Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Będzie basen czy go nie będzie? |
Popieram Kefasa. Pozdrowienia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Będzie basen czy go nie będzie? |
Dotarła do mnie wiadomość, że zmarł Czesław Brodzicki. Odchodzą ludzie, którzy poświęcili znaczną część swego życią Ziemi Łomżyńskiej - Ci którzy tę ziemię ukochali. Cześć Jego pamięci.
|
|
"nie kwestionujmy tu sposobów wychowywania nas bo to chyba nie na tym polega," ok ponioslo mnie troche .... marta50 wytracila mnie z rownowagi
|
|
Dr. Czesław Brodzicki to historyk, autor wielu książek o ziemi łomżyńskiej, był członkiem Towarzystwa Przyjaciół Ziemi Łomżyńskiej i chyba Towarzystwa Naukowego im. Wagów oraz Światowego Związku Żołnierzy AK. Napisał m.in.: "Ziemia Łomżyńska do 1529", "Łomża w latach 1529 - 1794", "Łomża w latach 1794 - 1866", "Moja łomżyńska Solidarność", czy ostatnia bardzo dobrą książkę pt.: "Łomża i Powiat Łomżyński w latach drugiej wojny światowej i trudnych latach powojennych". Pisał też książki o Janie z Kolna oraz o Wiźnie. Świeć Panie nad Jego duszą! cz
|
|
nie ma tutaj banów ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
tu jest gówno
|
|
uomrzan: nie chodzi tyle o ortografię, o odczyt zawartych w tych tekstach myśli, ile o szerzenie błędnej polszczyzny. Forum to jest bardzo popularne i z pewnością przyswajanie sobie takich błędów nie jest godne pochwały. Powinniśmy szerzyć język poprawny pod każdym względem. Ignorancja też nie jest w tym wypadku wskazana - lepiej zwrócić komuś uwagę i mieć nadzieję, że nie popełni więcej takiego błędu. Rozumiem wszystkie teksty, niezależnie od tego ile jest w nich błędów, jednak zdecydowanie lepiej wyglądają myśli wyrażone poprawnie...
|
|
to jak list :P nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3170384.html Artykul z glownej strony portalu gazeta.pl
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |