Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Walka z przestępczością nabiera tempa. Zero tolerancji dla złodziei ! |
Alechandra ma nieklamana racje a mi przypomniala mi sie lektura powiesci Witolda Gombrowicza pt Ferdydurke :) i tekst : 'dlaczego Juliusz Slowacki wielkim poeta byl... gdzyz byl on wielkim poeta ' tak i mamy takie mw :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Walka z przestępczością nabiera tempa. Zero tolerancji dla złodziei ! |
Ale oczywiście nie można uogólniać że wszyscy z MW we wszystkich kwestiach myślą tak samo.Np Degreg z tego co się orientuje to tylko niektóre działania o.Rydzyka popiera. Myślę że są tam jakieś porządne osoby i jakieś podejrzane,ale nie ma się co oszukiwać,wszędzie tak jest,nawet w młodzieżówce mojej ukochanej PO są jeśli można tak powiedzieć i dobrzy i źli.
|
|
co chcecie piszcie o mnie o czlonkach mw o narodowcach, ale Dmowski jest autorytetem i nalezy sie mu szacunek, bo jakby nie było takiego męża stanu już chyba nie bedzie, bo zaden obecny polityk nawet mu do pięt nie urasta. Koniec i kropka na ten tamat.
|
|
Witam serdecznie wszystkie pielęgniarki i położne zamierzające starac się o wyjazd do pracy za granicę.Celem tego listu jest ostrzeżenie i przygotowanie Was na sytuację,gdy będziecie panie starały się uzyskać ''POMOC'' zaświadczenie z Izb w Łomży o tym, że pracowałyście w swoim zawodzie (wyszczególnione jest tam wszystko począwszy od szkoły,dyplomu itd.).Wszystko to jest oczywiście zgodne z wymogami unijnymi,czyli dyrektywą nr.......Proszę bardzo zwracać na to uwagę ,aby Wam zrobiono ten dopisek ,że to jest zgodne z w/w dyrektywą,gdyż będziecie Panie narażone na dodatkowe kłopoty i stres,zbędne wydawanie pieniędzy.Chcę tutaj opisać mój przypadek jak zostałam potraktowana przez panie z Izb w Łomży.Pracuję w Wielkiej Brytanii od 3.05.04r. i podczas pobytu tutaj zaczęłam się starać o rejestrację w NMC w Londynie jako położna.Nie mając możliwości przyjazdu do Polski część dokumentów załatwiał w tym czasie dla mnie mój małżonek.Panie z Izb najpierw kazały mojemu mężowi zapłacić zaległe składki za okres ,gdy ja nie pracowałam ,gdyż jak stwierdziły inaczej żadnego zaświadczenia nie wydadzą .Małżonek pozostał jednak nieugięty i powiedział,że nie zapłaci,bo żona przecież w tym czasie nie pracowała.Mało tego zaszantażowały męża przy odbiorze zaświadczenia(zresztą wydały nie to co powinny),aby podpisał oświadczenie o uregulowaniu zaległych i bieżących składek do końca roku,gdyż inaczej nie wydadzą więcej żadnego zaświadczenia.Na dodatek powiedziały z bezczelnym usmiechem na twarzy,że pańska żona i tak się do nas zwróci ponownie(czyli celowo wydały złe zaśwadczenie dobrze o tym wiedząc).Przez te panie straciłam tylko niepotrzebnie czas,nerwy i pieniądze.Po otrzymaniu przetłumaczonych dokumentów,wysłałam to do Londynu,skąd powiadomiono mnie,że zaświadczenie jest złe.Następna droga przez mękę i tym razem to już koleżanka załatwiała mi ponownie to samo,gdyż moja cała rodzina była ze mną tu w Anglii.Dzwoniłam wielokrotnie do tych pań z prośbą i błaganiem o wydanie tym razem dobrego zaświadczenia,mówiłam co ma być na nim (gdyż koleżance w Olsztynie wydano od razu dobre zaświadczenie bez wyłudzania pieniędzy).Niestety i tym razem wydano mi złe zaświadczenie,pomimo tego że koleżanka zapłaciła im tyle ile one żądały za za zaległe i obecne składki.Podłość i bezczelnośc tych pań nie zna granic,gdyż to one chciały zadecydować o tym,czy mnie zarejestrują czy nie.Gdy zadzwoniłam do Łomży z zapytaniem,dlaczego na zaswiadczeniu nie ma dopisku,że wszystko jest zgodne z dyrektywą ,to powiedziały mi ,że pani jest pierwszą osobą,którą my odrzuciłyśmy(pomimo,ze nie miały do tego prawa,bo o tym decyduje strona angielska czy mnie zarejestrują jako położną czy nie).Drodzy państwo brakowało mi dosłownie dwa lub trzy miesiące do pełnych pięciu lat z ostatnich siedmiu,a pracowałam dodatkowo w tym czasie na wolontariacie w szpitalu jako położna na bloku operacyjnym z pododdziałem intensywnej terapii,co miałam udokumentowane.Sądziłam,że będę miała kłopoty ze strony angielskiej z rejestracją a okazało się ,że panie z Łomży mi w tym przeszkadzały.To strona angielska zrobiła wszystko by mi pomóc.Gdy zapytano mnie,dlaczego nie mam tego dopisku (bo dopisek że wszystko jest zgodne z dyrektywą mówi o tym,że faktycznie skończyłam opdowiednią szkołę,zrobiłam dyplom,pracowałam jako położna) a bez tego jest się nie wiadomo kim.Przez te panie moja rejestrcja trwa ponad rok ,gdyż strona angielska musiała wszystko szczegółowo sprawdzać,łącznie z tym ile godzin miałam teorii,praktyki,z całego szczegółowego przebiegu nauki w szkole.Przez to ,że nie miałąm dopisku,zostałąm pociągnięta do zbędnych kosztów,gdyż każda strona to kilkadziesiat złotych.Nie licząc tych straconych pieniędzy za złe zaświadczenia wydane przez te panie .Przedstawiłam moją sytuację stronie angielskiej,to oni byli bardzo zdziwieni,że zostałam tak potraktowana przez łomżyńską izbę .Wbrew woli łomżyńskiej izby strona angielska dopiero w piątek 10marca zaakceptowała moje wszystkie dokumenty ,a moją rejestrację zaczęłam w styczniu 2005 roku.Gdyby nie panie z Łomży to wszystko trwałoby o rok krócej.Wszystkim paniom zabiegającym o rejestrację nie życzę tego ,co ja przeszłam przez izbę z Łomży.Pamiętajcie panie ,że strona angielska zrobi wszystko aby Wam pomóc,a strona polska będzie Wam to utrudniać(chyba,że w innych izbach lepiej traktują swoich członków). Z pozdrowieniami z Anglii - Grażyna Sokołowska
|
|
"28-letni policjant z Grajewa został zatrzymany w jednym z białostockich hipermarketów, gdy próbował ukraść kilka sztuk odzieży, m.in. koszulki jednego ze znanych producentów odzieży sportowej. Czeka go proces i dyscyplinarne usunięcie z policji. Jak poinformował rzecznik podlaskiej policji Jacek Dobrzyński, policjant został zatrzymany w niedzielę wieczorem przez sklepową ochronę, gdy na sobie próbował wynieść ze sklepu spodnie i dwie koszulki, o łącznej wartości 380 zł. Policja nie podaje, w jaki sposób ochrona odkryła próbę kradzieży, np. czy wykryto ją poprzez system telewizji przemysłowej w sklepie. Funkcjonariusz, w stopniu posterunkowego, pracował w grajewskiej komendzie policji od półtora roku." znowu podlaskie sławne , co myślicie na ten temat :) ?
|
|
a jezeli Ty i inni tak sadzicie to moge Wam tylko powiedziec: GRUBO SIE MYLICIE!!!
|
|
jeżeli Maciej nie ma z tego jakiejś korzyści majątkowej etc to nie widze problemu , na dodatek pomaga ! Brać z takich przykład nie gmerać ! :-)) L3
|
|
...no niewiem niewiem ...
|
|
1. Napisz, chłopku roztropku, o co Ci dokładnie chodzi... 2. O przeniesieniu śledztwa zdecydowała prokuratura białostocka, nie świadczy to w żaden sposób o "najlepszości" naszej prokuratury. Pieprzysz farmazony w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia. "13" w Twoim nicku to zapewne wiek. Zamiast rozpisywać się na forum, napisz do Bravo.
|
|
Czy ocena zachowania, postępowania drugiego człowieka jest czymś godnym i czy można takowej dokonać? Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Dlaczego nie podali danych osobowych do publicznej wiadomości.Jeżeli otrzyma wyrok skazujący do odsiadki to w pudle będzie miał przechlapane. waldek27 Pomóż złodziejowi - okradnij się sam.
|
|
Ryskago: Albo zrobiłaś to tendencyjnie, albo wykorzystałaś fragment mojego postu (wyrwany z kontekstu) do przedstawienia swoich racji... Zwróć uwagę także na to co niżej- nie ocena 'ad personam' tylko czynów/zachowań, bo o tym było zadzieżgnięcie dyskusji przez Marcelusa. A z tym, co napisałaś zgadzam się (chociaż gdybym się nie zgodził nic by to nie zmieniło, bo takie są fakty :))). Oceniajmy konkretne słowa, zachowania, postepowania a nie człowieka na podstawie jednostkowych czynów. Howgh!
|
|
Poczekaj moze MrS sie tu wypowie i on napewno coś zaradzi "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Ja tam wolę jak jednak robią te remonty, nawet nieco wyższym kosztem i gorzej jakościowo. Najgorsze co mogłoby się zdarzyć łomżyńskim drogom, to odpuszczenie sobie remontów na parę lat. Białystok już to przerabiał. Polecam wycieczkę w celu obejrzenia skutków. Problemy z jakością robót były i będą. Wykonawca zawsze może coś schrzanić w taki sposób, że nadzór nie zauważy, ale od tego jest gwarancja. Odpuszczenie robót na jakkiś czas może tylko podnieść koszty robót w przyszłości. Bo albo upadnie firma i trzeba będzie zlecać firmom spoza Łomży albo, co pewniejsze, zmniejszy swój potencjał, a potem będzie go odbudowywać kosztem miasta. Pomysł z kostką na osiedlach pochodzi z ratusza i, jak słyszałem, jest wcielany w życie (projekty remontów na Górce Zawadzkiej i ul Rycerskiej. Rzeczywiście może to być skuteczny sposób na obniżenie cen.
|
|
blablak-alez my mamy o czym pisac Kefas-wyjasnij, bo ja nie rozumiem, o co ci chodzi
|
|
A cóż takiego im proponujesz? Wolność od pracy i perspektyw na życie? Spadek PKB zamiast wzrostu o jakim my możemy zapomnieć? Porozmawiaj z białorusinami, pojedź i zobacz jak żyją. Nie spotkałem u nich takiej biedy z nędza jak u nas. Jest skromnie, ale nie ma bezdomnych i przede wszystkim jest znacznie czyściej niż u nas. A jak podrośniesz i będziesz szukać bezskutecznie pracy najpierw w Polsce a później w całej Unii wyleczysz się z mrzonek o zachodnich przyjaciołach. A Zamiast bzdur opowiadać o ocaleniu języka polskiego przez zachodnich sasiadów to może zajrzałbys najpierw da jakiegokolwiek podręcznika historii zamiast się kompromitować . ulus napisała cyt:. "jak by w przeszlosci nasi zachodni sasiedzi podeszli do sprawy tak jak ty to dzis jezyk polski by byl uznany za wymarly jak lacina" Jeśli taki żenujacy poziom wiedzy osiagnełaś Ulu w szkole to niedługo chyba naprawde jezyk polski wyginie. A w kontekście naszych zachodnich sasiadów sprawdź sobie terminy w słowniku albo w googlach: 1."Kulturkampf", 2."Hakata", 3."Rugi pruskie", przeczytaj notki biograficzne Bismark i Drzymała. A potem zastanów sie co piszesz. I jeszcze z łaski swojej sprawdź obywatelami jakiego Państwa był Henryk Sienkiewicz czy Maria Konopnicka i może jeszcze jedno. M.Konopnicka jest autorką Roty. Rota jest utworem, który bardzo dokładnie ilustruje stosunek naszych zachodnich sąsiadów do polskości.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |