czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prawo i bezprawie

Aha, senor Zovo,

"ignorancja" to inaczej niewiedza, lub całkowite dyletanctwo. W przedostatnim akapicie lepiej pasuje "lekceważenie".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prawo i bezprawie

Skąd wiadomo że był pijany? Czytaj informacje na 4lomza.

Pijany 29-latek, jadący ładą, potrącił 30-letnią kobietę i próbował uciec z miejsca wypadku, nie pomagając rannej. Do zdarzenia doszło w niedzielę tuż po północy w Nowogrodzie na ul. Łomżyńskiej. Kobieta ze złamaną nogą i ogólnymi potłuczeniami trafiła do szpitala.

Tuż po wypadku pirata drogowego zatrzymali policjanci. 29-latek miał 1,9 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Od razu stracił prawo jazdy. Wkrótce stanie przed sądem. Za jazdę po pijanemu, spowodowanie wypadku i ucieczkę grozi mu nawet do 12 lat więzienia.

Ja to bym takich normalnie ... powybijał.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

do zovo cz2
gdybym rownierz napisal ze mam dosc pedalow spacerujacych po ulicach i demonstrujacych swoje zboczenie to rowniez nazwiesz mnie ksenofobem i prostakiem? nie wspominajac juz o innych epitetach.

na miejscu pana mrs pomyslalbym nad zgloszeniem do prokuratury doniesienia o popelnieniu przestepstwa polegajacego na naruszeniu dobr osobistych. podobnie powinien zrobic adam zwany ptysiem. moze prokurator ostudzi twoje emocje spowodowane wojna hormonow w organizmie?

ja rowniez mam bardzo konserwatywne poglady. powiesisz mnie za to? a moze publicznie wychlostasz? z powodzeniem moglbym byc twoim ojcem ale w tym miejscu jest mi zal twoich rodzicow.

na tym wlasnie polega wolnosc slowa ze kazdy pisze co chce i jak chce. nawet jesli jest to miernota jaka zaprezentowal dzisiaj zovo. jesli chcesz czytac same inteligentne posty to po prostu omijaj wypowiedzi osob ktore twoim zdaniem takich nie pisza a tym bardziej nie komentuj tekstow ktore ci nie odpowiadaja, po prostu je ignoruj. dobrym przykladem jest tutaj pseudotelewizja lomzynska - mam ja w kablowce ale po prostu jej nie ogladam bo uwazam ja za totalne dno.

a ja bym wolał żeby zabrali sie w końcu z krzyżówki woj.polskiego,poznańskiej i browarne
stamtąd wyjechać to jest makabra juz nie mówie o szczycie

Witam.
Chciałabym się podzielić spostrzeżeniami. Ciekawymi - lub jak kto woli idiotycznymi.
Odwiedziłam dziś szpital w Łomzy - cóż - zdarza się. Potrzebny był mi wynik z badania (xero) - dla innego lekarza - bo o ile pamiętacie - wyniki badań teraz zostają w karcie!? Nie wiem po co - ale w to nie wnikam.
Skierowano mnie na górę do nr... nieważne. Tam miła pani dała kartkę - podanie, które musiałam wypełnić- wpisując nazwę poradni, nazwę badania?!. Po czym z wypełnionym podaniem - skierowano mnie do innego pokoju - gdzie druga miła pani - poszła odebrać kartę i zrobić odbitke. I znów mnie skierowano do nastepnego pokoju - gdzie inna (oczywiście miła) pani - zaikasowała ode mnie 23 grosze!!
Dzięki tak rozłożonej pracy - każda z pań ma co robic!!, pacjent też się nie nudzi. I jaka to oszczędność!! Chyba się zagalopowałam - oszczędność czego?????
PS Po kserokopie wyników chodzą przeważnie ludzie w trakcie leczenia- czyt, chorzy - niech się juz rechabilitują, ćwiczą - będą mieli siłę dalej się leczyć. Pozdrawiam organizatorów pracy na tym odcinku!!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org