Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prawo i bezprawie |
Aha, senor Zovo, "ignorancja" to inaczej niewiedza, lub całkowite dyletanctwo. W przedostatnim akapicie lepiej pasuje "lekceważenie".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prawo i bezprawie |
Skąd wiadomo że był pijany? Czytaj informacje na 4lomza. Pijany 29-latek, jadący ładą, potrącił 30-letnią kobietę i próbował uciec z miejsca wypadku, nie pomagając rannej. Do zdarzenia doszło w niedzielę tuż po północy w Nowogrodzie na ul. Łomżyńskiej. Kobieta ze złamaną nogą i ogólnymi potłuczeniami trafiła do szpitala. Tuż po wypadku pirata drogowego zatrzymali policjanci. 29-latek miał 1,9 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Od razu stracił prawo jazdy. Wkrótce stanie przed sądem. Za jazdę po pijanemu, spowodowanie wypadku i ucieczkę grozi mu nawet do 12 lat więzienia. Ja to bym takich normalnie ... powybijał. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
do zovo cz2 gdybym rownierz napisal ze mam dosc pedalow spacerujacych po ulicach i demonstrujacych swoje zboczenie to rowniez nazwiesz mnie ksenofobem i prostakiem? nie wspominajac juz o innych epitetach. na miejscu pana mrs pomyslalbym nad zgloszeniem do prokuratury doniesienia o popelnieniu przestepstwa polegajacego na naruszeniu dobr osobistych. podobnie powinien zrobic adam zwany ptysiem. moze prokurator ostudzi twoje emocje spowodowane wojna hormonow w organizmie? ja rowniez mam bardzo konserwatywne poglady. powiesisz mnie za to? a moze publicznie wychlostasz? z powodzeniem moglbym byc twoim ojcem ale w tym miejscu jest mi zal twoich rodzicow.
|
|
na tym wlasnie polega wolnosc slowa ze kazdy pisze co chce i jak chce. nawet jesli jest to miernota jaka zaprezentowal dzisiaj zovo. jesli chcesz czytac same inteligentne posty to po prostu omijaj wypowiedzi osob ktore twoim zdaniem takich nie pisza a tym bardziej nie komentuj tekstow ktore ci nie odpowiadaja, po prostu je ignoruj. dobrym przykladem jest tutaj pseudotelewizja lomzynska - mam ja w kablowce ale po prostu jej nie ogladam bo uwazam ja za totalne dno.
|
|
a ja bym wolał żeby zabrali sie w końcu z krzyżówki woj.polskiego,poznańskiej i browarne stamtąd wyjechać to jest makabra juz nie mówie o szczycie
|
|
Witam. Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami. Ciekawymi - lub jak kto woli idiotycznymi. Odwiedziłam dziś szpital w Łomzy - cóż - zdarza się. Potrzebny był mi wynik z badania (xero) - dla innego lekarza - bo o ile pamiętacie - wyniki badań teraz zostają w karcie!? Nie wiem po co - ale w to nie wnikam. Skierowano mnie na górę do nr... nieważne. Tam miła pani dała kartkę - podanie, które musiałam wypełnić- wpisując nazwę poradni, nazwę badania?!. Po czym z wypełnionym podaniem - skierowano mnie do innego pokoju - gdzie druga miła pani - poszła odebrać kartę i zrobić odbitke. I znów mnie skierowano do nastepnego pokoju - gdzie inna (oczywiście miła) pani - zaikasowała ode mnie 23 grosze!! Dzięki tak rozłożonej pracy - każda z pań ma co robic!!, pacjent też się nie nudzi. I jaka to oszczędność!! Chyba się zagalopowałam - oszczędność czego????? PS Po kserokopie wyników chodzą przeważnie ludzie w trakcie leczenia- czyt, chorzy - niech się juz rechabilitują, ćwiczą - będą mieli siłę dalej się leczyć. Pozdrawiam organizatorów pracy na tym odcinku!! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |