czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MURZYN kandydatem SLD do eurokołchozu

No niezła wypowiedz-ale niestety szczera prawda..... nieźle że nałożyłeś taki temat ..bomoże da im wszystkim coś do myślenia:??:/

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MURZYN kandydatem SLD do eurokołchozu

wszystko mozliwe :) że budowa sie zaczyna

Gtechem to ja bym anwet roweru nie chcail mierzyc

Jeśli wiesz co chcesz kupić przejrzyj oferty internetowych sklepów z częściami. Większość części kupisz dużo taniej wliczając nawet w to koszt przesyłki.

Re: MURZYN kandydatem SLD do euroko�chozu

Z przyjemnoscia odniose sie do powyzszych postow, odpowiadajac na cytowany fragment, postaram sie robic to chronologicznie.

Złotowłosy - o TV Lomza sie juz nie wypowiadam bo nie ten temat chcialem poruszyc, to byla pewna dygresja, pokazanie na przykladzie jakie sa moje odczucia co do portalu 4lomza.pl.

\\\\\\"ignorancja" to inaczej niewiedza, lub całkowite dyletanctwo. W przedostatnim akapicie lepiej pasuje "lekceważenie".\\\\\\

slowa "ignorancja" z rozwaga uzylem w przedostatnim akapicie, bo wlasnie o dyletantyzm mi chodzilo bardziej niz lekce sobie wazenie.

MrS
\\\\\\proponuję, abyś obiektywnie ocenił swoje wcześniejsze posty, które bardzo często nie osiągały nawet poziomu ptysia\\\\\

Proponuje, aby dyskusja polegala na tym by merytorycznie odniesc sie do tego czy tamtego. Rzucenie a priori "twoje posty nie osiagaly poziomu ptysia" jest dla mnie tak samo zabawne i zenujace jak ostatnie twoje wypowiedzi.
Proponuje rowniez by podawac przyklady moich zenujacych postow. Tak jak ja podalem przyklady twoich postow a propos chamstwa i prostactwa. Poywole sobie natomiast zacytowac twoje wlasne slowa z topicu dostepnego pod tym linkiem: http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=17665&t=17639 uwaga, cytuje. "zovo: respect za mądre słowa...". Tak, to twoje slowa. Jeszcze Ci za nie nie podziekowalem, dlatego teraz to robie. Dzieki ci za twoje slowa wczesniejsze i obecne bo sa one dla mnie motywacja do dalszego dzialania.

\\\\\Jeśli nie odpowiada Ci sposób, w jaki się wypowiadam, i poglądy, które "głoszę", nie musisz ich przecież czytać, a tym bardziej komentować.\\\\

W tym rzecz ze nie glosisz zadnych pogladow, nie umiesz wejsc w rzeczowa dyskusje, a nie odpowiada mi bardziej sposob wypowiadania, ktory jest wulgarny.

\\\\Jeśli natomiast tak bardzo interesuje Cię moje życie seksualne, to zapewniam Cię, że jestem heteroseksualistą.\\\\

Nigdy nie powiedzialem ze mnie interesuje.

\\\To forum opiera się na wolności przekonań, a Ty próbujesz narzucać innym swoje opinie. To jest właśnie oznaka prostactwa.\\\\
Wolnosc przekonan nie zaklada obrzucania sie blotem i szerzenia homofobicznych tresci, ktore zalatuja w duzej mierze faszystowskim stylem.

\\\\Swoją szeroką wiedzę opierasz zapewnena całych dziewiętnastu latach doświadczenia? \\\\

Nie wstydze sie tego ze w tym roku skoncze 20 lat, w gruncie rzeczy, kazdy sam wyciagnie sobie wniosek czy jestem kims z kim mozna wejsc w dyskusje bez potrzeby zastanawiania sie czy zostanie obrzucony blotem czy nie. Chodzi o to ze czuje sie osoba dosc dojrzala, czego niestety nie moge powiedziec o tobie.

\\\\W tym momencie, wyjątkowo, stanę w obronie ptysia. Sam wielokrotnie bardzo krytycznie wypowiadałem się na temat jego wypowiedzi, jednak wolę czytać wypowiedzi ptysia, niż Twoje wypociny.\\\\

Mnie to nie przeszkadza. Wystarczy mi szacunek tych paru osob ktore poparly moje zdanie, wystarczy mi to, ze nie wszyscy mysla o moich dywagacjach jako o wypocinach.

\\\Mam określone zdanie na pewne tematy i nikt (a tymbardziej Ty) nie zabroni mi wypowiadać swojego zdania\\\

Alez nie zabraniam, po prostu nie umiesz swojego zdania wyrazic. Bez niekulturalnych zagrywek i demagogii.

\\\Miło, że podlizujesz się Kefasowi i ryskago. \\\

Nikomu sie nie podlizuje, stwierdzilem kto zaniza poziom forum, i dla rownowagi zaznaczylem kto wg. dba o jego wyzszy poziom.

\\\\PS: Przykro mi, że nadal jesteś prawiczkiem.\\\\

Miedzy innymi o to mi chodzi, o to ze ludzie ktorzy pisza takie bzdety i staraja sie zamienic to forum w piaskownice czuja sie tu jak ryby w wodzie, za przyzwoleniem spolecznym im podobnych i moderatorow 4lomza.pl

gorbi - zgadzam sie z Twoja polemika oraz dziekuje za przypomnienie Pana Zareby, ktory rowniez pownien trafic (moze nawet na pierwsze miejsce) do wymienionych przeze mnie glosow rozsadku.

Henryk58
///do zovo i jego przydupasow///

Sam fakt ze tak pan moze napisac juz o czyms swiadczy, nie mam przydupasow i wypraszam sobie mowienie tak o ludziach podzielajacych moje odczucia.

Nie bede przytaczal reszty wypowiedzi nastepujacych po tym cytacie. Odniose sie zbiorowo.
Prosze zauwazyc ze nie wyrazilem swojego zdania na temat homoseksualizmu a Pan natychmiast ten temat podchwycil poniewaz przytoczylem przyklady ksenofobicznych wypowiedzi. Moja wypowiedz dotyczyla ogolnego sposobu prezentowania swoich pogladow tutaj, nie homoseksualistow. Dziwi mnie zatem to w jaki sposob pan sie zacietrzewia. Nie napisalem nic co jest niezgodne z prawda, przytoczylem cytaty, ktore podpieraja moja teze o zenujacym poziomie, ktory jest tu prezentowany. To ze nazwalem kogos ksenofobem jest pochodna jego slow "pedaly do gazu", a pan chce mnie prokuratorem straszyc i zacheca do sadomasochizmu.

////na miejscu pana mrs pomyslalbym nad zgloszeniem do prokuratury doniesienia o popelnieniu przestepstwa polegajacego na naruszeniu dobr osobistych. podobnie powinien zrobic adam zwany ptysiem. moze prokurator ostudzi twoje emocje spowodowane wojna hormonow w organizmie?////

Nie naruszylem niczyich dobr osobistych, podparciem moich slow sa cytaty i wiecej niz "jestes grafomanem", "jestes ksenofobem". Podaje KONKRETNE przyklady, opisuje je w wiecej niz dwoch zdaniach. A wypowiedzi wiecej niz dwuzdaniowe pojawiaja sie tu rzadko wiec prosze to docenic.

///ja rowniez mam bardzo konserwatywne poglady. powiesisz mnie za to? a moze publicznie wychlostasz?///

Oczywiscie ze nie. Mowilem jedynie o stylu, sposobie prowadzenia dyskusji o "intelektualną miernotę, brak wiedzy, umiejętności i zwykłe pospolite lenistwo" o ktorej mowi Mad_Blunted_Jazz. Samo uzycie slowa 'pedal', mnie razi bo jest obrazliwe i kazdy powie ze jest nacechowane pejoratywnie. To jest wlasnie sposob prowadzenia dyskusji, uzywanie obrazliwych okreslen, rzucanie blotem o ktorym mowie. Slowo 'pedal' jest jedynie przykladem.

///z powodzeniem moglbym byc twoim ojcem ale w tym miejscu jest mi zal twoich rodzicow.///

Tym bardziej ubolewam nad faktem, ze czlowiek, ktory moglby byc moim ojcem (a wiec jest sporo starszy i duzo madrzejszy) w taki sposob prowadzi dyskusje. To, ze napisal pan ze zal mu moich rodzicow jest bardzo mile z pana strony. Chcialbym jedynie uslyszec dlaczego, bo merytorycznej dyskusji, jak mowilem, tu oczekuje. Prosze zatem pomyslec o mojej rodzinie nastepnym razem gdy bedzie pan w kosciele sluchal o milosci blizniego po to by po wyjsciu z czystym sercem glosic nienawisc miedzyludzka (czego usprawiedliwieniem sa konserwatywne poglady i ciezkie doswiadczenia prl-u).
Chcialbym dodac, ze bardzo mi przykro z powodu panskich doswiadczen lat 80., ale to nie zmienia faktu ze to co pan napisal w pierwszych trzech postach to jeno demagogia. Dobrze wiemy ze totalna wolnosc slowa, jak i totalny permisywizm i polityczna poprawnosc to utopia, zawsze musza byc jakies polsrodki, dla mnie gdy ktos mowi "pedaly do gazu" i zaslania sie wolnoscia slowa to jednoczesnie przyzwala na mowienie "zydzi do gazu", "pan taki a taki jest **ujem" i tak dalej. Opanujmy sie.

Nawiaze natomiast do tego co pan napisal o ptysiu, bo widze wielokrotnosc zdan jednej i tej samej osoby.

najpierw pisze pan
///odczepcie sie takze od ptysia. znam chlopaka osobiscie poniewaz mieszkam bardzo blisko niego. bardzo uczynny i dobry chlopak. /////

Czyli juz mam nie mowic ze jest grafomanem? Pan mnie do tego namawia, mam juz nie mowic o tym ze nie dba o gramatyke i ortografie. Tak zrozumialem ta wypowiedz. Nastepnie pisze pan:

////mrs tez nie jest bez winy. wielokrotnie jego krytyka byla nie na miejscu, a wypowiedzi ptysia niejednokrotnie doprowadzaly do wybuchu smiechu mnie i moja zone.////

To z czego sie pan smial? Bo smiem uwazac ze wlasnie z grafomanskiego poziomu wypowiedzi ptysia i jego bledow. Zatem, zauwazam pewna niespojnosc w tym co pan glosi. Najpierw ochy i achy o wolnosci slowa, pozniej wypowiedzi z pana strony ktore ja wg. mnie chca ograniczyc itd. To jak jest z tym ptysiem? Jest grafomanem (bo z czego sie pan smial z zona), oraz pan tak uwaza, ale jednoczesnie mowi pan zeby nie mowic na glos ze zaniza tu poziom. Jest to dla mnie po prostu co najmniej dziwne.
Tak jak inni zarzucam panu niezrozumiala agresje.
Mam jeszcze tylko pytanie natury 'porada prawna', czy mam czekac na pozew ze strony portalu 4lomza.pl poniewaz nazwalem jego tworcow ignorantami podajac przyklady, ktore jak udowodnil, Zlotowolosy mozna znalezc bardzo latwo? Panie Henryku, jest pan swiatlym czlowiekiem, niech nastepne pana posty nie ograniczaja sie do "zovo zaprezentowal miernote", lecz doglebnie, tak jak tylko pan potrafi, istote tej miernoty mi wytlumaczy. Bo jak mniemam pan zaprezentowal nam pare tekstow o mniejszym poziomie miernoty niz moj. I dalej nie rozumiem tego zacietrzewienia tematem homoseksualizmu skoro ja go nawet nie uszczknelem. Owszem, bronie kuluralnego sposobu prowadzenia dyskusji na ten temat, ale swego szerszego zdania nie wyrazilem, poki co musi panu wystarczyc cytat pana Waldemara Koconia, z ktorym sie zgadzam "Jeżeli ktoś w towarzystwie dyskryminuje Żydów albo homoseksualistów, to ja natychmiast staję się Żydem i gejem."
regards.

spiero.... jak możesz oddac to ja chętnioe wezme:P:P:P

Bardzo dziękuję za pomoc.

Chello nie ma w naszym regionie, swoim działaniem o ile się nie mylę, obejmuje Śląsk i okolice

Ja moze z wlasnej kieszeni nie oplacam dzialania serwisu ale ogladam reklamy, siegam po bezcenna, przez co tworze jakis popyt, a za reklamy pieniadze 4lomza.pl otrzymuje. - ale oglądasz te reklamy na własne niczym nieprzymuszone życzenie, oglądasz je mimo ogólnego niezadowolenia z całokształtu strony i mimo tegoż niezadowolenia nadal brniesz w coś co powoduje Twój niesmak i zażenowanie ? a ktoś tu podejrzewał (w poście rozpoczynającym temat) twórców strony o skłonności sado-maso ;)
Na czym polega nieuczciwość podczas wolnego wyboru - zaglądam na stronkę lub nie zaglądam bo jej poziom mi nie odpowiada ?
Możesz mi uwierzyć, że w skład redakcji 4lomza wchodzą ludzie myślący i z Twojej jak i innych forumowiczów wypowiedzi wyciągną daleko idące wnioski - na to właśnie wszyscy liczymy.
Ktoś pisał o wysokim poziomie forum na początku jego funkcjonowania. Jasne, zgadzam się w pełni, z tym, że były to czasy kiedy niewiele osób miało dostęp do medium internetem zwanego. Czasy się zmieniają, stały dostęp jest juz w co drugim mieszkaniu i chciał nie chciał wiąże się to z całym kolorytem osobowości oraz sinusoidą poziomu IQ szperaczy internetowych. A na to ani twórcy 4lomza ani tym bardziej ja i zovo wpływu nie mamy :)

POzdrawiam

www.lomza.wszechpolacy.pl

pieżpa

Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.

www.lomza.wszechpolacy.pl

Zależy w którym miejscu w Łomży? Bo jeśli gdzieś na południu (począwszy od Mazowieckiej, przez Skate Park pod Rycerską, Por. Łagody, Niemcewicza itd znowu do Mazowieckiej, to idź do IST. Tanio, bardzo szybkie łącze i co najważniejsze - nie trzeba telefonu :)

pieżpa

Rajskie życie stanowi ideał nawet dla ateistów.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org