wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Stary Rynek

Kiedyś już tu pytałem ale chyba wcięło. Czy moglibyście polecić dobrego dentystę w Łomży, który przyjmuje w soboty?
Pozdrawiam
inshape

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Stary Rynek

Może w końcu wyskoczymy na rybkę od smażalni przy Pocztarskiej?
Głośno tu było o niej swego czasu. Chyba już czas spróbować jak smakuje!

proszę o kontakt w tej sprawie
yupiter69@o2.pl

heniek

dentysta - sadysta - nie mam sprzętu za to duzo talentu :)

grzesiek

eh... co by duzo nie mowic temat kontrowersyjny
moze opisze swoje wrazenia o ILO, jako ze ucze sie tam juz 5. rok (liczac z gimnajum) to moge opisac w jak najbardziej wiarygodny i obiektywny sposob :)) zaczne po kolei:
1. stres - szkola nie jest stresujaca.... to ze jakakolwiek szkola jest stresujaca jest rownowazne z tym ze wiekszosc uczniow jest zestresowanych a tak w ILO nie jest, prawde mowiac znam jedynie kilka osob (a znam duzo ludzi) ktore "nie wyrabiaja" psychicznie i dla ktorych pobyt w szkole jest dolujacy, oczywiscie podejscie do szkoly/nauki zalezy indywidualnie od czlowieka, np. ja podchodze do szkoly zupelnie bezstresowo i wcale nie mam problemow z nauka... przykladam sie do dwoch moze trzech przedmiotow (czyli odrabiam prace domowe) ;)) a reszte zupelnie olewam, prace domowe odrabiam w szkole a do klasowek ucze sie 10min, moim zdaniem nalezy znalezc tzw. zloty srodek bo ani zupelna olewka ani totalny stres i nie wroza dobrze naszej przyszlosci, stres jest w kazdej szkole/pracy tylko kazdy czlowiek inaczej sie do niego ustosunkowuje, zawsze gdy ktos mi mowi ze ILO jest stresujaca szkola pukam sie w czolo i probuje to zrozumiec, bo jak moge sie do tego odnies jesli wszyscy dookola sa zadowoleni......
2. nauczyciele - do nich naprawde nic nie mam, niektorzy oczywiscie sa wredni i probuja popsuc wszystkim nastroj ale tak jest we wszystkich szkolach, poza tym nalezy im to wybaczyc... w koncu to "tylko" nauczyciele :)))
3. dostawanie sie do szkoly w tzw. 3-4 turze - nie zaprzecze w ILO cos takiego ma miejsce mysle ze zwykle na 190 przyjetych osob jakies 7-10 jest przyjetych na podstawie osobnego kryterium, lecz ILO pod tym wzgledem nie wybija sie posrod lomzynskich szkol.... zarowno w I, II, III znam ludzi ktorzy dostali sie do szkoly po znajomosci, w ekonomie takze sa ustalane dla niektorych osobne kryterium ale tam wiekszosc takich przypadkow to po prostu dobre osiagi w sporcie..... i nie wazne ile mialby punktow z egzaminu jesli jest dobry/dobra w kosza albo siatke to tak czy siak do ekonoma sie dostanie..... mysle ze ani nie nalezy generalizowac ze w ILO przyjecia zaleza od starych ani takze upierac sie ze ten "problem" istnieje tylko w ILO, bo jesli chodzi o krytykowanie szkol to ILO zajmuje "pierwsze" miejsce... ale zastanawiam sie czy wszystkie krytyki sa uzasadnione.......
bardzo mi przykro ale punkty 4. dyrektor 5. ludzie w ILO 6. elyta i inne omowie pozniej bo mam waznejsze i ciekawsze rzeczy na glowie.... dla wszelkiej jasnosci... nie jest to nauka lecz lektura ksiazki :)))

ps. bylbym zapomnial... chcialbym tylko napisac ze ILO jest chyba najkulturalniejsza lomzynaska szkola, bo uczniowie wiedza jak sie zachowywac w roznych sytuacjach, w szkole nie ma zadnych drechow... a i "super ziomali" nie ma za duzo, najlepiej mozna to bylo zauwazyc podczas otrzesin i slubowania chociazby w IILO.... chociaz wiedzialem ze moglem ubrac sie jak chcialem wolalem zalozyc garniak a gdy zobaczylem tych wszystkich ludzi w dresach, koszulach, adidasach i bluzach pomyslalem ze dobrze zrobilem, jak sie pozniej okazalo moi znajomi z pierwszego tez przyszli pod krawatami...... szkola ma uczyc ale i wychowywac... a roznie to bywa w szkolach srednich lomzy.....

GoRbI

ja osobiscie mam pewne pomysly ktore moglyby wspomoc w odbudowie tej kamienicy i mysle ze lepiej pasuje do niej galeria niz muzeum... chociaz mysle ze na pewno powinno przypisac sie jej funkcje kulturalna

a tak apropo wypowiedzi "komu u nas zależy na kulturze? "
a na co ma stawiac Łomża jak wlasnie nie na kulture?!?

---
PGG

zapomnialam dopisac:

czy ktos wie do kogo moglabym sie zwrocic z moimi pomyslami???

MRD wyraźnie obniża loty. Uwaga na kapelusze i czapki!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Mam tako informacje że na powstanie supermarketu musiał wyrazić zgode proboszcz pobliskiego kościoła, no i oczywiście zaopiniował pozytywnie w zamian inwestor supermarketu zobowiązał się wykonać (czy tam za sponsorować) cale poszycie dachu nowo budowanego kościoła. Czyli ręka rękę myje.

Ja natomiast słyszałem, że budowę finansowo wspiera Episkopat. Ktoś ma jeszcze jakieś ciekawe newsy?

Chciałeś zapewne napisać: w skrzynkach i w dżwiach;) Rozumiem, każdemu się może zdarzyć:)

Szkoła ta i Pan dyrektor wychowuje uczniów i coniektórych ich rodzicow. Kilka lat temu miałem okazję być w auli liceum na dużym spotkaniu informacyjnym klas pierwszych przed rozpoczęciem roku szkolnego. Przybylem tuż przed godziną rozpoczęcia spotkania. Oczywiście miejsca siedzące były już zajęte. Rozsiadły się w nich zadowolone mamy, tatusiowie i ich wyjątkowe dziateczki /uczniowie i ich rodzeństwo/. Tłum pozostałych rodziców tłoczył się pod ścianami auli. Za chwilę do auli wkroczył Pan dyrektor ze swoją świtą /czytaj gwardią pedagogiczną/. Zatrzymał się chwilę w drzwiach, spojrzał na salę, po czym przeszedł do mikrofonu. Poprosił wszystką młodzież siedzącą na krzesłach o powstanie i przejście pod ściany, a rodziców z pod ścian zaprosil do zajęcia miejsc siedzących. Po czym powitał wszystkich zebranych rodziców, uczniów, zaproszonych notabli i wygłosił krótką prelekcję na temat zasad obowiązujących w tej szkole i zasad które obowiązują w odniesieniu do zachowania mlodych ludzi w takiej sytuacji, Dopiero po tym zajął się zasadniczymi sprawami wynikającymi z celu spotkania. Gratuluję Panu Dyrektorowi takiej postawy wychowawczej i życzę wszystkim innym dyrektorom takiej konsekwencji w działaniu.

Tomku.Za twoje chamskie teksty powinieneś wrócić do siebie na wieś.

na szczęście już po wszystkim

grzesiek

Małolat to też złodziej!

---
PGG

Małolat to też przedewszystkim człowiek. Wy sądzicie innch według siebie.

A wiec osadze innych wedlug siebie. Kazdy obcy na klatce, czy tez terenie posesji jest dla mnie podejrzany. Tak samo reaguja ludzie, ktorzy widza mnie na ich klatce, czy tez posesji. Jestem dla nich obcy=podejrzany.Teraz co, niektorzy zrozumieli w koncu sens tego co napisalem wczesniej.

janeczek ciesz sie ze zona pracuje,a dwie niedziele wolne to i tak duzo.W supermarkecie będzie zapier....po 12 godz.bez nadliczbowek z pampersem w majtkach(przed swietami). Chyba coś ci się poj...z tym socjalnym ,chlopie na jakim ty swiecie zyjesz?To jest kapitalizm (7/8 etatu tak jak w Mc Donaldsie i kopa w d......w tym twoim ,,nowym,,miejscu będzie wykorzystywana jeszcze bardziej tam znacznie czesciej dochodzi do molestowania.....Trzeba isc do przodu:)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Niestety ale nie zajmowalem sie tym tematem. Łomżyńskie piwo mi smakuje, kosztuję go od czasu do czasu. Promuję je wśrod znajomych poza Łomżą. Uważam jednak, że odejście od znanych nazw w promocji łomżyńskiego piwa (atom) nie było najlepszym pomysłem. Promocja nie była porażająca, pochłonęła wiele kasy i nie korzystała z możliwości nawiązania do dobrych skojarzeń z poprzednimi produktami. A ten atom mógłby być smaczniejszy.

Radio Białystok organizuje 23.października w godzinach okołopołudniowych akcję sadzenia drzew w Białymstoku, Łomży i Suwałkach. Chcielibyśmy aby w Łomży, mieszkańcy którzy uważają, że obok ich domu, na ich trawniku albo pod ich oknem powinno rosnąć drzewo, które sami zasadzą, zgłosili do nas taką chęć. Pomoże nam to w określeniu ile sadzonek przygotować tak, żeby te drzewka nie zmarnowały się. Chętni mogą zgłaszać się mailowo na adresy: lomza@radio.bialystok.pl albo: adabrowski@ radio.bialystok.pl, telefonicznie 216-49-72 lub 216-64-34 (tel. w godzinach 10-16) lub osobiście w studiu łomżyńskim przy ul.Sadowej 8. Nadleśnictwo Łomża zaoferowało jarząby, katalpy (do obejrzenia na skwerku przed redakcją), dęby czerwone...
Adam Dąbrowski

Po powtórnym przeczytaniu zauważyłem, że ma się to odbyć w dzień powszedni w godzinach pracy - czy to nie będzie kolidowało z innymi zajęciami mieszkańców Łomży (np. pracą? ...albo nauką?). Panie Adamie?

Chyba, że drzewko można odebrać i posadzić we własnym zakresie?!

---
PGG

Wszystko fajnie tylko dlaczego te ryby takie drogie !!!

precz z łomzyńskimi kupcami

a część z nich wykopią "esteci" aby posadzić na własnych działkach,

ALE JEDNO ZOSTANIE!
A chętni do zasadzenia drzewka na własnej działce nie muszą wykopywać- niech zgłoszą tę chęć na podane w pierwszym poście adresy R.B.
Panie Piotrze- wolałbym, żeby każdy posadził jedno "swoje" drzewko tam, gdzie chciałby je mieć. Jeżeli nie będzie chętnych "indywidualistów" wówczas będę szukał i miejsc i ludzi na skalę masową. Nie tracę jednak nadziei.

Cytat z "lomza.info':
"W Łomży wzrósł nacisk kupców na władze miasta, by te powstrzymały nowe inwestycje w handlu. W minionym tygodniu Rada Łomżyńskich Handlowców zażądała wręcz od prezydenta, by uzgadniał z nią wszelkie decyzje, dotyczące nowych sklepów."
No i cóż, rośnie nam "nowa władza" zatęchłych sklepikarzy, którzy mówić poprawnie po polsku nie umieją, ale władzy chcą, jak najbardziej. Mam propozycję dla tych "kupców": Zbojkotujcie markety w Białymstoku, Warszawie itp. - w dowód protestu nie kupujcie tam towarów (które nam potem sprzedajecie za podwójną cenę).

Zbych

Może władze miasta zaproszą na Intronizację wiernych z całego świata? To byłaby dopiero reklama! P. Jarota wygłosiłby wtedy płomienne, pełne patosu i uduchowienia przemówienie, które wstrząsnęłoby głęboko jestestwem gości (on to potrafi)! To byłoby wtedy zapamiętane i rozgłoszone po świecie przez gości. Trzeba byłoby jeszcze dobrać hasła reklamowe, np "Łomża - stolicą duchową świata!" albo:" Łomża - jedyne w świecie królestwo sprawiedliwości i dobrobytu!"....żaden poważny turysta nie ominieprzecież takiego dziwoląga!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

O tz i jego przedsiębiorczości mogę trochę dobrego powiedzieć. Pamiętam go z kilku świetnych działań.

A czy trzeba miec firme zeby miec pojecie o przedsiebiorczosci i ekonomii?? To pytanie do Leszka. Znam ludzi, ktorzy pracuja w firmach i dzieki nim firmy sie rozwijaja. Sprawa jest krotka, nie wystarczy miec leb na karku, trzeba czasem skorzystac z rady innych. Nie broniac tu TZ ani nikogo, nie siadajcie na ludzi bo cos tam kiedys tam. A skad mozesz wiedziec, ze w przyszlosci ta biedna mlodziez osiagnie wiele. Tak wiec z komentarzami proponuje poczekac do perwszych efektow, albo ich braku.

No comments.Jadą jakby mieli ostatnią kroplę benzyny.zmumifikowany zółw jest 100 razy szybszy!!A obciahometr kasę nabija..

co za wieśniara, wszystkich wygania tam skąd się sama wyrwała

ze wsi jesteś na wieś wrócisz!

Tomek

Cała ta dysputa na temat osoby Pana TZ aż nabrzmiała jest "łomżyńską "zawiścią i zazdrością. "Łomżyńską" bo jest bardzo specyficzna, płytka i zamknięta na nowe poglądy. A co do twojego zarzutu ksebki wobec TZ to trąci troche Miałczyńskim - "całe życie byłem drugi". Pozdrawiam Panie TZ.

Może by zakończyć wreszcie tę coraz głupszą i nafaszerowaną nienawiścią, prywatą i całym bagażem łomżyńskiego (niestety!) kołtuństwa? Czy już nie za dużo tego? Moze by najbardziej napastliwi "dyskutanci" ujawnili się i poddali pod taki sam "osąd społeczny"? Wytrzymają takie szczucie?

michal

Powinienem powiedzieź krótko "Panie Boże, Ty widzisz a nie grzmisz".
Ze wzgledu na miernotę niektórych wypowiedzi nie zabieram zbyt często głosu. Jednak po przeczytaniu postów z tego tematu postanowiłem zabrać głos.
Tak zwana " łomżyńska zawiśc" nie istnieje. Przynieśli ją do naszego pięknego miasta KMIOTY i OSZOŁOMY!!! Rodowici łomżyniacy to ludzie pogodni i uczynni.
Panie TZ, w niektórych zagadnieniach mam odmienne zdanie, jednak w dyskusji również uznaję siłę argumentów.
Tak to zwykle bywa, gdy z chama robi sie "panisko", a słoma i tak mu z butów wystaje.
Zawistny kmiot to wstrętna istota człekopodobna.

heniek

Dostarczyli mi pod drzwi ulotkę... sam jestem ciekaw jak to działa.

Włos mi się jeży na głowie, gdy czytam te posty. Ktoś, kto nie zna łomżyńskiej mentalności, reprezentowanej przez niektórych foruomiczów i wejdzie na forum, pomyśli, że w tym mieście mieszkają sami furiaci, którzy właśnie z pochodniami i widłami w rękach lecą zlinczować pana tz. Ludziska, opanujcie się. Lepiej weźcie się do roboty, zamiast opluwać człowieka. Może papierki na Starym Rynku pozbieracie? Przynajmniej jakieś pożytek będzie.

Panie Tadeuszu, dziękuję za lekcje z podstaw przedsiębiorczości, jakich udzielał Pan mi i mojej klasie. Od Pana dowiedziałem się, jak przebiegają krzywe popytu i podaży, choć wcale mnie to wtedy nie interesowało. I chociaż nie związałem się zawodowo z ekonomią i poszedłem innymi drogami, to dzięki Panu poznałem jej podstawy. I zawsze ciepło wspominam lata spędzone w Mechaniaku, gdy był Pan dyrektorem.

Zgadzam się z Pańskimi opiniami na temat "łomżyńskiego piekiełka". Na szczęście od kilku lat skutecznie mnie ono omija. Za to bacznie obserwuję je z innego miasta i szczerze Panu współczuję.

Pozdrawiam Pana serdecznie.
Pański absolwent.
grover

Pan Zdanowicz jest nadal dyrektorem poniewaz rada pedagogiczna udzielila mu w prawie stu procentach poparcia i to dwukrotnie (za pierwszym razen jeden glos przeciw a za drugim 4 na ok 60-osobowa rade pedagogiczna)

michal

Czasami wydaje mi sie, ze jedyna "instytucja" ktora promuje Łomżę "w świecie" w jakis mniej lub bardziej skuteczny sposob jest....Browar Łomża:)))
pozdrawiam.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

jestem aboslwentem Mechaniaka i jestem z tego dumny.szkole zaczynalem kiedy dyrektorem byl Pan T.Z...robi mi sie niedobrze jak czytam te bzdury na temat Pana T.Z...

Panie ksebki czy jak tam Panu....Z Panem T.Z mialem lekcje "Zarys gospodarki rynkowej" i wynioslem z nich bardzo wiele zreszta jak sadze moi koledzy z klasy tez. Przezylem zajecia z Panem T.Z,niedlugo koncze studia i madrosci ktore przekazal mi Pan T.Z nie mialy na mnie zadnego zlego wplywu a wrecz przeciwnie..Nie widze wiec zadnego zagrozenia ze strony Pana T.Z o ktorym pan wspomina..

Panie ksebki,jest pan prowokatorem chyba zreszta skrzywdzonym przez los...nie wiem jaki ma Pan cel w tym aby Pan T.Z byl odsuniety od prowadzenia zajec z mlodzieza?moze by warto ich zapytac co sadza o zajeciach prowadzonych z Panem T.Z...

tak na zakonczenie to sadze ze mlodziez lomzynska bylaby w niebezpieczenstwie jesli jakims cudem to Pan byl dyrektorem Mechaniaka a teraz bylby radnym czy nauczycielem prowadzacym zajecia z mlodzieza...

Poszukiwacze tanich sensacji: wezcie kolo i walnijcie sie w czolo, moze w waszej pustej glowie cos sie przestawi i wasz mozg zaczniecie dobrze funkcjonowac
wszystkich zwolennikow Pana TZ jak i ijego przeciwnikow-pozdrawiam...lol

Pan TZ ma chyba jednak wiecej zwolennikow na forum niz przeciwnikow...ciekawe ilu by mial zwolennikow Pan ksebki??? moze czas sie pozegnac z forum Panie ksebki..lol

michal

zovo: aha.

no ja też je będe wspominać miło (taaaaaa;)) poza tym co ty i poza tym że mam debilna klasę (oprócz paru osób) i najgorsiejszych nauczycieli, jacy mogą być (poza dwoma czy trzema)..może jestem przewrażliwi0ona, bo ise uczyłam w małej podstawówce, gdzie było nam wolno o wiele więcej niż tu i uczniowie nie byli ttam trakktowani ja ścierki do podłóg (wyolbrzymiam;))

przy okazji, neon, kto cie uczył historii i WOSu? (inicjały starczą...)

Habet! I nic wiecej nie mam do dodania...
A opluwacze sio do sprzatania - Rynek czeka na wasze popisy!

klaniam sie nisko
Krzysztof "Indar" Babinski
Choragiew Ziemi Lomzynskiej

Z czym kojarzy się wam Łomża.
Bo dla mnie już od kilku lat jest to miasto stacji benzynowych i kościołów. Spójrzcie dookoła, naprawdę nie przesadzam. Jak macie inne skojarzenia to napiszcie, a może się mylę.

______
Najlepsze na kaca powietrze z materaca
______

Leszek
bclomza@op.pl pod tym adresem możesz mi nawymyślać do woli - z chęcią poczytam i odpiszę :D
Zaoszczędźmy forumowiczom naszych tekstów... tak chyba będzie lepiej

Pozdrawiam

Tiger

Biskup! Bzdury piszesz!Siejesz zamęt!Twoją idiotyczną postawę pozostawię bez kometarza. bo takich debilnych tez nie można komentować.

Kiedy dzisiaj wróciłem z pracy włączyłem radio BAB akurat jakaś nowa Pani czytała wiadomości no tak wszystko było by w porządku gdyby nie jakieś problemy techniczne raz za cicho mikrofon to jakieś dziwnie strzały. O dziwo jak nigdy usłyszałem tylko czyste informacje bez żadnych komentarzy tak jakoś dziwnie. Co mnie dobiło dzisiejszego dnia - audycja Tulipana. Koleś chyba nie ma pojęciu jak się prowadzi audycje ile to można razy się mylić w czytaniu życzeń i ile razy można przerywać piosenkę. Głoś ma dobry i fajnie że będę mógł w końcu usłyszeć na antenie radia zespół BOYS i TOPLES trzymam za słowo

Czyżbyśmy się znowu bawili w radio ?

a może jak będą nowe supermarkety będą nowe miejsca pracy dla młodzierzy ?? Ale ludzie chcą pracować w sfoich zawodach

Po co zakładać ogrody na cmentarzu gdzie sępy się biją o szmaty i kawałek chleba. Nikt tu nie zainwestuje, bo nie inwestuje się w miejscu gdzie nie ma pieniedzy na zwrot inwestycji. bezrobotni nie kupują wiele. Jeśli ktoś zdesperowany nawet by chciał zrobić tu jakis zakład pracy, to szeryf mu odradzi wysokim płotem wymagań i pustynnym klimatem. W takich miejscach wystarcza : szeryf i pomagierzy co i tak mają złoto ze stolicy, kościół i saloon, cmentarz i "obsługa". W większej skali : kilkanaście kościołów, kilkanaście domów pogrzebowych, trochę urzędników itd. Aha i jeszcze jakiś zbój, o co nie trudno, w każdym bloku jakiś rośnie. Niech jest jak jest. Wild, Wild East.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org