czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jedyny i niezmienny program totalsów - \"ulica i zagranica\".

Może jeszcze był na "fali".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jedyny i niezmienny program totalsów - \\\"ulica i zagranica\\\".

Widziałem na mieście rano bikerboya ktory miał egzamin - także jak nic do jutra nie spadnie to powodzenia.
Ponoć temperatury nie mają znaczenia wystarczy że jest sucho. Też na to liczę bo startuje 8.11.

"Prawda, jak pies, musi iść do budy, wygnana batem, podczas gdy kłamliwa Pani Suka może wylegiwać się przy kominku i cuchnąć." Król Lear William Shakespeare

okey wielkie dzieki :}

http://www.youtube.com/watch?v=Wj7AtMAzUBs&feature=plcp Zielona karta i co dalej?!

Przedewszystkim rodzinie zycze duzo duzo sily, skladam najszczersze kondolencje, wiem jak to jest ciezko:(.

MiYu - nie ma reguly na to chocby uwazal na kazdym kroku, to jak jest potrzebny tam na gorze to i tak go Bog zabierze. Czy to w wypadku czy w czyms innym. Chlopak nie chcial go zabic. Po prostu wypadek. Tylko ze tragiczny w skutkach. A Ty nie osadzaj go jak jakiegos zwyrodnialca, on nie chcial go zabic. Wystarczy ze bedzie musial z tym zyc, jego rodzina tez musi z tym zyc :/.
Jak by co to nie jestem spokrewniony z tym chlopakiem, nie znam go. Bo zaraz ludzie by mnie zlinczowali ze to moj znajomy i go bronie.

nowa sala a juz sobie opinie wyrobili, fajny pomysl ale zarzadzanie juz nie takie fajne

502 502 774 catering WIOL- MAT DĘBNIKI

ha ha ha

Treść jest ukryta

Statystyki i moje obserwacje pokazują, że młodzi kierowcy, szczególnie ci co dorwali się do służbowych autek jeżdżą dramatycznie niebezpiecznie, przede wszystkim dużo za szybko łamiąc podstawowe przepisy i zdrowy rozsądek, a doświadczenia jeszcze brak. Tak samo motocykliści, szczególnie ci co mają dużo garów pod sobą nie omieszkają pokazać co potrafi ich ulubiona maszyna.

w salonie kosmetycznym, wystrczy odejsc od kompa i przejsc sie po miescie, ale zaraz na bank ktos Ci zareklamuje sie ;)

Skoro masz początek numeru to i na policji powinni ustalić auto. Kolor znasz. Pytanie tylko ile może być aut Punto lub Seicento w danym kolorze z początkiem BIX 97 ???

1. Nie znam uczestników tego wypadku.

2. Nie znam ani jednego doświadczonego kierowcy, który ma prawo jazdy co najmniej 5 lat i ani razu nie zdarzyło mu się wymuszenie pierwszeństwa. Ile razy jest tak, że przez nieuwagę ktoś wyjedzie i tylko nasza trzeźwa i szybka reakcja zapobiegnie stłuczce? (być może otaczają mnie same ofermy na czele ze mną...).

3. Według prawa istnieje taka instytucja jak DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI. Zanim nie zapadnie prawomocny wyrok nie ma winnego a jedynie podejrzany! Łaskawie się tego trzymajmy.

4. Znam sprawy kilku podobnych wypadków z udziałem motocyklistów. Jeden z nich: mężczyzna, ok 55 lat wyjeżdża z uliczki podporządkowanej. Siąpi deszczyk. Nagle potężny huk i motor siedzi na samochodzie. Motocyklista ginie na miejscu. Jak się później okazało jechał z prędkością 120 km/h. Biegły ocenił, że kiedy kierowca osobówki spojrzał w bok w celu sprawdzenia czy droga jest wolna, nie miał możliwości zobaczenia tego motocyklisty... Kierowca uniewinniony- psychicznie tak się załamał, wmówił sobie że zabił dwudziestokilkulatka, że do dzisiaj (minęło już 7 lat) nie wsiadł za kierownicę samochodu.

5. Jeżeli zaś chodzi o sprawy odszkodowawcze... Po to są polisy OC i NNW żeby wypłacały odszkodowania i renty. Jestem jak najbardziej za tym, żeby były one stosunkowo wysokie, zapewniały godziwą przyszłość dzieciom, rodzinie. W praktyce jest tak, że zatrudniają wielu prawników, którzy tylko myślą jak tu człowiekowi nic nie wypłacić...

6. Proponuję usunąć ten post bo jest absurdalny. Jeżeli autor tak śmiało twierdzi, że doszło do zabójstwa (brak znajomości znaczenia podstawowych pojęć) to powinien zamiast słowa "Wypadek" użyć słowa morderstwo, zabójstwo i pokrewne. W wyniku wypadku nikt nie został zamordowany tylko poniósł śmierć a to już co innego

Uważam temat za zamknięty. Mamy policję i inne organy, którym pozwólmy wypełniać swoje obowiązki.

Punto, Seicento... ja na Twoim miejscu bym się Matizom przyjażał.

urbi et orbi !

Chyba pracownicy schroniska powinni sprawdzac ludzi do ktorych sie oddaje psiaki? Poza tym, skoro juz gmina wpadla na taki pomysl to po zaadoptowaniu psa powinna wyslac jakiegos czlowieka, ktory bedzie monitorowal co sie z psem dzieje. Pomysl dobry, jezeli ktos bedzie naprawde chcial psem sie zajmowac, a nie traktowac go jak "alarm" przed domem i bedzie spal w budzie, na lancuchu przez cala zime.

a próbował ktoś z anteną wewnętrzną, odbierze coś w ogóle ?

podaj email to dam ci namiary

Treść jest ukryta

Cyfrówka już działa owszem ale są często przycięcia jeszcze. Mam nadzieję,że to przejściowe bo czasem nie da się oglądać, a oglądam tylko teleekspres/wiadomości/panoramę w zależności kiedy jestem w domu. Chociaż i tak jest lepiej niż podczas euro, gdy oraz potrafił zawiesić się lub zamienić w kolorową kaskadę piszczących kwadratów:)
Dodatkowo sygnał ze zwykłej kablówki zrobił się gorszy i śnieży często.

Edvard milisz się bo w tych programach są możliwości rozwoju i to duże a w niektórych są ludzie którzy kiedyś prowadzili duże firmy i zatrudniali nawet po 60 osób.
Posłuchaj tego szkolenia :
http://login.meetcheap.com/conference,darmoweszkolenia jutro o 20.00 i zapytaj prowadzących a się przekonasz.
Nie trzeba inwestować dużo,jest taka zasada: Na początek inwestuj tyle ile by ci nie było szkoda zgubić na ulicy!

Tak jak w temacie czyli gdzie mogę naprawić aparat fotograficzny, pokazuje mi się błąd obiektywu.

wpisz sobie w google i bedziesz wszystko wiedziala

unitechnik stary rynek

"Zasada ograniczonego zaufania - Zasada ta stanowi, iż zarówno każdy uczestnik ruchu drogowego, jak też inna osoba znajdująca się na drodze oraz w jej otoczeniu, ma prawo liczyć, że inni uczestnicy ruchu przestrzegają przepisów kodeksu drogowego, chyba że aktualne zachowanie jakiegoś uczestnika stanowi uzasadnione podejrzenie do odmiennego jego zachowania (dz. II, roz. 1, art. 4 Prawa o Ruchu Drogowym)[1]. Ogromna liczba wypadków na drodze, nierzadko z udziałem pojazdów uprzywilejowanych, spowodowana jest m. in. nieprzestrzeganiem zasady ograniczonego zaufania przez uczestnika, który w świetle prawa postępował zgodnie z przepisami. Stąd też karanych zostaje najczęściej obu uczestników ruchu, pomimo tego, iż tylko jeden z nich popełnił faktyczne wykroczenie. Najczęstszym zarzutem stawianym uczestnikowi postępującemu zgodnie z przepisami jest niezachowanie ostrożności bądź szczególnej ostrożności, co odnosi się m. in. do zasady ograniczonego zaufania."

Wsiadając na motocykl pamiętajcie nie tylko o tym że możecie jeździć szybko ale pamiętajcie szczególnie o tej zasadzie bo jak w powyższym wypadku w starciu z samochodem macie małe szanse.

Nie osądzajcie nikogo, od tego są Sądy.

Potraktujcie to jako przestrogę.

witam!
jak w temacie.
czy możecie polecić jakiegoś taniego "speca" w Łomży?
dziękuję!
Transponder!
wiem... Masakra...!

Ja w ciąży miałam Dopegyt. Jak przestał działać to niestety szpital i kroplówka z ...czymś... 24 na dobę.

Ale jeżeli masz wątpliwości to idź skonsultuj to z innym lekarzem a nie szukasz specjalistów na forum.
Nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne o czym się przekonałam na własnej skórze więc albo do innego lekarza albo za tabletki.

tak, prawnika szukam.
sorki! nie sprecyzowałam o co mi chodzi.

Straszny mróz aż mi siodełko w rowerze stwardniało.

rudy błazen z druhem

Ja tam wolę twardniec zupełnie inaczej :):)
No ale , co kto woli :):):)

"Prawda, jak pies, musi iść do budy, wygnana batem, podczas gdy kłamliwa Pani Suka może wylegiwać się przy kominku i cuchnąć." Król Lear William Shakespeare

Pewnie lubisz jak Cie w zime sniegiem obsypia na cala noc. Jednak to temat o rowerzystach a nie o Twoich fantazjach wiec wybacz ;)

ściągnij siodełko

haha .. ja to nie wiem jak wam moze sprawca uciec.. mi by nie uciekl napewno chyba ze by mi rozwalil cos co by mnie zatrzymalo ale od tego mam oczy i rence zeby spisac blachy i za chwile bym go miau

Kasia..

rodzilam w zeszlym roku, mialam cesarkę. wszystko szybki i sprawnie. opieka poporodowa w porządku. dziecko trafiło na oddział patologii, gdzie miało super opiekę. mnie przeniesiono razem z nim i też się dobrze mna zajmowali. ogólne wspomnienia bardzo dobre.

a może ktoś wie co do hamowania awaryjnego
na jakąś tam komendę mam wcisnąć oporowi nawet żeby się koła zblokowały nie?

u mnie też nikt nie ma zasięgu,czas sie zastanowić nad zmiana operatora.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org