poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie odpowiadajcie na pytania Sekciarza bratniaka !!!

Szczerze to mnie to mało interesuje gdzie, kto, co i kiedy..... bodźcem to pisania tych głupot są Wasze posty... posłuchajcie samych siebie....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie odpowiadajcie na pytania Sekciarza bratniaka !!!

Rzeczywiscie to będzie wydarzenie bo ŁKS nie grał tak dobrze od kilku lat. No i pewnie padnie rekord - jakieś 4000 kibiców. Pytanie tylko, jak długo nasza drużyna będzie w stanie utrzymać obecny poziom. A może by tak wybrać się do białegostoku gdzie tamtejsza drużyna (aktualnie rewelacja) podejmuje Pogoń Szczecin. Mecz na szczycie 2 ligi gwarantuje niezły poziom. Ja mimo wszystko po raz pierwszy w tym sezonie wybiore sie na łomżyński stadion i mam nadzieję że to samo zrobią wszyscy którzy choć troche interesują się piłką lokalną. Pozdrawiam.

Leszek:
wyjście (raczej konkluzja) jest jedno (raczej jedna)

czytać tekst, a rozumiec co się czyta to dwie różne sprawy

Zeus

jesli ubodło - przepraszam, nie to było moim celem

jesli chodzi o maile, już wcześniej wysyłałem w innych sytuacjach - nie otrzymałem ani razu odpowiedzi... tutaj jednak udało się :)

dzieki za link, zdążyłem już zapoznać się z "topografią" lomza.info... jednak nadal moim ulubionym portalem będzie 4lomza

Pozdrawiam wszystkich którzy cos robią w Łomzy...!

Zeus

Rząd wie że najlepiej jest zarobić na tym na co jest największy popyt , ale czy przewidziano skutki tego pociagnięcia? I tak net w Polsce jest jednym z najdroższych w świecie nawet nie odnosząc tego do zarobków.Myslę że wymyślił to ktoś kto nie za wielkie ma pojęcie jak ważna jest to sprawa dla ludzi uczących się , pracujących , a potrzebujących szybkiej informacji jtd , itp. ...

Czesław,
Piszesz bardzo ciekawe rzeczy.
Jako Łomżyniak, mam sporą satysfakcję, że w Moim Mieście nie zawsze był Ciemnogród.

krócej byłoby - gdzie nie sprzedają

Najlepiej żeby markety były w lesie 15 km od miasta, i żeby na tę drogę był zakaz wjazdu ( żeby nie niszczyć lasu ) . Ludzie szli by po kościółku na długi , ekologiczny spacer po zakupy, mijali by powracajacych piechotką zaopatrzeniowców ( no wózki akumulatorowe w ostateczności , żeby chleb jednak był świeży). A taki sklep miałby 20 m2 max powierzchni sprzedaży, wszystko byłoby produkowane w Łomży przez bezrobotnych i więźniów. W ten sposób wszyscy coś zyskamy, nasi handlowcy spokój ducha przed telewizorkiem, my wysportowaną sylwetkę , bezrobotni pracę a Orwell się przewróci pare razy. Aha...żar dyskusji na tematy kontrowersyjne rozgrzeje nasze mieszkania płomieniem zapału i mądrości wszelakiej. Tylko spokojniej Panie i Panowie , i tak już mamy ocieplenie klimatu....

Jakie to naprawde miłe i sympatyczne.... coś łomżyńskiego (poza Katedrą:)) przetrwało parę lat.... Ktoś się orientuje, może jakieś promocje będą?? Np. dwa Wyborowe w cenie jednego??

posadźcie 100 drzew a 99 z nich wyrwą rozwrzeszczane bachory

Prawda, że na polski narodek jest dziki, ale ta akcja jest WSPANIAŁYM pomysłem! "Swojego drzewka" będą może pilnować przed dzikością dzieci.
Poza tym sama świadomość, że drzewko "jest moje" budzi wiele bardzo pozytywnych uczuć gdy się na nie patrzy, wiem coś o tym. Pozdrawiam Radio Białystok. Przyłączam się do tej akcji.

Zbych

A fotoradary?....spokojnie malolat!

A ja zrobilem sonde wsrod ludzim myslacych i wszyscy odpowiedzieli (8 badanych), ze duza czesc wypowiedzi potepiajacych TZ nie ma nic wspolnego z obiktywnoscia i zdrowym rozsadkim, co wiecej wiekszosc stwierdzil, ze jest bardzo zbiezna z esbeckimi metodami zalatwiania ludzi, ktore tak jak cala komune w czambul potepiacie, cos Wam jednka zostalo.

1. Przedsiebiorczosci ucza nauczyciele, ktorzy skonczyli jakies tam studia podyplomowe, a czesto nie mieli doswiadczneia w tej dziedzinie, czesto robia to nieudolnie.
Z tego co wiem, TZ rozni sie tym, ze ma w tej branzy calkiem spore doswiadczenie, jezeli chodzi o kryteria merytoryczne jest o wiele bardziej przygotowany niz wielu uczacych tego przedmiotu.

2. Zarzuty o nieskutecznosc. Branza szkoleniowa ma to do siebie, ze jej owoce zbiera sie czesto po latach. Dla osob uczestniczacych w dobrych warsztatach, takie zajecia sa czesto impulsem na cale zycie. To co mozna stwierdzic po szkoleniu, to jak zwiekszyla sie w calej grupie wiedza i umiejetnosci, mozna to zrobic za pomoca ankiety. Ksebki badalaes poziom i skutecznosc tego szkolenia?

Pisalem tutaj o tym kilka razy. Apeluje, ludzie szukajcie argumentow merytorycznych, nawet jak chcecie kogos zgnoic.

Cześć i chwała dla tz, zbudujcie mu pomnik, postawcie na Starym Rynku.

Stary, to nie o to chodzi, przeginasz jak nie w jedna to w druga strone.

On ma swoje wady jak wszyscy, ale jezeli chodzi o uczenie przedsiebiorczosci to jest w tym dobry, lepszy od wielu innych.
Jak chcesz sie przypiprzyc to znjdz cos innego.

Ponial? Moze w takiej konwencji przekazu dotrze.

Ale świństwo!!! Chyba w Łomży nie ma uczciwych ludzi. Jako absolwent Mechaniaka z czasów Pana Zaremby dziwię się, że nikt z wychowanków się ni odzywa. Może nikt nie czyta tych głupot ? Koledzy z Politechniki Gdańskiej zazdrościli mi tej szkoły. Pracownie z Mechaniaka były lepiej wyposażone niż na uczelni. Asystentom pokzywałem, jak się programuje sterowniki. Prowadzę w tej chwili własną firmę. To na lekcjach P. Zaremby zrozumiałem, że nie jestem od innych gorszy i tego nie zapomnę. Był konkretny, twardy i trochę szalony w pomysłach. Zawsze jednak mu się udawało. Czytając niektóre teksty zbiera mi się na wymioty. Dobrze, że wyjechałem z Łomży na stałe.

---
PGG

1/ Jakim sposobem osiągnąć można 600 kB/s skoro same neo podaje 512 ?
2/ Około 300 kB/s jako, że kompy są włłączone do sieci.
3/ Pzdr

Niestety, młodzież wyjeżdża(bo nie ma pracy)- miasto umiera, a Magistrat jakby nigdy nic....Intronizuje!

Jeśli ktoś chce zobaczyć co można zrobić z takimi terenami to zapraszam do Ełku. Ostatnio byłem tam tydzień temu i moje wspomnienia sprzed trzech lat okazały się starym przestarzałym horrorem. Obecnie zainwestowano dużo energi, w większości chyba prywatnych przedsiębiorców ( kilkunastu lub więcej ) a nie jednego inwestora strategicznego. Moim zdaniem udało im się świetnie : malowniczo, zielono, ławeczki, knajpki ( wiem, wiem....ale trzeba to zobaczyć - bardziej kawiarenki niż spelunki, jak niektórzy myślą) , woda się oczyszcza biologicznie, panorama ładna , budynki się pojawiły na brzegu ładnie wkomponowane. Chciałbym żeby tak u nas....I myslę, że wystarczyłoby zebrać paru ludzi i pozwolić im zarobić np. pływającą dyskoteką czy kluby, galerie. Nie bójmy się alkoholu, wystarczy monitoring z kamer i odpowiednia cena za zakupione np. piwo. Żul nie kupi piwa za 5 złotych, nie pójdzie tam, straż miejska zresztą go zniechęci, a młodzież zniechęcą kamery z przekazem "live" w kablówce. Oświetlenie tylko lepsze zrobić należy i wpuścić gastronomię. Przy konkurencji narodzą się same pomysły na rekreację i zabawę: rynek je wymusi. Jeszcze jeden park nie będzie atrakcją. Nie będzie bo nikomu nie chce się chodzić w kółko. A opłata za sprzątanie i konserwację obciąży miasto. Niech płacą inwestorzy, sprzątają, dbają, a miasto zarabia na opłatach i karach za naruszenia umów. Z tego będą pieniądze na amfiteatry i kulturę zorganizowaną. Dajmy ludziom zarobić, żeby mieli gdzie wydać pieniądze.

ja slyszalem ze maja byc 4 supermarkety.tam na gorce na senatorskiej,kolo kosciola milosierdzia bozego tam gdzie byl ten stary parkin strzerzony i tam gdzie cyrki, krauzle zawsze stawiaja(tak tylko slyszalem ze ma tam byc ten supermarket gdzie cyrki stoja lub karuzele)

hahahahah

jacko :) wielki patriota sie znalazł i obrońca nie swojej sprwy :). Nie ma jak to uderzyc w stol,a nozyce sie odezwą :) Facet ! Najpierw zeby sie wypowiadac w pewnych kwestiach, trzeba miec o nich pewne pojecie ! Jezeli masz tylko wyobrazenie, to mozesz swoje przekonania zostawic dla siebie. Pozwol ze w tym temacie niech pisza ludzie, ktorzy cos w tej kwestii wiedza i chca powiedziec prawde.

"Dobry omen"! - Dokładnie! :D

...jeśli ktos nie przepada za fantasy, to jest genialna książka, żeby "wejść" w Pratchetta.... (nie dotyczy fantasy - choć jest fantastyczna!) :) ....nie trzeba lubić magów, elfów i krasnoludów, żeby wsiąknąć w Pratchetowską formę i treść "Świata dysku"!... :)

Polecam!

---
PGG

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org