Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Achtung! Polnische terroRokitten!? |
Treść jest ukryta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Achtung! Polnische terroRokitten!? |
Narazie w Toruniu ptasia grypa do nas daleko :) Nasza bis
|
|
I nie wsiadaj na prom w Caleis, lepiej jechać tunelem pod kanałem La Manche.
|
|
No co chcecie od niego??????Przeciez zarówno z wygladu jak i przemyslanych wypowiedzi widać ze to prawdziwy yntelygent.Słoma z butów wystaje bo onuce pożyczył bratu.Najwazniejsze ze katolik!
|
|
Bella-Czy to pannie czy służacej dogodzimy kazdej chcącej!Chłopy!
|
|
Owszem. Są pociągi (osiągają 160km/h). Jednak tamtejsza kontrola, przed wjechaniem do pociągu robi problemy w stosunku do samochodów z LPG. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
MrS jak juz co to N5H91 "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Na początek przedstawiam przepis: PTYSIE Z SZYNKĄ Ciasto: 2 jaja, 6 dkg masła lub margaryny, 7 dkg mąki, pól szklanki wody, sól Sos: 3 dkg masła lub margaryny, 3 dkg mąki, 1 szklanka mleka; 8 dkg tartego sera szwajcarskiego, 10 dkg szynki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotować ciasto na ptysie. Zagotować wodę z tłuszczem i solą, zestawić z ognia, wsypać przesianą mąkę i energicznie mieszać aż powstanie gładka masa. Postawić z powrotem na ogniu i nadal mieszając podgrzewać, aż masa stanie się szklista. Ciasto przełożyć do miski, wbijać po jednym jaju i ucierać lub buksować odpowiednią przystawką robota kuchennego. Nieco przestudzić. Z ciasta formować szprycą podłużne eklery o długości 10 cm na blachę wysmarowaną oliwą. Piec w gorącym piekarniku (220—240°C) i ostudzone przekrawać w poprzek. Przygotować sos. Zrobić białą zasmażkę z tłuszczu i mąki. rozprowadzić ją zimnym mlekiem i ogrzewać mieszając bez przerwy, aż sos będzie gładki i gęsty. Zestawić z ognia, dodać utarty ser, posiekaną szynkę, doprawić do smaku solą, pieprzeni i gałką muszkatołową. Nakładać przygotowany sos do przeciętych ptysiów, wstawić na 5 min. do gorącego piekarnika i natychmiast podawać. Ptysie na gorąco można podawać z farszami z mięsa, ryb, serów lub grzybów. Życzę smacznego i dopisujcie dalsze.
|
|
Kasia jest dziewczyna ktora mi sie bardzo podoba.no ale nie wiem co zrobilem ze sie do mnie teraz nie odzywa.co robic??
|
|
Napisz do Bravo
|
|
najlepiej spytaj ja dlaczego sie nieoszywa
|
|
A na jakiej częstotliwości nadaje? Co to za radio, jak w samochodzie posłuchać nie można… ;) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Zurek a ten dokument to jak ma na imię ?. Może Sophie ?.
|
|
Droga Bello mówiłem że Ściana jest dobry tylko za kasę !. Inaczej ma Ciebie gdzieś !.
|
|
to nie kwestia zarobkow, czy ktos jest mily, czy nie, a raczej charakteru i podejscia do ludzi jesli ktos z natury kocha ludzi, to bedzie ich szanowal i nie ma znaczenia, czy mial ciezki dzien albo ze zarabia grosze nie trzeba zaraz szczerzyc zebow w sztucznym usmiechu, mozna po prostu byc uprzejmym a gdyby doktorek byl na poziomie, to szybko by utemperowal taka wredna babsztyl jak ta pielegniarka, przeciez jest jej przelozonym po raz wtory sie okazuje, ze wyksztalcenie nie idzie w parze z dobrym wychowaniem dodam jeszcze, ze gdyby byly prywatne kliniki zamiast panstwowych, to kadra bylaby ta sama-musialaby byc duza konkurencja, zeby wyeliminowac taki typy, jak powyzej opisane
|
|
Witam, a ja tak się zastanawiam, jak początek XXI wieku będą wspominać nowe pokolenia. Jakie macie pomysły? Co zostanie wysmiane, a co będzie wspominać się z łezką rozczulenia? Pozdrawiam. rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |