Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szwadrony Kiszczaka u progu III RP |
pod koniami jak najbardziej dotyczy lat 80, a nawet 90tych, bo pamietam to, na na jego miejscu powstal pozniej ceslav pub/ mam nadzieje, ze tak to sie pisalo/ chyba, ze Jackowi16 i mackowi chodzi o zgola inny przybytek ryskago, u nas byly relaxy, czy to jest to samo, co podhalanki/o ile mnie pamiec nie myli, to chyba wszystkie byly granatowe i przeznaczone i dla mlodych i dla starych-pamiec moze mnie mylic,bo dzieciak bylam wtedy/ a pamietasz czeszki i dzinsy zwane slodko 'obrzygance'
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szwadrony Kiszczaka u progu III RP |
nie tylko prawo jazdy! ale >>Występujemy z prośbą o zasądzenie alimentów od rodziców uchylającego się ojca, czyli dziadków dziecka - zapowiada Błachowska. - Oczywiście najpierw sprawdziliśmy, czy mają oni jakieś dochody. Jak informuje Elżbieta Zywar, rzeczniczka Sądu Okręgowego w Szczecinie, gmina ma do tego prawo, bo kodeks rodzinny i opiekuńczy (art. 132) mówi o tym, że kiedy zobowiązany do płacenia alimentów nie chce lub nie może tego robić, obowiązek przechodzi na jego najbliższych krewnych: rodziców lub rodzeństwo. >> urywek tekstu , calość http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3197726.html także za tatusia beda placić starzy rodzice lub rodzenstwo tatusia! także radzę się rozejrzec po rodzinie---poniewaz obowiązuje ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZBIOROWA JAK ZA OKUPACJI!!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
bella Relax'y były w różnych kolorach :) ja miałem srebrne :D Pozdrawiam ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Wszystkiego naj wszystkim Paniom w dniu Ich święta :) ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() rudy błazen z druhem
|
|
wsiego naj naj kobietki :)
|
|
Niech mu ziemia lekką bedzie
|
|
Tej dziewczynie, która czyta list wyblakły, tej kobiecie, która milczy cały dzień, tej, co stawia w noc bezsenną złe pasjanse, i ozdabia nadziejami ciemną sień. Niech się niebo nie kojarzy tylko z deszczem, niech się rzeka nie kojarzy z rzeka łez, są na świecie dobre okna w dobrym mieście, i ta wiara ze w człowieku człowiek jest...
|
|
No tak, to weselicho było w 80 albo 81, więc musiał to być schyłek wspomnianych orenżadek... :). Byłam wtedy malusia, ale to mi nie przeszkadzało dzierżyć w dłoniach welonu za ciotką i zapamiętać te pooranżadowe bąbelki wychodzące uszami...:D Bello i Tygrysie , O ile mię pamięć nie myli to były dwie wersje: podhalanki i relaxy, a może to było jedno i to samo..? Jakby poszperał u Babci na strychu, to by pewnie znalazł jednego takiego, służącego obecnie zapewne myszom za lokum..:) Co do kolorystyki to dominował głównie srebrny metalic z granatem, więc oboje macie rację :) Czeszki to takie białe tenisówki z gumką na przedzie, czy tak? Niestety, nie miałam takowych, miałam natomiast "pogrzebówki" ("trumniaczki" :)), takie czarne, z weluru czy aksamitu, z paskiem w poprzek.. Absolutny hicior! Każda kciała takie mieć. Ja swoje "załatwiłam" grając w nich na kolonii w piłkę nożną... A jeansy? Przez dłuższy czas były mym marzeniem niedościgłym, a ich zapowiedzią były texasy...:) Pierwsze "rasowe" dżinsy cieszyły na równi z wygraną w totolotka! Była to wersja wyłącznie damska, miały na dolnych nogawkach z tyłu po jednej kokardce (też z dżinsu) i ok. 20-centymetrowym zamku błyskawicznym. U nas mówiło się na nie "wapnem chlapane", co doskonale oddawało istotę rzeczy...:D Też chodziłam z Ojcem po kościele do baru na piwo, jak z resztą wszyscy parafianie.. :D apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Jacek ja się nie obrażam, tylko naprawdę źle wyraziłem, bo rzeczywiście nie może być najdroższa pijalnia, jeżeli piwo jest drogie, sama pijalnia (nie wiem czy ktoś ją z Was pamięta), to była mordownia, zresztą pijalnie które były to wszystkie tak wyglądały. Co do przybytku Pod Koniami, to mieścił sie on w budynku, który do tej pory istnieje, na samym skręcie do Statoilu jadąc od miasta. Do tej pory jest tam bar z najtańszymi obiadami w Łomży. Pozdrowienia. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
A co do odebrania prawa jazdy, to moim zdaniem jest bez sensu, ponieważ i tak nie przyniesie rzadnych korzyści finansowych dziecku. Nie zgadzam się. Takie postawienie sprawy może zmusić delikwenta do podjęcia dzałań zmierzających w kierunku odzyskania prawa jazdy, jeśli zależeć mu będzie na dalszym wożeniu swego tyłka autem. Jednym z takich działań winno być podjęcie jakiejkolwiek pracy, a co za tym idzie łożenie na utrzymanie tych biednych stworzeń, które na świat się nie prosiły! Proste jak drut. ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Hmm, donatorzy jak zwykle mają z górki. To ze wszystko można kupic to trochę zabija grę, ratunkiem są dla mnie tylko nieskie raty. Gra na tym serwerze jest cholerne droga, już wolałbym na oficjalu za 50 zł + koszty przelewu, ale co kto lubi. Wszystko co wymieniłeś można dostać w 2-4 tygodnie (no oprócz s), a w dobrym klanie to znacznie szybciej. No i na koniec, czy ty masz z tym coś wspólnego, bo piszesz : "Z góry dziekujemy wszystkim donatorom", "Raid Bossy nie działają na razie ale pracujemy nad nimi" ?
|
|
Najlepiej zacznij sie uczyć. Możesz zaocznie i oprócz tego praca. Przez jakiś czas wojsko z głowy, a może wkrótce zmienią się przepisy... apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
te 12 mln zł. to genialne wyliczenie ROTFL... operacja wykonywana przez serwery w sieci tel. komórkowej jest bardzo bardzo tania, jeżeli chodzi o koszty, które ponosi operator... równie dobrze wszystkie smsy mogłyby kosztować po 2 czy 3 grosze, a operator i tak by na nich zarobił... tak więc jeżeli operator wychodzi na całej operacji na plus to wcale nie są to takie wielkie sumy jak się wydaje, a już napewno nie 12 mln zł
|
|
Przemo, a w kinie bylo chociaz cieplo?? Bo ja slyszalem, ze najlepiej jest tam przyjsc z wlasnym koksownikiem...
|
|
Przemo wnoszę to z tego, że znam takiego jednego Przemysława ze śląska a który to w ostatni weekend był w Łomży :)
|
|
Od komentowania są odpowiednie miejsca. Służy do tego forum a także system komentarzy pod każdym newsem. Jeśli ktoś wyraża swoje opinie w Księdze Gości to chyba nie rozumie jej przeznaczenia. Na stronie MW nie ma cenzury, mozna to zobaczyc na przykładzie KG, sa tam równiez i niecenzuralne komentarze, nie jest to stowarzyszenie samouwielbienia, chcesz krytykowac krytykuj ! Ale blokadę ip z tego co wiem dostałas za zaśmiecanie księgi. Na forum i w newsach możesz się normalnie wypowiadac. Chcesz podyskutować proszę forum i komentator działa i zaprasza, ale dział Księga gości służy do innych celów. Problem techniczny mam nadzieje został wyjaśniony:D tematu piwa o piwie nie czytałem, jest tam aspekt wina, które kiedyś z Francji przywiozłem i na które moja koleżanka z Pomorza chce sie wprosić. Nom i takie to buty:P
|
|
no to mi powiedz cos o tym swiatopogladzie MW. chetnie poczytam:P
|
|
Malachit prosze bardzo www.lomza.wszechpolacy.pl
|
|
'Czy ocena zachowania, postępowania drugiego człowieka jest czymś godnym' to zalezy od sytuacji i od tego kto kogo ocenia, mysle, ze ocena ludzi, w sensie pospolitego plotkowania, zazwyczaj nie jest czyms godnym pochwaly, ale sa wyjatki-np. jesli sasiadka sasiadce powie, ze kowalski to pije i zneca sie nad rodzina, a ta z kolei sprobuje jakos pomoc, to czemu nie ... 'i czy można takowej dokonać?' no coz, swiat jest taki, ze wszystko mozna spojrz na to forum- niby powinno sie dyskutowac, ale czesto padaja komentarze oceniajace zachowanie np. ptysia91, czy bohaterow pewnego filmiku, czy policjanta-zlodzieja, czy tez OBZERAJACYCH SIE DZIEWCZYNACH, ktore TY oceniles w jednym z tematow ocena nie musi byc negatywna, jesli powiem, ze ktos robi dobrze, to, czy traci na tym moja godnosc a jesli ocena jest negatywna, to przeciez moze podzialac na kogos motywujaco, wszystko zalezy od sytuacji, no i dobrego smaku, no i jeszcze tego, zeby osoba oceniana byla swiadoma, ze zostala ocenie poddana- to jest dosyc wazne, chociaz nie zawsze konieczne/ patrz przyklad wyzej/ MrS,ty nie teoretyzuj...spojrz zyciu w oczy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |