środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Achtung! Polnische terroRokitten!?

Treść jest ukryta

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Achtung! Polnische terroRokitten!?

Narazie w Toruniu ptasia grypa do nas daleko :)

Nasza bis

I nie wsiadaj na prom w Caleis, lepiej jechać tunelem pod kanałem La Manche.

No co chcecie od niego??????Przeciez zarówno z wygladu jak i przemyslanych wypowiedzi widać ze to prawdziwy yntelygent.Słoma z butów wystaje bo onuce pożyczył bratu.Najwazniejsze ze katolik!

Bella-Czy to pannie czy służacej dogodzimy kazdej chcącej!Chłopy!

Owszem. Są pociągi (osiągają 160km/h). Jednak tamtejsza kontrola, przed wjechaniem do pociągu robi problemy w stosunku do samochodów z LPG.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

MrS jak juz co to N5H91

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Na początek przedstawiam przepis:
PTYSIE Z SZYNKĄ
Ciasto: 2 jaja, 6 dkg masła lub margaryny, 7 dkg mąki, pól szklanki wody, sól Sos: 3 dkg masła lub margaryny, 3 dkg mąki, 1 szklanka mleka; 8 dkg tartego sera szwajcarskiego, 10 dkg szynki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotować ciasto na ptysie. Zagotować wodę z tłuszczem i solą, zestawić z ognia, wsypać przesianą mąkę i energicznie mieszać aż powstanie gładka masa. Postawić z powrotem na ogniu i nadal mieszając podgrzewać, aż masa stanie się szklista. Ciasto przełożyć do miski, wbijać po jednym jaju i ucierać lub buksować odpowiednią przystawką robota kuchennego. Nieco przestudzić. Z ciasta formować szprycą podłużne eklery o długości 10 cm na blachę wysmarowaną oliwą. Piec w gorącym piekarniku (220—240°C) i ostudzone przekrawać w poprzek. Przygotować sos. Zrobić białą zasmażkę z tłuszczu i mąki. rozprowadzić ją zimnym mlekiem i ogrzewać mieszając bez przerwy, aż sos będzie gładki i gęsty. Zestawić z ognia, dodać utarty ser, posiekaną szynkę, doprawić do smaku solą, pieprzeni i gałką muszkatołową. Nakładać przygotowany sos do przeciętych ptysiów, wstawić na 5 min. do gorącego piekarnika i natychmiast podawać.
Ptysie na gorąco można podawać z farszami z mięsa, ryb, serów lub grzybów.
Życzę smacznego i dopisujcie dalsze.

Kasia jest dziewczyna ktora mi sie bardzo podoba.no ale nie wiem co zrobilem ze sie do mnie teraz nie odzywa.co robic??

Napisz do Bravo

najlepiej spytaj ja dlaczego sie nieoszywa

A na jakiej częstotliwości nadaje?

Co to za radio, jak w samochodzie posłuchać nie można… ;)

Uwaga!!! nabity :)))))

Zurek a ten dokument to jak ma na imię ?. Może Sophie ?.

Droga Bello

mówiłem że Ściana jest dobry tylko za kasę !. Inaczej ma Ciebie gdzieś !.

to nie kwestia zarobkow, czy ktos jest mily, czy nie, a raczej charakteru i podejscia do ludzi
jesli ktos z natury kocha ludzi, to bedzie ich szanowal i nie ma znaczenia, czy mial ciezki dzien albo ze zarabia grosze
nie trzeba zaraz szczerzyc zebow w sztucznym usmiechu, mozna po prostu byc uprzejmym
a gdyby doktorek byl na poziomie, to szybko by utemperowal taka wredna babsztyl jak ta pielegniarka, przeciez jest jej przelozonym
po raz wtory sie okazuje, ze wyksztalcenie nie idzie w parze z dobrym wychowaniem
dodam jeszcze, ze gdyby byly prywatne kliniki zamiast panstwowych, to kadra bylaby ta sama-musialaby byc duza konkurencja, zeby wyeliminowac taki typy, jak powyzej opisane

Witam, a ja tak się zastanawiam, jak początek XXI wieku będą wspominać nowe pokolenia. Jakie macie pomysły? Co zostanie wysmiane, a co będzie wspominać się z łezką rozczulenia? Pozdrawiam.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org