piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Demokracja według TVN

40 metrów od brzegu to spory kawałek :)
Mało kto widzi co co się tam dzieje , wręcz na pewno nikt :):)

Kochac się na plaży to byłby powód do dumy dla Ciebie :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Demokracja według TVN

to zajedz po mnie

spoko Jasiu,będę przed 8

A może wystarczy zwrócić sąsiadce uwagę i może będzie po problemie;-)

W tym problem że sąsiadka jest w podeszłym wieku i ma problemy z głową. Kiedyś zawołała mnie bo powiedziała że zalewam jej mieszkanie okazało się że ona ma po prostu grzyb.

Czekam skarbie <3

facmen

a paloncy nademno stzachaja mi na lep popiul .. wpadlem na pomysl aby7 wziac szczotke w renke a kipy pozbierac i wyrzucic pani na auto ,.. wciele go w zuycie nie bawem

rudy błazen z druhem

a i jeszcze jedno , pisałeś że potrafisz selekcjonować różne smaki , wiec mam pytanie i prośbę . Jeśli umiesz wyselekcjonować smak mietowy "mentolowy" to czy mógłbyś opisać mi jak to robisz ?

cena ok 80-100 zł w Łomży nie polecam żadnej kosmetyczki niestety.

Dziecku nie puchnie noga nie ma wcale obrzęku ale raczkuje i chodzić nie chce martwię się czy to aby nie bioderka:(((

PS: dziki za pomoc wszystkim!!!!

budowa stoi, plac budowy opuszczony.

zamknij okno.
jaki przepis zabrania grillowania na balkonie ??

Zezowaty pewnie też ma już wypiętą pupę.

dziecko ma 2 latka

ja juz nie wiem ,nie dam rady tutaj z nimi ...

hmm. coś klimatycznego coś co wciągnie mnie i zaciekawi :))

obojętnie :)) może być i to i to :) aczkolwiek pewnie wolałym serial chociaż filmem też nie pogardze.

Mentalowe? Najprostszym sposobem jest zakup gilz miętowych, np firmy Mascotte. W ogóle są to jedne z najlepszych gilz i być może, jak ktoś wspomniał powyżej, na Dwornej można je kupić. W kioskach raczej trudno. Ale to jedynie półśrodek. Chociaż próbowałem i nie jest źle.
Prawidłowo to powinno się zrobić nalew z mięty pieprzowej, którą łatwo można dostać. Dziesięć części wagowych na 100 części wagowych 70% alkoholu etylowego zpożywczego, czyli spirutusu. Po 6-ciu tygodniach nalew gotowy. Nie jest to jednak jedyny nalew którego trzeba użyć. Najpierw należy przygotować wersję podstawową. A do tej idą nalewy takie jak: najwięcej ze śliwek wędzonych, z kwiatu róży do smażenia, z kakao, z wanili, goździków, cynamonu, ziela nostrzyka, anyżu, kolendry, pieprzu czarnego i jeszcze parę innych nalewów. No i jeszcze rum jamajski i w niewielkiej ilości glikol propylenowy. Wszystko w odpowiedniej proporcji. Dopiero później można przeginać w tę, lub inną stronę. Jak np wiśnia, lub mięta. Może to przerażać, lecz naprawdę, nie potrzeba tego w dużych ilościach. Dla przykładu powiem że, wystarczy niewielka kropla jakiejkolwiek perfumy, aby spieprzyć np kilogram tytoniu. Kiedyś włożyłem do kieszeni kurtki buteleczkę wody toaletowej, potem do tej samej kieszeni paczkę papierosów. Następnego dnia musiałem fajki wyrzucić, gdyż nie nadawały się do palenia. Przeszły na wskroś zapachem wody. Dodam że, to co wypisałem powyżej to nie jakiś wytwór chorej głowy, lecz dane wzięte z pewnego patentu laboratorium tytoniowego. Oczywiście że wielkie firmy tytoniowe nie bawią się w tego typu pierdoły i wszystko robią na skróty używając chemi. Był nawet raport pewnego specjalisty z tytułem doktora, i firmy tytoniowe zapłaciły niemałe pieniądze za to, aby nie został opublikowany.
I tak jak, butelkę wina można kupić za kilkaset, lub nawet kilka tysięcy zł. Tak 20 dkg "prawdziwego" tytoniu można kupić za 700 zł.
Wspominałem że, wcześniej tytoń powinien być zasosowany. Do tego używa się cukry proste jak np glukoza, oraz kwas winowy lub cytrynowy. Ja używam 100% sok jabłkowy, który można kupić w Biedronce w kartoniku i miód gryczany. Lecz nie ten badziew z Biedronki za 8 zł, lecz nasz krajowy za 16 zł, który można dostać np w Stokrotce. Na pół kilograma tytoniu, 100 ml soku w którym rozpuścić 3-4 łyżeczki miodu. Dolać do tytoniu mieszając, Podgrzać na krótko do temp. 100-120 stopni. Nie dodawać aromatów, gdyż w tej temperaturze, szlag je trafi. Robi się to w drugiej kolejności, po wymieszaniu z tytoniem podgrzewa do 40 stopni, pozostawia na 24 godziny, po czym suszy tak aby wilgotność tytoniu wynosiła 12-14%. I to byłoby tyle.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

dzięki za odzew;)

Mnie przeszkadza, że starsza sąsiadka nocami głośno odkręca telewizor, trudno mi zasnąć. Kiedy sąsiedzi spłukują swoje potrzeby w mojej ubikacji smród leci. Kiedy sąsiadka pode mną wietrzy poduszki, ja nie mogę wywiesić mokrego prania, aby tego nie zmoczyć itd. Jeden sąsiad zamyka okienko w korytarzu, drugi otwiera i wciąż się użerają i po co ? To są uroki życia w blokach i trzeba się z tym się pogodzić.

Nie żartuj ..

Może i przesunąć się ale najważniejsze by powstała.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org