Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
świat jeździ PO PiSie jak PO burej suce... |
długo,,, proponuje porod naturalny. poczytaj sobie na co narażasz dziecko przez planowanie cesarskiego cięcia, co innego gdy sytuacja do tego zmusza
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: świat jeździ PO PiSie jak PO burej suce... |
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Weronika - przemyśl jeszcze raz, czy na pewno nie chcesz rodzić naturalnie? W klinice ze znieczuleniem to naprawdę nie będzie takie straszne. Moja koleżanka rodziła w klinice, nawet nie była nacinana, spotkałam ją jakieś 48h po porodzie jak śmigała po sklepach i kompletowała do końca wyprawkę dla dziecka ;) Można i tak :) A cesarka to mimo wszystko duże i ryzyko i masz zagwarantowane, że dochodzić do siebie będziesz na pewno nie 48h, a raczej ze 2-3 tygodnie. A przy naturalnym może uda Ci się szybciej wrócić do formy. I jeszcze jedna sprawa - poród sn to jednak niesamowite przeżycie, wypchnięcie na świat małego człowieczka daje duuuużą satysfakcję i dużo wiary w siebie. Poród cc tego Ci nie da. Kontakt matki z dzieckiem po porodzie sn jest zazwyczaj dłuższy i spokojniejszy niż po cc. To są piękne i niezapomniane chwile, masz na nie większe szanse po sn. Myślę, że nie warto tego zaprzepaścić, dlatego tylko, że się boisz. Dasz radę :) A jakbyś się pytała to mam dwójkę dzieci - jedno urodziłam przez cc, drugie sn. Obydwoje w łomżyńskim szpitalu, który mimo wszystko polecam - ja byłam zadowolona z porodu w Łomży i gdyby mi przyszło rodzić kolejne dziecko to również w Łomży bym je rodziła :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |