środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Lekarze amyrykańscy obalaja mit koronawirusa

Widzę, że tu sami niezorientowani w temacie (no może oprócz ediego).
W przypadku obwodnicy Łomży inwestorem nie będzie Miasto Łomża, tylko Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad działająca w imieniu Skarbu Państwa, gdyż trasa ta będzie w standardzie drogi ekspresowej położonej w ciągu S61 (tzw. Via Baltica). Miasto może wybudować co najwyżej drogi dojazdowe do węzłów, jeśli będzie na to miało kasę of course...
Te linki co zapodał Mniejszy, to dotyczą obwodnicy Łomży w czasie kiedy Via Baltica miała iść przez Białystok. Zresztą w tych artykułach są tylko jakieś mgliste obietnice polityków, a każdy kto trochę się interesuje tematem wie, żeby zacząć budować trzeba mieć po pierwsze decyzję środowiskową, a później projekt budowlany, zapewnioną kasę w budżecie państwa i rozstrzygnięty przetarg. W czasach, których powstały te notki, nie wszczęto nawet postępowania w sprawie decyzji środowiskowej (decyzję wydaje Dyrektor RDOŚ w Białymstoku na wniosek Dyrektora białostockiego oddziału GDDKiA).
W międzyczasie (w 2009 r.) zmieniła się koncepcja dróg ekspresowych w Polsce. Via Baltica ma iść przez Łomżę i od tego czasu coś zaczęło się dziać w sprawie obwodnicy, tj. wybrano wykonawcę, który miał opracować materiały do decyzji środowiskowej i wszczęto postępowanie w sprawie wydania tej decyzji. Sama decyzja zostanie wydana najpewniej w 2013 roku, a projekt będą gotowy najwcześniej w 2015 roku.
Tak jak napisał to już @edi w prasie fachowej pojawiły się informacje, że Via Baltica powstanie w latach 2020-2027, ale ja myślę, że może to być wcześniej, bo Unia mocno Polskę naciska na wybudowanie tej drogi. Tak czy siak postoimy w korkach w Łomży jeszcze ładnych parę lat, chociażby na konieczność uzyskania wszystkich decyzji niezbędnych do rozpoczęcia tej inwestycji.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Lekarze amyrykańscy obalaja mit koronawirusa

Dokładnie, trzeba podnieść temat :)

może ma ktoś namiary na prace sezonowe, zbiór malin np?

**serduszko**

napisz do mnie na email może będę mógł więcej ci napisać

Większość z Was "jedzie" po firmach kurierskich jak po łysej kobyle, a tak na początek to trzeba przeczytać warunki "umowy", która zawieracie w momencie zamówienia kuriera.

Większość z Was ma pretensje, że kurier przyjeżdza jak Was nie ma w domu. Jeżeli nie zamówicie opcji do konkretnej godziny, to kurier ma cały dzien na dostarczenie i wcale nie ma obowiązku dzwonić do klienta(jego dobra wola), albo można zamówic telefon kuriera przed przyjazdem - płatne. Wiele ludzi dzwoni, żeby zawrócil itd..nie może, ma wyznaczoną trase, konkretna ilość stopów i nie może tego zmienić..choć zawsze można się dogadać, że się odbierze w innej cześci miasta, ale to zależy od chęci kuriera i KULTURY odbiorcy.

Co do uszkodzeń to na początek trzeba dobrze ją samemu spakować, a nie w byle co i potem wielki problem, że paczka jest uszkodzona. Przecież ludzie nie wiedzą co jest w środku, a przecież nie będa obchodzić się z każda paczką jak ze złotym jajkiem.

Wiadomo, w każdej firmie są ludzie którzy nie powinni pracować na danym stanowisku, a ich miejscem jest ZOO, ale to nie oznacza, że cała firma jest taka.

Ja z doświadczeń odradzam jedynie "Siódemke"

P.S. Nie byłem, nie jestem powiązany z żadna z firm, moja opinia to tylko i wyłącznie prywatne doświadczenie.

facmen

2027rok za 25 lat, to paranoja Panie gc. Czy aby gc był najbardziej zorientowany w tym temacie. Wielu z nas nie doczeka tej inwestycji.
Dlaczego u nas te procedury ciągną się latami a stadion narodowy to wielki niewypał będziemy ciągle do niego dopłacać albo zamieni się w ruinę.
Na zachodzie jest to nie do pomyślenia... w ten sposób do niczego nie dojdziemy i nic nie zbudujemy. A długi rosną.

Kasia..

szukam osoby ktora miałby do oddania ubranka dla niemowlaka i dla 5-letniego chłopca.

Proszę wysyłac nr tel na maila lub tu na forum konsultantka6@o2.pl

Szkoda tylko, że w ramach tej samej inwestycji co obwodnica Łomży ruszają prace nad obwodnicą Szczuczyna i Stawisk, a my sobie poczekamy jeszcze kilka lat.... w korkach.

INFO ze strony GDDKiA
"S61S61 Ostrów Mazowiecka – Szczuczyn. Długość: ok. 90 km (S), 21 km (GP). Etap: wniosek o wydanie decyzji o uwarunkowaniach środowiskowych złożony 23 marca 2012. Planowane uzyskaznie DŚU - III kwartał 2012. ZRID - III kw. 2015. Planowane lata realizacji: 2016-2018."

Pozdrawiam.

nie wiem gdzie ten admin(bez ukłonów w jego kierunku)widzi w czymś takim reklamę i niby co tu reklamują?to akurat jest z korzyścią dla chętnych i nikogo tu nikt nie naciąga.Napisałeś kto przyjeżdża i tyle.jakoś o Lomżyńskim gościńcu i pojawieniu się Maryli ludzie pisali i było ok a przybyli ludzie wydali kaskę na piwko,watę,balony itp...

Treść jest ukryta

wolny niewolnik

W pierwszym poście podałem szczegóły spotkania i admin to wywalił , dlatego jesli jest ktoś zainteresowany to szczegóły tylko na maila

Jeśli ktoś jest zainteresowany piszcie tutaj, to podam jakis kontakt :)

Panie i Panowie, przymierzam się do zrobienia prawka na motocykle tylko dręczy mnie pytanie do kogo iść na kurs. W samej Łomży jest kilka OSK w których prowadzą naukę na kat. A. Proszę doradźcie, którą szkołę wybrać, jak możecie to napiszcie też coś o motocyklach w WORDzie, bo wiem, że jest i nowy i stary i tak samo jest w OSK niektóre mają nowy motocykl a niektóre stary, czy opłaca się zapłacić mniej za stary motocykl.

Pozdrawiam lewą ręką - przyszły motocyklista.

To i ja powtórzę: papierki były praktycznie gotowe i kasa była.

Agniecha nie przejmuj się wszystko w swoim czasie. Ja tez s synkiem cwiczyłam od 3 miesiaca do 13 miesiąca, wtedy zacząl chodzic, nie siadał do 9 miesiąca, martwiłam sie okropnie a tu w ciagu trzech miesięcy zaczal siedziec raczkowac i chodzic. dzisiaj ma 14 miesięcy i czasami nie mozna go dogonic bo juz bardzo szybko biega :) na rehabilitacje chodzilismy do szpitala a raz bylismy na konsultacji prywatnie u rehabilitantki w bialymstoku zajmujacej się takimi przypadkami i cwiczacej metodą bobath, tak dla swiętego spokoju.

Duzo dzieci ma takie problemy, napewno będzie wszystko dobrze :)

Wiara wiarą, a właściciela jak nie było tak nie ma. Być może wcale nie jest z Łomży lub okolic.

Droga Beniu- to jest moja forma podziękowania dla ludzi, którzy przyczynili się do tego,że jesteśmy zadowoleni.Jednocześnie w jakiś sposób podpowiedź dla tych, którzy mają to przed sobą.Co do zespołu, to wczesniej byliśmy na weselu na którym grał i od razu podjęliśmy decyzję o ich wyborze.Czy sądzisz, że pisałabym pochwały, gdybym wiedziała, że był to niewypał?Na szczęście mamy tak wspaniałych przyjaciół, że nie owijają w bawełnę, jeśli coś jest nie tak.A od wszystkich słyszało się tylko pozytywy.Jakieś małe uwagi może by się i znalazły, ale przecież nie ma rzeczy idealnych i nie wszystkie gusta się pokrywają.
Co do napojów "cziki" to wszystko zależy od tego jak było umówione wcześniej, czy bez ograniczeń, czy też ustalona ilość na osobę.
Myślę,że czas zakończyć te dyskusje, bo ile osób na forum tyle opini.Nasze wesele było udane i życzę takich imprez wszystkim przyszłym parom .

Bez mrugnięcia polecam Zbigniewa Wałkuskiego. Koszt przystępny, doradzi, dostosuje....
505 045 899.

co tylko chcesz tam znajdziesz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org