poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PIS to \"zdradzieckie mordy\" ani weta ani śmierci.

wczoraj energetyka malowala trafostacje i odciela vectre od zasilania - to nie przesadzajcie-a jesli chodzi o net jest ok ale po wymianie modemu-na starych jednokanalowych thompsonach to naorawde sredniu to dziala - wymiencie na nowe cisko i smiga zajebiscie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PIS to \\\"zdradzieckie mordy\\\" ani weta ani śmierci.

mam do Was kochani pytanie. We wszystkich blokach dawniej były montowane anteny zbiorcze z których korzystano do czasu gdy telewizje kablowe nie oferowały swojego sygnału. Po pojawnieniu się telewizji kablowych spółdzielnie podpisały z nimi poruzumienia i w ten spsoób weszły one do bloków dominując w dostarczaniu sygnału telewizyjnego. Kto nie chciał mogł tylko korzystac chyba z dwoch czy trzech programów z tych zbiorczych anten telewizyjnych. Jak mnie wiadomo sieci kablowe nie miały prawa likwidować tych antnen zbiorczych i winny je zachowac do dzisiaj. Pytam bo jak wiem w sytuacji gdy ruszają publiczme ogólno dotepne kanały w ramach publicznej telewizji cyfrowej chciałbym teraz ponownie skorzystac ze zbiorczej anteny i z niej pobierać sygnał do dekodera cyfrowego telewizji puiblicznej. Jestem ciekaw co z robia z tym fantem i społdzielnie i adm oraz kablowki bo instalacje zbiorcze winny nadal byc , sprawne i dostępne. Domysłam sie ,że jest coś nie tak bo to m oiże odpedzić klientów od kablówek bo daje szanse o wiele taniej miec dostęp do dobrych i tanich programów tv i to w wersji HD.

Trzeba to pilnie wyjasnić bo nie musimy wówczas płacić wysokich kosztów jakei rzadaja kablowki a miec o wiele lepszy odbiór i oferte za cene tylko zwykłego abanamentu ktory i tak kazdy z nas musi płacic oprócz opłaty za kablówke. Inaczej m ówiać bedziemy płacic tylko abonament tv a meic lepsze programy niz w kablówkach. Problem tylko w tym gdzie sa zbiorcze instalacje tv w blokach które powinny do dzisiaj być sprawne.

Tak wiec prosze o informacje co wiecie w tej sprawie?

facmen

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org