niedziela, 02 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polska płatnikiem netto w UE - kolejny CUD Tuska

W ubiegłym tygodniu oglądałem program "Kawa czy Herbata", gdzie tematem tego programu były "Lata osiemdziesiąte". Wiadomo, że były to ciężkie czasy. Właśnie, kto z Was pamięta te lata, nie ze strony gospodarczej kraju, ale ze strony zwykłego zjadacza chleba. Jakieś ciekawostki, jakieś wydarzenia (oprócz stanu wojennego) z własnego życia, jaka była moda w muzyce, w ubiorze, jakieś przeżycia z kolejek, jak szło się w kolejkę po pralkę, a wracało z telewizorem który wcale nie był potrzebny, lub wracało się z zakupów ze sznurkiem papieru toaletowego przewieszonego przez plecy, który w tym czasie był rarytasem, co się działo w szkołach w tych czasach. Zachęcam do wspomnień, oby wesołych.

(........)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polska płatnikiem netto w UE - kolejny CUD Tuska

Czasy Komuny :) hehe

Marta, Ciebie można nauczyć kultury tylko przez kieszeń. Jak zapłacisz parę razy po stówce, czy po dwie, to i rozumu w głowie przybędzie. Ciekawe jak Tobie piesek nawali na dywan też nie sprzątasz. Trawnik przed blokiem to też jest jak dywan tylko zielony, i jest miejscem zabaw dzieciaków. Co byś powiedziała jak Twoje dziecko przyszłoby by do domu usmarowane psią kupą, być może Twojego pieska.

Pozdrowienia

P.s. Zaraz pewnie zobaczę pare niecenzuralnych słów, byłbym zdziwiony gdyby ich nie było.

rudy błazen z druhem

Ludzie zrozumcie jedno, że pies to naprawdę przyjaciel człowieka i potrafi dać wiele radości. To my ludzie posiadający psy chodzimy z nimi na spacer gdzie jest nam najbliżej i najwygodniej nie patrząc na innych wiem coś o tym, bo sama mam wspaniałego psa, z którym wychodzę ( na szczęście mieszkam blisko pól gdzie pies swoje potrzeby może załatwić nie przeszkadzając innym nawet użyźni glebę rolnikowi;)) Ale mnie szlag trafia jak widzę pana z pieskiem, który chodzi po placu zabaw i pozwala psu się załatwić gdzie potem będą bawiły się dzieci. Są ludzie odpowiedzialni i nie odpowiedzialni Tak, że nie osądzajcie jedno miarą wszystkich posiadaczy psów. A może by tak S.M. wytyczyły kilka miejsc specjalnie dla psów może to by było wyjście z sytuacji bez wyjścia ???
Pozdrawiam

Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej,
ale czwarta będzie na maczugi.

Za wiele nie pamiętam, ale pewnej sytuacji nie zapomnę.
Szłam ul. Długo z moim chłopakiem patrzę kolejka jak chol..ra my trzymający się za rączki i nagle słyszę koło siebie głos starszej siostry szybko, choć do kolejki papier toaletowy sprzedają. Myślałam, że ze wstydu zapadnę się pod ziemię. Z tamtych czasów mam jeszcze segment pokojowy wystany w kolejce dwa dni przez mojego tatę fakt, że to miała być wersalka, ale tato powiedział, że był tak zmęczony, że nawet jak by słonie sprzedawali to też by kupił;) Wtedy człowiek miał kasę i wszystko kupił nie ważne jak z lady czy spod lady, ale miał, bo przecież polak potrafi a teraz jest wszystko a kasy brak.

Pozdrawiam

Akurat to dziecka to jest uczeń drugiej klasy szkoły podstawowej i najspokojniej wracał ze szkoły do domu. Trudno przyprowadzać go ze szkoły będąc w pracy. Ta Justa jest bliżej szkoły nr 9

mam pytanie czy lubicie jak jechowe chodza po chalupach i ludzi namawiaja na to swoja religie?

Peter, ale żeś sobie głupotę wymyślił, kto o takich sklepach wtedy słyszał.

Francuska Grupa Auchan działa w 12 krajach i zarządza około 350 hipermarketami i ponad 630 supermarketami oraz zatrudnia 165 tys. osób.
Sieć Auchan swój pierwszy hipermarket w Polsce uruchomiła w 1996 roku w Piasecznie pod Warszawą - obecnie posiada na terenie naszego kraju 19 obiektów, w tym największy w Europie Środkowej - liczący około 20 tys. m2 hipermarket w Centrum Handlowym Wola Park w Warszawie i zatrudnia około 9 tysięcy osób.
W skład grupy Auchan w Polsce wchodzi też spółka Elea zarządzająca supermarketami Elea.
Średnia powierzchnia sklepu : 12 000-14 000 m kw.
Liczba pozycji asortymentowych : 50 000-60 000

Pozdrowienia.

Maciek - super temat :)
Jeszcze co nasuwa mi sie na mysl to to, ze ta nasza muzyka przetrwala do dzis.. Bony M i inni. Muzyka naszych dzieci "ulatnia" sie bardzo szybko. Za 5 lat nikt nie bedzie pamietał o Liroy (nie wiem jak to sie pisze) czy tez Jeden 8L, no moze prawie nikt Chociaz to wcale dobre nutki.
Pozdrawiam wszystkich

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

tak samo jak akwizytorów wciskających kity

Króciutka wzmianka o Łomżyńskich zabytkowych domach.

Następna budowla:

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org