piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PEPEES - TITANIC

ulus:P
postaram sie przynajmniej w tej sprawie cos zrobic.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PEPEES - TITANIC

no tez mam nadzieje ze sie ociepli

ZIMA SIE KONCZY POZNIEJ BEDZIE CIEPLO I BEDZIE MOZNA ZORGANIZOWAC PARE SPOTKAN LEGALNYCH JAK I ROWNIERZ NOCNYCH NIELEGALOW KTORYCH NIGDY NIE BRAKOWALO W NASZYM NOCNYM MIESCIE. JA TEZ TROCHE PODLUBALEM W SWYM AUCIE ALE NIE WSZYSTKO TO CO CHCE ZROBIC.

POZDRO DLA FANATYKOW POJAZDOW :)

Witam.
Mam prośbę do ludzi dobrze poruszających się w temacie funduszy inwestycyjnych.Potrzebuję jakichś linków z dobrymi i wiarygodnymi informacjami na ich temat,bądż jakichś sensownych wypowiedzi ludzi,którzy cokolwiek o tym więdzą (i nie chodzi mi o wiedzę z ulotek :),a co więcej tych którzy mieli już z tym cokolwiek do czynienia (inwestowali etc...)

Działalność sportowa Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego wzbudziła w społeczeństwie miasta Łomży zainteresowanie aktywnym spędzaniem czasu wolnego od pracy nad wodą. Sporty wodne wielu uczestnikom tej aktywności pozwoliły długo zachować tężyznę fizyczną i zdrowie. Wyjazdy na regaty wioślarskie pozwalały łomżyńskim zawodnikom poznawać Polskę, a mieszkańcom innych regionów Polski przyniosły wiedzę o Łomży. Służyły integracji narodowej w czasie zaborów oraz w okresie międzywojennym podczas tworzenia państwowości polskiej ze społeczeństwa rozbitego między trzech zaborców.

Studia Łomżyńskie nr VII
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Oto z jakiego katalogu wklejam, nigdzie nie widać żadnego zakazu.

Dla pewności wysłałem maila do PAN Instytut Sztuki z zapytaniem.

Pozdrowienia.

i jestes pewien na 100% ze nie bylo tam modyfikacji elektroniki??? nie wydaje mnie sie, wieksza moc=wiecej powietzra=wiecej paliwa, bez odpowiednich nastawien w komputerze, bez zmiany map nie da rady nie wydaje ci sie???

Jakiś typek skasował post pt "Księża" ... hahaha, ale wisi na pierwszej stronie ... pewnie był zbyt nieklerykalny w przeciwieństwie do większości wiadomości na tym forum .... hahahahaha ...

Treść jest ukryta

To, że ktoś nie napisał, iż zabrania powielać i rozpowszechniać swoje dzieła nie oznacza, że pozwala to robić.

Ostatnio byłem u kumpla i puścił mi "fajny kawałek" - oczywiście ściagnięty, ale nigdzie autor nie śpiewał, że nie pozwala go kopiować,ściągać, udostępniać, itd.

Czy na swoim samochodzie masz napisane, że nie pozwalasz na używanie go postronnym, czy uważasz to za normalne, że nikt go raczej sam nie weźmie (zgodnie z prawem)?

Pierwsza miłosc hm...
chyba gdzieś już o tym czytałem, a może ktoś mi o tym mówił

Panowie w czarnych sukienkach komuś nadepnęli na odcisk?

Koleny raz okazalo sie ze, glupota (mam nadzieje ze niektorych) wlascicieli psow jest bezgraniczna. Napotkalem dzisiaj w sklepie spozywczym pania z pieskiem (!), malym i wrednym. Obszczkal mnie. Jak wlascicielce zwrocilem uwage to tez mnie obszczekala.
LUDZIE POSIADAJACY PSY!
Miejcie rozum. Nie wiem co myslicie o swoich pupilach, ale przypominam ,ze to sa zwierzeta! Nic wiecej. Zwierzeta i tyle.
One maja swoje miejsce!

pani biblotekarka nie musi byc dla ciebie autorytetem w dziedzinie prawa, natomiast na pewno ma wytyczne dotyczace jej pracy, ktore zgodne sa z prawem i na pewno je zna/w tym i prawa autorskie/
poza tym tego typu publikacje, w tym rowniez i zdjecia,powinny sluzyc do celow edukacyjnych i sluza, a to, ze nie ogladamy ich w zaciszu mackowego domu-no coz, to 'wina' komputerow
jesli podwazasz kompetencje pani z BN, to chyba musisz miec podstawy-dlaczego sie przyczepiles do tych praw autorskich, temat istnieje dosc dlugo i z tego, co wiem, wczesniej byly podobne
zreszta, maciek zapytal juz o to, to mu odpowiedza i sie zobaczy
kefas, patrze, ze ty tez poslugujesz sie cudzymi slowami, a pytales...

Spokojnie.
Prawa autorskie wygasają po 25 latach.
Maćku, robisz dobrą robotę.

Z kopa takiego kundla i po problemie.

Takie psa to tylko na buty !

było zasunąć kopniaka dla psa i pojechać właścicielce:D uwiez mi ,że to pomaga:D

Polemizowałbym, bo mi zawsze błotem śmierdzi. Wolę jakąś pożądną, pełnomorską rybkę.

A właśnie! A propos wiania: czy ktoś też zauważył, że od jakichś 3-4 lat w Łomży zwiększyła się siła wiatru? Kiedyś tak nie wiało! A teraz jak w kieleckiem!

Zalmują sie tym secjalne firmy i to nie dają gwarancji.

Mam wrażenie, że jakaś kolejna epoka lodowcowa nadciąga...brrrrrrr!!!

Prawo autorskie na NGO

Treść ustawy

nie,no wszystko fajnie,ale zdradź nam po co to info?

Gwarancji nie dają z prostej przyczyny - to od wnioskującego przedsiębiorcy zależy pomysł na wydanie środków w sposób znacząco podnoszący konkurencyjność przedsiębiorstwa na obszarze jego działania.
Zadaniem zewnętrznej firmy doradczej, ewentualnie konsultanta jest przekucie pomysłu, a raczej wstępnego projektu inwestycyjnego (bo domyślam się, że chodzi o inwestycję, a nie o zakup usług doradczych/certyfikacyjnych - to dwa główne typy projektów kwalifikujących się do wsparcia) popartego wewnętrzną analizą celowości i wykonalności projektu, na "wniosek unijny", zebranie kompletu wymaganych dokumentów, ewentualne prowadzenie i rozliczenie inwestycji. I za to bierze się całkiem niezłe pieniądze.
Przez wszystkie etapy stojące na drodze do uzyskania dotacji można przebrnąć samemu (szczególnie przy małych projektach), wystarczy chęć zdobycia pewniej dawki specjalistycznej wiedzy, dużo samozaparcia i zapas czasu.

Wracając do tematu, w chwili obecnej dotacje inwestycyjne udzielane są w ramach ZPORR 3.4 Mikroprzedsiębiorstwa. Konkursy na dotacje dla firm większych i o dłuższym stażu w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego Wsparcie Konkurencyjności Przedsiębiorstw Działanie 2.3 (czyli te bezpośrednio inwestycyjne) nie są obecnie ogłoszone i możliwe, że nie będą ogłoszone do końca tego roku, który jest ostatnim rokiem wydawania pięniędzy unijnych poprzez obecne programy. Nowa tzw. agenda to 2007-2013 - nowe programy i nowe pieniądze.

W ramach Działania 3.4 Mikorprzedsiębiorstwa ze wsparcia mogą korzystać podmioty, które:

- prowadzą mikroprzedsiębiorstwa, które rozpoczęły działalność gospodarczą (dzień uzyskania wpisu do ewidencji działalności gospodarczej lub wpisu do rejestru przedsiębiorców), wykluczając mikroprzedsiębiorstwa oparte na wykorzystaniu zaawansowanych technologii o znaczącym potencjale rynkowym, nie wcześniej niż 36 miesięcy przed dniem złożenia wniosku o udzielenie pomocy i spełnia warunki przedsiębiorcy niezależnego, a ponadto, w co najmniej jednym z dwóch ostatnich lat obrotowych:

a) zatrudniały średniorocznie mniej niż 10 pracowników, oraz
b) osiągnęły roczny obrót netto ze sprzedaży towarów, wyrobów i usług oraz operacji finansowych nie przekraczający równowartości w złotych 2 000 000 euro, lub sumy aktywów ich bilansu sporządzonego na koniec jednego z tych lat nie przekroczyły równowartości w złotych 2 000 000 euro.

Wsparcie na projekty inwestycyjne jest przeznaczone na dofinansowanie inwestycji w aktywa materialne oraz inwestycje w wartości niematerialne i prawne, przy czym:
1. Przez inwestycję w aktywa materialne rozumie się inwestycję w aktywa trwałe związane z:
• rozbudową przedsiębiorstwa
• tworzeniem nowego przedsiębiorstwa
• rozszerzeniem zakresu działalności przedsiębiorstwa
• rozbudową istniejącego przedsiębiorstwa lub zaangażowaniem w działalność wymagającą zasadniczej zmiany w wytwarzanym produkcie lub procesie produkcyjnym istniejącego przedsiębiorstwa, w szczególności poprzez racjonalizację, dywersyfikację lub modernizację
• zmianą wyrobu lub usługi, w tym także zmianą w zakresie sposobu świadczenia usług
• przejęciem przedsiębiorstwa, które zostało zamknięte lub, które zostałoby zamknięte jeżeli nie zostałoby kupione
• unowocześnieniem wyposażenia niezbędnego do prowadzenia działalności gospodarczej firmy
2. Przez inwestycję w wartości niematerialne i prawne rozumie się inwestycję w transfer technologii przez nabycie praw patentowych, licencji, know-how lub nieopatentowanej wiedzy technicznej.

Nową inwestycją nie jest inwestycja prowadząca jedynie do odtworzenia zdolności produkcyjnych.
Inwestycje w wartości materialne muszą być inwestycjami w środki trwałe. Nie można otrzymać funduszy europejskich na pomoc w bieżące wydatki przedsiębiorstwa, jak również na środki obrotowe. Nie można dofinansować działalności operacyjnej wnioskodawcy, dotacja musi być wykorzystywana do wygenerowania w przedsiębiorstwie wartości dodanej a nie służyć jedynie bezpośredniemu czerpaniu korzyści.

Wielkość wsparcia wypłacanego na zasadzie refundacji wynosi odpowiednio:
- nie więcej niż 50 000 euro
- nie może przekroczyć 65% wydatków kwalifikowalnych (w woj .podlaskim)

Aktualnie w woj. podlaskim został ogłoszony konkurs w ramach tego działania:

http://www.wrotapodlasia.pl/pl/gospodarka/polityka_regionalna/zporr/wdrazane_projekty/dzialanie_3_4.htm

W sumie pozostało mało czasu aby się za to samemu zabierać (termin do 3 kwietnia), jesli się nie odpowiedniego przygotowania, ale istnieje na rynku kilka firm doradczych (wiem o jednej z Białegostoku, która podobno bierze pieniądze dopiero po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku) oraz wielu "wolnych strzelców".

Życzę powodzenia i pozdrawiam.

Graboś, żebyś czytał wszystkie posty to byś wiedział, ale nie musisz.
Znalazłem taki oto fragment:

użytek publiczny
ustawa wprowadza ograniczenia łamiące monopol autorski na rozporządzanie dziełem, uzasadnione celem społecznym w zakresie potrzeb informacyjnych, oświatowych, naukowych i kulturalnych. Ograniczenia te polegają na tym, że w pewnym ściśle określonym zakresie (zob. niżej) możliwe jest swobodne korzystanie z utworu bez zgody autora utworu i bez zapłacenia wynagrodzenia (są wyjątki!) Warunkiem takiego wykorzystania jest respektowanie autorskich dóbr osobistych, a więc wyraźne podanie autora i źródła, z którego utwór został zaczerpnięty w całości lub części, oraz zakaz wprowadzania jakichkolwiek zmian w utworze. Dozwolony użytek publiczny obejmuje jedynie te utwory, które zostały już rozpowszechnione. Dozwolony użytek "nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy" - to nadrzędna zasada, do której należy sięgać zawsze w razie wątpliwości interpretacyjnych, związanych z korzystaniem z cudzego utworu w ramach dozwolonego użytku.

prasa (także radio i tv): wolno w celach informacyjnych, rozpowszechniać opublikowane:

a) sprawozdania o aktualnych wydarzeniach,

b) aktualne wypowiedzi na tematy polityczne, gospodarcze i religijne (uwaga: autorowi przysługuje wynagrodzenie!),

c) aktualne wypowiedzi i zdjęcia reporterskie (uwaga: fotografowi przysługuje wynagrodzenie!),

d) krótkie wyciągi ze sprawozdań, artykułów i wypowiedzi, o których mowa w pkt a) i b),

e) przeglądy publikacji i utworów opublikowanych,

f) rozpowszechniać mowy wygłaszane na publicznych zebraniach i rozprawach; nie upoważnia to jednak do publikacji mów jednej osoby,

g) krótkie streszczenia rozpowszechnionych utworów.

Rozpowszechnianie utworów w podanym wyżej zakresie jest dozwolone zarówno w oryginale, jak i w tłumaczeniu
.

Czy nie można tego podciągnąć pod punkt (e), przecież to jest katalog i do czego on służy?

Pozdrowienia.

[url[http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=54696&t=54696 ten temat był ! i to przez Ciebie bigi pisany to po co zakładac drugi ?

A tak jeszcze niedawno wygladala ulica Farna ...

Wiecej fotek juz niebawem

Pozdrawiam

Napisz do "Faktów i mitów" tam Cię zrozumieją ... ten portal jest zbyt sklerykalizowany, kogo obchodzi że biskup to czy tamto albo diecezja coś?

nie usuwa - źle
usuwa - jeszcze gorzej....

ludzie, zdecydujcie się! :D

...a może ktoś podać adres tej stronki ?. Wiem że są google, ale podobno ....kto pyta nie błądzi.

to sie do Degrega zgłoś on jest w MW to lepiej powie :)
no np: że lewica jest fe fe i feministki i homo też są fe fe a ojciec rydzyk i roman giertych ładni są,że nie należy prywatyzować zakładow w Polsce, a Dmowski wielkim człowiekiem był bo dzięki niemu mamy takie granice kraju jakie mamy,no to tyle co pamiętam.

A mnie popchnął w sklepie taki jeden w czarnej skórze ogolony na łyso. Popatrzył na mnie z pogarda, że w porę nie zauważyłem go i nie zrobiłem miejsca. Był o dwadzieścia kilo większy.
MrS czy Twoja recepta jest skuteczna? chciałbym zobaczyć , jak traktujesz takiego dwunożnego kundla. A może jesteś taki odważny tylko w stosunku do słabszych? Ptysiu młody człowieku czy tego o którym wspomniałem też byś wziął na buty? Czy może swój Ptysi ogonek pod siebie i chodu?

Osoba zajmująca sie księga gości stara się, żeby był tam porzadek i tyle, nie trzeba jej winić. Wiem, ze mało jest komentowania pod newsami, ale to dlatego że większość spraw jest omawiana na forum ogólnym albo forum wewnętrznym dla czlonków mw, jednak zapewniam, iż jeśli zadasz jakiekolwiek pytanie w odpowiednim miejscu 100% uzyskasz na nie odpowiedź, lub też rozpoczniesz jakąś polemikę, ale nie wiń za blokadę ip na księdze Gości, bo ona raczej nie służy do prowadzenia poważnych rozmów.

Pozdrawiam

Smierć Naszej Pani Hanki wywołała dyskusję na temat Jej upamietnienia w Łomży. I nalezy zrobic to szybko, bo pamięć przemija szybciej niż ludzie.

A może przy tej smutnej okazji warto wrócić do przypomienia innych postaci, o których zaciera się pamięć?

1. Lutosławscy ( Kazimierz, Józef)
2.L.Rzeczniowski
2.S.N. Korff
3.F.Przecławski
4.W.Świderski
Wszyscu Oni wybitnie zasłuzyli się Ziemi Łomżyńskiej i z ich prac do tej pory korzystamy. I nazwiska te listę zaledwie otwierają.

A czy w jakiś szczególny sposób uhonorowana została w Łomży inna znana aktorka, która swe pierwsze kroki stawiała na scenie teatru amatorskiego w Łomży - W.Siemaszkowa z Sierpińskich?

Może właśnie to jedno z rond przed teatrem lalek powinno nosić imię Wandy Siemaszkowej?

Proszę o Wasze opinie o tych i innych może juz zapomnianych łomżanach, których należałoby upamietnić.

weż q rwa frajerze bo się Tobie juz zbiera od dluższego czasu

Napewno za kilkadziesiąt lat tez nikt nie bedzie pamietał o Hance Bielickiej tak jak o w/w przez Jacek16, ale popieram pomysłaby nazwac jedna z ulic imieniem i nazwiskiem pani Hanki Bielickiej

takiej wybitnej postaci nie mozna zapomniec

Przeniesienie sprawy wypadku spod Jeżewa to kolejny dowód najlepszości tej firmy.Następnym razem minister nie będzie sprawdzał ani razu.Są kłamstwa,duże kłamstwa i statystyki.

Nie ma głupich komentarzy- są tylko komentarze i uwagi Ptysia91.

Właśnie piszę o tym, aby nie zwlekać z uhonorowaniem NaszeJ Pani Hanki.

Bo któż Pamieta w Łomży o Wandzie z Sierpińskich Siemaszkowej??? Co w Łomży zrobiliśmy, aby o Niej pamietano?
A moze warto byłoby na sześćdziesiatą rocznice Jej śmierci i sto czterdziestą rocznicę urodzin przypadające w 2007 roku pomyśleć o przypomnieniu Jej dorobku artystycznego?
Kto z nas łomżan pamieta, że panienka, która swe pierwsze kroki stawiała na amatorskiej scenie w Łomży, grała Pannę Młodą w premierze "Wesela" Wyspiańskiego wystawionej w Krakowie w 1901 roku?
Gdzie w Łomży mozna obejrzec filmy z jej udziałem?

minia napisała:
"takiej wybitnej postaci nie mozna zapomnieć"

A Wandę Sieamszko pamiętasz?

...

...aaa ...to masz na przykład to:
http://www.mbank.com.pl/inwestycje/fundusze/tabful.html

Ponad pół pensji chciał wynieść na sobie...

W tym wypadku trzeba sobie zadać podstawowe pytanie:

Czy Młodzież Wszechpolska musi uznawać zwierzchnictwo LPR, Romana Giertycha i całego tego Rydzykowego boys-bandu?

Nie możecie rozpocząć własnej działalności, pod własnym "szyldem"?

Nie uważacie, że opcja polityczna, pod jaką się podpisujecie budzi niepokój u wielu ludzi?

Osobiście popieram wiele akcji Młodzieży Wszechpolskiej (np. walka z szerzącym się pedalstwem), ale nigdy nie podpiszę się pod organizacją mającą pośredni lub bezpośredni związek z sektą moherowych beretów...

aa jeszcze cos...
rownie dobrze mozna powiedziec dzis o PiS-ie, ktory niegdys uchodzil za partie centro-prawicowa, a to wlasnie PiS jest partia 'moherowa' (cokolwiek by to znaczylo). PiS, partia ktora nikt wczesniej by nie podejrzewal o kontakty z RM, dzis wszystko wychodzi na jaw.
Tak wiec w kazdej opcji politycznej znajdziecie tzw. mohera.

osobiscie dla mnie wielkim szokiem byla wiesc o poparciu RM dla PiS,
i gdyby nie media o. Rydzyka , PiS by nie wygral wyborow nie mieliby szans
by wygrac z PO. -.... temat na dluzsza mete.

MrS: zdziwil bys sie jak jest w MW, zalamalby sie Twoj stereotyp czlonka MW
jako sympatyka RM i calego 'moheru', hehe.
Nie osadzaj lomzynskiego MW na podstawie MW z innych miast Polski.

nic nie można zrozumieć z tamtego tekstu :(

trzeba upublicznić jego dane tak jak to się robi z pijanymi kierowcami:)

fakt

Nie nie musi tolerować Kaczyńskich i Rydzyka ale jest młodzieżówką LRP przewodniczącym LPR jest Roman Giertych więc w pewnym sensie jest ich podwładnym więc pewien szacunek napewno do tego człowieka mają.

My się na nich nie powołujemy, my jestesmy ich cześcią, która była związana z wymianą pokoleń. MW istnieje od 1922 podczas komuny istniała nielegalnie, dopiero w 1989 znów zalegalizowała swoja działalność. Na spotkaniu reaktywacyjnym byli równiez ci Wszechpolacy, którzy przeżyli II WŚ i okupację komunistów, wyciągając wnioski z powyżej oczywistym jest, że jest to ta sama organizacja.

Alehandra :"trochę szacunku dla tych ludzi..."

Jeśli ktos twardo twierdzi, że Dmowski był komunista, to chyba ma zerowe pojęcie o Ruchu Narodowym. Nie ucz szacunku innych, jeśli Twój Światopogląd na Stonnictwa Narodowe jest z pryzmatu Gazety Wybiórczej i pana Michnika, którego dziadek jako działacz bojówek PPSu z zimną krwią mordował robotników, którzy nie chcieli strajkować w 20leciu Miedzywojennym pod szczytnymi hasłami socjalizmu :/ Co do twojej ukochanej PO to mi sie zdaje ze oni byli juz u wladzy i jakos nic madrego nie zrobili, a nagle znalezli panaceum na wszystko.....

Może to Martę ostatecznie przekona - może nie bezpośrednio zgodne z tematem, ale...

Śnieg się wreszcie klei jak trzeba. Ulepiłyśmy z Miśką kota w ogródku, widocznie mało nam tych w domu. Ten w ogródku przynajmniej nie sika. Nasze domowe leją wszędzie, jeśli akurat włączy im się opcja wychowawcy.

Bo koty nas wychowują. Jeśli nie dość często zmieniamy im żwirek w toalecie, załatwiają się w różnych miejscach. Podłoga w kibelku to żółta kartka. Można nawet powiedzieć, że dosłownie żółta. Kot to zwierzę kulturalne i nie będzie przecież korzystał z brudnej toalety. Sami zobaczcie, jak to jest mieć zasikany kibel, proszę bardzo. Następnym etapem kociej pedagogiki jest oddanie moczu w okolice obuwia. Czasem nawet do. Najsurowszą formą kary jest nalanie na poduszkę. Trzeba przyznać, że w tym szaleństwie jest metoda – efekt kocich starań jest natychmiastowy. Bestie dostają po uszach, ale kuwetę mają wymienioną w piorunującym tempie. Nauczeni doświadczeniem, zazwyczaj respektujemy list intencyjny z podłogi w wychodku.

(...)

Jest to cytat książki Marty Madery pt. "Przyjaciele"...
Zaraz... Marta! czy to nie Ty pisałaś??

Co myślicie na temat nastrojów społecznych na Białorusi, czy możliwe jest, że powtórzy się w tym kraju sytuacja z Ukrainy? Czy powinniśmy pomagać Białorusinom w uzyskaniu wolności i ewentualnie jak taka pomoc powinna wyglądać?

Madaj.

Piszesz:

Ależ z takiego zaniechania korygowania zachowań bierze się większość nieprzystosowań społecznych jednostek- nikt ich nie oceniał i nie miały więc takie osoby komunikatu zwrotnego jak są odbierane, uważały więc, że wszystko jest w jak największym porządku i wszystko co robią jest w pełni akceptowalne.

Negatywna ocena niekoniecznie może działać motywująco...
Nieprzystosowania społeczne biorą się też stąd, że pewne jednostki od zarania swych dziejów były poddawane ocenie, negatywnej ocenie, a każde ich zachowanie korygowane delikatnie rzecz ujmując.
Takie osoby otrzymują komunikat zwrotny o treści: "
"jesteś taki a taki...", "Ty zawsze wszystko spieprzysz...", "Ty nigdy niczego nie zrobiłeś jak należy...", "Do czego ty się nadajesz??"
I z taką oto etykietą wkraczają w dorosłe życie, gdzie już nikt się nad nikim nie użala, nie płacze, bo to już nie jest dziecko, bo od dorosłych się wymaga. A kiedy taki człowiek sam próbuje sobie pomóc, poddając się np. psychoterapii, jest traktowany w społeczeństwie jak osoba drugiej kategorii, do której ma się ograniczone zaufanie.
Nie tak dawno temu wpadł mi w oko artykuł o pewnym facecie, pracowniku służb specjalnych, który został zwolniony z pracy na wieść o tym, że poddał się leczeniu psychiatrycznemu, gdyż cierpiał na "galopującą" depresję...

no wlasnie:]

Ej Degreg pan Michnik ma być szykanowany za to że jego dziadek kogoś tam zabijał? mój pradziadek był w AK a jakoś mnie nikt nie chwali za to co on robił :p

Sytuacja z Ukrainy nie powtórzy się.
Powinniśmy pomagać Białorusinom w uzyskaniu wolności.
Pomoc polegać powinna przede wszystkim na umożliwieniu naszym sąsiadom dostępu do normalnego radia, tv, czasopism i książek.

Dlaczego temat założono nie na polityce?

Pozdro.

Nic nie powinniśmy jeśli oni sami nie chcą.

Gazelo: "Wielu właścicieli swoje zwierzęta traktuje na równi z domownikami." I to jest właśnie całkowita nieprawda. To mit i puste słowa. Proszę pokazać chociaż jeden przykład właścila psa czy innej świnki morskiej, który innego domownika wysyła na trawnik by nawalił pod moim oknem. Nie czarujmy się, większość ludzi "kocha" swoich pupili, ale bez jakiejkolwiek odpowiedzialności za swoje i zwierzaków postępowanie.

TIGER tak sie w swej krucjacie zapamietałeś, że zapomniałeś jeszcze o ptasiej grypie napisać.
Pod każdym drzewem na ulicy Długiej jest więcej ptasich odchodów niż mozna sobie to wyobrazić. Kto powinien być kulturalny i je posprzątać?
Oczywiście jestem zdania, że właściciele powinni sprzatać odchody po swoich pupilach. Ale... manipulujesz Szanowny Tigerze informacją. Piszesz, że przepisy porządkowe narzucaja obowiązek na właściciela zwierzęcia posprzątania po nim. Słusznie. Ale jest również przepis, że odchodów zwierząt nie można wrzucac do pojemników na śmieci komunalne. Pokaz gdzie w Łomzy sa oznakowane pojemniki na odchody zwierząt. Powiesz nigdzie.... To może pokażesz miejsce, gdzie władze wyznaczyły miejsce na wyprowadzanie zwierząt? Nie ma takiego miejsca? o popatrz ... a najwyzszy dopuszczalny w Polsce podatek za psa mozna uchwalić? można.
I co ? i nic płać i płacz. Bo panu Tigerowi psie g..o przeszkadza? A ptasie nie bo to natura? Jak władza umie wziać kase od posiadaczy psów, to niech wyznaczy miejsca gdzie można je wyprowadzać. Niech ustawi pojemniki na torebki z odchodami i wtedy egzekwuje sprzatanie. Tak więc jest to równiez miara kultury. Jeśli jej żądasz, to żądaj od wszystkich od siebie też. I nie biadol jacy to psiarze niekulturalni. Daj im szansę zachowania kultury. Jednostronne postrzeganie problemu nie jest świadectwem kultury. Raczej jej braku. I nie dziwię się, że coraz mniej ludzi w Łomży zakłada psom kagańce. Przy takim poziomie agresji jaki z niektórych postów przebija, pies jest bez kagańca bezpieczniejszy. Bo może użyc argumentów zrozumiałych dla tych, którzy chcą je z buta traktować.

Jezu, wy na prawde nie macie o czym pisac...

Katedra posiada dwie kaplice. Jedna pod wezwaniem Matki Boskiej Różańcowej przylega do muru południowego. Pierwotnie oświetlało ją okno podłużne zwieńczone półkolem i okna okrągłe. Podłużne zamurowano w XVI wieku z powodu umieszczenia w kaplicy nagrobków rodziny Modliszewskich. Po przeniesieniu ich do wnętrza katedry okno to zrekonstruowano w postaci wnęki od zewnątrz. Kaplica posiada sklepienie kryształowe. Właśnie w tej kaplicy znajduje się ołtarz drewniany polichromowany z połowy XVII wieku z Obrazem Matki Boskiej Pięknej Miłości zdjęcie 50 wyżej.
Ambona znajduje się w tej chwili na swoim miejscu, chociaż jakiś czas temu została usunięta.
Fragmenty manierystycznej ambony:

Chrzcielnica (zdjęcie nr 67) znajduje się w kaplicy pod Wezwaniem Matki Boskiej Różańcowej.
Druga kaplica to kaplica pod wezwaniem św. Kazimierza znajduje się pod dzwonnicą. W 1986 roku ołtarz z tej kaplicy postawiono przy trzecim filarze nawy północnej patrząc od wejścia, a kaplicę przystosowano do ciągłego wystawiania Najświętszego Sakramentu.
Więcej szczegółów:

Pozdrowienia.

P.s. Miałem trochę przerwy z powodu pogrzebu w rodzinie. Czekam na odpowiedź, ale nadal będę ciągnął ten temat.

Maćku - (sugestia) zwróć się jeszcze do fotografików, których zdjęcia były wykorzystane w książkach, mogły być udostęnione na szczególnych warunkach tylko do publikacji.

Pozdrawiam!

Ale zauważcie, że Jestem i Jacek16 mogą mieć trochę racji- dajmy szansę właścicielom psów sie wykazać.

Na parkingach, przy zajazdach, stacjach benzynowych przy trasach (autostradach) są wydzielone miejsca dla podrózujących psów, żeby mogły tam załatwić swoje potrzeby.
Był ponoć taki pomysł kiedyś co do fragmentu "parku papieskiego", ale jakoś się rozmył.
Gdyby było takie miejsce, a właścicielom nie chciałoby się tam doprowadzac psów, wówczas należałoby ich karać, a takie miejsca o wiele łatwiej byłoby uprzątać i nie wyrzucać odchodów do śmietników komunalnych razem z pozostałymi odpadami (ktoś zauważył, że są w Łomży dosyć wysokie podatki od posiadania psów).

Inna sprawa, że ci, dla których zebranie nawet na szyfelkę kupy ukochanego pupila pod własnym blokiem jest poniżej godności za granicą podnoszą ją reką przez torebkę foliową bez niczyjego napominania (w ogóle chętniej przestrzegamy prawa gdy przekroczymy granicę- zwłaszcza zachodnią, gdzie obowiazują mandaty w euro).

P.S. Nie posiadam obecnie psa i dopóki będę mieszkał w bloku nie zamierzam (ze względu na dobro zwierzęcia).

kazik: Piłsudski nalezal do wolnomularzy, a wiec przykladem do nasladowania dla nas nie jest.

ulus: nie wiem, ale chyba pani juz podziekujemy :|. bierzesz wyssane z palca pojecia i piszesz tak jakbys miala pojecie o mlodziezowkach, a tym bardziej o MW, otoz powiem ci to jeszcze raz: NIE MASZ ZIELONEGO POJECIA.
to co jest w prasie to mozesz tym se pupe podetrzec, a to co przeczytalas na stronie MW czy to lomzynskiej czy ogolnopolskiej to jest tylko czastka informacyjna by zachecic do przyjscia na spotkania i poznania dokladnie organizacji, jakie cele stawia przed soba.
Oceniasz cala organizacje przez to, ze przeczytalas lub uslyszalas jak gdzies w kraju Wszechpolacy zrobili cos niestosownego, ale czy mozna oceniac cala organizacje przez wystepek jednostki?
W takim razie jesli rumunka bedzie zebrala pod katedra to mam potem mowic wszystkim, ze wszyscy rumuni to biedacy i zebracy?
Dlatego kazdego kolo MW w Polsce ma wlasna strone by informowac o swojej dzialanosci i pokazuje na niej swoj poglad na roznego rodzaju sprawy, a w kazdym kole w kraju czlonkowie maja inny program dzialania, niosacy pomoc dla spoleczenstwa (tu: Łomża), ale taki by nie odbiegal od naszych wartosci i naprawde mial sluzyc dobru mieszkancow zamiast im szkodzic.

Pozdrawiam 14!

Ależ Madajku,

Jakie tendencyjnie??
Nie w głowie mi było kłócić się z Tobą :).
Z tym co napisałeś zgadzam się, a jakże! Pociągnęłam tylko dalej temat przedstawiając drugą możliwą stronę medalu... Bella to zauważyła. I dobrze :).
A pod tym:

Oceniajmy konkretne słowa, zachowania, postepowania a nie człowieka na podstawie jednostkowych czynów.

podpisuję się rękoma i nogoma i czym tylko jeszcze! :D

Pozdrowienia

ulus nasi "przyjaciele" zza Odry nawet gdy pomagali Polakom w walce o wolnośc i demokracje nie robili tego by poprawic nasz byt ani z przyczyn ideologicznych.

Robili to dla siebie, by osłabic wrogów (Carską Rosje czy ZSRR), by zdobyc nowe rynki zbytu dla swoich towarów czy też zyskac przyjaznych sąsiadów.

I taki cel powinien przyświecac Polakom w obecnej sytuacji. Białuruś z Łukaszenką jest niebezpieczna i nieprzewidywalna. Jej potencjał militarny jest zagrożeniem dla demokracji zachodnich. Lepij miec za sąsiada demokratyczny kraj z wolnym rynkiem i władzą niezależną od Rosji.

A obywatele Białorusii ? "Jakoś" sobie poradzą tak jak my

SaneOne chyba za bardzo nie jestes w temacie odnosnie legalnych wyscigow i nie wiem czy kiedykolwiek byłes na takim wyscigu moze jak bys był nie pisał bys takich rzeczy.
Otoz ja byłem chyba na wszystkich legalnych wyscigach w ostatnich 3 latach (w wiekszosci jak nie wszystkich brałem udzial) i nie widziałem tak ZADNEGO z aut ktore wymieniles.
W takich rajdach nie chodzi o to zeby miec 250 KM czy wiecej zeby fura sie blyszczałą itp. Auta ktore wymieniłes sa spoko ale watpie czy ktore kolwiek z nich wzieło by udzial w rajdzie.
Takie rajdy organizowane sa dla zwykłych "smiertlenikow" ktorzy chca sie sprawdzic (siebie i swoj samochod) chca porywalizowac z innymi no i pewnie troszke wyszalec.
Ja białem 24KM pod maska gdy zaczynalem swoja przygode z rajdami i bardzoooo dobrze to wspominam pozniej miałem 75KM i tez jest OK i wcale nie trzeba miec furki za 50000zł lub wiecej by wystartowac pobawic sie i przy okazji cos wygrac :)
pozdrowionka dla wszystkich zmotoryzowanych.

SARNO-życie jest okrutne, a ludzie bezwzględni. Ale wiem,że jeśli przyjaciel zawiedzie trzeba z niego zrezygnować, pogrzebać bez wyrzutów sumienia i...szukać nowego, bo tamten nim nie był. Jeśli walczy się o miłość, a ona umiera, upokarza, zniewala trzeba ją odrzucić i .... poszukać nowej, lepszej piękniejszej.
Niełatwo być silnym. Właściwie, dochodzę do wniosku,że lepiej być słabym. Bo wtedy wszyscy się nad nami litują, pomagają,ubolewają, próbują pomóc. Kiedy starasz się być silnym,nie poddajesz się, to oni mówią ,"och TY sobie zawsze dasz radę!"
Zasłyszałam(może niezbyt dokladnie:)) taką fajną sentencję:"...strzeż mnie Boże od przyjaciół - z wrogami sam sobie poradzę...

POzdrawiam cieplutko:)))

Siłę czerpiemy też na skutek dobrej motywacji...

dla takich skurwieli powinien być samosąd albo powinni ich wieszać na starym rynku dla przykładu

Widzę, że muzełum na 4lomza robimy :)
Może ktoś mogłby oddzielną stronę na ten temat zrobić...

Oby UE płaciła to możeby robić. Tylko przeraza mnie jak to mooooozolnie im idzie z tym łataniem.

haha policjant... Boże chroń nas od takich ludzi.

Szczescie-co to takiego jest? Uwazam, ze dla kazdego z nas szczescie to zupelnie cos odmiennego. Dla kogos "fura, skora i komora", dla innych usmiech dziecka, uscisk dloni ukochanej, zdrowie bliskich itd. Nie sadzicie, ze szczescie to tak wzgledne pojecie jak np. uroda....
Zyjmy wiec tak abysmy byli na swoj sposob szczesliwi..., czuli sie szczesliwi poniewaz kazdy z nas odbiera to szczescie inaczej.
a tak na marginesie ..."lepiej zalowac tego co sie zrobilo niz tego czego sie nie zrobilo...",
pozdrawiam wszystkich :))

jamal - "policeman" o ile sie nie myle
a nigdy sienie myle :p

jamal jamal :)

Poczekaj to i na elomza zrobimy muzeum (muzełum), tam też się zalogowałem.
Antidog, czy jest to zabronione?

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

jasne że jamal
bywam na koncertach i są zaje***ci
polecam na koncert iść

ludzie oceniali oceniają i bedą oceniać wiecie dlaczego bo taka jest ich natura oceniają chodzby dla tego żeby sie dowartościować i pokazać samemu sobie że jest sie lepszym od kogoś problem nie leży w ocenianiu ale w głośnym wyrażaniu swojej opinii

i tak wszyscy wiedzą co to za gagatek:D hehe więc wystarczy podjechać któregoś dnia i spuścic mu porządny wpierdol!! a jego rodziców i jego samego zbojkotować!!!!

a ja bym chciał żeby w domu u mnie kaś żadziła baba
przyszedłbym rzucił wyplatę i powiedział masz i rządz tylko tak żeby codziennie był obiad i prądu i neta nie odieli.heheheh
wygodne nie i po co se glowę zawracać
mysle że tamta 100 myśli podobnie

Fundusze inwestycyjne powinny być dla każdego z nas podstawową formą inwestowania oszczędności. Przede wszystkim dlatego, że ich forma prawna w każdym aspekcie jest dostosowana do tego, by służyła bezpiecznemu pomnażaniu oszczędności.
Działalność funduszy reguluje odrębna ustawa o funduszach inwestycyjnych. Fundusze są adresowane do osób, które chcą zaspokoić określone potrzeby finansowe w długo lub średnioterminowym horyzoncie czasowym: emerytura, zabezpieczenie przyszłości naszych dzieci, tworzenie rezerw finansowych, kupno domu itp.
Inwestowanie w fundusze zwalnia z obowiązku codziennego monitorowania wyników poszczególnych spółek giełdowych i pozwala na zgromadzenie znacznego kapitału.

Przepisy nadają funduszom pełną osobowość prawną. Funduszem inwestycyjnym kieruje Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych. Uczestnicy funduszu mają zagwarantowane pełne bezpieczeństwo zgromadzonych środków, ponieważ są one chronione przed roszczeniami wierzycieli w wypadku ogłoszenia upadłości podmiotu zarządzającego.
Środki uczestników funduszu są przechowywane przez depozytariusza, który ponosi pełną odpowiedzialność za ich bezpieczeństwo. Dodatkowo zabezpieczono również uczestników funduszu także na ewentualność bankructwa samego depozytariusza, gdyż w takiej sytuacji aktywa funduszu inwestycyjnego nie wchodzą do masy upadłości.
Nie trzeba być specjalistą aby lokować swoje pieniądze w fundusze inwestycyjne, ponieważ powierzamy je wyspecjalizowanym instytucjom. Dla własnego dobra trzeba jedynie mieć na uwadze minimum edukacyjne z zakresu inwestowania.

Fundusze zdecydowanie różnią się od siebie w kwestiach zysku i ryzyka inwestycyjnego. Jedne przynoszą stabilne i przewidywane zyski, inwestując środki uczestników w obligacje i bony skarbowe. Inne lokują aktywa w akcje i cechują się dużą zmiennością wartości. Im większy oczekiwane zwrot z inwestycji, tym większe musisz ponieść ryzyko. Zakres ryzyka inwestycyjnego w funduszach jest bardzo szeroki - od niewielkiego poziomu w funduszach obligacji, do bardzo wysokiego w funduszach akcyjnych inwestujących aktywa w małe, rozwojowe spółki.

Jednak nie należy się obawiać nawet wysokiego ryzyka funduszy akcyjnych, ponieważ jest ono i tak znacznie nizsze niż ryzyko bezpośredniej gry na giełdzie, a w okresie długoterminowym w zasadzie występuje minimalnie, z reguły przynosząc inwestującemu większe zyski niż z innych rodzajów funduszy.

Ryzyko inwestycyjne jest nieodłącznym elementem wysokich zysków. Proszę zwrócić uwagę,że jeśli coś jest gwarantowane, to z reguły nisko oprocentowane (patrz lokaty bankowe). Najważniejszm jest aby umiejętnie ryzko dywersyfikować (rozpraszać).

hooltay a mozesz podac gg bo potrzebuje pare wskazowek wiec?

ale to był model produkowany po 95... nie wiedziałem, że tam montowali SOHC...
z boku miał białe naklejki VTEC...

Wierze że uda się nam dostać, a potem utrzymac w II lidze.

A tu ciekawostka odnośnie, zmiany nazw i wielkości lig:
http://pilka.interia.pl/liga/2/news?inf=723463

smieszne to wszystko jest smieszne a chodzi o jeden magly glos szumiacy z innymi i przeradzajacy sie w krzyk; wolny wybor, demokracja

brak slow by kometowc to co sie dzisiaj dzieje jest straszne policjant zamienia sie w zlodzieja, pies zamias bronic swojego pana atakuje go, itp... straszne :(
moze jutro przyjda lepsze dni ...

:)

Nie ma to jak odświeżanie starego wątku. ;)

ja niczego nie skonczylem wiec nie wiem o co ci chodzi.
nie masz gdzie sie zalic to tutaj musisz? dziewczyno, na forum nie zalatwisz spraw sercowych, a jesli jest ci az tak ciezko idz do psychiatry (juz ci kiedys to mowilem :] ).
boli cie cos..., jestes chora :|
a klamstwa zachowaj dla siebie.

masz problem do mnie to pisz mi na gg lub na kom., a nie na forum zatruwasz powietrze

Pozdrawiam 14!

1. zauwazylam, ze bardzo lubisz slowo ''wartosciowac''
2.nie pisalam ani tez zaczac nie zamierzam o zaslugach tej pani
3.przeczytalam, ze lomze opuscila po gimnazjum, a te pierwsze kroki, to raczej kroczki dziecka
4.z tego, co przeczytalam, wywnioskowalam, ze opuszczajac lomze, nie byla jeszcze aktorka w pelnym tego slowa rozumieniu, a tym bardziej wzieta
4.nastapila tu nadinterpretacja mojego krociotkiego postu
a/nie napisalam, ze napisales o jej zaslugach
b/wyrazilam WLASNE ZDANIE
5.zdopingowales mnie do poszperaniana temat teatrow lomzy juz w swoim pierwszym poscie, bo nie mialam pojecia, ze COS TAKIEGO istnialo
6.zapytaj, czym zasluzyla sie dla polakow tak, jak i inne postacie historyczne patronujace naszym lomzynskim ulicom, ktore z lomza nigdy za zycia nic wspolnego nie mialy
7.wiem, jak trudno wychowac dziecko za granica w polskim duchu, wiec wyobraz sobie polke zamezna z cudzoziemcem, mieszkajaca w obcym kraju i zajeta wlasna kariera, a nie dziecmi-wowczas dzieci wychowuje niania czy tesciowa, ktore o polsce nie maja pojecia-to nie jest dzialanie zamierzone
8.mam nadzieje, ze do pkt.1 podejdziesz z humorem-po prostu to zauwazylam i nie moglam sie powstrzymac /oczywiscie nie liczylam, tak mi wpadlo w oko/

jest tu taki juz starszy temat :dlaczego policja bila kibicow po meczu lks
moze tam sie powypowiadasz ?? i w ogole napisz kilka esejow to moze zaspokojisz sie literacko

Tutaj jest ciekawe i obiektywne studium sytuacji (ale też historii) Białorusi.

http://www.osw.waw.pl/files/raport_bialorus.pdf

Jacku: własnie dlatego, że "większość obywateli Białorusi woli ograniczyć swą wolność osobistą dla jako takiego poziomu socjalnego" - jak piszesz, winniśmy pomóc im w zrozumieniu, że takie podejście doprowadziło do upadku komunizmu i wpędziło w kryzys Kubę i Koreę Płn. Oni tego nie wiedzą, podobnie zresztą jak ok. 50% Polaków, a to jest już nie fair, że my, mając taką wiedzę, siedzimy cicho i czekamy tylko na smutny dla nich koniec.
Natomiast dwa ostatnie Twoje posty to już zupełnie co innego :)

Pozdrawiam.

dla mnie droga do 2 ligi jest bliska i acz kolwiek jak jeszcze długa. poczekajmy kilka kolejek jak rywale będą się nastawiać do gry z mistrzem jesieni. a propo niewiecie kiedy jest spotkanie zarządu, trenera i zespołu z kibicami ???

Na Zachodzie nagle rozpoczęła się dziwna kampania uświadamiająca wszystkim, że Polska jest krajem hitlerowskim.

Najpierw zachodnie media publikują szokujące wizytówki z hitlerowskiej Polski A.D. 2006. Znany aktywista gejowski Robert Bierdoń opowiada m.in. jak to Marcinkiewicz nawołuje do przymusowego leczenia gejów:

"When you hear from the prime minister that homosexuality is abnormal, that we should be cured, that they will try to cure us by force, this is quite frightening," said Robert Biedron, the head of Warsaw-based Campaign against Homophobia."
http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,1874852,00.html

Inny znany aktywista Szymon Niemiec sam się przeraża wizją hitlerowskiej polski z obozami koncentracyjnymi dla homoseksualistów:

"He has been attacked by skinheads and threatened by police, and Szymon Niemiec sees life in Poland getting even tougher. 'For gays and lesbians, today's Poland is like 1930s Germany,' he says. 'We are ruled by a fascist party, which uses the same language and ideas as Hitler."
http://observer.guardian.co.uk/world/story/0,,1728983,00.html

Oczywiście i jedno i drugie to kłamstwo. Marcinkiewicz nie wspomniał nawet o przymusowym leczeniu homoseksualistów. W ustach tak doświadczonego polityka jak Biedroń zakrawa to więc na w pełni
świadomą dezinformację. Twierdzenie Niemca na forum publicznym że
Polska jest jak III Rzesza bo nie pozwala na nieograniczone
manifestacje homoseksualistów to tym bardziej obrzydliwa manipulacja.

Po co takie kłamstwa na łamach zachodniej prasy? Na dodatek prawie
równocześnie... Umówili się czy co?

Odpowiedź znajdujemy parę dni później na portalu Homiki:

Niemcy wesprą organizacje LGBT w Polsce Niemieckie Stowarzyszenie Lesbijek i Gejów (LSVD) postanowiło wesprzeć finansowo organizacje LGBT w naszym kraju. Pochodzące z publicznej zbiórki pieniądze zostaną przekazane na konto Kampanii Przeciw Homofobii oraz Fundacji Równości.
http://www.homiki.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=893

Czyli było to zwykłe kwestowanie. Szkoda że w takim obrzydliwym stylu.

W jakich przypadkach możemy mówić o sile?
Odpowiedź na to pytanie nie jest prosta.
Do tego, aby w jakiejś sytuacji można było mówić o sile, musimy mieć:
- przynajmniej dwa ciała
- pomiędzy tymi ciałami musi istnieć oddziaływanie

Więcej .... w podręczniku fizyki ;)

A nieco poważniej dla zainteresowanych słowa tytułowej piosenki :

Powiedz jak walczyć, z tym co złe
Za mało siły w sobie mam, więc pytam
Czy jest jakiś sposób, by siłę mieć
Po rozżarzonych węglach pewnie kroczyć

Gdzie jest ta siła
I skąd ją brać
Skąd tyle wiary
By mocno stać
Czy ty nią jesteś
Ty co masz świat u swoich stóp
Pomóż mi proszę
Wskaż drogę znów

Słowa: Artur Chamski

POzdrawiam

ulus
bo i mnie zaczynasz tymi swoim postami wqrzac

Dla ŁK lepiej by było gdyby nie awansował.
Nie ze względów sportowych, a finansowych.

ale moim osobistym zdaniem przymusowe leczenie powinno być :)
bo to wynaturzeni pederaści ...

a który z was jeździ czerwonym fiatem 125p bodajze i ma z tyłu naklejke clublomza.republika.pl ?

sajan ; no jeszcze tego by brakowalo zeby ktos pomnie jechal nonstop niewiadomo z jakiej racji, a ja cicho bym siedziala, no sory ciekawe czy ty bys byl taki potulny

kazdy wie ze jk ma sie babe w domu to ma sie też zaskurniaki a ile tych zaskurniaków to decyduje facet le grunt to tyle ich mieć zeby na browara zawsze starczylo

hmm jak zauwazyliscie, nie jest to kolejny temat z cyklu "za i przeciw homopostawie", chcialbym, zebyscie ocenili postawe gejowskiej elity, ktora oczernia w oczach innych krajow Polske aby tylko nalykac sie kasy na swoje dzialania. Obraz tego typu zachowan zobaczycie w moim pierwszym poscie. Dokladne informacje o tym jak bardzo Polska jest "nazistowskim" krajem macie w przemowieniach Niemca i Biedronia, do ktorych to podalem linki:D milej lektury i odpowiednich wnioskow. Fajnie wiedziec jaka metoda walcza ludzie, ktorzy domagaja sie telerancji i "prawdy".

Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem stwierdzeniem "śledziowo", ale wkurza mnie to, że się strasznią rządzą i bawią kosztem innych miast, np. Łomżą. Kasy na stadion nie dali, bo stwierdzili, że trzeba u siebie porządki porobić, teraz redukują jakieś miejsca pracy, żeby swoich poobsadzać. I jak tu się nie wkur*** Gdzie podziała się sprawiedliwość???

hehe nie ma co w śledziowie kibice też płaczą ,że nie mają kasy na stadion:P i o dziwo za przykład stawiają własnie Łomżę:D:D:D

nic sie nierozgrywa ujmijmy to tak i zakoczmy ten temat :)nierozumiem o co mu slo> wrzucilam ladny tekst polityczny o przejawach cenzury i braku tolerancji a zeszlo na prywatne aspekty :) heheh
tak pozatym zeby niebylo ze niena temat sie rozpisujemy na poscie o lomzynskim lksie wiec :
swietnie ze sie dzieje cos w lomzy :) i ma to wymiar sportowy ;) super ze przyciaga to takie tlumy osob na trybune i oby kibicow bylo coraz wiecej :)
lks byl jeszcze lepszym timem i takie tam:)
pozdro [

von Reuffen gdyby ktos wczesniej nie pomyslal finansowo o 2 lidze to by ŁKS o nia nei walczyl - proste. Do zobaczenia na meczach, :)

za stadion trzeba rozliczać tylko aktualnie rządzących naszym miastem

a ja mam skromne 1.6 :D
do polowy kwietnia auto jzu bedzie w Łomży :)

baca: niestety masz sporo racji... widzisz, od dwóch lat mieszkam w Wawie, a w Łomży jestem kilka razy do roku... mimo wszystko CRXów nie widuję... widziałem chyba jednego - typ z Partyzantów miał...

ja też mam 1.6 :)

baca: niestety masz sporo racji... widzisz, od dwóch lat mieszkam w Wawie, a w Łomży jestem kilka razy do roku... mimo wszystko CRXów nie widuję... widziałem chyba jednego - typ z Partyzantów miał...

aha... i złapać się mogę z każdym - nawet z 250 konnym CRXem... fun przede wszystkim

aha... i złapać się mogę z każdym - nawet z 250 konnym CRXem... fun przede wszystkim

Ile to już tematów było na ten temat... Mówimy cały czas o tolerancji. A może niech wszyscy wezmą udział w ankiecie odpowiadając na pytanie:
Czy jesteś za tym, aby homoseksualiści mogli adoptować dzieci?. Wtedy przekonamy się gdzie leży granica waszej tolerancyjności i jak daleko możecie się posunąć, żeby nie zostać nazwanym nietolerancyjmym i homofobem.

czy nie drażni was widok 2 pedałów całujących sie na ulicy???
Mnie osobiście tak. Ale drażnić może wiele rzeczy np. kupy na trawniku :)

Jeśli tolerancja = akceptacja, to niestety Ja jestem homofobem. Ale żeby nie było niejasności, nie chodzi o preferencje danej osoby, a o to, co robi.

Z drugiej strony mam koleżankę lesbijkę i w żaden sposob mi nie przeszkadzają jej preferencje seksulane. Ale nie można tego porówownac z facetem, który się na Ciebie gapi (zakładając, że jesteś facetem) z myślą... Tutaj wiem, że ona mną nie jest zainteresowana, a nawet jakby była, to mi by to nie przeszkadzało :)

Jestem pewien, że większość mężczyzn potrafi zaakceptować (tolerować) lesbijki, ale jeśli chodzi o pedałów to będzie to znikomy procent. Tak samo pewnie jest w drugą stronę :)

Markac napisał :
Czy jesteś za tym, aby homoseksualiści mogli adoptować dzieci?.
ja odpowiadam Stanowczo nie

wawer nic tylko tak sie pytam

tomekk: po co piszesz te brednie?

Wydaje mi sie, ze bardziej im chodzi nie o adoptowanie dzieci - czemu jestem przeciwny - ale o fakt, by mieli chociaz czesc praw normalnych par. Typu prawo do spadkow, podejmowania decyzji o sposobie leczenia podczas gdy partner/partnerka (bo mowimy o zwiazkach gejow jak i lezbijek) ulegla wypadkowi itp prawa. Tak przynajmniej mi sie wydaje.

raver ma całkowitą rację..... nie wolno myśleć takimi kategoriami....pamietaj MrS, że podbnie mówił Hitler. Gazowanie człowieka nie jest dobrym pomysłem..nawet jeśli byłby to największy zbrodniarz. A co do homoseksualizmu, uważam, że każdy powinien zajmować się sobą i pilnować swojego łużka, nie podglądając sąsiadów. Manifestują bo chcą związków partnerskich, chodzi tutaj to by poprostu mogli wziąć sobie na kredyt samochód, czy jak jeden z partnerów pójdzie do szpitala móc uzyskać informację o jego stanie zdrowia.
Do adopcji nigdy nie powinno się dopuścić....człowiek jako istota społeczna i niezwykle chłonna na wszelkie wzroce powinna się wychowywać w tradycyjnym domu. Zgodzę się z obawami MrS`a. Sa uzasadnione, jednak nigdy przenigdy nie powinniśmy używać słowa gaz...obozy koncentracyjne. To najgorsza droga jaką może wybrać świat. I niestety obserwując pewne organizacje neonazistowskie, faszyzujące prezentujące właśnie takie "złote" sposoby obawiam się, że TO się może powtórzyć......
pozdrawiam

ptysiu widzę że załapałeś "fazę" na łapanie ciekawych blaszek, także witamy w gronie ludzi pozytywnie zakręconych, owocnych łowów życzę ;)

"Imieniem zmarłej aktorki Hanki Bielickiej - honorowej obywatelki Łomży (podlaskie) zostały nazwane dwa nowe ronda w tym mieście w sąsiedztwie teatru lalek."

Pięknie.
MIASTO W SĄSIEDZTWIE TEATRU LALEK...
Pięknie.
Rzeczywiście - pozytywny tekst.

"rzart" powiadasz?

ROTFL.

Miałem napisać i pokazać jakie są epitafia w katedrze, ale nie zdąrzyłem zebrać wszystkich materiałów. W katalogu z którego biorę to wszystko jest na ten temat trochę za mało materiału

Dzisiaj pokażę monstrancje, kielichy i puszki,ze zbiorów katedralnych.

Pozdrowienia.

oj zdrowe tu pojeby zdrowe. Wy widze macie wiekszy problem z samymi sobą niz te pedały. Ha ha ha

to zdjecie mi sie podoba tak wygladaja małoletnie popaprance w samochodach tylko s0lomy z butów i rury wydechowej tu nie widać

stanos: Oj pedały tu pedały. Widzę, że masz przyjemność z lizania koledze odbytu.

"Ha ha ha"

Stanos: A Ty o czym teraz prawisz?

Chyba nie o animacji z mojego podpisu…

(Haddaway - What is love, poszukaj tego filmiku w necie ;))

ta animacja z twego podpisu jest super. Codziennie widuje takich smigających samochodami za 5 euro po Łomży

Zapewne sam masz jakiś za 10, skoro tak cie ta 5-tka porusza.

Ja już nie wiem co myslec o homoseksualistach....

Homoseksualiści, feministki i o. Rydzyk to Armagedon dzisiejszych casów....

lepszy za 5 euro własny niź za 1 zł miejski :):)):)

Do informacji: ja poruszam się czymś, czego za Euro kupić się nie dawało. ;)

A jakże! Zabójczo przystojny, a jak się całował! Super się z nim tańczyło, najlepiej jeżdził na motorze, wszystkie dziewczyny za nim sikały.
Ostatnio spotkałam tę "pierwszą miłość" po kilku ładnych latach. Oh, my God! Gruby i łysy! Brrrrr! A wtedy...
Mojemu mężowi do pięt nie dorasta.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

za pare lat i tak wszystko pierd olnie i beda mieli pełne prawa jak na zachodzie ciekawe jak wtedy beda się czuli ci obrońcy pedałów jak ich dzieciak powie "bardzo lubie naszych sąsiadów tacy mili panowie" :)

Ale czym oni sie zajmuja?

jak temat na ktorym trzeba pomyslec to moi ulubieni forumowicze milcza, a jak temat o homoseksualistach to maja pole do popisow.
jezeli wynaturzenia powinno sie leczyc to mrs powinien sie zapisac na terapie, bo dla mnie jest to wynaturzenie ze sie nietolruje innych a juz pieprzenie o rzecxzach o ktorych sie nie ma pojecia tym bardziej.

pozdrawiam wszystkich

niektórzy członkowie nieźle całują :)

"Jednak nie należy się obawiać nawet wysokiego ryzyka funduszy akcyjnych, ponieważ jest ono i tak znacznie nizsze niż ryzyko bezpośredniej gry na giełdzie, a w okresie długoterminowym w zasadzie występuje minimalnie, z reguły przynosząc inwestującemu większe zyski niż z innych rodzajów funduszy."

Popieram w całości. Sam przechowuję swoje oszczędności w postaci funduszy inwestycyjnych i jestem szczerze zadowolony, znacznie bardziej opłaca się to, niż zwykła lokata terminowa w banku. Z tych, które posiadam najlepsze wyniki przynosi właśnie fundusz akcji. Ostatnio niestety wszystko stoi w miejscu, a to prawdopodobnie w związku z kiepską sytuacją na giełdzie i w naszej polityce. No cóż, ważne, że stoi, a nie się cofa. Na dłuższą metę korzyści są naprawdę widoczne.

AdamO niesłyszałęś o MW ?

Ten problem nie dotyczy tylko naszego teatru. Spędzając wakacje np. w Warszawie niestety nie da się "odchamić :)))",bo większość teatrów jest zamknięta. A przecież tak nawołujemy do kulturalnego spędzania czasu. Ten wolny czas najczęściej mamy właśnie w wakacje i w weekendy. Zgadzam się z autorem tematu. Teatry, muzea, kina,galerie itp.przybytki powinny być w tym czasie otwarte.

Pozdrawiam :)

www.lomza.wszechpolacy.pl

chkdsk -a

:)

...na kulturę było więcej pieniędzy to i oferta mogłaby byc szersza....

Budzi się głośno :) potrzebne są nam jak najbardziej hałaśliwe przedmioty :)

I nie na stadionie, bo już wielu ludzi wie i nonsensem jest zmieniać miejsce. Jeśli bardzo chcecie, możecie budzić na własną rękę :)

A ja nie jestem zakręconą dentysktą z Łomży :D w tamtym roku pomysł rzucił ktoś inny, być może o nią właśnie chodzi.

Przyjdziecie?

...ale w ciągu ostatniego pół roku od wyborów (nie mówię o ostatnich trzech tygodniach) było całkiem nieźle - patrząc na to co się działo w polityce nawet nadspodziewanie dobrze... :)

ja bym wpadł tu i tam ale niewiem czy bede

ptysiu przyjdz na most to Cie wrzuce do rzeki jako marzanne :):):):)

To zapraszam do Białegostoku :-)

Eeee, jak oni tylko te staruszki... To chyba nie przyjde...

Chyba "atrakcji", to w końcu nonsensopedia, czyli encyklopedia bez sensu ;)

Kitek i AdamO!
Nie było Was i forum było. Jesteście tu kilka dni już wzięliście Ptysia na tapetę. To Wy jesteście koty, a Ptysiu to stary żołnierz na forum. Powinniście dla niego chodzić po piwo, a Wy chcecie zamiast marzanny wrzucić Ptysia do wody, żadnego szacunku. Ptysiu przeczołgaj kociambrów.

Pozdrowienia.

Maciek, racja! Ptysiu to już weteran, w życiu nie pozwolę na wywalenie naszego kolegi :) dawno mnie tu nie było, ale mam wrażenie, że on i tak mocno się zmienił. Na lepsze :)

I dalej gorąco zachęcam do przyjścia :)

moze to dziwne dla niekrorych srodowisk ale ja popieram 'tych innych ' i niesa oni dlamnie jacys chorzy psychicznie albo wynaturzeni, moim zdaniem maja prawo brac legalnie sluby i dalej rozwijac sie w twozeniu jakiegos modelu rodziny :) maja do tego prawo ba sa ludzmi, bo skoro zyja razem maja prawo rozliczac sie z skarbem panstwa jako para, bo to wiaze sie z akceptacja i mozliwoscia normalnego zycia, bo lepsza taka rodzina niz zadna. popieram zreszta wiekszosc liberalnych propozycji typu legalizacja marichulany , aborcje itp z pelna swiadomoscia tego co ze soba niosa, choc ja bym z nich raczej niekozystala , poto kazdy ma swoj rozum by moc dokonywac wyborow dla niego najlepszych :) niepopieram tylko eutanazji z prostej przyczyny byloby zaduzo przekretow i umierali by ludzie ktorzy wcale niechca :) no i jacys fanatycy wybyli by armie beretow a mimowszystko to nasze babcie i kochamy je :)
problem ktory poruszyl stanos wcale niedziwi szczegolnie po ekranizacjach takich jak : fanatyk :) to normalne ze cos co jest nieakceptowane i uwazane za zle przez otoczenie a czemu ulegaja ludzie jest staralnie ukrywane pod maska wlasnie agrsji do ludzi ktorzy rowniez 'ulegaja' a niekryja sie z tym :)
z psychologio niemam nic wspolnego wiec niestety niemoge byc duzym autorytetem :/ ale ww stantos to juz cos :)

przygotowanie jednego przedstawienia jest bardzo kosztowne i pracochlonne, popularnoscia sie zbyd nieciesza z kilku powodow ile klas podstawuwek moze chodzic do teatru i jak czesto (chodza zadko bo rodzice niemaja kasy na teatrzyki, chodza jak juz na lektory albo znane rzeczy) niewiem czy chcilbys spedzic niedziele w pracy poto by na przedstawienie ktore przygotowuje sie miesiac przyszlo kilka osob wiecej niz w tygodniu, co i kiedy i zaile mozna sprawdzic na kazdym slupie z informacjami sa tam przynajmiej 2 propozycje ,cos jak widac dzieje sie .
w niedziele jak chcesz pozytecznie spedzic czas z dzieciakiem to mu poczytaj :) albo sam cos zrob :) napewno dobrze to dziecku zrobi
statystyczny polak czyta w ciagu roku 1 ksiazke :D chyba to samo mowi za siebie
co do powaznych przedstawien w np, stolicy na: taniec wampirow polanskiego _ bilet kosztowal od 75 zl w zwyz
na miusikal chicago 65 zl
sa to produkcje wspaniale i godne uwagi ale taniej i latwiej wyporzyczyc ksiazki i poczytac :)tez 'odchamia'

cycku ma swoje złe myślenie, nie wie co jest prawdą, a co kłamstwem i pisze co mu sie tylko podoba

maciek: `dla niego chodzić po piwo, a Wy chcecie zamiast marzanny wrzucić Ptysia do wody`. Moglbys mi zu wkleic, gzie to napisalem?

Przeglądając stronki wynalazłem taką oto petycję.Ponieważ mam dość zimy,postanowiłem skopiować.
Kto chciałby,żeby zaświeciło słoneczko,niech podpisze.

Petycja do Zimy

Droga Zimo! My, motocykliści, mamy Cię serdecznie dość. Rozumiemy, że tak jak po jednym piwie, należy wypić drugie, tak po Jesieni nadchodzisz Ty. To nieuniknione. Jednakże, bądźże człowiekiem, idź sobie już. Co za dużo to nie zdrowo. Zobacz ile osób jest z Twojego powodu nieszczęśliwych. I małe wiewiórki, co nie mogą poskakać po drzewach, i zmarznięte ptaszki, chowające się w rynnach i ci biedni motocykliści, którzy muszą stać w korkach lub autobusach.

Dlatego prosimy Cię wszyscy - oddal się na zasłużoną emeryturę i pozwól nadejść Wiośnie. Nie trzymaj się stołka jak nasi politycy. Po prostu odejdź. Dziękujemy ci i papa - miłej drogi.

To mówiliśmy my - motocykliści i motorowerzyści:

W 124

obydwoje jak juz cos :) mowisz o kobiecie i mezszczyznie jesli to wogole odnosi sie do mojego kometa :) jak juz wczesniej zalwazyc sie dalo sprowadzasz sie do ataku na osoby prywatne i je obrazasz pewnie myslac ze tymsamym oslabiasz ich autorytet ? jesli tak to jestes w bledzie takie teksty: 'jeśli chodzi o dymanie, to może ono dotyczyć wyłącznie stosunków pomiędzy Tobą, a twoim tatą.' niesluzo niczemu jak tylko niecheci do ciebie jako do ich autora sa niesmaczne i uwlaczaja wszystkim piszacym :)
pozdro

kitek
racja...

Po 1945 r. Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie wznowiło działalność. Mimo ogromnych zniszczeń materialnych i utraty wielu doświadczonych działaczy podjęto dzieło odbudowy Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego i nawiązano do jego wzorów z czasów II Rzeczypospolitej. W 1946 r. prezesem Towarzystwa został lekarz Witold Prusiński, a sekretarzem S. Ciepliński. Wśród piętnastu osób, które złożyły w tym roku podpisy na statucie Towarzystwa udało się odczytać nazwiska: Witolda Prusińskiego, S. Cieplińskiego, Józefa Baczewskiego i Czesława Żywickiego.

Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

ulus, dziecko..... dorośnij....

dwóch panów, albo dwie panie to nie rodzina - w jakimkolwiek modelu...
...nie mogą mieć potomstwa, nie powinni zajmować się wychowywaniem dzieci...
...inna sprawa, że ich skłonności to nie wybór, a traf genu i nic z tym nie mogą zrobić... daltego powinni mieć prawną możliwość zalegalizowania swojego związku, wspólnego posiadania majątku, rozliczania się z podatków, dziedziczenia itp, itd....

....natomiast w przypadku 'aborcji' - tak, człowiek ma prawo decydowania o swoim losie, dlatego jeśli już został powołany do życia, nie można mu jego odbiwerać, tylko dlatego, że komuś jego życie nie pasuje... pojawiło się nowe życie i ma prawo żyć!
...a nie zgadzasz się na eutanazję? przecież wtedy człowiek już sam decyduje o swoim losie... czemu odbierasz mu prawo wyboru? (ja jestem przeciwny i eutanazji i aborcji, ale Ty się plączesz!)

moze i dziecko ale juz ma prawa wyborcze :)
zreszta ty rowniez jestes dzieckiem swoich rodzicow :)
dla 2 pan mozliwosc jest prosta przynajmiej 1 kozysta z sztucznego zaplodnienia :) maja dzieci albo wychowuje dzieci nie z biologicznym ojcem a z partnerko
2 panow ma gorsza sytuacje :) wiec aborcje sa dla nich jedyna droga do posiadania potomstwa :) niewidze w adopcji nic niepoprawnego i zadnych minusow w mozliwosci wychowania dzieci :)
aborcja temat rzeka tu pojawia sie dyskusja na temat od kiedy to co sie 'stwozylo' mozna nazwac dzieckiem i takie tam nalezy sie tez zastanowic jakie losy beda 'matki' i 'dziecka' po tym uodzeniu i td.
jak juz pisalam eutanazji nie ale tylko czasowe bo narazie spoleczestwo polskie niejest przygolowane na odpowiednie kozystanie z takiego prawa :)
"niepopieram tylko eutanazji z prostej przyczyny byloby zaduzo przekretow i umierali by ludzie ktorzy wcale niechca :) no i jacys fanatycy wybyli by armie beretow a mimowszystko to nasze babcie i kochamy je :)" jak mozesz przeczytac wyzej :)

Czytam dziecku codziennie co najmniej pół godziny.
I miałem zamiar spędzić tą wstrętną niedzielę jakoś inaczej.
W sobotę i niedzielę nic w nim nie ma, a w tygodniu tylko przedstawienia dla szkół.
Moim zdaniem teatr lalek ma słuzyć miastu, a nie na odwrót.
Jak dla mnie taki teatr może spakować się juz w tą słynną walizkę i występować objazdowo po szkołach.
A budynek sprzedać, będzie taniej i rozsądniej.

he he he Mrs co sie wkurzasz? Czujesz pewnie jeszcze ten zły dotyk?

:D zawsze jakis pomysl :)pomyslowosc i kreatywnosc to cechy bardzo przydatne szczegolnie w polszy :)
pozdrawiam

Postaw sobie jakieś zadanie codziennie do zrobienia.Nawet malutkie,najmniejsze.

uciekaja bo boją sie konsekwencji

dajcie ludzie spokój...niech każdy w swoim łużko robi co chce i z kim chce, oby tylko nie krzywdził nikogo. Jeśli dwóch panów czy dwoje pań lubi sie zabawić w ten sposób niech to robią. Jeśli maja ochote mieszkać razem niech mieszkają. Jeśli machą ochotę manifestować swoje poglądy niech to robia,,,,,,tak jak i my to teraz robimy.
Więcej luzu i nie obrażajmy innych sformuowaniami pedał, ciota itp, chyba że sami mamy o sobie niskie mniemanie.
Stanos nie dokuczaj MrS`owi on i tak nie zrozumie aluzji ;)

pijana powietrzem
a co Ty takie temate egzystencjalne na forum poruszasz??

Ja myślę że gdzieś się mocno śpieszą,a na przyjazd policji trzeba bardzo długo czekać a nieraz to i wogóle nie przyjeżdzają to dokąd można czekać?

a skad takie informacje, ze potracil, ze pijany?? znasz, a moze to ty skoro masz tak duzo informacji??? a co to ma do wyscigow?? slyszales zeby na nich kiedys cos sie komus stalo??

Nie sugeruj, że sprawcą był ktoś z uczestników wątku o wyścigach samochodowych. Znam wiele osób uczestniczących w nich i wiem, że są to ludzie, którzy bezpieczeństwo i rozsądek stawiają ponad wszystko.

moze masz jakies złe mysli

Też mam juz dosc zimy ja chce na rower :)

...bo widocznie dziewczyna ma problem.
Uważam że powinnaś z kimś porozmawiać, z kimś kto doda Ci otuchy i wiary w siebie. Doskonale zdaję sobie sprawę że nie jest łatwo...Poniekąd "borykam" się z podobnym problemem, więc bardzo dobrze Cię rozumiem. Z pomocą przyjaciół, kogoś bliskiego dasz sobie radę :).

tyku wejdz na www.lks.lomza.pl tam jest oficjalna informacja od klubu. Wprawdzie nie podali dokladnych godzin ale nieoficjalnie mowi sie ze akcja bedzie trwala od 8:00 do 15:00 poczawszy od poniedzialku. A co do szczegolow (tzn co ze soba zabrac) to nie mam pojecia. Mysle ze jak zjawi sie duzo osob to klub nie badzie w stanie zagwarantowac sprzetu wszystkim i w takiej sytuacji przydaloby sie przyniesc wlasny. W ostatecznosci mozna zadzwonic do klubu i zapytac o szczegoly :)

Pozdrawiam

tylko ja niewiem co mają wyścigi do jakiegoś kretyna który jeździć nie umie i potrącił kogoś ? bo na wyścigach to bardziej mądrzejsi i doświadczeni tylko znajdują sie ..

ulus
co sie tak rozpislas??:]

Cytat z maila który otrzymałem:
"Witaj - ręce opadaja jak widzę postępowanie niejakiego "Maćka" na forum. Chciałbym Cię prosić- bo zareagujesz szybciej niż ja- o napisanie wprost, że naruszenie praw autorskich (tekst i fotografie) to sprawa odrębna i prędzej czy później autorzy upomną się o swoje, ale gorzej gdy szfankuje wyobraźnia bo pirat internetowy choćby się zasłanianiał dobrem społecznym - powinien się zastanowić, czy bardziej się wysługuje zwykłym ludziom czy złodziejom? W kręgach muzealników mówi się wprost, że tak dokładny katalog byl pomyłką - instrukcją dla złodziei ! i dobrze,że w malym nakładzie tylko dla fachowców. "Maciek" gdyby swoimi słowami streszczał ogólny spis skarbów zrobiłby dobrą robotę popularyzatorską, ale on poszedł na latwiznę i jeszce rżnie głupa - pewnie to jego "idioten aparat" jest winien... Tak bezmyślne publikowanie może przynieść "owoce" nieoczekiwane i co po fakcie kradzieży, jeśli Maciek kiedyś powie "przepraszam", a granice się
otworzyły... będzie jeździł po aukcjach i odkupywał w imieniu
społeczeństwa łomżyńskiego
?
"

Bardzo dobry pomysł. Popieram.

a ktoz to jest takim superppecem od praw autorskich, ze az go cytujesz- zabawny jestes, nie wiem, co ty masz do macka, ale chyba powinienes mu wprost powiedziec, o co chodzi
a propos zlodziei-muzea powinni pozamykac, bo taki zlodziej to sobie wejdzie popatrzy i bedzie wiedzial, co ukrasc, tak samo w kosciolach-pozamykac

''W kręgach muzealników mówi się wprost, że tak dokładny katalog byl pomyłką - instrukcją dla złodziei !
>Maciek" gdyby swoimi słowami streszczał ogólny spis skarbów zrobiłby dobrą robotę popularyzatorską,''

z twojego postu wynika, ze gdyby maciek sam ''robote odwalil'',byloby ok, ale ze nie zrobil tego sam, omawiany material stal sie pozywka dla zlodziei, czyli, gdyby napisal to sam, zlodziej powiedzialby-maciek, szacuneczek, dobra robota, nie bede kradl- to troche zawile, ale chcialam zobrazowac w sposob lapidarny
poza tym, po co 2x odkrywac ameryke
przyjdzie do macka odpowiedz, to bedzie wszystko wiadomo

zapraszam tu, jakbyś nie trafił: http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=54730&t=54730#reply_55237

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=54730&t=54730 - dzisiejszy post...
...pozdrawiam!...

Ja wiem tylko, że przyznanie się do swojego dzieła sprzecznego z ideologią MW grozi utratą życia i zdrowia, z reguły.

Wystarczy poszukać w Internecie historii podobnych…

A w Łomży siakoś ich nie widziałem, może oprócz plakatów przed przystąpieniem Polski do UE.

A później jesień i wszystkie te nieoświetlone i nieotrójkątowane naczepy i ciągniki…

Widzę że kolega pojechał ostro TV Łomża.
Dorzucę się. Mdli mnie na widok Pana Redaktora, który z rozwianym jak zwykle włosem i z wypiekami na twarzy relacjonuje kolejny salonik literacki z domu Pani Dentystki, gdzie jakaś biedna rodzinka z Piątnicy pogrywa na skrzypkach. Czym oni sobie zasłużyli, by pokazywano ich w tak prześwietnym medium jak TV Łomża.
Czasem zdarza się, że Redaktor, zaproszony na zebranie Jaśnie Oświeconych łomżyńskich chandlofcuw (pisownia celowa) konfabuluje coś o potrzebach miasta. Do tego mógłbym przysiąc, że to Jego Głos słyszę zawsze na dworcu autobusowym. Ilekroć czekam na autobus z megafonów sączy się słodki jak miód głos, który deklamuje fraszki i wierszyki w stylu "Już najwyższa pora zajśc do Instalatora". Obowiązkowo rymy krakowsko-częstochowskie.

Zovo, niełatwo jest stworzyć portal. Żeby to wyglądało jak Gazeta albo Onet trzeba włożyć pieniążków. Całe masy jeśli miałbym być szczery.

zovo
Nie dziw się. Jakie społeczeństwo, takie i ... posty, więc forum to takie "ptysiowisko".

Apele na nic się zdają. Potrzebne są radykalne zmiany w systemie szkolenia kierowców, "utrzymywania" prawa jazdy, dolegliwości w razie powodowania powaznych wykroczeń drogowych.
A apele w kościołach? OK, o ile będą skierowane pod adresem księży.

zovo: proponuję, abyś obiektywnie ocenił swoje wcześniejsze posty, które bardzo często nie osiągały nawet poziomu ptysia. Jeśli nie odpowiada Ci sposób, w jaki się wypowiadam, i poglądy, które "głoszę", nie musisz ich przecież czytać, a tym bardziej komentować. Jeśli natomiast tak bardzo interesuje Cię moje życie seksualne, to zapewniam Cię, że jestem heteroseksualistą. To forum opiera się na wolności przekonań, a Ty próbujesz narzucać innym swoje opinie. To jest właśnie oznaka prostactwa. Swoją szeroką wiedzę opierasz zapewnena całych dziewiętnastu latach doświadczenia?
W tym momencie, wyjątkowo, stanę w obronie ptysia. Sam wielokrotnie bardzo krytycznie wypowiadałem się na temat jego wypowiedzi, jednak wolę czytać wypowiedzi ptysia, niż Twoje wypociny. Mam określone zdanie na pewne tematy i nikt (a tymbardziej Ty) nie zabroni mi wypowiadać swojego zdania. Miło, że podlizujesz się Kefasowi i ryskago.
Załóż sobie własne forum i tam określaj poziom wypowiedzi.

PS: Przykro mi, że nadal jesteś prawiczkiem.

to te łyse dzieci we flekach ze sfastykami ? fajnie... poprostu super

Jeśli chodzi o przebieg to jest 120 tys,a wtryski to w tym silniku siedzą już nowej generacji montowane w głowicy w środku te długie nie na wierzchu powinny one praktycznie wytrzymać żywotność silnika.

waldek27

- Nie placz kiedy odjade - tramwaj.

z drugiej strony, biorąc mając na uwadze, iż Łomża jest maistem emerytów i rencistów nie dziwi mnie pora o jakiej impreza się zakończy- przecież to już prawie cisza nocna i ktoś może na milicje zadzwonić...

/a z plakatów można wyczytać, że to są "Dni Łomży" /

w kisielnicy na wylocie na kolno na łuku

Przez Śniadowo jeden wariant również przechodzi :)

Wie ktos moze czy na Starym Rynku planowany jest jakis telebim czy cos w tym stylu?odp

Nasz bohater wielokrotnie na tym forum cytowany pisze:

cyt" Znajdująca się na Placu Niepodległości trybuna honorowa odzyskała dawno zapomniany blask... Wybudowana jeszcze w latach 60-tych ubiegłego wieku trybuna na której komunistyczni rządcy Łomży odbierali defilady uszczęśliwionych mieszkańców, przez ostatnie kilkadziesiąt lat.

Chłopcze......... masz małą wiedzę historyczną na ten temat. Albo przestań pisać w ogóle takie bzdury, albo popytaj sąsiadów, bo jak widać - rodzice przyjezdni.

berlingo

nie jest na koncu swiata, ale tez nie mam zamiaru z wywieszonym jezykiem biec po to co pod reka mam, chyba logiczne, rynek mam rzut beretem od domu.....

Każdy szuka lepszej drogi.....

swoja droga dziwne ze dziewczyny sie nie zgodzily na ten tydzien zostawienia bucików na sklepie, nic im nie szkodzi przeciez najwyzej za tydz zabralabys te buty. Sama pracujac w sklepie tak robilam i to bardzo dobry sposob na takie sytuacje...hm ...możesz jeszcze poprosic o nr tel do szefa czy jakiejs wyższej góry, z reguły to daje do myslenia dziewczynom, skoro brak im tej woli dobrej,ale zalezy czy Ty chcesz sie w to bawic, pamietaj jedno wszytko da rade tylko trzeba odrobinke checi...pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org