Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
„Dobry wujek z Ameryki”? Fakty o producencie szczepionki |
przez dawna zbiorczą tv w blokach można dzisiaj odbierać kanały cyfrowej telewizji publicznej i nie trzeba kupować i instalowac żadnej dodatkowej anteny. Problem w tym ,ze anteny te zbiorcze winny działać bo telewizje kablowe wchodzać do bloków i podpisując umowy ze spółdzielniami zobowiązane były do konserwacji tych anten zbiorczych. Na dzień dzisiejszy winny one nadal być w blokach i funkcjonowac . Jak jest naprawde to trzeba sprawdzic ale jak słyszałem kablowki sobie bezpańsko pozwoliły je polikwidowac lub unieruchomić. To trzeba sprawdzić. Dla wielu emerytów i innych mieszkańców jest o szansa aby płacąc tylko abonament miec programy lepszej jakości i w tym sam ym zakresie co w kabłowkach za duża dodatkowa kasę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: „Dobry wujek z Ameryki”? Fakty o producencie szczepionki |
AZART (Abonencki Zestaw Anten Radiowo-Telewizyjnych lub Antena Zbiorcza Radiowo-Telewizyjna), instalacja zbiorcza – system dystrybucji sygnału radia i telewizji w budynkach, gdzie używanych jest wiele odbiorników. Rozpowszechniony jest w szczególności w blokach mieszkalnych, dawniej również w szkołach. AZART zdobył dużą popularność i był silnie rozwijany pod koniec XX wieku. Na dachu budynku montowano instalację antenową do odbioru programów TVP1 i TVP2 (później regionalnych TVP i prywatnych), nadawanych w paśmie VHF lub UHF, oraz radia UKF z lokalnych nadajników. Sygnał był wzmacniany, w większości przypadków przenoszony na częstotliwości pasma VHF oraz rozprowadzany do gniazd antenowych w mieszkaniach. Po pojawieniu się telewizji kablowych, w przypadku wielu instalacji tego typu zaprzestano ich konserwacji. Obecnie są one w złym stanie technicznym lub zostały zlikwidowane. W innych przypadkach sieci AZART-u zostały podłączone do infrastruktury operatorów kablowych i udostępniono w nich pakiety zawierające kanały, które można odebrać za pomocą telewizji naziemnej. Ze względu na zastosowane przemienniki kanałowe, wiele AZART-ów wymaga obecnie modernizacji, aby umożliwić odbiór cyfrowej telewizji naziemnej, która do końca lipca 2013 w pełni zastąpi naziemną telewizję analogową
|
|
znalezione w sieci osoby wezwane do zapłaty abonamentu, powinny przeczytac kodeks spółek prawa handlowego, który stanowi, że abonament jako forma rozliczenia jest możliwy JEZELI OBIE STRONY UMOWY CYWILNO-PRAWNEJ ZAAKCEPTUJĄ JEJ WARUNKI I DOJDZIE DO ZAWARCIA TAKIEJ UMOWY. tvp sa jako jako osoba prawna powinna takie umowy z odbiorcami swoich programów ZAWRZEĆ! gdyż jako spółka prawa handlowego nie moze postapic inaczej.Zaden posiadacz odbiornika telewizyjnego w Polsce nigdy nie zawarł umowy ze spólka tvp.sa. ustawa o tzw abonamencie dotyczyla tvp , która byla w PRL-u , ktora byla firmą państwową. Teraz tvp.sa jest społką akcyjna i żaden urzędnik państowy nie może egzekwować żadnego abonamentu na rzecz prywatnej spółki.Ci co płacą abonament robią to albo z niewiedzy albo z przyzwyczajenia :) co wy na to??
|
|
TVP komunistyczna-a jej dotyczy ustawa to nie to samo co terazniejsza TVP SA
|
|
Ja ma u nich net 9 lat - nie mam z nimi najmniejszego problemu - wachania czasem są ale przy tych predkościach nic dzis nie "muli". Od lat Ci sami monterzy też bez problemu choć pewnie są i niezadowoleni - jak wszędzie.
|
|
a jaki masz dekoder cyfrowej tv?
|
|
Witam wszystkich. Mam małe pytanie odnośnie firmy "STONEL" w Konarzycach, orientuje sie ktos z Was jakie panują tam warunki pracy tzn. atmosfera zarobki? Z góry dzięki za poważne odpowiedzi.
|
|
odradzam internet i tv. internet się tnie i często go niema.
|
|
Myślę że chodzi o firme produkującą ogrodzenia z betonu jeśli tak to olej to niech właściciele sami tam napie.d.al.ają za 7zl H.U.J W DUPE PRYWACIARZOM:-) KOMUNO WRÓĆ
|
|
Treść jest ukryta
|
|
...dziś jadę samochodem na ks.Janusza a tu sie zatrzymuje jakiś "ofermiak" w jasnych majciochach, włacza awaryjne po czym wraca z torebką świeżego pieczywa..ludzie, trochę wyobraźni.."ofermiak" mógł mieć 18-25 lat, nie podupadłby na zdrowiu gdyby zaparkował kilka metrów dalej i doszedł kilkanaście króków do sklepu z pieczywem...a tak staje, blokuje pas i wprowadza ogólne zamieszanie..... Nie wkurzają was takie sytuacje i osoby..? Mnie strasznie....
|
|
Kuzia miał sklep koło domu kultury na Małachowskiego(chyba jeszcze jest) I wędliny rzeczywiście ok
|
|
zapalenie spojówek
|
|
vonReuffen Teraz sie z Tobą zgadzam, mnie nie obchodzi co kto robi dopóki robi sam dla siebie ale szkoda mi nowych włascicieli i tych szczeniąt które w jakims procencie trafiają później do schronisk albo są uśmiercane w straszny sposób. Nie oceniam Ciebie bo nie mam takiego prawa i daleki jestem od tego ale musimy w końcu nauczyć się respektować prawo. Widzę że Ty wiesz czego chcesz i pewnie bedziesz dobrze opiekował się swoim pieskiem bez względu skąd go będziesz miał :-) Może spróbuj wybrać sie do schroniska i może znajdziesz coś dla siebie . Pozdrawiam serdecznie
|
|
acha... sprawdzałam, ale niestety nic takiego nie mam. a dużo tych zajęć będzie? :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |