wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rosyjska ruletka, czyli epidemia testów

Szukają szukają...nie wypowiadaj się jak nie wiesz...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rosyjska ruletka, czyli epidemia testów

Wystawiasz rachunki ?

Masakra ...

Aha to takie coś co w miejscowościach nadmorskich spotkać można na deptaku?:)

Ale z tamtad juz bez problemu sie przedostaniesz na modlin. Bilety z Al. Jerozolimskich w busie normalnie kupisz chyba.

Dokladnie,tylko ze u nas bedzie bardzej extremalne)))

Witam
W zeszłym roku moja mama podzieliła między mnie i brata kawałek ziemi ornej ale my oddaliśmy ją w dzierżawę wujowi który mieszka na wsi. Nie napisaliśmy żadnej umowy ale umówiliśmy się słownie na określoną kwotę że będzie nam płacił co roku..On lubi "popijać" , wszystko przepija i nie chce nam zapłacić tego na co się umawiał mówiąc że nie ma i już....a tego że dzierżawił mu nie udowodnimy bo nie mamy żadnej pisemnej umowy..:( Co można w tym przypadku zrobić..bo faktycznie umowy na piśmie nie mamy ( nasz błąd), czy sprawa już jest z gówy przegrana w takim razie?

Dzięki za odp

Czy moze jeszcze ktos ma opinie na ten temat?

Dochodcie:) a dopłaty bierzecie wy?:)

Niby w świetle prawa umowa ustna jest tak samo ważna jak pisemna ale w rzeczywistości ciężko ci będzie cokolwiek udowodnić temu człowiekowi. Jeśli sam Ci nie zapłaci raczej nikt nie podejmie się wyegzekwowania należności.

o perspektywa już w seniorce nie gra ?

gdzie nie spojrzysz d..pa z tyłu

jak ja sie pytam jakej pies byl wielkosci a do tej pory nie dostalam odpowiedzi to jak oni szukaja??
ja jak mi sie pies zgubil to latalam do innego miasta ( bo wlasnie tam zaginal)
codziennie autobuesm az w koncu znalazlam.
a jesli bym dala ogloszenie to internetu a ktos by sie mnie pytal cos na temat psa to bym odpisala.
pisalam ze kojazy mi sie pies ale on byl maly niski. nie iwem dokladnie gdzie go widzialam ale wydaje mi sie z w piatnicy.

Zerwij umowę ustną i odbierz swoją ziemię ,jak nie płaci to już nie zapłaci ,szukaj innego pana który będzie chciał dzierżawić

Kasia..

Powinieneś wracać na wieś i uprawiać tę ziemię, na którą otrzymujesz dotacje; a nie zajmować łomżanom miejsca pracy.

tyku

nie przekazaliśmy "wujowi" aktu własności...ale nie wiem o co Ci chodzi z tym wyproszeniem..

smolen

właśnie zabraliśmy mu tą ziemię bo właśnie przeczuwaliśmy że nie zapłaci skoro tak pije...to on na złość powiedział że za ten rok nie zapłaci.... to nawet nie jest wuj tylko "piąta woda po kisielu", bardziej były sąsiad....bo gdyby to rodzina była to napewno tak by sie nie zachował..:(

trans avia zaczela kursy do modlina...

Kasia..

jantar5555 a co z jednego hektara się utrzymamy na wsi....? z resztą ja na wsi nie mieszkałem tylko po matce mi się dostało... to gdzie mam wracać? :D ja się w Łomży urodziłem i od małego tu mieszkam - tylko matka ze wsi była i tak to wszystko wyszło

ja posiadam play 20G i jestem bardzo zadowolony prędkość różna ale jest dobrze filmy oglądam bez problemu siedzę dużo na necie ja i moja dziewczyna i nigdy nie wykorzystaliśmy tego limitu nawet jak rodzina się zjechała na miesiąc a do tego w standardzie prędkość do 4m/b darmowe noce i w nocy bez ograniczeń dodam też że często podróżuje i w większości miejscowości jest zasięg a nawet wszędzie gdyż play czerpie zasięg od wszystkich operatorów ja polecam nie wiem jak inni!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org