Za samego nicka masz u mnie piwo!

jak ten merny pogromca wpadnie to ja tez heheh to jak cykorzysz? czy wpadasz?

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Niezła "rozpierducha",nie ma co... ale czy to w czymś pomoże.Każdy popatrzy,pomyśli chwilkę,pożali się nad losem kobiety,przez dzień-dwa pojeździ spokojnie,a potem...

Zuza

I jeszcze z Wawy do Łomzy przez Augustów tunel pociagna....
A świstak siedzi i zawija te sreberka...

Pierwszy raz , o tym , że zaczynaja budowac obwodnicę Wyszkowa to słyszałem coś koło trzydziestu lat temu.
Ale budować obwodnicę to zaczną jak ureguluja sprawy z ziemią pod obwodnicą. I cos mi sie wydaje, że chyba ze trzy kadencje sejmu temu niezałatwiona sprawa ziemi pod obwodnicę nie pozwoliła na rozpoczęcie inwestycji. Jak zobaczę, że wjechały maszyny, to może.....

Maciek a przy okazji lotniska - to wiesz jakie maja być jego parametry?
I czy coś się zmieniło, że wyląduje tam coś większego niż motolotnia naczelnego KONTAKTÓW??

Zbych

podawanie wartosci KM czy Nm po strzale to takie trochę dezinformujące...
poza tym N2O silnik masz serię?

jaki kolor ma te Audi Coupe? niebieskie, czarne, czy jakieś inne?
i myślę, że bez Nitro, na ćwiarę nie masz szans z Cifem JA czy też z WRX STI...

a może nie zaśmiecaj forum takimi debilnymi tematami...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org