sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bratniak- coś dla ciebie i Rydzykowego radyjka

Kto by nie chciał, żeby w Łomzy żyło się wszystkim dobrze?Każdy mieszkaniec naszego miasta marzy o wykształconej młodzieży , odnoszącej się z szacunkiem do wszyskich, o rodzinach zyjących w dostatku i dobrobycie, o emerytach i rencistach żyjących w spokoju , dożywających póznej starości.Czy zauważyliście szanowni Forumowicze pewną prawidłowośc zachodzącą od kilkunastu lat , w przemianach w naszym mieście. A mianowicie; Ludzie bogaci stają się bogatszymi a biedni biedniejszymi.Cały proces przemian polega na tym, że po odebraniu ludziom pracy i zniszczeniu wielu zakładów , przez nie odpowiedzialnych ludzi , sytuacja materialna wielu rodzin w Łomży stała się wręcz katastrofalna.Natomiast Ci nieodpowiedzialni wiedzieli co robią?Oni właśnie wykupili za grosze te zniszczone przez nich firmy i zakłady, zatrudniają po parę osób i prowadzą swoja prywatna działalność . Czy ludzie pracy , którzy budowali Polskę zasłużyli na takie poniżenie.Kosztem czego?Odpowiem; Kosztem pewnej elity ludzi, którzy pod osłoną przykazań Bożych ,chcą udowodnić jakimi są prawdziwymi chrześcijanami. Panowie dobroczyńcy , albo prawo ekonomii,? albo prawo Boskie.? Nie mieszajcie w te swoje brudne sprawy Boga. On wie naprawdę co jest dobre ?, o co złe?Wielu z Was w niego prawdopodobnie nie wierzy, bo w przeciwnym razie byście się jego bali , i postępowali jak prawdziwi chrześcijanie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bratniak- coś dla ciebie i Rydzykowego radyjka

zmarzlaki,czy wy napewno macie okna w domu??jestem mieszkancem osiedla SM Perspektywa,w moim mieszkaniu jest rowniez cieplo a woda w kranie jest wystarczajaco goraca...wiec w czym jest problem??jesli tak narzekacie na warunki mieszkalne za ktore obwiniacie spodzielnie to moze czas sie wyprowadzic,wybudowac dom wtedy bedziecie mie temperatury w domach jak i w kranie wedlug norm o ktorych pisze Pan kupujacy...

pytanko.
czy moze wreszcie "wrzucicie sobie na luz" i skonczycie glupie dysputy na temat on jest taki a nie inny?
popatrzcie co jest robione dla Łomży a jesli macie jakies obiekcje to zacznijcie sami robić a nie tylko pytlowac bez sensu

popieram jeśli skorzysta na tym Łomża a bezsensownym czepianiem i oczernianiem nic nie zrobicie

michal

easy

Panie Tadeuszu!

Popieram Pana w pełni. Proszę się nie przejmować oszołomami. Mam nadzieję, że nie spełnią się Pańskie czarne proroctwa i częśc światłej młodzieży w Łomży zostanie.

Pozdrawiam

Nie dawno na tym forum pisałem o młodzieży która opuszcza nasz region. Fatum dopadło i mnie. Za tydzień i ja wyruszam w świat... Przekonało mnie do tego proste przeliczenie finansowe. Rozmawiałem z dwoma kolegami, którzy lada moment zrobią to samo. Jeżeli tak zrobi większość to drodzy politycy kim będzie rządzić, drodzy handlowcy kogo będziecie oszukiwać na towarze i gwarancjach, (w Kupiskach robią najgorsze bojlery na świecie, dając podobno nierdzewną blachę, a potem okazuje się że woda sprawia że ta blacha rdzewieje... Pewnie piją taką wodę i rozsądek im zardzewiał). Kto będzie płacił podatki na wasze posadki...
Przedsiębiorcy łomżyńscy nie zauważyli prostej zależności, że jeżeli nie dadzą zarobić pracownikowi, to on u nich nie kupi... I koło się zamknie...
Ja już u nich nie kupię... Zostawiam zapalone światło, jak myślicie kto je zgasi ostatni?

światło zazwyczaj gasi cieć[/]. Kto bedzie cieciem i zostanie w Łomży?? Będzie aż tak źle?

---
PGG

co ja myslę, to, to że...

Impreza była zaaaaarąbista. proszę o więcej :-)))))

Racja, nie mieszajmy Boga w brudne sprawy ziemskie. A to, że bodaci stają sięcoraz bardziej bogaci, a biedni - biedniejsi to niestety dziwna prawidłowość naszych czasów. Nie tylko w Łomzy.

ja proponuję:
...niech każdy zgasi po sobie! (i wyrzuci śmieci tam gdzie ich miejsce)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org