Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Święta Inkwizycja w Polskim Sejmie |
wy tak narzekacie na taksówki , jeszcze MPKi są , ewentualnie piechota albo robic prawko jazdy rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Święta Inkwizycja w Polskim Sejmie |
ja nie szerze nienawisci ! Uważam jednak, że ludzie sprzedający śmierć, ćpający wyzbywają się swego człowieczeństwa i im nie należy się szacunek, trzeba ich izolowac i tyle, to oni są nieobliczalni, to przez drugi strach wyjśc na ulicę, to handlarze sprzedają pigułki gwałtu. To cpuni są zagrożeniem dla nas wszystkich. Coraz więcej narkomanów coraz więcej na tym świecie jest tych szmat, najpierw trawa potem żyła to jest kwestia tylko paru ich lat. Dzisz palą tylko skręty, jutro wyprubują hasz do strzykawki tylko sięgna na 100% Aidsa maja. Co do elementu to nie ma wysokowartościowego, jest tylko wartościowy, czyli normalny człowiek, obojetnie czy o prawych czy o lewych pogladach, który żyje według norm moralnych, nie jest zagrożeniem dla otoczenia a wręcz przeciwnie, wnosi tu swój wkład. Proszę jednak nie mylić twóch pojęć ćpun i chory na Aids bo to jest ogromna różnica. Mi nie przeszkadza, że chorych na ta chorobe leczy się z moich podatków, a wręcz przeciwnie jestem za tym całym sercem. Chciałbym jednak, żeby wprowadzono takie prawo, w którym ludzie złapani za posiadanie prochów, czy też za ich branie podpisywali specjalne orzeczenia, w ktorych w razie powiklan i chorob zwiazanych z tym uzaleznieniem zrzekaja sie bezplatnej opieki panstwa. Bo po co leczyc tych, ktorzy sami pchaja sie w ramiona smierci. Ogólnie jestem równiez za legalizacja wszelkiego rodzaju shietu, bo jezeli ktos wszedl na dach wierzowca, żeby skoczyc to po co go zatrzymywać?? jego wybór! niech sie zaćpa na śmierć. Tylko, żeby później skrucha nie przyszła na szpiotalnym łóżku.... VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Darowanemu słoniowi nie zagląda się w trąbe :-PP Masz łeb jak kontuzjowana truskawka i wiele wiele innych .... rudy błazen z druhem
|
|
sx.. coś tam Twoje twórcze myślenie jest równe zeru, więc komentuj bez sensu Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Idę na księdza , tak jak mój ojciec. - waldek27 - To powiedz Ojcu, ze juz mu nie bede placil na tace - niech zyje, jak Bóg przykazal ubogi stroj i sandaly :P. Skonczyly sie ladne furki, pantofelki i garniturki... VOTUM DEO IGNOTO
|
|
For Autor: Niktor (---.lom.vectranet.pl) Do czego pijesz? he może i się miniemy. Nie nawidzę Rydzyka, nie nawidze narkomanów, nie nawidzę zła, nie nawidzę durnej gadki (zapierd** cały dzień a ktoś mi powie, że piszę posty w czasie pracy, na godziny sobie popatrz). Kocham swoja dziewczyne, a moje pierwsze dziecko będzie z bidula i powiedz mi, że nie mam serca. Mam was gdzieś i nie mam ochoty do tego tematu wracać.
|
|
Do ciebie tez piję i mam nadzieję ze się miniemy, rzeczywiście nie ma sensu ta rozmowa, dzieciną z domu dziecka( nie z bidula) podbudowuje "dobroć wrodzoną" a i jeszcze jedna uwaga, ty zapierd*** ja pracuję Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Witam wszystkich. Na początku całej dyskusji musimy zaznaczyć, że mówiąc o wymuszeniach pierwszeństwa, nie możemy pokazywać palcem tylko na taksówkarzy. Jest to tylko jedna z grup zawodowych, która z racji koguta na dachu i reklam na samochodzie, po prostu wyróżnia się w gąszczu innych pojazdów (może dlatego właśnie ich wykroczenia tak wpadają ludziom w oczy). Zwróćcie uwagę na sposób jazdy wszelkiego rodzaju przedstawicieli handlowych, dostawców, ludzi młodych. Przedstawiciele handlowi są dużo gorsi od taksówkarzy. Nie wspominając już o policjantach, którzy myślą, że nie muszą przestrzegać przepisów podczas patrolowania miasta. W każdej grupie zawodowej znajdzie się "czarna owca drogowa"... Osobiście, jeśli korzystam z usług taxi - dzwonię do jednego z zaprzyjaźnionych taksówkarzy, którzy w mojej opinii są godni zaufania i powierzenia im zdrowia. Dla przykładu - srebrna Skoda Octavia jeżdżąca w Radio Taxi "BIS", ma przyciemnione szyby. Ten kierowca reprezentuje sobą naprawdę bardzo wysoką kulturę zarówno jazdy jak i osobistą. Oby więcej takich jak on! Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
To że po Łomży jeżdzi sie jak sie jeżdzi to wina wielu niedouków, ale jesli sie jeżdzi taxi to jest to jak mundur, i trzeba sie liczyć z tym ze pracuje sie na wizerunek swój i kolegów. Ale zwrućcie uwage ze tak jeżdza tylkon ci co kierują straszymi pojazdami. Co się zaś tyczy ogólnie kultury jazdy zdażyło sie mi kilka razy że instruktor nauki jazdy ścinał na skrzyżowaniu i musiałem ostro chamować . Więc skoro tacy ucza, a sami tak jeżdża to o czym my tu mówimy.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Bendem pić żywiec aż się Okocim. Gdy cię rano pipsko boli, To se strzel butelkę koli. Jak będę duży to napisze wyżej (napis nad samym chodnikiem) Klne, pale, pije, pisze po ścianach, za niewielka oplata dam się naprawić - Niepoprawny??? waldek27
|
|
mądre i dowipne...hmmm chyba niewielu z was zorientowało się "co autor chciał powiedzieć"
|
|
|
Re: �wi�ta Inkwizycja w Polskim Sejmie |
Nie tyle powiedzonka co cytaty: „Istnieją tylko dwie rzeczy: miłość, we wszystkich odmianach, z ładnymi dziewczynami, oraz muzyka Nowego Orleanu albo muzyka Duke'a Ellingtona, co na jedno wychodzi. Reszta powinna zniknąć, bo jest paskudna” Boris Vian --- "Większość ludzi nie poznałaby dobrej muzyki, nawet gdyby ona podeszła do nich i ugryzła ich w dupę" Francis Vincent Zappa
|
|
Nie.
|
|
No właśnie........... i te dyskoteki w podziemiach hali targowej na Starym Rynku :))) Nieprawdaż sarna11 ??
|
|
mrs trzeba byc nieskonczonym idiota i kretynem zeby odeslac komus takiego smsa. hehehe a za 20 zl na psy isc. ??:| jak juz ktos sie dal wyruchac na 20zł to jego strata za glupote sie placi. a widac to jest konfitura tutaj . jak sie na ciebie krzywo ktos patrzy terz odrazu idziesz na policje?? jak cie pani w sklepie oszuka na 50 gr to tez idz na policje ty konfituro.
|
|
A Ty Wadolek czasem nie lubisz pojechać sobie w nieznane? Tam, gdzie Cię oczy ( lub narty ) poniosą? Pozdrowionka
|
|
To nie tylko w ERZE, podobne sa tez w IDEI - ORANGE. A najczesciej nabieraja sie na to ludzie w Firmach. Sa tez wysylane SMS z tekstem o oplaceni rachunku. Ze sa nie uregulowane faktury, jesli faktura zaplacona wyslij sms z numer.... ta sama zagrywka. Jak sa mozliwosci to ludzie szukaja naiwnych, zawsze tak bylo, jest i bedzie...
|
|
U nas też są różnego rodzaju gesty, np. środkowy palec ;D
|
|
Dowcip: Przychodzą pracownicy do Dyrektora (faceta) 8 marca i wreczaj mu kwiaty: Dyrektor: Ależ dzis jest Dzien Kobiet?! Pracownicy: Ale mowią że z Pana niezła ku... :]
|
|
środkowym palcem pozdrawiam wrogów :D:D
|
|
MrS a jak ktos niema nic na koncie ?
|
|
stanos masz racje :) popieram
|
|
A no lubie :)) I oprocz weekendow to zdarza mi sie tak poniesc w ciagu tygodnia rowniez.. :) .. Dobrze ze post nastal.. Moze dobrze mi to zrobi :)
|
|
Witam,ja osobiście posiadam numer BL 00012 lecz nie mogę tego uwidocznić na fotce ponieważ mam aparat w naprawie jak cię interesuje zrobienie fotki to się odezwij podam swoje namiary. waldek27
|
|
pamietam ta reklame haha z tym biletem haha
|
|
lmc 5333 :)
|
|
Prawdopodobnie była do tej książki errata, ale jest to wydanie z 1982 roku i po takim czasie musiała się gdzieś zagubić. Jacku nie jestem historykiem i podaję to co jest w książce, nie mogę wiedzieć co jest błędem a co nie, widzę że Ty masz szerokie wiadomości w tej dziedzinie, mógłbyś poprawić zauważone błędy. Ale jak wnioskuję z Twojego postu, masz dostęp do źródeł z których wklejam wiadomości o łomżyńskich zabytkach, tylko nie chcesz tego robić by nie zanudzać. Co mam robić? Przestać , by nie zanudzać? Czy dalej to robić? Proszę o odpowiedź. Może robić tak jak Czesław, mimo braku zainteresowania ze strony forumowiczów, dalej propaguje przedwojenną łomżyńską historię. Wystarczy że ktoś, chociaż raz przeczyta, to już w głowie co nie co zostanie. Książka z której korzystam to: Pozdrowienia "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
wiejag- czy ta kamerka wciąż działa? bo mam problemy z połączeniem się ze stronką którą podałeś. Pozdrawiam.
|
|
maciek uważasz, że brakuje mi kultury dlatego, że nie zbieram psich kupek z trawników? Nie przesadzasz trochę? A mandatu się nie boję. Ps: co do niecenzuralnych słów to nie mierz ludzi swoją miarą. Aha i jeszcze coś: opowieści z usmarowanymi dzieciakami mnie nie wzruszają. Nie wyprowadzam psa na placu zabaw dla dzieci, tylko w innych miejscach.
|
|
Marta, zbieranie kupki po swoim piesku to jest kultura, a ty jeżeli tego nie robisz to znaczy, że brakuje Tobie czegoś takiego jak kultura. Nie cenzuralnych słów to ja raczej nie używam, czego nie można powiedzieć o Tobie. Pozdrowienia
|
|
maciek kultura to bardzo szerokie pojęcie. No co jak co ale zbieranie kupek mi się z tym jakoś nie kojarzy. A kto ci tak wogóle udzielił pozwolenia na ocenianie mojej kultury? Na tyle dobrze mnie znasz?
|
|
stanos może trochę szerzej..co robią nie tak? Bo jeśli chodzi o przekraczanie prędkości i nie przestrzeganie znaków to się zgodzę.
|
|
Kto z Was pamięta nocne Polaków rozmowy,,, w kolejkach po wędlinę. Mieszkałem blisko blaszaka na Świerczewskiego , na Gwardii Ludowej. Umawiałem się z kilkoma kolegami, a miałem królową szos, stawiało się na noc pod sklepem, do tego kilka buteleczek PKWN-u na rozgrzewkę. Na zmianę jeden trzymał miejsce w kolejce, reszta odpoczywała w królowej szos, po troszku rozgrzewając się. Zawsze coś kupiło się, bez potrzeby wyjazdu do Warszawy lub do Białegostoku. Najlepiej w tych czasach jak miało się rodzinę na wsi. W Łomży wiadomo, że około 2/3 mieszkańców miało rodziny na wsi. Jak przyszły jakieś uroczystości imieninowe, urodzinowe, weselne, chrzciny lub święta roczne, stoły uginały pod mięsiwem. Nikt z głodu w tych czasach nie umarł, a mówi się, że były to najciężejsze czasy. Pozdrowienia.
|
|
Drogi i niewątpliwie inteligentny Ptysiu: jak ktoś nie ma nic na koncie, to poprostu sms się nie wyśle - proste i logiczne, wystarczyło poprostu pomyśleć, ja wiem, że Ciebie to może boli, ale trening czyni mistrza - pamiętaj :) Nie wiem, czy jest jeszcze tak i teraz, ale czasem zdarzają się takie abonamenty, że można jakoś na minus wysyłać i dzwonić, oczywiście o określonym limicie, który wyrównywany jest przy następny doładowaniu, tudzież opłacie rachunku.
|
|
ja chetnie chodze do takiej kwiaciarni naprzeciw hali sportowej (sp. nr. 9) mozna tam kupic niedrogo no i mila obsluga(zawsze cos doradzi)
|
|
Autor: makmarc (---.elomza.pl) Data: 03-03-06 18:02 Co robią nie tak? Pytanie bardzo trafione no i chyba bardzo proste: - wyprzedają tam, gdzie nie powinni - przekraczają prędkość - wymuszają pierwszeństwo - nie sygnalizują zmian kierunków jazdy - ścinają łuk po wyprzedzaniu tuż przed maską - jeżdżą jak chamy Kto nic nie robi to i błedów nie robi, a kto nie jeździ to nie będzie popełniał błędów na jezdni. Kierowcy krytykanci przyznajcie się, który z Was jest bez winy, kto nie popełnił chociaż jednego z błędów wymienionych powyżej. Taką nazwę jak w/w można przypiąć każdemu z kierowców, bo każdy ma na sumieniu wiele wykroczeń. Zobaczy u kogoś jeden z drugim, ze dwa trzy wykroczenia, może nie najtragiczniejsze i już czyni wielkie larum. Kierowca jak jedzie samochodem powinien obserwować jezdnię przed sobą, a nie wszystko co się dzieje dookoła, bo skąd może widzieć w czasie jazdy tyle wykroczeń u kogoś, a nic u siebie, chyba, że ci co tak krytykują, to chodzą piechotą i obserwują kierowców. Pozdrowienia.
|
|
Czy pamiętacie bajkę Mupphets Show??? Czy ma ktoś z Państwa narane jakieś odcinki Mupphetów????Albo czy ktoś wie z kąd to ściągnąć???Próbowałem na Kazzie ale tam są jakieś krótkie scenki.Mi chodzi o całe filmiki,oczywiście po Polsku. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to bardzo proszę!!! A tak w ogóle to czy pamiętacie tą bajkę???Pamiętam jak byłem małym dzieciakiem oglądałem ją ale tak naprawdę nie wiem z czego się śmiałem gdyż jakieś 4 lata temu powtarzali wszystkie odcinki i uzmysłowiłem sobie że jest to tak naprawdę bajka dla dorosłych.Teksty ich są wyśmienite.Coś fantastycznego.Dzieciak niezrozumiałby tych tekstów.Chyba śmiałem się tylko z misia fuzi albo z kermita chachacha....
|
|
Maćku, intencją mego postu nie było zniechęcenie Cię do działania. Chciałem zwrócic jedynie uwagę, aby nie podchodzić bezkrytycznie do tego co zostało wydrukowane i starać się weryfikować informacje z innych źródeł. Bardzo dobrze, że sięgnąłeś po to opracowanie. Powinien je poznać każdy, który choć trochę interesuje się historią Łomży. Jest to wprawdzie opracowanie naukowe, wymagajace niejednokrotnie w trakcie czytania sięgnięcia do słownika terminów zwiazanych z historia sztuki- nie tylko do "googli", ale warto. Napisałem że nie chcę zanudzać nie chcę opowieściami, których byc może nikt nie przeczyta, tak jak wątpię, że ktoś przeczyta w całości tekst, który wkleiłeś na temat klasztoru kapucynów. Jeszce raz przepraszam i chylę czoło, że sa ludzie, którzy zagladają do takich opracowań i staraja sie je upowszechniać - tacy jak Ty, no i oczywiście tacy jak Czesław, którego posty systematycznie czytam. I w żadnym przypadku nie przestawaj !!!!! i nie gniewaj się Pozdrawiam
|
|
też dziś niemoglem sie polaczyc
|
|
ach moda na bajki teraz ? hehe niedawno był jakis mapet z ulicy sezamkowej w tv :)
|
|
Nie masz racji. Widać, że dawno robiłeś prawko i to, co wkładali do głowy, już uleciało. Przede wszystkim - szczególna ostrożność, czyli nie tylko obserwowanie drogi na wprost, ale również kierujących pojazdami samochodowymi po bokach, znad przeciwka, obserwowanie zachowania innych kierowców i pieszych. To wszystko należy do obowiązków kierowcy, i dziwne, że Ty Maciek o tym nie wiesz, bo czytając Twoje posty, zdecydowana większość, jak nie wszystkie, dotyczą motoryzacji i problemów z tym związanych. Więc zanim skrytykujesz, przeczytaj i zastanów się nad tym, co chcesz napisać. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Widzę , że nie jesteś kibicem , więc Cię uświadomię. Wisła z Arką ma cały czas zgodę , a Was kopnęli po wyczynach białostockich bandytów w Gdyni. Kibicują Jagiellonii tylko satelitarne wioski i mieściny pod białoruską granicą. Czytałem , że i kaska Wam się kończy , III liga czeka.
|
|
piszac ten temat spodziewalam sie raczej odzewu kobiet, a tu niespodzianka, prawde mowiac bardzo mila jestem zaskoczona, jak cieplo piszecie o kobietkach oby tak dalej
|
|
gdzie mozna znalezc w miare aktualne zdjecia lomzy
|
|
???? http://www.4lomza.pl/index.php?k=407 http://www.lomza.pl http://www.lsm.lomza.pl/fotogaleria.htm http://www.lomza.friko.pl/ a z troche starszych ale za to ciekawych http://www.lomza.org/herzog/herzoig.htm
|
|
Czy ktos mógłby przetłumaczyc na język polski co piszący miał na myśli? "Autor: 5510 (---.elomza.pl) Data: 03-03-06 09:56 a w tym roku 10-lecie kosy z jaga :)" oraz w jakim to języku napisano i co to po polsku znaczy: "Autor: Guti^Jeres (---.elomza.pl) Data: 03-03-06 23:25 powiedz ku***rwo czemu nie nawidze cie?(...) -_-" ????????
|
|
Do autochton: Nie wypowiadaj sie o tematach o ktorych nie masz pojecia. A jesli chodzi o pieniadze na Jagiellonie to wszystko jest z nia w porzadku.
|
|
Gdyby były braki finansowe, to by się po Turcjach na sparingach nie rozbijali, a i po Płockach by nie jeździli w celach treningowych:)
|
|
Ptysiu, tyś sam jak bajka.
|
|
Kolumb co Ty pieprzysz??kobieta jest jednostka o ktora trzeba dbac dzien w dzien a nie raz w roku.a tak poza tym to co my chlopy zrobilibysmy bez kobiet??no i za to im trzeba dziekowac-za to ze sa i juz
|
|
Malachit bardzo chetnie.to co??wspolpraca??:)
|
|
JAcek placek 16 podrosniesz to sie dowiesz co znacza te slowa narazie nie musisz wiedziec
|
|
Adamus! Ciekawi mnie Twoja opinia na temat lat osiemdziesiąt, nic ciekawego nie przeżyłeś co było by godne opisania. Musisz przecież przyznać, że były to czasy urozmaicone. Tiger, a Ty nic ciekawego nie przeżyłeś, a może Adall ma coś ciekawego do przekazania. Ryskago tam u Was w Krakowie było jeszcze ciekawiej , mogłabyś też wspomnieć te czasy, jeżeli byłaś już na świecie. Nawet jak byliście w tym czasie nastu, a może jeszcze mniej lat, to też musicie co nieco pamiętać. Dlaczego tak rzadko zaglądacie ostatnio na forum? Pozdrowienia rudy błazen z druhem
|
|
wyjazd ale wytluacz mi w 3 zdaniach o co chodzi :) w tej grze :) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Trochę historii z dziejów Łomży i jej zabytków, których jest w Łomży wcale nie mało. Wybaczcie, że tak nie po kolei, gdyż powinienem wkleić to na początek tematu. Kogo będzie interesował temat to i tak sobie tą układankę w całość skojarzy. Wydanie katalogu z którego korzystam jest z 1982 roku, dla tego też nazwy ulic mogą się nie zgadzać z obecnymi i przedwojennymi. Pozdrowienia. Ma zowsze Łomża
|
|
ptysiu,tak samo możnaby skomentować te cztery tysiące kilka TWOICH postów... debilu! ...tyle,że wtedy miało by to sens! Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
nie prawda :) poprostu nas jest wiecej w grupach :)
|
|
ptysiu fantasto:) jakie to rugby?? widziales tego linka co podeslales? Ma zowsze Łomża
|
|
Fajnie się Was czytało..:)) Z tego wynika, że w całej Polsze było podobnie (pachnące gumki-myszki, tudzież historyjki z donaldówek, o tak! :)) Buty "Podhalanki" - wstyd jak beret!, a do tego nawet ślizgać się nie chciały, ale ciepłe za to były...:) Stan wojenny... Obrzeża NH... Gaz łzawiący... zamieszki... Ojca niet od kilku dni... i Matka płacząca na balkonie... W tv tylko Jaruzelski, którego wizerunek można było później odtworzyć przy pomocy papierowej dychy, lusterka i ziarenka kawy...:) Oranżada zamykana...hmm, specyficznie ;D, taki korek z drutami, czy cuś ala dzisiejszy Grolsch http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=8582&pkt_id=&pro_id=&char_id= Na weselach urządzało wyścigi, kto da radę wiecej tego wchłonąć, łooo Jezu! :) Rodzinna Syrenka "Sycylika", która po dziestu latach użytkowania przez kolejnego właściciela zmarła śmiercią naturalną, bez jakichkolwiek brutalnych ingerencji z zewnątrz - powód? pęknięcie silnika na prostej drodze...:D Czy jakiekolwiek wydarzenie w dzisiejszych czasach jest w stanie wywołać podobne ataki euforii, jakie pojawiały się po tym jak "RZUCILI KAKAO!", czy inne wspomniane przez Was produkty, i udało się je kupić?? :)) Pozdrowienia "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
ptysiu niestety teraz nie dasz rady :( na poczatku w przyjacielu trzeba bylo wpisac ;/
|
|
Byłem na otwarciu tego lokalu. Było całe 4 osoby, które 'grały w kulki'. Jeśli chodzi o stoły faktycznie całkiem niezłe. Miejsce samo w sobie nie ma nic szczególnego, co by je wyróżniało. Tyle, że nowe odświeżone i jest jeszcze czysto. O ile pamiętam 15zł za godzinę 'kulkowania po stole' :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |