Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Poszerzanie granic wolności wyboru, ale nie w Polsce |
nie oceniaj aby ciebie nie oceniano. wg mnie nie wolno oceniach innych. mowic ten jest dobry-tamten zly. inaczej się jednak ma rzecz z czynami tych ludzi - te jak najbardziej mozemy oceniac i komentować. w wielu przypadkach jest to nawet wskazane.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Poszerzanie granic wolności wyboru, ale nie w Polsce |
pomysł fajny ale chyba nierealny niestety
|
|
Po prawomocnym wyroku powinno publikować się zdjęcia w prasie lokalnej i krajowej. Niech wszyscy wiedzą kto jest kto i czym się zajmuje w "wolnych chwilach".
|
|
popieram tomekk swieta prawda ! ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Bardzo sie ucieszyłem że taka informacja jest :) Zbych
|
|
dodam jeszcze ze ten pedofil to teoretycznie madry i wyksztalcony czlowiek, lekarz radiolog, ktory pracuje w Lomzynskim szpitalu. Co prawda to juz nie ma wielkiego znaczenia ale zawsze warto wiedziec..
|
|
no i stało się... http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=7116 Zastanawia mnie, czemu nie pomin? tylko rondo... czyżby dla tego, że Hanka była tak pozytywnie zakręcona :) [*]
|
|
hahaha! ręka ręke myje Im większa afera tym Łomża sławniejsza... ktoś może się zobaczyć w TV ;) fajna sprawa przeciesz. Zamiast kałci w zastaw powinni go wykastrować
|
|
tematy się powtarzają to i ja się skseruje: no i stało się... http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=7116 Zastanawia mnie, czemu nie pomnik*? tylko rondo... czyżby dla tego, że Hanka była tak pozytywnie zakręcona :) [*]
|
|
zielony civic coupe to sohc :) i nie ma go już w Łomży Baca 250km w CRX to albo b16 albo b18 ale w N/A to wątpie?? raczej w turbo chyba ze d16 TUrrbOOO??? skrzynia to najlepsza z b18 z lsd do tego 1,2 i 3 z b16 :)
|
|
Jamal-Policeman :) naprawde super nuta rudy błazen z druhem
|
|
ulus a Ty jakis uraz masz do Pontifex Mal??
|
|
a moim zdaniem warto poświecić wszystko dla chwili szczęścia a skąd wiadomo że poźniej bedzie nam jeszcze dane zasmakować go chocby troszkę? nigdy nie wiemy kiedy bedzie nasz koniec.mowicie że trzeba myśleć o latach kolejych ale o ile tych lat kolejnych w przod wybiec?? ja nie wybiegam dalej myślami niż miesiąc.jak wybiegałem dalej to mi zycie plany w dupe wsadzało. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
hmmm 1 miłość za sie oblizałem hahhahahahah rudy błazen z druhem
|
|
No trudno bedzie awansować do II ligi to nie jest hop siu :)
|
|
a czy mógłby ktoś podać linka żeby ściągnąć??? Zbych
|
|
z tego co wiem to rajd był przesuwany na jakieś dni kultury albo na dzień dziecka ale teraz to już nie wiem jakiś czas temu skonczylem mechaniak i wypadłem z jego życia kręćcie filmy z rajdu i dajcie znać na forum to przyjade popatrzeć:-P rudy błazen z druhem
|
|
dzieki
|
|
Wydaje mi się, że z taką przewagą, jaką po jesiennej rundzie nasz zespół posiada, powinniśmy awansować do ???TRZECIEJ??? ligi" coś mi tu śmierdzi:P:P Jaka trzecia jak my powinniśmy awansować do 2ligi!! Zbych
|
|
tyku: czepiasz się szczegółów i nie zahaczasz o to co jest najważniejsze w moim wpisie. Po całym tekście widać, że chodzi mi o awans do drugiej ligi, a we wskazany przez Ciebie fragment wkradła mi się po prostu literówka. Cóż, każdemu może się zdarzyć, prawda?!
|
|
No i co z tego że policjant!? Policjant też człowiek...Ciekawe jak wy byście potępywali jeśli za 1000zł na ręke mielibyscie wyżywić rodzinę.Pozatym nie znamy szczegółow tego zajścia i nie możemy oceniać bezpodstawnie.A i jeszcze jedno! Nie wydaje mi sie żeby za takie "przestępstwo" czlowiek ten poszedł do pudła.Zostanie dyscyplinarnie zwolniony ze służby i najwyżej wyrok w zawieszeniu.Pozdrawiam apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
i tak nic niezmaze mi widoku pijanego czlowieka do ktorego podchdza 2j mlodzi pelni vigoru i wiary w siebie ludzie, pytaja lezacego na trawie pijaka o piniadze (by samemu tez sie upic -tania wodka produkcji domowej jednego z sasiadow), ten lezacy ostatkiem swiadomosci odpowiada ze niema tych piniedzy i ci mlodzi kopiacay go gdzie sie da i idacy dalej gloszac swoje niezachwiane idee, kogo chcesz sprowadzic na ziemie mnie czy siebie ? mysl o tym co piszesz niejest ci bynajmiej przykro, jestes zadowolony i dumny z siebie. daj juz spokoj szkoda slow by opisac cie !!! starczy i juz nawet niepiszesz w sprawie tematu a w sprawie pseudo osobistej heh lol koniec Zbych
|
|
i tu cie przywialo patrze :|. pojecia nie masz o pilce noznej, a tym bardziej o ŁKSie.
|
|
Tak sobie przeglądam ogłoszenia na naszym,łomżyńskim portalu i co widzę? Ogłoszenie takiej oto treści: "Poszukuje jakiejś pracy, obojętnie aby była na terenie łomży. Mam 13 lat." Właściwie,to tylko to ostatnie zdanie mnie lekko przeraża :/ A może żart? ...ale raczej nie... Zbych
|
|
Trzeba wspulczuc takich młodych ludzi napewno nie dał tego ogłoszenia z dobrobytu tylko z biedy. waldek27 Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierze...
|
|
Właśnie sarna11 dobrze pisze woli pracować anie zebrać lub kraśc ale ujest problem kto zatrudni 13-latka ?
|
|
Każdy ma swój gust :) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
A jeździ ktoś z was na wyjazdy? JESTEŚMY ZAWSZE TAM.. GDZIE NASZ ŁKS GRA! :)
|
|
zaczalem temat bo krew mnie zalewa jak widze co ci ktorzy sa tacy :pokrzywdzeni" wyczyniaja aby pokazac swoje uciemiezenie dla swych kolegow za granica, zeby wyciagnac kasę, zwykle p,ugawe pieniadze, ktore chyba sa sprzeczne z ich wielka "idea" rownosci, braterstwa i tolerancji. Rozumiem, ze dla kazdej organizacji pieniadze sa potrzebne na rozwoj, ale jakim kosztem?? za wszelka cene?? za klamstwo i oblude?? za oczernianie wszystkich tych ktorzy sa hetero?? placz rece sciska poprostu, ja nie wyrywalem zdan z kontekstu podalem linki do gejowskich stron, na ktorych wszystko jest czarno na bialym dla potwierdzenia moich slow! Teraz wiem, ze oni sa naprawde chorzy psychicznie, maja rodwojenie jazni bo co innego mowia polskim a co innego zagranicznym mediom. Co niektorym stowarzyszeniom trzeba by bylo odebrac miano organizacji pozytku publicznego bo ja tu tylko szkode spoleczna widze:/ apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
te wspolne prawa to i bez "ślubu" moga mieć wystarczy zwykle upowaznienie notarialne i po sprawie, ale legalizacja zwiazkow homoseksualnych jest pierwszym krokiem naprzod, bez tej instutucji stoja w miejscu, wolnym zwiazkom nikt nie umozliwi adopcji dzieci, a tak malymi kroczkami beda sie mogli posuwac dalej. Raz jeszcze zaznaczam, ze wszelkie sprawy urzedowe mozna zalatwic notarialnym pelnomocnictwem, nie musial sie zenic z kolezanka, ktora wyjechala za granice zeby opiekowac sie jej mieszkaniem, odbierac poczte, listy polecone, paczki, zalatwiac sprawy w spoldzielni, nawet jak zmarla jej babcia to ja pierwszy odebralem akt zgodu zanim jej rodzina przyjechala do Polski, bo wszystko moglem robic w jej imieniu ukazujac odpowiedni kwit, nawet rozliczenie za ogrzewanie to ja odbieram w spoldzielni, ja zawiesilem w TP telefon... dla mnie to jedna wielka sciema ONI CHCA WIĘCEJ ZWIAZEK TO TYLKO PIERWSZY KROK ..... luz
|
|
Nie znudził się wam jeszcze ten temat? Ptysiu nie bój się Ciebie nie adoptują ;)
|
|
wysyłam dwie rejestracje dwa zdiatka i uciekl mi samochód bl 18888 :(
|
|
Bella!!!Nie usprawiedliwiam i nigdy nie usprawiedliwiałem żadnego dewianta. Jestem prawnikiem i akcentowałem tylko prawne aspety tej sytuacji. Nie można mieszać dwóch stanów prawnych. W dodatku głos w tej sprawie zabrałem tylko i wyłącznie pod wpływem agresywnych nawoływań do ewentualnego samosądu, a do tego podżegały posty podpisane "tomekk' i "bigi2004". Nie wiem, czy były przesłanki do stosowania tymczasowego aresztowania, zbyt mało mamy danych w tej sprawie. Wierzę, że Prokuratura i Sąd są obiektywne i właściwie do "zasług" potraktują tego gościa. Nie zawsze jest tak jak chce tego opinia publiczna, lecz oni znają całokształt tej sprawy i z uwagi na nagłośnienie przez prasę nie mogą traktować jej zbyt dowolnie. Nie sądzę, aby w demokratycznym państwie uchwalono "karę" kastracji. Prawo talionu /czyli "oko za oko", "ząb za ząb"/ dawno zlikwidowano. Dobrze byłoby natomiast, aby zdeklarowanym pedofilom wyznaczno sądowy nakaz leczenia, polegający na przyjmowaniu /pod kontrolą jakiegoś organu policyjno-sądowo-lekarskiego/ lekarstw powodujących eliminację popędu seksualnego /a więc anty-viagrę/. Sądzę, że ktoś to kiedyś wprowadzi. Moja wypowiedż o dwóch stronach tego samego medalu odnosiła się do postu"Zbycha". Pzdr
|
|
hmmm nie rozumiem. pytasz sie o sklep z czesciami do roweru? ;) w polfroscie kiedys byl i jeszcze obok eljota masz dajcie juz z tymi pedalami spokoj, im wiecej o tym piszecie tym wiecej im reklamy robicie. mniej szumu, mniej zainteresowania. niech sie wala w kaku jesli lubia, ale zadnych zwiazkow partnerskich a tym bardziej adoptowania dzieci zaakceptowac nie bede mogl. phiii 88 Zbych
|
|
Mam wstręt zarówno do lesbijek jak i do pedałów. Wywieźć wszystkich tych popaprańców (z ciotiunią Biedroniem na czele) na Madagaskar. Jestem nietolerancyjny? Oh, jak mi przykro. rudy błazen z druhem
|
|
PTYSIU NARESZCIE COS ZACZŁEŚ ROBIĆ.MOZE ZNIKNIESZ NA TROCHĘ CZASU.
|
|
A ja myślałem że św. krowy sa tylko w indjach.
|
|
Towarzystwo Wzajemnej Adoracji na pewno nie da się łatwo wygryźć z ratusza.
|
|
Nej, Rosyjska. ;) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
A co to jest?
|
|
nudzi Wam sie?? ciagle o Mlodziezy Wszechpolskiej(temat tabu na tym forum):P hehe co ta organizacja Wam zrobila??
|
|
Pokażę dzisiaj ze zbiorów katedralnych: relikwiarze ( rodzaj pojemnika do przechowywania relikwii; w kształcie skrzynki, sarkofagu, krzyża, ampułki, monstrancji i in.; wykonany z metalu (najczęściej szlachetnego), kości ...), ampułki (szklany lub metalowy dzbanuszek na wodę lub wino używany przy mszy.) ornaty (w Kościele katolickim wierzchnia szata liturgiczna używana przy odprawianiu mszy; od wczesnego średniowiecza na wzór rzymskiej peleryny, paenuli; od XII w. w 5 kolorach, zależnie od okresu roku liturgicznego; zazwyczaj bogato zdobiony, z kosztownej tkaniny) dalmatyka ( rzym. szata wierzchnia, rodzaj tuniki, z podkrojonymi rękawami, zdobiona 2 pionowymi pasami purpury; d. liturgiczna — szata noszona przez diakona i biskupa podczas czynności pontyfikalnych.) ] Dalmatyki: 1-2. czerwone z tkanin broszowanychpocz.w XIXz wzorm sieciowym o motywach liści akacji, broszowanych blaszką srebrną (fig. 291). Pozdrowienia. rudy błazen z druhem
|
|
zdejmują wystraszone koty z drzew Zbych
|
|
dzisiaj niedziela - teatr nieczynny, bo przecież trzeba iśc do kościoła, zjeśc obiad u mamy i posunąć zonę. W wakacje trzeba opalic tyłek, tez nie ma przedstawień. To kiedy można zabrać dziecko do teatrzyku? Nawet dzisiaj, ale nie w Łomży.
|
|
Autor: ryskago (---.bph.pl) Data: 08-03-06 09:16 A co do "dwoje osób", to właśnie: potrzeba dwoje, więc dlaczego tylko jedno ma pracować i łożyć, a drugie nie?? A dlaczego w większości prawo do wychowywania dziecka dostaje matka? Jeśli Ojciec ma płacić na swoje dziecko, to też powinien mieć prawo do jego wychowywania, jednak te prawo jest mu często odbierane. Przecież wychowywanie dziecka nie sprowadza się do dawania pieniędzy matce. W efekcie, nie ma się co dziwić, że Ojcowie nie chcą płacić. Uprzedzjąc to co powiesz, chcę zaznaczyć, że nie zawsze małżeństwo rozpada się z winy Ojca. Jestem ciekawy ile praw jazdy zostanie odebrane matkom, które nie płacą alimentów. rudy błazen z druhem
|
|
Pamiętacie z zeszszłego roku? W tym też budzimy :) 21 marca o godzinie 12.00 na Starym Rynku przed Ratuszem zjawią się wszyscy najbardziej pozytywnie zakręceni Łomżyniacy :) czyli, oczywiście, Wy też :) Zabawa polega na tym, że musimy zrobić jak największy hałas, by wreszcie zbudzić wiosnę :) najlepiej namówcie przyjaciół, niech oni też budzą :) Wszyscy na Was liczą! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
www.podlasie.mw.org.pl
|
|
Druga opcja podryw na NARODOWCA:D... nie wiem czy zgodnie z tematem poprzednie zdanie ale troche Hip Hopu słuchałem zanim na forum wszedłem nom i tak mnie jakoś wzieło:) Paczki dla PO to MY, Książki na Kresy to MY, wolontariat to MY, Centrum Adopcji (www.centrumadopcji.za.pl) to MY (pomagamy im), Biblioteka to MY, darmowe korepetycje to MY, pomoc dla Muzeum Militariów to MY, survival to MY (w fazie obecnej tylko strzelanie bo zimno jeszcze, potem będą wypady ), inscenizacja bitew w naszym rejonie to MY. WSZECHPOLACY TO MY... wiecej naszych inicjatyw poznasz jak przyjdziesz na spotkanie. pozdro a Wszechpolakom dzieki za dzisiejszą ciężką prace... Zbych
|
|
WSZECHPOLACY TO j e bane svcierwa !!!!!!!!!!! j e b e ni rasisci z giertychem mułem na czele !!! takie organizacje zaraz po wykryciu powinny byc zaraz skasowane !!!!!!!!!
|
|
cycq jaki Ty odwazny jestes. pfffffffff
|
|
Z myśleniem też nie macie obaj niestety nic wspólnego. rudy błazen z druhem
|
|
Takich ludzi za kratki tylko "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
justynka: Dobrze, że ty wszystko rozumiesz. Zgrywasz najmądrzejszą, a w rzeczywistości jesteś bardzo prosta i pusta. Pedał to nie człowiek. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |