Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
katolicy wywieszają tęczowe flagi |
Podejmę raczej dość trudny temat, ale nurtujący mnie od zawsze, chodzi mi nie tyle co o powstanie otaczającego nas świata, czyli planety, na której żyjemy a raczej o jego "stwórcę". Wiadomo - są i katolicy, czyli wierzący w tzw. "naszego" Boga, są ateiści jak i agnostycy, jednak biorąc świat na tzw. "chłopski rozum" teoria wyznawana przez katolików wydaje się trochę naiwna. Druga strona, czyli nauka przedstawia to zupełnie inaczej ale moim zdaniem również błędnie. Większość z nas od dziecka ma wpajany katolicyzm, część dopiero po osiągnięciu pewnego intelektualnego poziomu zaczyna wszystko analizować i część dochodzi do wniosku, że wpojona wiara jest błędna, nie jest poparta żadnymi wiarygodnymi dowodami. Ostatnio spotkałem się z teorią, że nasze życie to jedna wielka symulacja zaprojektowana p rzez inteligentniejsze cywilizacje, w pewnym stopniu to ma jakiś sens jednak również nie wydaje się do końca realne. Co do jednego nie mam wątpliwości- że nie jesteśmy sami we wszechświecie, liczy sobie zbyt wiele lat i jest zbyt wielki aby w to wątpić, poza tym jest też wiele niepodważalnych dowodów na ten temat. Zastanawia mnie tylko jedno- czy te bardziej rozwinięte, obce cywilizacje mają jakiś większy wpływ na nasze ziemskie życie? To że nas odwiedzają jest niezaprzeczalne, bo tylko ograniczony człowiek z zamkniętym umysłem mógłby negować ich istnienie, ale przechodząc do sedna, jak myślicie - kto rządzi tym światem i zarazem nami?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: katolicy wywieszają tęczowe flagi |
Wiecie może gdzie w promieniu do 80 km od Łomży są rynki w środę ??Zależy mi bardziej na wsiach niż miastach.Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
ciekawe czemu ten uśmiech na końcu zdania hOj? czyżby źle płacili? ;p heh fajnie! :-)
|
|
właśnie jest bardzo mało miejsca,i w tym jest problem,
|
|
a co do jantara to szkoda gadac
|
|
A jeszcze gdzieś??
|
|
FIN :) Ale nie tęsknimy za cy.ckami tak jak ty:):):)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Kolejny łomżynska pseudofirma
|
|
u mnie chyba nalezy rozebrac pol samochodu!!!!!!!!! facmen
|
|
Bardzo proszę o pomoc. Wczoraj ok 22.00 w okolicy Ks. Janusza zaginął Husky. Wszelkie informacje proszę przekazywać na nr tel 509682358
|
|
|
Są na forum jeszcze inne osoby, które dotychczas się nie wypowiedziały a zamierzają przybyć?
|
|
|
wlasnmie w piatnicy pasowalo by mi najbardziej ale ludzie nie chca wynajac....
|
|
w Łomży trzeba jeszcze "odstępne"płacić,ale powodzenia!
|
|
Potwierdzenie juz do mnie dotarlo:) wiec jutro dzwonie i dowiem sie co z tym indeksem, bo na uczelnie mam troche daleko.
|
|
zalezy z kim i gdzie,i od tego jaka jestes w te klocki.
|
|
Dzięki:)
|
|
Oto jedna z teorii (ta smutna) :)
|