Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Konsekwencje szczepionki na COVID-19 będą dramatyczne |
tak, i jeszcze ma pierścien harrego poterra i 300zl zwinięte w breloczku
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Konsekwencje szczepionki na COVID-19 będą dramatyczne |
nie wiem czy cokolwiek z tym wszystkim zrobisz musisz mieć mocne dowody i dobrych świadków na jakieś efekty jeśli chodzi o zmianę tego co się tam dzieje w każdym bądź razie życzę powodzenia
|
|
Przysięgły czy po prostu potrzebujesz kogoś kto Ci coś przetłumaczy? Z tego co pamiętam na Nowogrodzkiej mniej więcej przy markecie jumirpol jest tłumacz przysięgły.
|
|
Przeczytałem uważnie dyskusję na temat gościa zwanego Bułą, który oferuje mycie szyb. Dziś i ja go poznałem - na rynku zaczął: - Może szybki umyć? Trzeba uczciwie pracować. Lepiej tak zarabiać niż kraść. - Jak potrafisz to ikraść możesz. - Pan nie wie co to jest być w więzieniu. Ja mam brata w więzieniu. - Bo kraść trzea umieć. Popatrz na polityków - oni nie narzekają. - No tak, ale da pan zarobić. Szyby rzeczywiście nieco brudne a ja mam dobre serce, więc pozwoliłem mu je pomazać - bardziej i tak ich nie pobrudzi. Dałem mu 1 zł. - Tylko złotówkę, da pan dwojaka. - Za dwojaka to ludzie w Łomży muszą 20 min pracować. Ty nawet 2 min tym szybom nie poświęciłeś. - To na bułkę chociaż... - Jak się nie podoba to dawaj z powrotem - Nie no dobra. Dziękuję. I taka refleksja: Gość próbuje uczciwie pracować. Nie ważne czy myje dobrze, czy tylko rozmazuje bród. Nie żebra, nie kradnie, nie wymusza. est w miarę grzeczny, choć nachalny. KRZYWDY NIKOMU NIE ROBI. Skąd się bierze ta niechęć do niego? Przeciez nikogo do niczego nie zmusza. Pytam w kontekście socjalizmu - dlaczego przeszkadza wam (pytam tych co Policją go straszą), że gość pracuje, natomiast nie przeszkadza wam, że politycy zabierają wam podatki i dają np Kozojebersom? Jemu możecie (ale nie musicie) dac 1 zł, czy jak ktoś inny - 14 zł. Kozojebersi nie pytają czy szybki wymyć, im MUSIMY dać 1200 zł zasiłku (czy teraz "tylko 350zł"). Oni żądają, nie proszą. Właściwie to politycy nam kradną i dają Kozojebersom. Dlaczego większości nie przeszkadza jak pod przymusem muszą oddać 70% swoich zarobków a bulwersują się gdy młodzienieć poprosi ich o 5 zł za jakąś tam pracę? Tak wygląda wolny rynek - z jednej strony pucybut zachęca nas do czyszczenia butów, z drugiej niewiasta proponuje loda za dżinsy, ktoś inny o śniadej cerze podsuwa oryginalną spalinową piłę STIKLA za 200 zł. A my - uczciwie pracujący, mający kasę (bo złodzejscy politycy nam nie zabierają) decydujemy komu pomożemy - ktoś kto lubi Kozojebersów może iść do parku i kupić im karton fajek, ktoś może pomóc tej dziewczynie w nabyciu dżinsów. Nikt nam pieniędzy nie kradnie, wszyscy uczciwie pracują. Czy to nie lepszy system od socjalizmu, gdzie uczciwie pracującym zabiera się pod przymusem pieniądze na leniów i nierobów, którzy czas spędzają na pijaństwie? Niektórzy bulwersują się, że Buła pije i pali. Pije za swoje, uczciwie zarobione pieniądze. Gdyby dostawał 1200 zł zasiłku jak Kozojebers, czy 300 zł jak inny lump to przecież i tak by pił! Tyle, że piłby od rana. Teraz w dzień jest trzeźwy, bo w pracy musi być trzeźwy. A co robi po godzinach to tylko i wyłącznie jego sprawa. Owszem - żebracy sporo zarabiają, ale nikomu nie kradną. Ludzie sami dają im zbyt duże kwoty. Żebrak przez godzinę powinien użebrać nie więcej jak 5 zł. Wtedy bardziej będzie się opłacało pracować niż żebrać. Dlatego dawajcie żebrakom małe kwoty. Jeśli sam zarabiasz 10 zł na godzinę to za 10 min pracy daj żebrakowi 1 zł. A Cygankom na kolanach wrzucać miedziaki. Wtedynie będzie mafii cygańskich, któe robią kokosy na tym. Żebranie nie powinno przynosić ogromnych zysków.
|
|
No i najważniejsze - onie nie mnoży się bez opamietania. Wie, że sam będzie musiał utrzymac rodzinę. W którymś odcinku Boso przez świat był gośc malujący jezdnie za datki od kierowców. Facet malował pasy a jego synek zbierał datki od kierowców. Gdyby dostawał zasiłek - nie dość, że nie byłoby kasy na malowanie jezdni przez jakiś urząd (bo kasa poszłaby na zasiłki) to maiłby nadmiar czasu i produkowałby dzieci jak znani nam nasi łomzyńscy goście. W ten sposób problem mnoży się w szybkim tempie. Dziś mamy jednego darmozjada, za 15 lat mamy już 20 darmozjadów, za kolejne 15 mamy już 200 darmozjadów do wykarmienia!!!
|
|
a glupi jestes jak lewy but z prawej nogi.
|
|
mały większość ludzi sama rezygnuje ze względu na czas pracy na atmosferę .
|
|
molsar34 - Pofantazjujmy - ktoś go zatrudni do myjni. Kierowca będzie płacił 10 zł za mycie samochodu. Z tych 10 zł większość pójdzie to jakiegoś chciwego biznesmena. Część pójdzie na podatki dla nierobów. Pracownik myjni dostaje pewnie jakieś 5 zł na godzinę. To juz bardziej opłaca się na zasiłku siedzieć. On w tej chwili zarabia pewnie 20- 30 zł na godzinę. Zauważ, że prawie każdy mu coś daje, jeden da mu 1 zł, ale większość daje mu więcej. Polacy to hojni ludzie często nawet zbyt hojni. Grek zarabia 2000 euro, ale to Polska wysyła kasę dla "bankrutującej" Grecji. Polak zarabia 1200 zł, ale to Polak utrzymuje 10-osobową rodzinę Kozojebersów, która żyje na wyższym poziomie niż rodzina Polaka.
|
|
mały, co ty za głupoty pierniczysz, tm nie ma kiedy zjeść, taki zapier..l, nawet jak ludzi nie ma to masz się kręcić jak gówno w przeręblu! nie masz nawet przerwy, a przy takiej liczbie godzin, to i 2 mało!
|
|
Nie ma to jak dobry stary polski psycho rap ! :D
|
|
Kobieta jakjest ładna to nie musi być śmiała. Zawsze ktoś ją wyrwie. Tyle, że wyrywają zwykle buracy. Jeśli kobieta chce dobrego męża sama też musi się postarać. Śmiały - śmielszy - najśmielszy. Ktoś chyba podstawówkę olał.
|
|
Dziewczyna obrotna był to wszędzie zdążyła,pewnie dlatego dziś ma nienormowany czas pracy i robi sama u siebie-:)
|
|
Na razie zarabia w ten sposób jedna konkretna osoba, którą można w przypadku uszkodzenia samochodu czy kradzieży dość łatwo znaleźć. Co jednak będzie, jak po parkingach zacznie się kręcić stado łobuzów,meneli i ćpunów pod pretekstem takiego zarobku? Zacznie się niszczenie samochodów - "żeby nauczyć kierowców, że na moim parkingu mają mi płacić", będą kradzieże, bo trudno się oprzeć pokusie, jak ktoś zostawi na widoku torbę czy coś wartościowego. W większych miastach nikt niczego nie zostawia na widoku w samochodzie, bo można przez zapomnienie stracić szybę. Te jego mycie, to zakamuflowane żebractwo. Jak mam brudny samochód - to mam jechać do myjni (a nie myć go na parkingu). Od brudnych szyb mam w samochodzie wycieraczki. Ja wolę jasne sytuacje - żebrak pod kościołem, bandyta z łomem w nocy na parkingu. Zastanówcie się co będzie, jak ta forma zarabiania się rozprzestrzeni.
|
|
Podbijam temat.
|
|
niestety nie
|
|
WRACAM W PIĄTEK ZE ŚLĄSKA DO ŁOMŻY MOGE KOGOŚ ZABRAĆ ZE ŚLĄSKA ŁODZI WARSZAWY W STRONĘ ŁOMŻY Kasia..
|
|
maly powiedzialam ci odpier...l sie ode mnie.. taki madry jestes zza monitora..poczekaj bede niedlugo w lomzy ciekawa jestem czy umiesz to wszystko co tu pieprzysz ludziom w oczy powiedziec..gwaramtuje ze nie..jestes po prostu zalosny..twoj mozg tak jak i twoj nick swiadczy o tobie..koniec dyskusji z debilem
|
|
Uica na Zawadzkiej? Za straty dogowcy sami sobie zapłacą. Po...ny ten twój post.
|
|
Tak, tylko, żeby on się zapytał.. Potrafi chamsko podejść i bez pytania zacząć myć, i jeszcze uskuteczniać dyskusję.
|
|
mam prośbę by nie wyzywać się ani nie ubliżać z góry dziekuje
|
|
Aha, gdybyś nie wiedział to do Mazowieckiej można dojechać od ul. Ks. Janusza I
|
|
wpm = MASAKRA
|
|
@facetjaga Zły adres podałeś. Zwroty korespondencji.
|
|
żubrówka bizon grass+słodkie białe wino+sok jabłkowy+limonka i ogórek polecam pyszne!
|
|
A dla mnie to zwykły bydlak i cwaniak. Czasami jeżdżę samochodem, którego rejestracja nie zaczyna się generalnie rzecz biorąc od B. Przynajmniej dwukrotnie zaczepiał i zebrał ode mnie te "2 zł" za przypilnowanie samochodu. Jak mówił: "lepiej przypilnować, niż miałoby się coś stać samochodowi". Moim zdaniem powinna się nim zająć na poważnie Policja, żeby przestał zaczepiać ludzi na wszelakich parkingach.
|
|
Była na 4lomza duskusja o kompetencjach i pracy straży miejskiej. ? ? ?
|
|
Hmm ... Tak jakby Śląsk jest dość duży ...
|
|
Gdzie w Łomży lub w okolicy jest przychodnia chirurgii naczyń. Prywatnie lub na NFZ (Łomża,Ostrołęka, Białystok)
|
|
A ja wiem że zamiast strajkować to mogliby poustawiać sobie zegarki a nie 15 minut się spóźniać
|
|
Mnie by interesował nauczyciel gry na elektryku. :P
|
|
Adres działa
|
|
Kto przygarnie maleństwa?
|
|
Jakoś ten Chłopiec zarabia tak od bardzo dawna i nie namnożyło się pijaków i ćpunów...nigdy nie widziałam go pijanego czy coś innego...zajmijcie się ludzie czymś pożytecznym a nie zakładaniem tych durnych postów.
|
|
Wygląda na to, że szwankuje onet.pl. A gadu-gadu? Niemniej nadal będę próbował połączyć się.
|
|
...
|
|
|
Treść jest ukryta
|
|
"Modżajto" :D Kasia..
|
|
podbijam temat :) ja niestety mam już pieska, a szkoda suni :)
|
|
Witam serdecznie czy mógłbym się zgłosić po zgubę jutro pod wskazany adres np. o 12 gdyż dziś już nie zdążyłem i było zamknięte :)
|
|
baza...Mogłabym prosić jakiś kontakt do Ciebie???:):)
|
|
pomogę w napisaniu prezentacjji maturalnej z j.polskiego matura12@spoko.pl
|
|
ja kupuje w lidlu saguaro smak owocow lesnych i zyje
|
|
Masakra ...
|
|
Masakra ...
|
|
Masakra ...
|
|
Joana > Napisz do mnie na maila : marcin8894@wp.pl postaram się pomóc :)
|
|
ile? rudy błazen z druhem
|
|
wpm ma bardzo bujna wyobraznie :P
|
|
pamiętam jak zacząłem to i dokończę i mam nadzieję że wszyscy Ci co tam pracowali i chcą jakiejś sprawiedliwości dostaną jej
|
|
Czy piesek tak jakby kuleje.Nie jest mój,ale od dawna takiego tam widuję.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |